A mi se pitamo, zašto je bio rat?

dijaliza

#1 Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by dijaliza »

Prof. Tischler: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

-Ja imam podatke da je Amaco izbušio rupe u blizini Drežnice u BiH, u blizini Tuzle. ????

Nađeno je dvije i pol milijarde barela nafte što je nekoliko postotaka od ukupne količine nafte koju je čovječanstvo ikada proizvelo, kaže prof Tischler.

ZAGREB - Urednik i voditelj HRT-ove emisije ''Na rubu znanosti’’ i suradnik ''Večernjeg lista’’ Krešimir Mišak na svom blogu objavio je intrigantan razgovor austrijskim profesorom Siegfriedom Tischlerom, gostujućim predavačem Sveučilišta u Grazu i Sveučilišta RIAU u Indoneziji koji mu je iznio svoje viđenje o pronalasku nafte u BiH i uzrocima rata na području bivše Jugoslavije.

Profesor Tischler inače renomirani stručnjak za naftu, iznio je svoju tezu po kojoj je Jugoslavija rasturena zbog nafte za koju nije ni znala da postoji i da je riječ o zalihama koje bi dugoročno BiH mogle držati u stanju potpune nezavisnosti od svjetskog tržišta nafte i umjetnog divljanja cijena.

Intervju koji je Krešimir Mišak napravio s austrijskim profesorom još 2005. godine nikad nije objavljen jer mu se priča o otkriću nafte u BiH, i naravno logični zaključak da to otkriće može imati i neke veze s pokretanjem rata u Jugoslaviji, činila jednostavno nevjerojatnom, s mirisom onoga što zlonamjernici nazivaju teorijama urote.

-Ostavio sam intervju sa strane, pasivno čekajući da se te nevjerojatne teze potvrde, sve do prije koji tjedan kad je kaže naletio na tu vijest u Večernjaku.

Evo što je profesor Tischler rekao novinaru Mišaku u tom intervju

Koje su rupe u teoriji porijekla nafte?

- Postoji niz problema u teoriji fosilnih goriva. Glavni je problem taj što se teorija ne može testirati. Po teoriji fosilnih goriva nafta je u prošlosti nastala od živih organizama. To ne možete napraviti u laboratoriju i dokazati. Naftu, međutim, možete napraviti na različite načine, od običnih stijena, vode, uz određenu temperaturu. Vjerujem da je teorija fosilnih goriva, koja je stara 250 godina - prvi ju je predložio 1757. godine ruski geolog Lomonosov - dobila status religije. Naftne su kompanije zbog toga sretne, jer prema toj teoriji postoji samo ograničena količina nafte, što znači da što nafta bude manje, to će ona biti sve vrijednija i njezina će cijena rasti. Količina, međutim, nije ograničena i nema razloga za ovakav porast cijena, nema razloga da se napada Irak, Iran ili Venezuela. To će se dogoditi idući tjedan ili idući mjesec - Iran ili Venezuela sljedeći su na popisu. Nije bilo razloga za silovanje Jugoslavije. Možda je jedan od razloga taj što je Amco 1992. godine u BiH pronašao znatne količine nafte, no to u medijima nije objavljeno. Usuđujem se reći da bi Jugoslaveni danas vjerojatno bili sretniji da rata nije bilo.

Kada je i koliko nafte nađeno?

-Ja imam podatke da je Amaco izbušio rupe u blizini Drežnice u BiH, u blizini Tuzle. Nađeno je dvije i pol milijarde barela nafte što je nekoliko postotaka od ukupne količine nafte koju je čovječanstvo ikada proizvelo. To je, dakle, velika količina. S tom bi naftom Jugoslavija dobiva autonomiju za sljedećih stotinu godina. Ne znam je li naftna industrija imala veze s događajima u Jugoslaviji, ali mislim da je to vrlo vjerojatno, ako pogledate što se događa u Iraku i tko zna gdje još.

