16.04.1993-Zločin u Trusini
-
forUMASH
.....sta je ba Liska.......kakvo sad poredjenje i kakvo mjerenje promila i postotaka kad je zlocin u pitanju......imam osjecaj da ti je krivo sto se vecina izjasnila da je zlocin zlocin i da pocinioci trebaju biti kaznjeni.....
......sad burgijas i trazis jednu ili dvije budaletine koji ce se izjasniti protivno generalnom stavu, da bi nas sve mogao proglasiti fasistima i malomnicima......
......sad burgijas i trazis jednu ili dvije budaletine koji ce se izjasniti protivno generalnom stavu, da bi nas sve mogao proglasiti fasistima i malomnicima......
-
Liska
Forumash, osjecaj te vara a pretpostavka je majka zajeba. Hajde ti nadji na ovom forumu moj citat gdje sam bilo koju grupu ljudi proglasio fasistima ili maloumnicima, pa onda seri po temi,da izvines. Ako imas nesto reci o temi, reci. Kad nadjes taj citat, a neces ga naci jer ga nema, onda mozemo nastaviti diskusiju o Trusini. Pitanje na koje ne znam odgovor je zasto se nista ne zna o Trusini i zasto nitko nece odgovarati za taj zlocin. Ja taj odgovor ne znam i nadam se da ga netko od vas zna posto ima puno pametnih ljudi ovdje, npr. kao forumash.forUMASH wrote:.....sta je ba Liska.......kakvo sad poredjenje i kakvo mjerenje promila i postotaka kad je zlocin u pitanju......imam osjecaj da ti je krivo sto se vecina izjasnila da je zlocin zlocin i da pocinioci trebaju biti kaznjeni.....
-
Liska
Jesam li ja negdje negirao zrtve u Mostaru? Nije mi jasna tvoja poenta ali vidim da je tebi to selo kap u moru. Ili je zabranjeno pisati o tome selu zbog Mostara? Ovim putem se ispricavam svima jer sam ih naljutio spominjanjem jednog nebitnog sela gdje je poginulo mnogo ljudi, koji izgleda za neke ovdje i nisu ljudi. Dine, ti meni mozes nabrajati stotine hrvatskih zlocina i ja ti rijeci necu reci. Isto tako ja tebi ovdje nabrojim samo jedan zlocin i ti popizdis. S obzirom da se radi o oceanu zlocina, kako si ti naveo, je li moguce da se sve to obradi odjednom ili idemo zlocin po zlocin? Zasto te toliko nervira spominjanje zlocina u Trusini?
- Fair Life
Nije niti moze biti cheif, prije da je... strah.morti wrote:i to...Fair Life wrote:Oni su slobodni jer se nalogodavci boje za svoje guzice...morti wrote:svijet je ovakav kakav je jer nekome tako odgovara...
oni su slobodni jer je nekom ćejf...
i tako u nedogled...
dakle...ćejf...samo malo preciziran...
-
Sarafcina
black wrote:i u pravu si Vijak, H.H. je prijeratni sitni kriminalac i ublehash..itd..Sarafcina wrote:svaki zlocin treba procesuirati...tu nema trgovine
ipak... gosp. H.H. mi je suhveli u ovoj prici...
a koliko sam ja skonto... i ratni i poratni ...
-
pančo
#33 Re: 16.04.1993-Zločin u Trusini
Liska wrote:Sve kontam netko će se i ovoga sjetiti, ali vidim nista.
Strahovit zločin u selu Trusini počinili su pripadnici Armije BiH 16. travnja 1993. godine. Selo je branilo tek 7 vojnika HVO-a, oni su se predali, ali su odmah njihovi životi dokrajčeni rafalom iz vatrenog oružja. Ante Anđelić (1972.) pružao je otpor, ali je ranjen i umro je krvareći jer Armija BiH nije dopustila da mu se pruži pomoć i dođe po njega sanitetsko vozilo. Po ubijanju vojnika HVO-a ubijeno je i 15 civila na razne načine tamo gdje su zatočeni.
