11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
-
jefferson
#201 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
@ nikad_izvini!
Molim te dokaz o brzom protokolu, ali zvanicni dokaz? Ako imas dokaz da odma obavjestim CNN o tome!
Pilot oboriti avion pun americkih drzavljana (ma bilo kojih) zato sto se nejavlja?????????? A sta ako dodje do kratko spoja na instalacijama pa se komunikacije ugase?
Molim te dokaz o brzom protokolu, ali zvanicni dokaz? Ako imas dokaz da odma obavjestim CNN o tome!
Pilot oboriti avion pun americkih drzavljana (ma bilo kojih) zato sto se nejavlja?????????? A sta ako dodje do kratko spoja na instalacijama pa se komunikacije ugase?
-
nikad_izvini
#202 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
I ko je uhapšen, smijenjenjefferson wrote:Normalno da neko mora biti kriv. medjutim na raketnim sistemom moras imati kontrolu. Taj raketni sistem je dizajniran tako (i dan danas) da je uvezan sa NORAD-om. Onog trenutka kada NORAD dadne znak da se sprema napad na ameriku (vojni) taj sistem ima automatsku kontrolu. Sve do tada neko njime upravlja. Jer evo primjera. Pokvari se motor na nekom avionu koji ide sa Dulles ili R.Reagan aerodroma i mora napraviti okret, koji u tom slucaju znaci da mora preletiti preko Pentagona ili neke druge vazne zgrade, posto je Dulles vrlo blizu svih vaznijih zgrada (kad se slijece vidi se Washington spomenik) i sta mislis da tek tako rakete lete? Mislim, da je to tako jednostavno do sada bi masakr bio nad Washingtonom!
Ne svađam se, samo pritam.Kad dobijem razumno objašnjenje, prihvatam ga.
-
nikad_izvini
#203 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Ne javlja se, promijeni smijer, brzinu i ugasi se transpoder odjednomjefferson wrote:@ nikad_izvini!
-
Alkos
#204 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Tacno se vidi da su ovi "nasi" Ameri postali zaglupljeni poznatom americkom propagandom... 
-
Richard Peti
#205 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Alkos wrote:Tacno se vidi da su ovi "nasi" Ameri postali zaglupljeni poznatom americkom propagandom...
-
simpozijum delirijum
#206 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
zivim u USA vec tri godine , avijacija mi je hobi usput receno, putovah u raznim tipovima putnickih letjelica mnogo puta , poznajem ljude koji su profesionalni piloti i svi do jednoga tvrde da je to nemoguce izvesti sa pilotima koji imaju par sati treninga na simulatorima i lakim sportskim letjelicama a putnicki avion od oko 150 tona mase nije udario u PENTAGON pod tim uglom i takvom brzinom kao sto se navodi u zvanicnom izvjestaju
takav manevar je nemoguc , pokusajte parkirati autobus u garazu od 20 kvadratnih metara vozeci ga brzinom od 100Km/h
a ostecenjima pentagona poslije udara ( krstarecega projektila , najvjerovatnije , pogledajte malo video arhivu na internetu, te priupitajte komsije iz Srbije kao izgleda pogodak USA krstarecih projektila ) je smijesno i govoriti
avio-motori imaju kompresor i turbinu sacinjenu od specijalnih legura magnezijuma -niobijuma , te titanijum i predvidjene su da izdrze temperature od 2000 Celzijusa i gigantske pritiske ( govorim o potiscima od vise desetina tona ) a gdje su ostaci motora ?
da li je americka administracija ( ili extremni elementi unutar nje ) spremna za takav zlocin prema vlastitom narodu !? jeste ! ako pogledamo sadasnju situaciju i kompletan razvoj dogadjaja poslije 9/11 , ja vise ne vjerujem u zavnicnu verziju
neka nam je sa srecom !
takav manevar je nemoguc , pokusajte parkirati autobus u garazu od 20 kvadratnih metara vozeci ga brzinom od 100Km/h
a ostecenjima pentagona poslije udara ( krstarecega projektila , najvjerovatnije , pogledajte malo video arhivu na internetu, te priupitajte komsije iz Srbije kao izgleda pogodak USA krstarecih projektila ) je smijesno i govoriti
avio-motori imaju kompresor i turbinu sacinjenu od specijalnih legura magnezijuma -niobijuma , te titanijum i predvidjene su da izdrze temperature od 2000 Celzijusa i gigantske pritiske ( govorim o potiscima od vise desetina tona ) a gdje su ostaci motora ?