Koja je alternativa, napisali ste da u zemljinu sustavu postoji problem s ugljikom i predložili ste alternativnu teoriju?

-Alternativna teorija postanka nafte dati će filozofsku pozadina u pokušaju pronalaženja nafte na drugim mjestima. Sadašnja teorija fosilnih goriva ograničava potragu na ''prave stijene’’. No, ako to zamijenimo s ''pravim uvjetima’’, onda možemo bušiti svagdje. Rusi su pokazali da ako na pravom mjestu, geološki gledano u smislu tektonskih struktura, bušite dovoljno duboko, naći ćete naftu.

Možete li nam navesti neka mjesta u svijetu gdje je nafta nađena, a nije trebala biti nađena?

- Pogledajte Sjeverno more. Sva je nafta u Sjevernom moru nađena na vrlo tankom dijelu stijena nastalih taloženjem na dnu mora. U Saudijskoj Arabiji postoje kilometri takvih stijena i možete vjerovati da tu ima mnogo nafte, no u Sjevernom je moru to stijenje vrlo tanko. Svo se crpljenje i proizvodnja nafte odvija oko kružne strukture nazvane 'srebrna jama' koja je nastala od udarca asteroida prije 65 milijuna godina, zbog čega su nastale strukture u unutrašnjosti zemlje koje crpe naftu prema gore. U Sjevernom moru ne bi trebalo biti toliko nafte. U Vijetnamu, nakon Vijetnamskog rata, koji je također imao veze s naftom, opisao sam to u članku prošle godine, Rusi su izbušili rupu do dubine od pet tisuća metara i dobili naftu. To je bilo na mjestu na kojem po teoriji fosilnih goriva ne bi trebalo biti nafte i ne može biti nafte.

Koja je važnost bakterije nađene?

- Bakterije nemaju nikakve uzročne veze s naftom. One su tamo jer je život svagdje - u svemiru, u nuklearnom reaktoru, u kipućoj vodi nacionalnog parka Yellowstone, gdje se god može održati. Bakterije jedu naftu. One odlaze pet tisuća metara u dubinu i jedu naftu. Zašto mi odlazimo u obližnju trgovinu po kruh? Jer ćemo tamo naći kruh. Bakterije odlaze pet tisuća metara pod zemlju jer se tamo nalazi nafta.

Koje je porijeklo nafte, kako se proizvodi?

- Nafta se u ovom trenutku proizvodi duboko dolje pod nama. Ako stlačite bilo koju mineralnu fazu koja sadrži ugljik, dodate vodu i visoku temperaturu, otopit će se i otpustiti ugljikove faze poput CH4.

Postoje li nove tehnologije koje bi mogle proizvesti naftu na temelju ovog koncepta, ove teorije?

-Nije vam potrebno ništa novo. Trebate samo biti u dobrim odnosima s Rusima i zamoliti ih da dođu u vašu zemlju, izbuše nekoliko rupa i crpe naftu. Za dobru će cijenu oni otići bilo kamo. Ne morate ići u američku naftnu kompaniju i moliti ih da vam prodaju naftu.

Koja je danas veza između Rockefellera i nafte?

- U svom sam prošlogodišnjem članku dvadeseto stoljeće nazvao osvetom Rockefellera. Krajem devetnaestog i početkom dvadesetog stoljeća američka je vlada uništila Rockefellerovo carstvo. Rockefeller je imao monopol kakvog Amerikanci nisu željeli i uništili su ga. Otad Rockefellerovi agenti po cijelome svijetu ubijaju predsjednike i svrgavaju vlade. Prije dva ili tri tjedna Chevon Texaco preuzeo je Union Oil - to je bila jedina naftna kompanija izvan Rockefellerovog carstva. Sada je osveta Rockefellera potpuna. Oni mogu raditi što žele i tako će i nastaviti.