Zločin su izvršile postrojbe Zulfikara Ališpage poznatog kao Zuka, Nezima ef. Halilovića zvanoga Muderis, koji je bio glavni konjički imam i svi njegovi vojnici su morali biti vjernici.
Ranjenog i iscrpljenog vojnika HVO-a Davora (Vinka) Ilića pronašli su pripadnici Armije BiH 11. svibnja 1993. godine i umorili ga. Pri kopanju rova za Armiju BiH ubijen je Slaven (Vinka) Kolar (1968.), a bio je kao ratni zarobljenik evidentiran kod Međunarodnog crvenoga križa. U znak osvete za poraze kod sela Zaslivlje, Zabrđe i Turije pripadnici Armije BiH su mučili tri zarobljena vojnika HVO-a, odrezali su im uši i noseve i potom ih rafalima izrešetali.
Svaki zločin je za osudu, samo me interesuje izvor ovih podataka kao i da li je išta poduzeto u k. gonjenju...
postoji sud....
koliko znam ovi koje navodiš kao počinitelje su još živi,samo za muderiza čisto sumnjam ali ako su podaci zaista pouzdani ima li krivične prijave kakve ,jel nešto poduzeto...
-
pančo
#34 Re: 16.04.1993-Zločin u Trusini
ispravka za Muderiza čisto sumnjam da je počinitelj, da se ko ne primi na moju greškupančo wrote:Liska wrote:Sve kontam netko će se i ovoga sjetiti, ali vidim nista.
Strahovit zločin u selu Trusini počinili su pripadnici Armije BiH 16. travnja 1993. godine. Selo je branilo tek 7 vojnika HVO-a, oni su se predali, ali su odmah njihovi životi dokrajčeni rafalom iz vatrenog oružja. Ante Anđelić (1972.) pružao je otpor, ali je ranjen i umro je krvareći jer Armija BiH nije dopustila da mu se pruži pomoć i dođe po njega sanitetsko vozilo. Po ubijanju vojnika HVO-a ubijeno je i 15 civila na razne načine tamo gdje su zatočeni.
Zločin su izvršile postrojbe Zulfikara Ališpage poznatog kao Zuka, Nezima ef. Halilovića zvanoga Muderis, koji je bio glavni konjički imam i svi njegovi vojnici su morali biti vjernici.
Ranjenog i iscrpljenog vojnika HVO-a Davora (Vinka) Ilića pronašli su pripadnici Armije BiH 11. svibnja 1993. godine i umorili ga. Pri kopanju rova za Armiju BiH ubijen je Slaven (Vinka) Kolar (1968.), a bio je kao ratni zarobljenik evidentiran kod Međunarodnog crvenoga križa. U znak osvete za poraze kod sela Zaslivlje, Zabrđe i Turije pripadnici Armije BiH su mučili tri zarobljena vojnika HVO-a, odrezali su im uši i noseve i potom ih rafalima izrešetali.
Svaki zločin je za osudu, samo me interesuje izvor ovih podataka kao i da li je išta poduzeto u k. gonjenju...
postoji sud....
koliko znam ovi koje navodiš kao počinitelje su još živi,samo za muderiza čisto sumnjam ali ako su podaci zaista pouzdani ima li krivične prijave kakve ,jel nešto poduzeto...
