Tebi možda jeste bog, meni hvala Bogu (jednina) nije.chuchumbamayumbe wrote:Durmitor mi ga nekako dodje bas blizu Sandzaka, moze se staviti pod istu kapu, haman!deset_u_pola wrote:Jeste se upalili, mlade komunjare.
Tu istu isfuranu priču pričate već 10-15 godina. Nije on ubica, on je samo bio isturena figura sistema koji je ubijao, nepravedno i bez osnova zatvarao.
Boli me briga što je tebi, mostarac, otac dobio stan u komunizmu. Zaradio ga je on itekako. I to više puta. Dobio ga je i moj stari ali nakon 10 godina života u 30-ak kvadrata sa četvoročlanom porodicom. Školovali smo se tada, a sada se školujemo još više, Bošnje mislim. Više ne dolaze debili sa Durmitora da ovjde studiraju i ostaju živjeti ovdje.
Zato ne baljezgajte o ljepotama prošlog sistema.
A što se tiče Tita, ne mogu se složiti da spada na listu ubica. Ali...
Porodice ljudi koje Titini dželati slali u kazamate kasnih '40 i ranih '50 godina prošlog vijeka i tamo ubili dobar dio njih baš će se složiti sa vama.
Šta je onolikom mrtvim u Sloveniji i na Bleiburgu? Neko će reći ustaše, četnici, dobobrani, šta ime veze. Kako su vam onda puna usta osude za borce ABIH koji su ubili par četničkih zarobljenika (vjerovatno ih ima više ali nemaju dokaza). To nije uredu i treba ih odmah osuditi i bez suđenja. A uredu je ubiti na desetine hiljada zarobljenika i to još slaviti kao pobjedu.
Prema tome, mislim da bi konačno trebali malo realnije pogledati na sam fenomen Tita, koji je neosporeno bio istorijska ličnost. Pričati o njemu kao božanstvu u najmanju ruku je degutantno.![]()
Tito nije bio bozanstvo ali je za "vase danasnje Bogove" on Bog na kvadrat, minimum!
A tebi je izgleda žao psihijatra sa Durmitora...