Zaključak je da nafta ne bi trebala biti skupa jer se proizvodi svaki dan?

- Zaključak je da ne bismo smjeli dozvoliti oliagarsima, ja ih zovem oiligarsima (oil = nafta) da upravljaju našim životima. Trebamo pokazati suosjećanje za ljude u Iraku, u Iranu - za nekoliko će tjedana Amerikanci napasti Iran ili Venezuelu. Jutros sam dobio e-mail iz Caracasa u kojem stoji da će Amerika napasti ili Iran ili Venezuelu. Moraju učiniti nešto kako bi se ratna industrija održala, jer to je jedino što Amerikanci rade.

15.7.2008.
Pincom.info/ Vecernji.hr
shalaedin

#2 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by shalaedin »

Zanimljiv tekst...
Eborg

#3 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by Eborg »

Zanimljivo no meni ovaj lik malo previshe vuche na "teoriju zavjere"...
vratnik

#4 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by vratnik »

A meni je sega da se spominju milijarde barela... Prije par godina je bio intervju s nekim ljudima iz stare garde Energoinvesta, i mislim da je bio rijec o premalim kolicinama da bi se busenje isplatilo. A milijarda je nesto puno.. Ovo je je puno losija od one teorije (zavjere) sa ratom zbog vode.
osa

#5 A mi se pitamo, zašto je bio rat?

Post by osa »

Ne znam da li ste čitali, ako imate vremena pročitajte, zanimljiv tekst. Da li se radi o još jednoj "teoriji zavjere" ili stvarno ima nešto u ovome što kaže Siegfried Tischler.0

SENZACIONALNO Austrijski stručnjak za naftu prof. dr. Siegfried Tischler tvrdi:
Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH
Autor ZDENKO JURILJ

Urednik i voditelj HRT-ove emisije ''Na rubu znanosti’’ i suradnik ''Večernjaka’’ Krešimir Mišak na svom blogu objavio je intrigantan razgovor austrijskim profesorom Siegfriedom Tischlerom, gostujućim predavačem Sveučilišta u Grazu i Sveučilišta RIAU u Indoneziji koji mu je iznio svoje viđenje o pronalasku nafte u BiH i uzrocima rata na području bivše Jugoslavije.

Profesor Tischler inače renomirani stručnjak za naftu, iznio je svoju tezu po kojoj je Jugoslavija rasturena zbog nafte za koju nije ni znala da postoji i da je riječ o zalihama koje bi dugoročno BiH mogle držati u stanju potpune nezavisnosti od svjetskog tržišta nafte i vještačkog divljanja cijena.

Intervju koji je Krešimir Mišak napravio s austrijskim profesorom još 2005. godine nikad nije objavljen jer mu se priča o otkriću nafte u BiH, i naravno logični zaključak da to otkriće može imati i neke veze s pokretanjem rata u Jugoslaviji, činila jednostavno nevjerojatnom, s mirisom onoga što zlonamjernici nazivaju teorijama urote. Ostavio sam intervju sa strane, pasivno čekajući da se te nevjerojatne teze potvrde, sve do prije koji tjedan kad je kaže naletio na tu vijest u Večernjaku.

VL: Koje su rupe u teoriji porijekla nafte?
TISCHLER: Postoji niz problema u teoriji fosilnih goriva. Glavni je problem taj što se teorija ne može testirati. Po teoriji fosilnih goriva nafta je u prošlosti nastala od živih organizama. To ne možete napraviti u laboratoriju i dokazati. Naftu, međutim, možete napraviti na različite načine, od običnih stijena, vode, uz određenu temperaturu. Vjerujem da je teorija fosilnih goriva, koja je stara 250 godina - prvi ju je predložio 1757. godine ruski geolog Lomonosov - dobila status religije. Naftne su kompanije zbog toga sretne, jer prema toj teoriji postoji samo ograničena količina nafte, što znači da što nafta bude manje, to će ona biti sve vrijednija i njezina će cijena rasti. Količina, međutim, nije ograničena i nema razloga za ovakav porast cijena, nema razloga da se napada Irak, Iran ili Venezuela. To će se dogoditi idući tjedan ili idući mjesec - Iran ili Venezuela sljedeći su na popisu. Nije bilo razloga za silovanje Jugoslavije. Možda je jedan od razloga taj što je Amco 1992. godine u BiH pronašao znatne količine nafte, no to u medijima nije objavljeno. Usuđujem se reći da bi Jugoslaveni danas vjerojatno bili sretniji da rata nije bilo.