-
Liska
#35 Re: 16.04.1993-Zločin u Trusini
Izvore mozes pronaci na googlu. Ranije sam na netu mogao pronaci i svjedocenja prezivjelih iz Trusine, ali sada ih nema u potragama. Ukucaj samo zlocin u Trusini i naci ces podatke s datumima i imenima zrtvava. Jos ti mogu reci da nista nije poduzeto, a krivicne prijave postoje negdje u sudu u Konjicu. I da ne postoje posao suda je da istrazi. Medjutim, s obzirom na azurnost suda u Konjicu, npr. u slucaju Repovci, cisto sumnjam da ce se ovdje nesto poduzeti a zlocin ostaje nekaznjen. Da je samo taj, jos bi dobro bilo ali ce ih na stotine ostati nekaznjeni i kao takvi ce biti prepreka konacnom pomirenju i razumijevanju izmedju tri naroda u BiH. Sto, na kraju krajeva, pokazuju i neke od reakcija na ovoj temi.pančo wrote:Liska wrote:Sve kontam netko će se i ovoga sjetiti, ali vidim nista.
postoji sud....
-
klixober
#36 Re: 16.04.1993-Zločin u Trusini
Svi na ovoj temi su rekli da zlocin treba kazniti.Ne znam u cemu vidis problem i sta si ti ocekivao kakve ce reakcije biti.Nazalost ovaj zlocin je samo kap u moru onih koji ce vjerovatno ostati nekaznjeni.Liska wrote:Izvore mozes pronaci na googlu. Ranije sam na netu mogao pronaci i svjedocenja prezivjelih iz Trusine, ali sada ih nema u potragama. Ukucaj samo zlocin u Trusini i naci ces podatke s datumima i imenima zrtvava. Jos ti mogu reci da nista nije poduzeto, a krivicne prijave postoje negdje u sudu u Konjicu. I da ne postoje posao suda je da istrazi. Medjutim, s obzirom na azurnost suda u Konjicu, npr. u slucaju Repovci, cisto sumnjam da ce se ovdje nesto poduzeti a zlocin ostaje nekaznjen. Da je samo taj, jos bi dobro bilo ali ce ih na stotine ostati nekaznjeni i kao takvi ce biti prepreka konacnom pomirenju i razumijevanju izmedju tri naroda u BiH. Sto, na kraju krajeva, pokazuju i neke od reakcija na ovoj temi.pančo wrote:Liska wrote:Sve kontam netko će se i ovoga sjetiti, ali vidim nista.
postoji sud....
-
Liska
Jedini problem je u reakcijama nekih sudionika koji pizde sto spominjem Trusinu a ne zrtve Mostara. Ne znam gdje je tu logika. Dakle, slozili smo se da ce ovaj zlocin ostati nerazjasnjen a njegovi nalogodavci i pocinitelji ostaju uvazeni gradjani ove drzave.
Eto barem je nesto jasno i predlazem zatvaranje teme. Zrtvama zelim vjecni spokoj a obiteljima snagu da izdrze saznanje kako nitko nece biti kaznjen za ovaj ratni zlocin!
Eto barem je nesto jasno i predlazem zatvaranje teme. Zrtvama zelim vjecni spokoj a obiteljima snagu da izdrze saznanje kako nitko nece biti kaznjen za ovaj ratni zlocin!
-
Liska
Jedini problem je u reakcijama nekih sudionika koji pizde sto spominjem Trusinu a ne zrtve Mostara. Ne znam gdje je tu logika. Dakle, slozili smo se da ce ovaj zlocin ostati nerazjasnjen a njegovi nalogodavci i pocinitelji ostaju uvazeni gradjani ove drzave.
- buzzer
prije nego tema bude zatvorena zelim reci da se slazem s tobom da na pomen bilo kojeg zlocina nije produktivno odgovarati "kontraargumentima"o zlocinima "zaracene strane" kojoj je pripadala zrtva. ako se svi slazemo da svi zlocini trebaju biti osudjeni deklarativno i sudski, onda za to nema potrebe.Liska wrote:Jedini problem je u reakcijama nekih sudionika koji pizde sto spominjem Trusinu a ne zrtve Mostara. Ne znam gdje je tu logika. Dakle, slozili smo se da ce ovaj zlocin ostati nerazjasnjen a njegovi nalogodavci i pocinitelji ostaju uvazeni gradjani ove drzave.
