Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

DebelinJoe

#5451 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by DebelinJoe »

Onaj osjećaj kad ti kažu Karaula.

doktor78

#5452 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by doktor78 »

Kad ide svečano otvaranje treće trake na Čevljanovićima? :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5453 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by mk ultra »

I svecano zatvaranje svih mjesta za preticanje niz brdo a bilo ih je 3 :-)

Majkemi neko dobro guzi
Haris.ba

#5454 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Haris.ba »

doktor78 wrote: 16/08/2024 05:53 Kad ide svečano otvaranje treće trake na Čevljanovićima? :mrgreen:
Pred izbore.
mk ultra wrote: 16/08/2024 22:11 I svecano zatvaranje svih mjesta za preticanje niz brdo a bilo ih je 3 :-)

Majkemi neko dobro guzi
To ide u novi tender. Da prave dodatne trake za preticanje nizbrdo. :D
escobar__

#5455 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Tu ide pretjecanje na divlje, a nešto niže i policijske patrole koje će pisat kazne tim prekršiocima zakona. :D
costacurta

#5456 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by costacurta »

A ne ne. Sad kad isporuče Neki trenerki Tuarega ide nabavka dronova kako bi se iz zraka mogle kontrolirati te radnje.
Spora traka je uzbrdo, a sad su sve ovi kamioni sa svim tim ugrađenim sistemima i čudesima i idu brže od PMVa.
kad malo bolje razmislim ova treća traka tj isprekidana treća traka, možda nije ni trebala, paJel :zoka:
DebelinJoe

#5457 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by DebelinJoe »

https://www.biznisinfo.ba/gradacac-razg ... rebrenika/

Kakav jad od premijera. Inšalah, biće puteva...

Zanima me da li je Nikšić u TK išao novim Tuaregom preko Karaule? Ili ako je išao preko Doboja, šta misli o stanju kolovoza oko Lukavca?
Haris.ba

#5458 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Haris.ba »

Lik ih trola. Ako nista, po zasluzi.

Cuj, oni jos trase nemaju. Neozbiljan kanton.
– Ništa se danas nije završilo i ništa se neće završiti ni kada utvrdimo mrežu brzih cesta. Još nam predstoji puno izazova za osiguravanje finansiranja i izgradnju tih dionica, rekao je Nermin Nikšić, premijer FBiH.
Kako je rečeno nakon sastanka, lokalne zajednice Gradačca i Srebrenika će prilikom izrade mreže brzih cesta u Federaciji BiH podnijeti zahtjev da se uvrsti i dionica kroz Tuzlanski kanton koja bi pored auto-puta Tuzla-Brčko-Orašje trebala da zadovolji interese privrede i stanovništva ovog kraja.
Nego. Sto se uopce forsira trasa prema Brckom? Koji je smisao? Sto ne ide trasa prema Srebreniku, pa na Orasje? Sta ce im ma Brcko direktno?

Image
HelaS

#5459 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by HelaS »

Zna li neko kakav je ovaj lokalni put za Kardial iz Topčić Polja preko Šerića. Je li loš, ili je bolji iz Ozimice preko Novog Šehera?

Image
Rene Higuita

#5460 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Rene Higuita »

HelaS wrote: 01/09/2024 09:11 Zna li neko kakav je ovaj lokalni put za Kardial iz Topčić Polja preko Šerića. Je li loš, ili je bolji iz Ozimice preko Novog Šehera?

Image
Preko Nemile - Bistricaka za Teslić - R473 - ratni put.
https://www.atvbl.rs/vijesti/drustvo/na ... eko-zaluta
https://dzonlic.com/2018/08/29/foto-pri ... i-teslica/
HelaS

#5461 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by HelaS »

Rene Higuita wrote: 01/09/2024 20:59
HelaS wrote: 01/09/2024 09:11 Zna li neko kakav je ovaj lokalni put za Kardial iz Topčić Polja preko Šerića. Je li loš, ili je bolji iz Ozimice preko Novog Šehera?
Spoiler
Show
Image
Preko Nemile - Bistricaka za Teslić - R473 - ratni put.
:lol: :lol: horor cesta

Hvala :thumbup:
DebelinJoe

#5462 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by DebelinJoe »

Image

Nepostojeći put Zenica - Teslić nije jedini put "duh" u ovoj komediji od države.

Najveća prevara kada su u pitanju nepostojeći putevi, jeste put Sarajevo - Goražde. Zanimljivo je da postoje čak i table koji usmjeravaju prema Goraždu, već od Vogošćanske petlje, ali taj put ne vodi skoro nigdje jer ga i nema. Jednom kad budem prolazio kroz Vogošću uslikat ću tablu na kojoj piše "Goražde 110 km" koja vodi u ništa. Što je meni najsmješnije ja sam jednom krenuo za Goražde, baš slijedeću tu tablu koja me je preko Pala i Podviteza dovela u Praču. Put M5 koji bi trebao da vodi preko Hrenovice jednostavno ne postoji, upisan je u karte bivše države, ali nikada nije izgrađen. To je zapravo trasa nekadašnje uskotračne željeznice. Na trasi koja prolazi kroz RS poplava su srušile stari most, a vlasti RS se ne češu da ga poprave, valjda da im se federali Turci ne motaju na putu prema HE Mesići.