VL: Kada je i koliko nafte nađeno?
TISCHLER: Ja imam podatke da je Amaco izbušio rupe u blizini Drežnice u BiH, u blizini Tuzle. Nađeno je dvije i pol milijarde barela nafte što je nekoliko postotaka od ukupne količine nafte koju je čovječanstvo ikada proizvelo. To je, dakle, velika količina.
S tom bi naftom Jugoslavija dobiva autonomiju za sljedećih stotinu godina. Ne znam je li naftna industrija imala veze s događajima u Jugoslaviji, ali mislim da je to vrlo vjerojatno, ako pogledate što se događa u Iraku i tko zna gdje još.

VL: Koja je alternativa, napisali ste da u zemljinu sustavu postoji problem s ugljikom i predložili ste alternativnu teoriju?
TISCHLER: Alternativna teorija postanka nafte dati će filozofsku pozadina u pokušaju pronalaženja nafte na drugim mjestima. Sadašnja teorija fosilnih goriva ograničava potragu na ''prave stijene’’. No, ako to zamijenimo sa ''pravim uvjetima’’, onda možemo bušiti svagdje. Rusi su pokazali da ako na pravom mjestu, geološki gledano u smislu tektonskih struktura, bušite dovoljno duboko, naći ćete naftu.

VL: Možete li nam navesti neka mjesta u svijetu gdje je nafta nađena, a nije trebala biti nađena?
TISCHLER: Pogledajte Sjeverno more. Sva je nafta u Sjevernom moru nađena na vrlo tankom dijelu stijena nastalih taloženjem na dnu mora. U Saudijskoj Arabiji postoje kilometri takvih stijena i možete vjerovati da tu ima mnogo nafte, no u Sjevernom je moru to stijenje vrlo tanko. Svo se crpljenje i proizvodnja nafte odvija oko kružne strukture nazvane 'srebrna jama' koja je nastala od udarca asteroida prije 65 milijuna godina, zbog čega su nastale strukture u unutrašnjosti zemlje koje crpe naftu prema gore. U Sjevernom moru ne bi trebalo biti toliko nafte. U Vijetnamu, nakon Vijetnamskog rata, koji je također imao veze s naftom, opisao sam to u članku prošle godine, Rusi su izbušili rupu do dubine od pet tisuća metara i dobili naftu. To je bilo na mjestu na kojem po teoriji fosilnih goriva ne bi trebalo biti nafte i ne može biti nafte.

VL: Koja je važnost bakterije nađene?
TISCHLER: Bakterije nemaju nikakve uzročne veze s naftom. One su tamo jer je život svagdje - u svemiru, u nuklearnom reaktoru, u kipućoj vodi nacionalnog parka Yellowstone, gdje se god može održati. Bakterije jedu naftu. One odlaze pet tisuća metara u dubinu i jedu naftu. Zašto mi odlazimo u obližnju trgovinu po kruh? Jer ćemo tamo naći kruh. Bakterije odlaze pet tisuća metara pod zemlju jer se tamo nalazi nafta.

VL: Koje je porijeklo nafte, kako se proizvodi?
TISCHLER: Nafta se u ovom trenutku proizvodi duboko dolje pod nama. Ako stlačite bilo koju mineralnu fazu koja sadrži ugljik, dodate vodu i visoku temperaturu, otopit će se i otpustiti ugljikove faze poput CH4.