zelim takodje reci da ce zivot u bih biti ponovo lijep ako nekad svi smognemo snage da osudimo zlocince iz vlastitih redova bez da njihov zlocin uporedjujemo i mjerimo razmjerama zlocina drugih. ja licno ne znam detalje bilo kojeg zlocina pocinjenog od strane armije bih, a da znam ne bih samo deklarativno osudio, nego bih informacije kojima raspolazem stavio na raspolaganje sudu za ratne zlocine. ako ikad budemo tako radili ucinicemo uslugu svojoj djeci jer, ne treba zaboraviti, svaki zlocin je usmjeren ne samo protiv zrtve, vec i protiv onoga u cije je ime pocinjen, protiv njegovog postenja i savjesti.
dakle oni koji neadekvatno reagiraju na tvoje pitanje o zlocinu u trusini rado bi od tebe culi osude hrvatskih zlocina. kako god tebi smetalo sto oni tako reagiraju shvati da se svako cese gdje ga svrbi. svi smo frustrirani ratnim desavanjima ali svi moramo doprinjeti pomirenju. konkretno ako znas sta o zlocinima hvo-a, pokreni temu, daj da skupa osudimo i vidjeces da ces steci respekt svih na forumu. a valjda ce se naci neko da posteno osvijetli trusinu sa one strane koja bi to trebala uraditi.
-
Liska
Sve je to fino buzzer, ali mi nije jasno zasto pocinjete od mene? Ima ih stotinu gorih od mene ovdje pa ne upratih da si im se obratio ovako. Sto se tice zlocina HVO-a, da se ja pitam tipovi poput Ljubicica bi odavno bilo pod zemljom. S ozbirom da se ne pitam, mogu i stotinu puta napisati da ih osudjujem i mnogi mi nece vjerovati. A svaki moj post o Turini, Doljanima ili Uzdolu ce biti smatran pravdanjem zrtava Heliodroma ili civila u Mostaru. To govori o tome koliko jedni drugima vjerujemo. S obzirom da sam na ovom forumu stvarno povremeno, ne zelim sticati ni povjerenje ni postovanje. Za to imam neke druge vaznije forume gdje me ljudi znaju i likom i djelom. Njihovo misljenje mi je mozda i vazno, a necije drugo bas i ne.
-
Talicni Tom
U selu je zivjelo 600 ljudi .15 mrtvih predstavlja 2 % .Liska wrote:Ali sam poslije rekao da sam malo pretjerao jer to ipak nije polovina stanovnistva. I nisam poredio zrtve Trusine i zrtve Sarajeva. I nigdje ne spomenuh Srebrenicu, Ahmice, dzamije. Ali ostaje fakat da je u selu pobijeno 15 % stanovnistva i da je malo takvih mjesta u BiH. Recenica je pisana u kondicionalu i za one koji traze jednostavnije recenice treba glasiti gubitak u tom selu bio bi ravan gubitku polovine stanovnistva Sarajeva. Ako je ovo poredjenje jednako onome koje si naveo u svome postu, onda ne govorimo istim jezikom.
u selu je zivjelo 309 Hrvata .15 mrtvih predstavlja 5 % .
-
Talicni Tom
[quote="Liska"Ali sam poslije rekao da sam malo pretjerao jer to ipak nije polovina stanovnistva.I nisam poredio zrtve Trusine i zrtve Sarajeva. I nigdje ne spomenuh Srebrenicu, Ahmice, dzamije. Ali ostaje fakat da je u selu pobijeno 15 % stanovnistva i da je malo takvih mjesta u BiH. Recenica je pisana u kondicionalu i za one koji traze jednostavnije recenice treba glasiti gubitak u tom selu bio bi ravan gubitku polovine stanovnistva Sarajeva. Ako je ovo poredjenje jednako onome koje si naveo u svome postu, onda ne govorimo istim jezikom.[/quote]
-------------------------------------------------------------------------------------
Zar opet
Dokle ? Sa 50 ( pola ) stigosmo da 5% .