da li je americka administracija ( ili extremni elementi unutar nje ) spremna za takav zlocin prema vlastitom narodu !? jeste ! ako pogledamo sadasnju situaciju i kompletan razvoj dogadjaja poslije 9/11 , ja vise ne vjerujem u zavnicnu verziju
neka nam je sa srecom !
-
nikad_izvini
#207 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Našao sam zanimljiv intervju o navedenom protokolu.Čovjek je bivši kontrolor letajefferson wrote:@ nikad_izvini!
http://www.communitycurrency.org/robin.html
Pročitaj malo.Ne kažem da je tačno, al to pričaju amerikanci
-
jefferson
#208 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Ja eto, i to se desi,i poleti avion i tek tako srusi avion pun putnika! Pa fakat nije ni cudo sto nam nasi tek tako maglu prodaju dole i naord ih opet bira. Ja mislim da da je u F16 bio Chuck Norris to bi drugacije bilo.nikad_izvini wrote:Ne javlja se, promijeni smijer, brzinu i ugasi se transpoder odjednomjefferson wrote:@ nikad_izvini!
Nego ovim zagovornicima projektila, znaci svi uposlenici NORADA i ostalih sluzbi moraju ucestvovati u toj zavjeri da bi se sakrilo da je bio projektil? Gdje je onda avio koji je poletio to jutro i zabio se u Pentagon, gdje su putnici iz tog aviona i znaci svi ljudi iz avio komapnije koji rade na tom avionu, registri itd,itd su morali ucestvovati u toj zavjeri!
Ja mislim da mozete jos bolje od ovoga. Evo nas na 9 strani, na 15 ocekujem vanzemaljce koji jasu Tomahawk i pricaju sa agentom Mossada na telefon!
-
nikad_izvini
#209 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Drug moj, fulio si adresu što se tiče podrške našimjefferson wrote:Ja eto, i to se desi,i poleti avion i tek tako srusi avion pun putnika! Pa fakat nije ni cudo sto nam nasi tek tako maglu prodaju dole i naord ih opet bira. Ja mislim da da je u F16 bio Chuck Norris to bi drugacije bilo.nikad_izvini wrote:Ne javlja se, promijeni smijer, brzinu i ugasi se transpoder odjednomjefferson wrote:@ nikad_izvini!
Nego ovim zagovornicima projektila, znaci svi uposlenici NORADA i ostalih sluzbi moraju ucestvovati u toj zavjeri da bi se sakrilo da je bio projektil? Gdje je onda avio koji je poletio to jutro i zabio se u Pentagon, gdje su putnici iz tog aviona i znaci svi ljudi iz avio komapnije koji rade na tom avionu, registri itd,itd su morali ucestvovati u toj zavjeri!
Ja mislim da mozete jos bolje od ovoga. Evo nas na 9 strani, na 15 ocekujem vanzemaljce koji jasu Tomahawk i pricaju sa agentom Mossada na telefon!
-
Fordas
#210 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Ma kakva odluka? Ti ako mislis da za to vec unaprijed ne postoje protokoli onda stvarno nisi upoznat. Vazdusni prostor koji se strogo nadgleda je nesto za sta se ne moze dogoditi 'nije niko imao da donese odluku', barem ne u americi i barem ne nad glavnim gradom i pentagonom. Na kraju, svi oni silni piloti i strucnjaci su lazovi, a eto bush i njegova administracija nisu?! Ma daj...jefferson wrote: Kakvih lasera? jel tebi to sve lici na zvjezdane staze?
Drugo, u jednom trenutku je neko trebao donjeti odluku da se obore ti avioni? Ko ce to donjeti majke ti?