VL: Postoje li nove tehnologije koje bi mogle proizvesti naftu na temelju ovog koncepta, ove teorije?
TISCHLER: Nije vam potrebno ništa novo. Trebate samo biti u dobrim odnosima s Rusima i zamoliti ih da dođu u vašu zemlju, izbuše nekoliko rupa i crpe naftu. Za dobru će cijenu oni otići bilo kamo. Ne morate ići u američku naftnu kompaniju i moliti ih da vam prodaju naftu.

VL: Koja je danas veza između Rockefellera i nafte?
TISCHLER: U svom sam prošlogodišnjem članku dvadeseto stoljeće nazvao osvetom Rockefellera. Krajem devetnaestog i početkom dvadesetog stoljeća američka je vlada uništila Rockefellerovo carstvo. Rockefeller je imao monopol kakvog Amerikanci nisu željeli i uništili su ga. Otad Rockefellerovi agenti po cijelome svijetu ubijaju predsjednike i svrgavaju vlade. Prije dva ili tri tjedna Chevon Texaco preuzeo je Union Oil - to je bila jedina naftna kompanija izvan Rockefellerovog carstva. Sada je osveta Rockefellera potpuna. Oni mogu raditi što žele i tako će i nastaviti.

VL: Zaključak je da nafta ne bi trebala biti skupa jer se proizvodi svaki dan?
TISCHLER: Zaključak je da ne bismo smjeli dozvoliti oliagarsima, ja ih zovem oiligarsima (oil = nafta) da upravljaju našim životima. Trebamo pokazati suosjećanje za ljude u Iraku, u Iranu - za nekoliko će tjedana Amerikanci napasti Iran ili Venezuelu. Jutros sam dobio e-mail iz Caracasa u kojem stoji da će Amerika napasti ili Iran ili Venezuelu. Moraju učiniti nešto kako bi se ratna industrija održala, jer to je jedino što Amerikanci rade.
vratnik

#6 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by vratnik »

A evo i dokaza, prije nego sto se sve rasplamsa.. http://www.youtube.com/watch?v=R7KyFF8ja7Y

LSD, loza, more, i svasta nesta covjeku moze naumpasti...
Deleter

#7 Re: A mi se pitamo, zašto je bio rat?

Post by Deleter »

Nafta je najnoviaj "teorija", mada sam ja davno rekao da je ovdje i voda u igri...
Luke Perry

#8 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by Luke Perry »

Uvijek je lijepo znati da npr. ni Austriji ne fali Osmanagica.
mojgrad

#9 Re: A mi se pitamo, zašto je bio rat?

Post by mojgrad »

Ja se ne pitam zasto je bio rat, to su nam agresori vrlo jasno dali do znanja.. Trebalo nas je istrijbiti eto zasto.Samo sto im to nije uspjelo :D
Sargan

#10 Re: A mi se pitamo, zašto je bio rat?

Post by Sargan »

Ja ipak mislim da je sve do koscela, mahuna i pipuna.
Madame de Pompadour

#11 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by Madame de Pompadour »

Ne vjerujem, Yugoslavija se raspala od ne rada, zastarjelog sistema, ne kreativnosti, i ne znanja od jednih te istih ljudi koji su sjedili u foteljama po 30-ak godina a nisu bili u stanju napisati ni obicni poslovnik o radu kako treba 8-)
osa

#12 Re: A mi se pitamo, zašto je bio rat?

Post by osa »

Pitanje je ima li crnog zlata u bih toliko, da bi se zbog njega ratovalo, jer ako ima , sačuvaj nas bože budućnosti.
madner

#13 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by madner »

Jugoslavija se raspala zato sto je ekonomija stala 10 godina. Razlog tome je bila zelja Reagana da komunisticki sistemi sruse.