-------------------------------------------------------------------------------------
Zar opet
-
Talicni Tom
ZbiljaLiska wrote:Gledaj, ovo je pisani tekst a ne matematicka formula. Zbilja 15 ubijenih stanovnika nije polovina, to priznajem. Ponijelo me malo! AKo je koga uvrijedilo, ispricavam se.
Ali eto saznasmo da je Hakalovic ublehas sto bi nas trebalo navesti na pomisao da se u Trusini nije dogodio nikakav zlocin. A mi jos nista nismo saznali o Trusini, sem onoga sto je naveo Hakalovic, pa makar to bilo i u Vecernjem listu i prezivjeli iz Trusine. S obzirom da ja nisam komentirao nista o Ahmicima, nemoj ni ti Ahmice stavljati u temu o Trusini. Ako zelis doprinijeti necemu, imas Hakalovice intervju pa ga demantiraj tocku po tocku. I jos znamo da nitko za ovo nije optuzen niti je pod istragom. A pobio je 15 % stanovnistva jednog sela. Ukupni gubici u ovom ratu nisu veci od 10 % ukupnog stanovnistva drzave.
Last edited by Talicni Tom on 24/04/2007 17:25, edited 1 time in total.
-
Talicni Tom
a znaju li oni tamo kako si ti dobar matematicar ......koji dijeli tako sto mnozi .Ko Stojan Mutikasa .I on je mjerio i rez'o , u kondicionalu .Liska wrote:Sve je to fino buzzer, ali mi nije jasno zasto pocinjete od mene? Ima ih stotinu gorih od mene ovdje pa ne upratih da si im se obratio ovako. Sto se tice zlocina HVO-a, da se ja pitam tipovi poput Ljubicica bi odavno bilo pod zemljom. S ozbirom da se ne pitam, mogu i stotinu puta napisati da ih osudjujem i mnogi mi nece vjerovati. A svaki moj post o Turini, Doljanima ili Uzdolu ce biti smatran pravdanjem zrtava Heliodroma ili civila u Mostaru. To govori o tome koliko jedni drugima vjerujemo. S obzirom da sam na ovom forumu stvarno povremeno, ne zelim sticati ni povjerenje ni postovanje. Za to imam neke druge vaznije forume gdje me ljudi znaju i likom i djelom. Njihovo misljenje mi je mozda i vazno, a necije drugo bas i ne.
A naplacivo u futuru drugom .Sa kamatama naravno
- buzzer
pomislih da me persiras dok ne vidjeh drugu recenicu. generaliziras, nije ok, ja sam ti se obratio u svoje licno ime, ne da bih te poredio s drugima koji su bolji ili gori, vec mi se (greskom) ucinilo da ima smisla.Liska wrote:Sve je to fino buzzer, ali mi nije jasno zasto pocinjete od mene? Ima ih stotinu gorih od mene ovdje pa ne upratih da si im se obratio ovako.
nisam niti mislio da pises cisto deklarativne osude hrvatskih zlocina, nego da nam kazes nesto sto si ti mogao vidjeti i saznati "s te strane" pa cemo svi sve osuditi, zlocin je zlocin, zar ne?Liska wrote:Sto se tice zlocina HVO-a, da se ja pitam tipovi poput Ljubicica bi odavno bilo pod zemljom. S ozbirom da se ne pitam, mogu i stotinu puta napisati da ih osudjujem i mnogi mi nece vjerovati. A svaki moj post o Turini, Doljanima ili Uzdolu ce biti smatran pravdanjem zrtava Heliodroma ili civila u Mostaru. To govori o tome koliko jedni drugima vjerujemo.
ovim si oduzeo smisao bilo kakvoj daljnjoj polemiciLiska wrote:S obzirom da sam na ovom forumu stvarno povremeno, ne zelim sticati ni povjerenje ni postovanje. Za to imam neke druge vaznije forume gdje me ljudi znaju i likom i djelom. Njihovo misljenje mi je mozda i vazno, a necije drugo bas i ne.