Dakle, naivni građanin krene iz recimo Zenice za Goražde, slijedi table i dođe do podnožja brda u Prači, češka se po glavi i pita se je magistralni put za Goražde. Sretna lokalce pita ih gdje je put, oni mu se smiju i pokažu na brdo i kažu eto ti puta, hahahaha.

A ono seoska, šumska cesta, asfaltirana posljednji put možda 1970. ili ranije, put katastrofa, razvaliti auto ko od šale.

Image
sumirprimus

#5463 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

Treca traka na dionici zivinice kladanj. Minimum koji treba uspuniti.
Naravno kada se otcijepi tk od sarajeva nece nam trebat govorit da sve sami uradimo, dotad zahtijevat zajednicke pare od projjekta do izovdjenja radova i odrzavanja . U najakrqcem roku ili pocet ko hercegovci uslovljavat podrsku
Thorgerson

#5464 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Thorgerson »

Zasto se ne srede malo odmorista na magistralnim putevima?

Hajd sto na autoputevima ne lice ni na sta. Al na magistralama se moze reci da ih i nema. Imaju prosirenja sa sljunkom. Pa da barem eto to srede. Nego moras 80km/h slijetat na sljunak.

Dole evo prema jugu, ima na par mjesta klupe. Al nista specijalno.

A neki predjeli su prelijepi. Kad naidjes da malo sjednes, odmoris.
drug_profi

#5465 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Ko koči taj gubi...
sumirprimus

#5466 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

ogorcenost radi puteva ne pocinje i zavrsava samo na sarajevu, redom ,od lokalnih, kanotnalnih do federalnih vlasti. od drzave ionako nema nista. ne cudi mene da kolega na autocestama fali EA jer su u istoj recenici tu i hering i IBL. tu je sve jasno ko dan.
tako da sta je nama ova drzava? jel sve pocinje i zavrsava na lokalno plemenskom nivou? puna usta drzave a ne vidi se dalje od svog plemena i prve svoje zaobilaznice.
mk ultra

#5467 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by mk ultra »

Svaki taj put za goraze sam prosao i svaki je solidan
Pale - Praca - Hrenovica i desno preko brda i spustis se kod Ginexa
Ustilolina - Grebak - Garez - Sarajevo isto ok sve asfaltx ima uskih delova ali pici
Romanija naravno
Foca je najgora opcija jer je Rogoj u losem stanju, i dio tamo prije miljevine
A sto se Teslica tice, ima milion opcija, ali meni najdraza na Novi Seher
Samo pazite da skrenete prema Kopicama, jer ja sam jednom tako (prvi put) sledio navigaciju i preko sumice (opet solidne srecom) stigao u Teslic

Mislim da ovakvi tekstovi nastanu kada neko ko nikad nigdje nije otisao dobije zadatak da ode u Kardijal na seminar guzenja u osiguranju :mrgreen:
mk ultra

#5468 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by mk ultra »

DebelinJoe wrote: 04/09/2024 04:25 Image

Ovaj put postoji i uredno se gore popenjes na bijele vode oz hrenovice, da si dosao kako kazes, vidio bi, ne bi pisao sranja i lazi

Pravo iz hrenovice nema urednog puta (šumski)
Ambula

#5469 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Ambula »

Isao nedavno Sanski most - Bosanska Krupa, kakav odron od 70-tak kilometara. Jos pitao prijatelja koji je cesto na putu i isao tom dionicom kako mi je najbolje do Krupe da li da idem na Bihac ili skrenem kod Kljuca za Sanski pa na Krupu i on mi preporuci ali kao napomena neces sresti auto iz suprotnog smjera, hajde sto nema auta vec sto je asfalt takav da sam pozelio da se vozim makadamom, zestok zajeb. Bukvalno mislis da nema kraja i da neces nikad stici.

A takodjer isao sam do Prače par puta, a bio sam ubjedjen da se iza nastavlja onako solidan put za Gorazde, nisam znao da salto moras raditi poslije Prace :lol: e svasta
mk ultra

#5470 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by mk ultra »

Bos Krupa Sanski most je ok put

Probaj Bos Krupa - Bos peteovac
E to je par laznih puteva preko grmeca u navigaciji s tim da mislim i dalje makadamska magistrala nije asfaltirana
BarbaDue

#5471 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by BarbaDue »

Ambula wrote: 05/09/2024 22:04

A takodjer isao sam do Prače par puta, a bio sam ubjedjen da se iza nastavlja onako solidan put za Gorazde, nisam znao da salto moras raditi poslije Prace :lol: e svasta
Uskoro se počinje asfaltiranjem i modernizacijom dionice puta R448 od Hranjena do Goražda.

https://rtvbpk.ba/2024/08/20/za-moderni ... 45-665-km/
Ambula

#5472 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Ambula »

mk ultra wrote: 05/09/2024 22:19 Bos Krupa Sanski most je ok put

Probaj Bos Krupa - Bos peteovac
E to je par laznih puteva preko grmeca u navigaciji s tim da mislim i dalje makadamska magistrala nije asfaltirana
:lol: :lol:

Nasmija me, znam da sam razmisljao o toj ruti kako je po navigaciji mozda i najbolja ali sam znao da tu Ber Grils moze voziti samo
Post Reply