-
nikad_izvini
#211 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Jay Leno asked Bill Maher on The Tonight Show about the fact that 37% of Americans (according to Scribbs-Howard) believe that the government was involved in some way with the attacks (Maher was definitely not one of them).jefferson wrote:Ja eto, i to se desi,i poleti avion i tek tako srusi avion pun putnika! Pa fakat nije ni cudo sto nam nasi tek tako maglu prodaju dole i naord ih opet bira. Ja mislim da da je u F16 bio Chuck Norris to bi drugacije bilo.nikad_izvini wrote:Ne javlja se, promijeni smijer, brzinu i ugasi se transpoder odjednomjefferson wrote:@ nikad_izvini!
The vast majority of air incidents are simple communications or routing failures, common mishaps that are easily remedied. Nonetheless, when a problem does arise, it is treated as an emergency and interceptors are scrambled.
“This is exactly what’s written in our manuals. We alert our immediate supervisors, we get another set of eyes on the scope. We have, two feet away from us, a little button that says ADC, Air Defense Command [nowadays NEADS (Northeast Air Defense Sector)]. Bing, hit the button. ‘Hey, this is me at the Boston Center air space. I just lost a target or I have an erratic target. He is twenty-five miles west of Keene, last reported at such-and-such location.’”
Pilots use similar checklists when responding to problems with their airplanes:
“If I lose an engine in a multi-engine aircraft I know exactly what to do. I start to control the aircraft to fly with one engine, I’ll shut the ailing engine down, I’ll get the aircraft trimmed up. It’s check, check, check.”
The idea that, on the morning of 9/11, there was an inexplicable wave of incompetence on the part of his former FAA “brothers in arms” offends him deeply.
“The pilots are in their ready rooms, the planes are in open-ended hangars. You have frontline players, pilots and controllers. I’m there, I’m watching. The pilot is there, he’s flying. We have direct air defense command communications. That’s the way it’s been for fifty years.”
“Military pilots would have their asses off the ground faster than you could imagine. I know how quickly our systems can respond. Why would you design a system that responds slowly to an emergency?”
Claims by authorities that, once a hijacked aircraft’s transponders have been turned off, the plane becomes virtually invisible to radar, is another sore point for Hordon.
“Bottom line, these aircraft were always radar monitored, we were always in communication with them, even if they were hijacked. The only way you can lose an aircraft these days is for the plane to flat out blow up.”
Since any genuine air attack would not likely announce itself as such, NORAD radar has to be able to detect anything. But there’s nothing stealthy about an enormous Boeing passenger liner, whether its transponder is operating properly or not.
“That aircraft is represented on their radar scope from the time it takes off to the time it lands. Even little puddle-jumpers out of our local airports. NORAD tracks all these aircraft. They have the world’s most sophisticated radar.”
After eleven eventful years as an ATC, Hordon naturally reacted with shock when he first heard that fifty years of tried and true in-flight emergency protocol was abruptly altered in June of 2001, just two months before the attacks.
“Rumsfeld put a third party in between the ATC and the Air Defense Controller responsible for scrambling interceptors —the Pentagon.”
He speculates that
“the phone calls went from the FAA to the Pentagon and were not answered. Therefore the Pentagon never reached down to the ADC base to release the aircraft. The Boston Center’s ATCs got so frustrated with the non-answer from the military that they finally said, ‘get these guys going anyways.’ That’s the way it’s been for fifty years. We scramble aircraft. We don’t wait for OK’s from third or fourth parties.”
Former Air Traffic Controller Robin Hordon
http://www.communitycurrency.org/robin.html
Vidim da ti je mrsko da čitaš, pa evo da ti skratim muke.Jel treba da ti prevdem
PS zovi CNN
Last edited by nikad_izvini on 16/09/2008 18:02, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#212 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Da, to i ja htjedoh reci. Nikom izgleda ne pada na pamet koliki bi bio obim ove 'zavjere' da bi u nju trebale biti ukljucene stotine i stotine ljudi, od samog vrha pa do nekih nikogovica. I sta mislite, svi ti ljudi su tolike zvjeri, toliko isprani, zeljni novca sta li, da bi ubili 3000+ svojih sugradjana i sutali o tome do kraja zivota?[Matrix] wrote:jeste li vi svjesni sta pricate ! pa djeco draga ispada da je bush mladji jedna zvijer koja ubija vlastiti narod .Dakle,on je kao biva organizirao napad na vlastitu drzavu ,ubio 3000 ljudi ! da bi se to ucinilo ,potrebna je takva tajnovitost i konspiracija koja prevazilazi ljudski razum.Ono sto te "emisije" ne prikazuju kao dokaz jesu upravo ljudi.Imate spisak stvarnih,poginulih ljudi i njohovih obitelji ! Nemate,niti jednog svjedoka-ucesnika koji bi se zbog griznje savjesti bar tajno javio nemome casopisu ili se povjerio na neki drugi nacin.Sta imate ? Imate tehnicka tumacenja koja mogu ovako-onako da se gledaju.Sramotno je zbog 3000 dusa da prikazuju seriju o tobodze "samobombardiranju",sramota !