-
Liska
Vidi matematicara sto su se skupili
Talicni, nisam siguran da je u Trusini ikada zivjelo 600 ljudi ali provjericu. Evo priznajem da sam ispao los u matematici, ali to ne mijenja cinjenicu da je zlocin pocinjen i da nitko za njega nije odgovarao. I to je jedino bitno u ovoj prici. S obzirom da ja nikada nisam na temi o Ahmicima pisao o zlocinima Armije BiH nad Hrvatima, postedite me i ovdje spominjanja hrvatskih zlocina, kojih je svakako bilo i ja to nikada nisam negirao. Buzzer, ja tebe nisam pitao sto si ti mogao saznati s ove strane, evo npr. bas za ovaj zlocin, pa mi nije jasno odakle ti pravo da mene pitas jesam li sto saznao s moje strane? Cemu to pitanje jer me ionako ne znas i nisi toliko naivan da mislis da bih o tome ovdje pisao. I da sam nesto uradio ili otkrio zlocin, mislis li da bi netko vjerovao da se javim i napisem nesto o tome? I nabroji mi jednog clana ovog foruma koji je preko foruma objavio kako je razotkrio neki ratni zlocin? S obzirom da ih nema, ne znam zasto takve stvari ocekujes od mene. Mogao si bar par rijeci napisati o tome zasto je ovaj zlocin neotkriven i zasto nitko ne progoni pocinitelje? Kako god bilo, i ova tema pokazuje kakvo je razumijevanje medju nama i nisam bas optimistican za nasu buducnost jer smo skloniji dezavuiranju onog drugog nego diskusiji. Mogu ja biti papak, seljak ali cinjenica ostaje da se zlocin dogodio i da nije kaznjen. I da se nitko nije pocesao u Konjicu i Sarajevu da kazni pocinitelje tog zlocina. Mene samo interesira zasto jer odgovor ne znam a koliko vidim ni vi. Nazalost, za sve nas.
Talicni, nisam siguran da je u Trusini ikada zivjelo 600 ljudi ali provjericu. Evo priznajem da sam ispao los u matematici, ali to ne mijenja cinjenicu da je zlocin pocinjen i da nitko za njega nije odgovarao. I to je jedino bitno u ovoj prici. S obzirom da ja nikada nisam na temi o Ahmicima pisao o zlocinima Armije BiH nad Hrvatima, postedite me i ovdje spominjanja hrvatskih zlocina, kojih je svakako bilo i ja to nikada nisam negirao. Buzzer, ja tebe nisam pitao sto si ti mogao saznati s ove strane, evo npr. bas za ovaj zlocin, pa mi nije jasno odakle ti pravo da mene pitas jesam li sto saznao s moje strane? Cemu to pitanje jer me ionako ne znas i nisi toliko naivan da mislis da bih o tome ovdje pisao. I da sam nesto uradio ili otkrio zlocin, mislis li da bi netko vjerovao da se javim i napisem nesto o tome? I nabroji mi jednog clana ovog foruma koji je preko foruma objavio kako je razotkrio neki ratni zlocin? S obzirom da ih nema, ne znam zasto takve stvari ocekujes od mene. Mogao si bar par rijeci napisati o tome zasto je ovaj zlocin neotkriven i zasto nitko ne progoni pocinitelje? Kako god bilo, i ova tema pokazuje kakvo je razumijevanje medju nama i nisam bas optimistican za nasu buducnost jer smo skloniji dezavuiranju onog drugog nego diskusiji. Mogu ja biti papak, seljak ali cinjenica ostaje da se zlocin dogodio i da nije kaznjen. I da se nitko nije pocesao u Konjicu i Sarajevu da kazni pocinitelje tog zlocina. Mene samo interesira zasto jer odgovor ne znam a koliko vidim ni vi. Nazalost, za sve nas.