Srbi su krivi za nacin na koji se raspala i krvoprolice.
CAKAL

#14 Re: A mi se pitamo, zašto je bio rat?

Post by CAKAL »

Ispade sada gdje ima Muslimana ima i nafte jako zanimljivo.Znači rasturili su nas radi nafte što nas onda pobiše ovoliko mogli smo sve to mirno rješiti.Jedni kažu rat radi vode drugi radi nafte a mi če mo opet solo grah za ručak toliko o našem bogatstvu.
osa

#15 Re: A mi se pitamo, zašto je bio rat?

Post by osa »

CAKAL wrote:Ispade sada gdje ima Muslimana ima i nafte jako zanimljivo.Znači rasturili su nas radi nafte što nas onda pobiše ovoliko mogli smo sve to mirno rješiti.Jedni kažu rat radi vode drugi radi nafte a mi če mo opet solo grah za ručak toliko o našem bogatstvu.
nema u turskoj, valjda što su sekularni.
Madame de Pompadour

#16 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by Madame de Pompadour »

madner wrote:Jugoslavija se raspala zato sto je ekonomija stala 10 godina. Razlog tome je bila zelja Reagana da komunisticki sistemi sruse.

Slazem se, cim su Srbi izgubili vlast na lokalnom nivou i osjetili da ce biti u vecini republika manjina, onda su se uhvatili sile i bas krvoprolica, a mogli smo se i mi fino razici kao ceska i slovacka!
mojgrad

#17 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by mojgrad »

madner wrote:Jugoslavija se raspala zato sto je ekonomija stala 10 godina. Razlog tome je bila zelja Reagana da komunisticki sistemi sruse.

Ma naravno, kad bi to amerikanci imali da ne bi raspada Yuge svoje trupe na Balkanu..
madner

#18 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by madner »

mojgrad wrote:

Ma naravno, kad bi to amerikanci imali da ne bi raspada Yuge svoje trupe na Balkanu..
Mislim da im je to bilo svejedno, samo je bilo bitno da se srusi komunizam. Mi smo tu bili koleteralna steta.
madner

#19 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by madner »

Madame de Pompadour wrote:

Slazem se, cim su Srbi izgubili vlast na lokalnom nivou i osjetili da ce biti u vecini republika manjina, onda su se uhvatili sile i bas krvoprolica, a mogli smo se i mi fino razici kao ceska i slovacka!
I blame SANU.
shalaedin

#20 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by shalaedin »

vratnik wrote:A meni je sega da se spominju milijarde barela... Prije par godina je bio intervju s nekim ljudima iz stare garde Energoinvesta, i mislim da je bio rijec o premalim kolicinama da bi se busenje isplatilo. A milijarda je nesto puno.. Ovo je je puno losija od one teorije (zavjere) sa ratom zbog vode.
Zadnji put kad je u medijima posvecena paznja BiH-a nafti bilo je spomena da bi se ta nafta mogla crpiti 30 godina ... taj prilog je govorio o domacinu koji je naftu vadio kako bi se ogrijao na nju, pa su u sklopu te price progvorili vodeci ljudi sadasnjeg energoinvesta... medjutim mi toj temi nismo posvetili mnogo paznje...
vratnik

#21 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by vratnik »

shalaedin wrote:
vratnik wrote:A meni je sega da se spominju milijarde barela... Prije par godina je bio intervju s nekim ljudima iz stare garde Energoinvesta, i mislim da je bio rijec o premalim kolicinama da bi se busenje isplatilo. A milijarda je nesto puno.. Ovo je je puno losija od one teorije (zavjere) sa ratom zbog vode.
Zadnji put kad je u medijima posvecena paznja BiH-a nafti bilo je spomena da bi se ta nafta mogla crpiti 30 godina ... taj prilog je govorio o domacinu koji je naftu vadio kako bi se ogrijao na nju, pa su u sklopu te price progvorili vodeci ljudi sadasnjeg energoinvesta... medjutim mi toj temi nismo posvetili mnogo paznje...
Nemam pretplatu na BH Dane, ali mislim da je tu bio taj intervju o kojem govorimo. Ako neko ima, nek pregleda arhiv i nek' postira. Ja bih volio da je to istina, ali kao i sa piramidama: samo vjerovanje u nesto nije dovoljno da bi se to i desilo.
shalaedin