p.s Gledali ste isto tako "tehniziranu" emisiju o rusenju Starog mosta u Mostaru,koja tvrdi da je to ucunila ARBIH.Imate i emisiju o "Markalama" sa istom namjerom.
Necije neuzimanje u obzir tog aspekta u cijeloj ovoj teoriji 'zavjere' pokazuje njegovu nesposobnost shvatanja svijeta oko sebe.
Ko djeca...
-
jefferson
#213 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
@ nikad_izvini, nakon sto je Rumsfeld to tako fino organizovao, zaveo hiljade ljudi, pobio ljude iz tog aviona negdje na livadi, zapalio avion, i poslao ostatke u svemir da bi mu se izgubio svaki trag, ostao je u pentagonu u kancelariji rizikujuci da pogine!
E fakat tek sad mi nista nije jasno!
Drugo, scramble ne znaci OBORITI avion, nego presresti avion. Cak i da su dosli do aviona mogli su samo gledati jer to treba da naredi najvisi vrh!
Drugo, scramble ne znaci OBORITI avion, nego presresti avion. Cak i da su dosli do aviona mogli su samo gledati jer to treba da naredi najvisi vrh!
Last edited by jefferson on 16/09/2008 18:12, edited 2 times in total.
-
nikad_izvini
#214 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
It is important for people to understand that scrambling jet fighters to intercept aircraft showing the signs of experiencing “IN-FLIGHT EMERGENCIES” such as going off course without authorization, losing a transponder signal and/or losing radio contact is a common and routine task executed jointly between the FAA and NORAD controllers. The entire “national defense-first responder” intercept system has many highly-trained civilian and military personnel who are committed and well-trained to this task. FAA and NORAD continuously monitor our skies and fighter planes and pilots are on the ready 24/7 to handle these situations. Jet fighters typically intercept any suspect plane over the United States within 10 - 15 minutes of notification of a problem.
This type of "immediate, high speed, high priority and emergency" scramble had been happening regularly approximately 75 - 150 times per year for ten years. In the same ten years, there were ZERO "low speed, delayed reaction, and low priority" hijacking scrambles reported, which means that the only time interceptors were ever scrambled for ten years before 9/11, they were using the high speed immediate scrambles. The system was well tuned and ready before June 2001. However, the "emergency scramble" is NOT what was used on 9/11/2001...it was the "laissez fair" scramble for a hijacking that had to get Pentagon approval before departing…and there was none forthcoming.
Ovo priča amerikanac, bivši kontrolor leta.A naši amerikanci se pozivaju na vanzemaljce
PS Ko je od vas bio kontrolor leta

This type of "immediate, high speed, high priority and emergency" scramble had been happening regularly approximately 75 - 150 times per year for ten years. In the same ten years, there were ZERO "low speed, delayed reaction, and low priority" hijacking scrambles reported, which means that the only time interceptors were ever scrambled for ten years before 9/11, they were using the high speed immediate scrambles. The system was well tuned and ready before June 2001. However, the "emergency scramble" is NOT what was used on 9/11/2001...it was the "laissez fair" scramble for a hijacking that had to get Pentagon approval before departing…and there was none forthcoming.