-
almassy
Da, na nasu veliku zalost, jos dosta zlocinaca hoda slobodno nasim gradovima!Liska wrote:Vidi matematicara sto su se skupili![]()
Imajuci u vidu da si ti Marin sa bljeskovog foruma, i da si tamo postovan i cijenjen kao HVO bojovnik i branilac prvih linija obrane Zapadnog Mostara, i do misljenja forumasa s Bljeska ti je stalo, (ovdje si samo tako u prolazu, gdje bacis po koju temu o zlocininima, cekas nekoliko dezurnih budala koji ce pisati protiv zdravog razuma, ako se to ne desi onda dodjes do zakljucka kako nam je buducnost mracna i kako se nemogucnost zajednickog zivljenja u BIH namece sama po sebi...providan si, vec odavno procitan na slicnim temama)!
Kao sto rekoh, drzis do bljeskovog foruma, gdje imas reputaciju velikog borca, i prema tvojim postovima, vrlo si upoznat sa svim zbivanjima u ratnom Mostaru, hajde ti nama malo pricaj o tome iz prve ruke, pa ako nista mozda doprineses da se neki mostarski zlocinci sto ispisjaju kave po Rondou privedu pravdi...tvoje svjedocenje bi mozda pomoglo i Tuziteljstvu BIH...Ako bas nemas muda za to, mogao bi barem malo senzibilrati i osvjeziti pamcenje tvojim dragim i uvazavajucim forumasima sa Bljeska, ispricati im iz prve ruke o ljetu '93...
Na ovom forumu si dobio odgovore koje svaka tema o zlocinima i treba dobiti!
Prosli put si muljao i lagao u vezi Konjica, mozda se netko od forumasa i sjeti...Kredibilitet ti nije jaca strana!
-
Liska
S obzirom da sam ja taj koji jesam, trebao si navesti da je taj Marin na forumu cijenjen od normalnih ljudi kojih tamo ima. Da ne bi nagadjali neka svatko ode na taj forum, ukuca moj nick i vidi sto sam pisao. A i na bljeskovom forumu sam povremeno a postoje dva foruma na kojima sam imenom i prezimenom i gdje pisem iste stvari kao Marin na bljeskovom forumu ili kao na ovome. Zaboravio si navesti da sam na bljeskovom forumu napadan jer sam govorio o zlocinima HVO-a, sto si mogao vidjeti da si se jos malo potrudio. Na bljesku sam ispisao citave tomove o ratu u Mostaru, rusenju Starog mosta ali to nisi naveo. Zbog tih postova sam dobijao prijetece pp-ove i proglasavan izdajnikom hrvatskog naroda, za sto me cisto zaboli neka stvar. Takvi nazovi zastitnici hrvatskih interesa i ti spadate u istu kategoriju ljudi. Samo vam je nacionalni predznak drugaciji ali mentalni sklop isti. Najbitnije je nalijepiti etiketu ili karakteristiku. Objasni ovim ovdje ljudima kako je moguce da sam u isto vrijeme izdajnik Hrvata i branilac linija obrane Zapadnog Mostara, koji hvala Bogu vise ne postoji?Dakle, na bljeskovom forumu tu imate stvari iz prve ruke pa ih citajte. Sto se tice Konjica, moj dobar jaran je jedan od prvoboraca Armije BiH u Konjicu, sada nazalost u inozemstvu. Da ne kazem da je Bosnjak i da je ranjavan tri puta. Ako on laze o Konjicu, lazem i ja. Njemu ipak vise vjerujem nego tebi. A sva ova prica pokazuje da sam u pravu. Bitno je skrenuti paznju s jednog zlocina na moju licnost. Nisi rijeci rekao o Trusini, ali citave redove o mojoj licnosti. Evo da si napisao sve nego samo dio. Dakle, jeste bio sam pripadnik HVO-o i toga se ne stidim. Trebam li vas podsjetiti na rijeci Zeljka Komsica u capljinskoj vojarni o HVO-u?
