Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post Reply
Haman

#1326 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Haman »

Pitanje za psihologe i ostale strucnjake
M.Mahmutivic, novinar

citat:
Pitanje za psihologe i ostale stručnjake je - kako su neki pomislili da Bobanovim i Kradžićevim hordama nije isti Bošnjak u Prijedoru, Mostaru ili Cazinu, pa su povjerovali da se sa đavolom može sklopiti pakt? Zašto bi ovi ubili Bošnjaka u Prijedoru i Mostaru, a ovaj im Bošnjak u Cazinu bio dobar, pitali su se neki koji su se na vrijeme suprostavili Babinoj zloj namjeri. Iako mnogi sa pravom misle da bi na kraju u Krajini prošli kao i Bošnjaci iz drugih dijelova BiH, koji nisu zločincima pružali otpor uzdajući se u njihovu milost i dan danas neki su ubjeđeni da je Fikret Abdić pokušao spasiti Krajinu. Kad se o tome priča sa Babinim pristalicama, oni se uglavnom bave posljedicama, ne uzrocima i krenu negdje od sredine kad su već zajedno sa četnicima "oslobađali" Krajinu. Kao i njegova kćerka če spomenuti izbore kad je kao član SDA dobio najveći broj glasova, a neće se sjetiti poslijeratnih izbora, kada je kao član svoje DNZ-e dobio bijednih dvadesetak hiljada glasova. Danas je svima poznato da je babo "spašavao" Krajinu na veoma čudan način, uz pomoć Jovice Stanisića, Milorada Ulemeka-Legije, Željka Ražnjataovića - Arkana ( čija se udovica Ceca "pesmama" posvećenim Arkanu čuje iz velikog broja ugostiteljskih lokala širom Krajine) i ostalih zločinaca . Zato je osuđen u Hrvatskoj na osnovu dokaza iz BiH, na petnaest godina zatvora kao ratni zločinac.
Kraci izvod:Bosnjaci.net
Moenx

#1327 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Moenx »

ambienta wrote:1. Strategija konstatnto raditi na ukidanju "republike srpske" - koordinartor projekta Fatmir Alispahic , a uspit jacati institucije BiH , kao sto je Dodik vjesto zbog svadja SDA - SDP - DF -SBB -SBIH ... uzeo institucije BiH i razvlastio drzavu , tako da i Bosnjacki politicari rade sad ima opozicija u RS , koalirati i podrzati onoga ko vrati vise ingerencija drzavi , pa polako izbori po izbori , previse su nas SDA i SDP unazadili svojom svadjom za fotelje...

2. Raditi na budjenju stanja o naciji , narodu , drzavi , jeziku .kulturi , sve od Kulina Bana....
Kazes SDA,SDP i njihova svadja-- da li to znaci ni SDA ni SDP ?

To oko RS pa posmatrajuci javno mnjenje , u s njim sam upoznat primjerice gledajuci FTV i FACE vidim da se ide na potenciranje i izvjestavanje o prilikama u RS i politickoj sceni meni je to nekako bljutavo i nijeto to ..... cak je i neproduktivno i lose po BIH
Grijesilo se, to jeste oko tih fotelja
Ali se grijesi ako se potencira taj sukob i gleda velikih ociju na SDS PDP sta sve ne kao politicku snagu i tok koji ce nam nesto donijeti na tacni
No ko nam ne kaze da na sceni nije nesto drugo to da su eto SNSD ako vlasti ni na nebu ni na zemlji , dakle sa vlascu RS ali ne na drzavnom nivou odrijseno usta da laje i da moralno derogira BIH dok gradi kicmu neceg sto se zove RS -- ova druga strana nije nista drugo po toj mojoj teoriji zavjre a moguce je da grijesim nije nista drugo nego tacka u politickom zivotu kroz koju se uhljebljuju i peru aveti proslosti iz te iste RS
Hayat kao tv postaja valjda ignorise Dodika mozda im je to i dobro
Pazi u "nasim" svadjama ljudi ostaju bez posla egzistencije ostaju bez prava na jezik i svasta ponesto , javlja se svadja medju gradovima , u "njihovim " svadja se prenosi na neki nivo unutar nekog kruga mocnika i mi nemmao nikakav dokaz sem kisele face Cavica da je ona stvarna