Ovo priča amerikanac, bivši kontrolor leta.A naši amerikanci se pozivaju na vanzemaljce
PS Ko je od vas bio kontrolor leta
-
nikad_izvini
#215 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Previše hamburegera si pojeojefferson wrote:@ nikad_izvini, nakon sto je Rumsfeld to tako fino organizovao, zaveo hiljade ljudi, pobio ljude iz tog aviona negdje na livadi, zapalio avion, i poslao ostatke u svemir da bi mu se izgubio svaki trag, ostao je u pentagonu u kancelariji rizikujuci da pogine!
-
jefferson
#216 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Upravu si eto da zavrsimo diskusiju. Amerikanci su ispalili Tomahawk rakete na WTC i pentagon da bi napali Irak, ubili preko 3,000 svojih gradjana, zaveli nekako hiljade ljudi da to sve sakriju i eto tu smo gdje smo.nikad_izvini wrote:Previše hamburegera si pojeojefferson wrote:@ nikad_izvini, nakon sto je Rumsfeld to tako fino organizovao, zaveo hiljade ljudi, pobio ljude iz tog aviona negdje na livadi, zapalio avion, i poslao ostatke u svemir da bi mu se izgubio svaki trag, ostao je u pentagonu u kancelariji rizikujuci da pogine!
E fakat tek sad mi nista nije jasno!![]()
Super!
Dovidjenja.
-
nikad_izvini
#217 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Spomenuo si radar, nestanak aviona i kako je bilo nemoguće presresti avione tek tako.Ja ti nađem bivšeg kontrolora leta koji govori da nije tako.Također sam barem pokušao da potvrdim postojanje izmijenjenog protokola.Zaroviću se, vjerovatno se može naći.jefferson wrote:Upravu si eto da zavrsimo diskusiju. Amerikanci su ispalili Tomahawk rakete na WTC i pentagon da bi napali Irak, ubili preko 3,000 svojih gradjana, zaveli nekako hiljade ljudi da to sve sakriju i eto tu smo gdje smo.nikad_izvini wrote:Previše hamburegera si pojeojefferson wrote:@ nikad_izvini, nakon sto je Rumsfeld to tako fino organizovao, zaveo hiljade ljudi, pobio ljude iz tog aviona negdje na livadi, zapalio avion, i poslao ostatke u svemir da bi mu se izgubio svaki trag, ostao je u pentagonu u kancelariji rizikujuci da pogine!
Super!
Dovidjenja.
Na kraju priče, ipada da ti, bosanac-amerikanac, znaš bolje kako stvari teku od bivšeg kontrolora leta-amerikanca
Dalje, trpaš mi u usta nešto ja nisam rekao jer si ostao bez argumenata.U redu.Braniš domovinu ili ne želiš da sagledaš stvari iz drugačije perspektive.Poštujem.Ali mi nemoj trpati u usta riječi koji nisam rekao.Ja svoje argumentujem LINKOM i logikom;-)
Lako je s veleposlanikom, on pjeni.Ja sam racionalan
-
WizzardFromBOZ
#218 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Strahota 11. rujna nije bila promašaj američkog obavještajnog sustava – od njih se nije očekivalo da otkriju plan, a unijeti oružje u zrakoplove mnogo je lakše ako vas podržavaju oni koji kontroliraju sustav. Sve je to dio plana da se sruši sadašnji sustav i zavara ljude da prihvate centraliziranu globalnu kontrolu kao jedini način oporavka od sloma.
By David Icke
alisa u zemlji cudesa: http://www.zarez.hr/137/tema2.htm
By David Icke
alisa u zemlji cudesa: http://www.zarez.hr/137/tema2.htm
- KPNCTNJAH
#219 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Nema ti smisla da ubijaju svoje neduzne gradjane, a kad u Iraku ubijaju civile zenu, djecu onda je to uredu ... oni su samo kolateralna steta ? Ne znam kako se da vama raspravljati sa ovim "amerima" ... kad ne vjeruju u to sto se spominje u dokumentarcima koje sigurno nisu pregledali (ne boli to nista slobodno pregledajte) onda imam ja jedan klip za njih i ovaj nema veze sa zavjerama ...jefferson wrote:Upravu si eto da zavrsimo diskusiju. Amerikanci su ispalili Tomahawk rakete na WTC i pentagon da bi napali Irak, ubili preko 3,000 svojih gradjana, zaveli nekako hiljade ljudi da to sve sakriju i eto tu smo gdje smo.nikad_izvini wrote:Previše hamburegera si pojeojefferson wrote:@ nikad_izvini, nakon sto je Rumsfeld to tako fino organizovao, zaveo hiljade ljudi, pobio ljude iz tog aviona negdje na livadi, zapalio avion, i poslao ostatke u svemir da bi mu se izgubio svaki trag, ostao je u pentagonu u kancelariji rizikujuci da pogine!