-
almassy
Dobro je ba, lazem ja, ti si u pravu! I da, ja opravdavam zlocin u TrusiniLiska wrote:S obzirom da sam ja taj koji jesam, trebao si navesti da je taj Marin na forumu cijenjen od normalnih ljudi kojih tamo ima. Da ne bi nagadjali neka svatko ode na taj forum, ukuca moj nick i vidi sto sam pisao. A i na bljeskovom forumu sam povremeno a postoje dva foruma na kojima sam imenom i prezimenom i gdje pisem iste stvari kao Marin na bljeskovom forumu ili kao na ovome. Zaboravio si navesti da sam na bljeskovom forumu napadan jer sam govorio o zlocinima HVO-a, sto si mogao vidjeti da si se jos malo potrudio. Na bljesku sam ispisao citave tomove o ratu u Mostaru, rusenju Starog mosta ali to nisi naveo. Zbog tih postova sam dobijao prijetece pp-ove i proglasavan izdajnikom hrvatskog naroda, za sto me cisto zaboli neka stvar. Takvi nazovi zastitnici hrvatskih interesa i ti spadate u istu kategoriju ljudi. Samo vam je nacionalni predznak drugaciji ali mentalni sklop isti. Najbitnije je nalijepiti etiketu ili karakteristiku. Objasni ovim ovdje ljudima kako je moguce da sam u isto vrijeme izdajnik Hrvata i branilac linija obrane Zapadnog Mostara, koji hvala Bogu vise ne postoji?Dakle, na bljeskovom forumu tu imate stvari iz prve ruke pa ih citajte. Sto se tice Konjica, moj dobar jaran je jedan od prvoboraca Armije BiH u Konjicu, sada nazalost u inozemstvu. Da ne kazem da je Bosnjak i da je ranjavan tri puta. Ako on laze o Konjicu, lazem i ja. Njemu ipak vise vjerujem nego tebi. A sva ova prica pokazuje da sam u pravu. Bitno je skrenuti paznju s jednog zlocina na moju licnost. Nisi rijeci rekao o Trusini, ali citave redove o mojoj licnosti. Evo da si napisao sve nego samo dio. Dakle, jeste bio sam pripadnik HVO-o i toga se ne stidim. Trebam li vas podsjetiti na rijeci Zeljka Komsica u capljinskoj vojarni o HVO-u?
Ja cu tebe predloziti za svjedoka kad krenu ovi procesi Hercegovina '92 i '93!
Kazem ti tvoji izvjestaji iz prve ruke mogu pomoci pravosudnim organima...
Sto volim ove sto imaju prijatelje i jarane pa se bozicaju i slave bajrame skupa...
-
Liska
Evo imas moju dozvolu da postavis moje postove s Bljeska pa da narod vidi o cemu se radi. Ne moraju vjerovati ni meni ni tebi. Ali postavi bas sve, nemoj birakati ili izvlaciti iz konteksta. Ciji je kredibilitet 0 ne znam, eto ti dokazi svoj i postavi moje postove. Sto se tice procesa, ako ti imas nesto protiv mene slobodno me prijavi. Ponesi sav ovaj materijal sa sobom na Tuzilastvo. I gdje ja spomenuh prijatelje s kojim se bozicam ili slavim bajrame skupa? Nigdje i ne vidim im ni mjesta ovdje. Ali posto te interesira da zadovoljim tvoju bolesnu zelju,dakle ne slavim Bozic jer nisam vjernik. Kao ni dobar dio mojih prijatelja i poznanika. Draza nam je kafana ili lopta od tih proslava.