No sta je tu je vrijeme ce pokazato svoje pa sta bude
Moenx

#1328 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Moenx »

PS Opet moderacija nije navila sat ali nema veze prije ce proljece pa novo pomjeranje nego da se neko sjeti da ispravi to
BAK-eV

#1329 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by BAK-eV »

Dozer wrote:Ja sam ratovao za nju, a nisam Bosnjak. Sta cemo sad?
A znam ih jos masu istih. Nepozeljni smo kao takvi u bosnjackoj matrici, znam.
Da li je Lavic ratovao? Ili Izmetbegovic? Ili ini drugi danasnji i ondasnji "prvaci" u Bosnjaka? Cime su to oni dokazali i dokazuju svoj nenadjebivi patriotizam, i onda i sad? Time sto kazu "ja sam Bosnjak, i tim se dicim", a onda to kapitaliziraju svercom kroz tunel u ratu i pljackom budzeta nakon toga?
Ne dokazuje se patriotizam time....nigdje na planeti...
Time se i pokazuju i dokazuju neke druge stvari, a najkrace receno - jebanje vlastitog naroda u zdrav mozak radi licne koristi.

Sto se mene licno tice, svako ko smatra da se jacanjem bosnjastva jaca BiH - taj je potpuni idiot. Nista manji idioti nisu ni oni drugi i treci koji vjeruju da ce jacanjem etnickog separatizma i podjela ostvariti bilo kakav profit.
U ovo ne ubrajam prvake BHS matrice, jer oni ovo vrlo dobro znaju, ali isto tako vrlo dobro znaju da samo na toj basni mogu opstajati na vlasti i vladati budzetima. Nista vise, nista manje.
Njima, i to svima na svim stranama, zivo se jebe i za svoj narod, i za drzavu. To sve im je " bitno" i bice im " bitno" samo dotle do kada budu mogli vladati. I ni minut duze.
Posteno cemo brate!

Nisi Bosnjak!
Ratovao za cjelovitu Bosnu!

Bujrum na bilo koju bosansku livadu, okupi istomisljenike i kao Amisi u Americi pravite svoje sela i gradove.

Imate dobrovoljni priog od mene!

A nas Bosnjake u nasim mahalama i gradovima pusti na miru!
Banksy

#1330 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Banksy »

BAK-eV wrote: Nisi Bosnjak!

Bujrum na bilo koju bosansku livadu, okupi istomisljenike i kao Amisi u Americi pravite svoje sela i gradove.

Da mu je bogdo i Alija to rekao, na vrijeme ...
breuer

#1331 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by breuer »

BAK-eV wrote:
Nisi Bosnjak!

Vidiš, baš da ne bi dozvolili takav slučaj neki su davno okupili istomišljenike, zauzeli pomalo veću bosansku livadu i prave svoja sela.
BAK-eV

#1332 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by BAK-eV »

breuer wrote:
BAK-eV wrote:
Nisi Bosnjak!

Vidiš, baš da ne bi dozvolili takav slučaj neki su davno okupili istomišljenike, zauzeli pomalo veću bosansku livadu i prave svoja sela.
Slazem se!
Proces je i dalje u toku!
gospodja profiterka

#1333 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by gospodja profiterka »

Banksy wrote:

Oprosti, ali rekao mu je. Jasno, glasno i eksplicitno. Samo gluh nije čuo.
Banksy

#1334 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by Banksy »

gospodja profiterka wrote:
Banksy wrote:

Oprosti, ali rekao mu je. Jasno, glasno i eksplicitno. Samo gluh nije čuo.
Pa i nije baš, ako ćemo pravo. '93. možda već i jeste, ali ranije, slali su se drugi signali.
gospodja profiterka

#1335 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by gospodja profiterka »

Pa i nije baš, ako ćemo pravo. '93. možda već i jeste, ali ranije, slali su se drugi signali.
Bogme, jeste baš. I prije nego što smo se rodili. Ali ko neće da čuje - neće. A on sam najbolje zna zašto neće.
breuer

#1336 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by breuer »

"Bosansko-Bošnjačka strategija" - kako to gordo zvuči :D
putokaz1

#1337 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija

Post by putokaz1 »

BB Strategija pa NEMA JE!!!
Post Reply