Super!
Dovidjenja.
-
nikad_izvini
#220 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
A ko je presreo avionjefferson wrote:@ nikad_izvini, nakon sto je Rumsfeld to tako fino organizovao, zaveo hiljade ljudi, pobio ljude iz tog aviona negdje na livadi, zapalio avion, i poslao ostatke u svemir da bi mu se izgubio svaki trag, ostao je u pentagonu u kancelariji rizikujuci da pogine!
-
jefferson
#221 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
OK, nasao si kontrolora leta koji tada nije bio kontrolor leta. Niko se nije javljao na tel? OK, nije! I sta sad time hoces reci, nevidim nikakav tu argument da nesto dokazuje? Sta dokazuje to po tebi? Dva F 16 su bili na putu da presretnu drugi avion, medjutim nisu stigli. ALi opet ima snimka razgovora izmedju pilota F16 i vojne kontrole sjeveroistocne oblasti gdje pilot pita hocul rusiti avion i govori da tu odluku neko mora donjeti! Pilot nikada nije imao pravo da sam obori avion. On moze presrest avion, ali oboriti nesmije bez naredjenja sa vrha!
-
jefferson
#222 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Dva F16 su bila u blizini Bostona kada se to desilo i vojna kontrola ih je uputila prema NYC. Medjutim, ti si rekao da prema nekakvom brzom protokolu pilo moze srusiti avion. To nikada tako nije bilo, pilot moze presresti avion, ali srusiti.........nikad_izvini wrote:A ko je presreo avionjefferson wrote:@ nikad_izvini, nakon sto je Rumsfeld to tako fino organizovao, zaveo hiljade ljudi, pobio ljude iz tog aviona negdje na livadi, zapalio avion, i poslao ostatke u svemir da bi mu se izgubio svaki trag, ostao je u pentagonu u kancelariji rizikujuci da pogine!
-
nikad_izvini
#223 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Ako ti nađem dokaz, hoćeš li zvati CNNjefferson wrote:Dva F16 su bila u blizini Bostona kada se to desilo i vojna kontrola ih je uputila prema NYC. Medjutim, ti si rekao da prema nekakvom brzom protokolu pilo moze srusiti avion. To nikada tako nije bilo, pilot moze presresti avion, ali srusiti.........nikad_izvini wrote:A ko je presreo avionjefferson wrote:@ nikad_izvini, nakon sto je Rumsfeld to tako fino organizovao, zaveo hiljade ljudi, pobio ljude iz tog aviona negdje na livadi, zapalio avion, i poslao ostatke u svemir da bi mu se izgubio svaki trag, ostao je u pentagonu u kancelariji rizikujuci da pogine!
Još jednom da pitam: KO JE SMIJENJEN
- KPNCTNJAH
#224 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
A da je pravi patriota on bi sam donio odlukujefferson wrote:OK, nasao si kontrolora leta koji tada nije bio kontrolor leta. Niko se nije javljao na tel? OK, nije! I sta sad time hoces reci, nevidim nikakav tu argument da nesto dokazuje? Sta dokazuje to po tebi? Dva F 16 su bili na putu da presretnu drugi avion, medjutim nisu stigli. ALi opet ima snimka razgovora izmedju pilota F16 i vojne kontrole sjeveroistocne oblasti gdje pilot pita hocul rusiti avion i govori da tu odluku neko mora donjeti! Pilot nikada nije imao pravo da sam obori avion. On moze presrest avion, ali oboriti nesmije bez naredjenja sa vrha!
-
jefferson
#225 Re: 11 Septembar 2001. Stvarni ili fiktivni napad na SAD?
Ja koliko znam ti jos nenadje zvanican dokaz da pilot moze oboriti avion svojom odlukom!