#22 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by shalaedin »

vratnik wrote:
shalaedin wrote:
Nemam pretplatu na BH Dane, ali mislim da je tu bio taj intervju o kojem govorimo. Ako neko ima, nek pregleda arhiv i nek' postira. Ja bih volio da je to istina, ali kao i sa piramidama: samo vjerovanje u nesto nije dovoljno da bi se to i desilo.
pa u tome prilogu su rekli kako su za tu naftu zainteresovani amerikanci i istrazuju njeno postojanje... dali se radi o malim ili velikim izvorima... medjutim ne znam nista o clanku iz dana... mogao bi se mozda pronaci na netu.
shalaedin

#23 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by shalaedin »

vratnik wrote:
shalaedin wrote:
ovo o cemu sam ja govorio je bio tv prilog na hajatu ...
Drvosjeca iz Dejcica

#24 Re: A mi se pitamo, zašto je bio rat?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

osa wrote:Ne znam da li ste čitali, ako imate vremena pročitajte, zanimljiv tekst. Da li se radi o još jednoj "teoriji zavjere" ili stvarno ima nešto u ovome što kaže Siegfried Tischler.0

SENZACIONALNO Austrijski stručnjak za naftu prof. dr. Siegfried Tischler tvrdi:
Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH
Autor ZDENKO JURILJ

VL: Kada je i koliko nafte nađeno?
TISCHLER: Ja imam podatke da je Amaco izbušio rupe u blizini Drežnice u BiH, u blizini Tuzle. Nađeno je dvije i pol milijarde barela nafte što je nekoliko postotaka od ukupne količine nafte koju je čovječanstvo ikada proizvelo. To je, dakle, velika količina.
S tom bi naftom Jugoslavija dobiva autonomiju za sljedećih stotinu godina. Ne znam je li naftna industrija imala veze s događajima u Jugoslaviji, ali mislim da je to vrlo vjerojatno, ako pogledate što se događa u Iraku i tko zna gdje još.
Evo friska vijest, izgleda da ovdje ima istine.
Malezijci zainteresirani za tuzlansku naftu
Malezijska kompanija koja se bavi istraživanjem i eksploatacijom nafte i zemnog plina zainteresovana je za istrživanje u Tuzli te je o namjerama investiranja izvijestili općinske i kantonalne vlasti.
Malezijska kompanija nije jedina koja je pokazala interes za istraživanje nafte na tuzlanskom području ali je u odnosu na druge kompanije pokazala veći stepen incijative.

"Malezijci su spremni uložiti desetine miliona maraka u istraživanje a potom i u eksploataciju, jer na osnovu podataka koje su prikupili smatraju da postoji znatana količina nafte na ovom području", navodi Mustafa Burgić, savjetnik premijera Tuzlanskog kantona u oblasti industrije.

Nedavno su i druge inostrane kompanije pokazali interes za istraživanje kojim bi se utvrdilo da li postoji dovoljna količina nafte koja bi opravdala ulaganje u eksploataciju.
shalaedin

#25 Re: Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH !

Post by shalaedin »

Madame de Pompadour wrote:Ne vjerujem, Yugoslavija se raspala od ne rada, zastarjelog sistema, ne kreativnosti, i ne znanja od jednih te istih ljudi koji su sjedili u foteljama po 30-ak godina a nisu bili u stanju napisati ni obicni poslovnik o radu kako treba 8-)
Da pa bas njihova djeca i zvanja su tako cijenjena u svijetu u to doba bila...
Post Reply