Bosanski Patriotizam???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Belle

Post by Belle »

Opanak u tranziciji wrote:Mogul' (bosanski) Srbi i Hrvati biti Bosanci ili BIH patriote???
Dali pripadnost Bosnjacima automatcki podrazumjeva status Bosanca ili BIH patriote???

Zasto???

Dok na nas Srbe nasa domovina, BIH

bude gledala kao na agresore i jedine krivce za svo

zlo koje ju je zadesilo, i dok nas tako bude predstavljala u svijetu

tesko da cemo mi biti istinske patriote...

Na kraju, Bosna je jednima majka,-(Bosnjacima) a drugima

maceha. -(Srbima)!?!

Na zalost...
Opanak, de majke ti nemoj se ti nista "tranzitirat", ostani to sto jesi, ali ostani. Bolje ti je tako, ozbiljno.
Belle

Post by Belle »

Martian dreams wrote:A da jos i ovo...posto mi je obrisano 90% postova koji naravno nisu ni prosti niti uvrijedljivi nego samo drugaciji od oficijelne politike ovoga foruma....ja se kulturno pozdravljam sa vama.Ovdje je izgleda sasvim uredu da raznorazne barabe pljuju po Islamu,poslaniku i silovanim Bosnjakinjama a da se vi ostali veselo smijete i masno komentarisete.Ruganje na temu religije tj. samo jedne odredjene religije- Islama- je mnogima ovdje hobi....ovakve uvrede nisam vidjela cak ni na cetnickim forumima.Ali za divno cudo to se apsolutno ne sankcionise.......nego cak i odobrava.O ovome cu izvijestiti sto vise ljudi i poznanika i upozoriti ih na ovakav rasisticki i ksenofobican odnos prema Islamu i na sramotu sto jedan forum koji nosi ime Sarajevo pljuje i po Sarajevu pa i po Sarajlijama....
Cao
BRAVO!!!!!!!!!!!

Doci ce vremena kad ce se ovakvi fanatici kriti i spustati pogled na ulicama, od straha. Haos jos uvijek vlada u BH, ali nece zadugo.
nasmijana

Post by nasmijana »

nisam bas sigurna da u BiH danas ima patriota svi se za sebe bore individualizam i bez ikakve zelje i volje da svoju zemlju prije svega nose u dusi ....Bosna I hercegovina zemlja koja ako mi budemo htjeli moze i treba postati bolja ali prije svega mi bismo trebali postati bolji ljudi ...Mislim da je vise patriotizma bilo dok smo se ubijali bar je bilo ljudi spremnih da svoj zivot daju za zemlju koju vole ...Nisam bas sigurna da bi sa istiom hrabroscu zeljom i voljom ponovo stali u njenu odbranu ...toliko od mene
Opanak u tranziciji

Post by Opanak u tranziciji »

Belle wrote:
Opanak u tranziciji wrote:Mogul' (bosanski) Srbi i Hrvati biti Bosanci ili BIH patriote???
Dali pripadnost Bosnjacima automatcki podrazumjeva status Bosanca ili BIH patriote???

Zasto???

Dok na nas Srbe nasa domovina, BIH

bude gledala kao na agresore i jedine krivce za svo

zlo koje ju je zadesilo, i dok nas tako bude predstavljala u svijetu

tesko da cemo mi biti istinske patriote...

Na kraju, Bosna je jednima majka,-(Bosnjacima) a drugima

maceha. -(Srbima)!?!

Na zalost...
Opanak, de majke ti nemoj se ti nista "tranzitirat", ostani to sto jesi, ali ostani. Bolje ti je tako, ozbiljno.

e nek si mi rekla-..- :oops:

:-)

:D
hananah

Post by hananah »

Opance, vi ste svojoj majci okrenuli ledja, silovali je, mucili, palili i ubijali pa sta ste ocekivali nego da vam postane maceha
nasmijana

Post by nasmijana »

pitanje je da li su Srbi spremni zivjeti u Boansi i Hercegovini navijeti za BIH kad igra utakmicu protiv SCG i da li su voljni voljeti je kao svoju drzavu... ako je tako onda su i oni bosanci i svaka cast ...onda cemo zajedno uspjeti pomoci ovoj zemlji do tada svako ce vuci na svoju stranu
Belle

Post by Belle »

hananah wrote:Opance, vi ste svojoj majci okrenuli ledja, silovali je, mucili, palili i ubijali pa sta ste ocekivali nego da vam postane maceha
Koja maceha, DZELAT ce postati. To jedino zasluzuju.
Chat Nick

Post by Chat Nick »

Toozla ode ti tema u...
pitt

Post by pitt »

Ako nemate sta pametno reci da nastavite diskusiju u istom toku kao sto je do sada tekla ja bih vas zamolio da se suzdrzite od prepucavanja.
Unaprijed zahvalan :(
Toozla

Post by Toozla »

Chat Nick wrote:Toozla ode ti tema u...
ma, nisam ja nikad rekao da ce biti lako.....
nego, da vidimo tvoje misljenje o BIH patriotizmu....ako mislis da tako nesto postoji????
Toozla

Post by Toozla »

@Martian dreams

nemam sad vremena za pravi odgovor....radim....ali naci cu kasno veceras ili ujutru....
Chat Nick

Post by Chat Nick »

Toozla wrote:nego, da vidimo tvoje misljenje o BIH patriotizmu....ako mislis da tako nesto postoji????
BiH patriotizam postoji.. ti si mu zivi dokaz(ne salim se)

Ja na ovu temu se nisam javljao iako je pratim zbog toga sto ja tu nemam sto reci
Ja sam bio YU - patriota(mada mi ta rijec PATRIOTIZAM nekako ne lezi) tako kad je nestalo Juge nestalo je i moga patriotizma(ako je to ljubav prema nekoj zemlji)...
pitt

Post by pitt »

Chat,
Posteno od tebe :D
Jedno pitanje....da li mislis da li si u stanju da to sto si osjecao za bivsu Jugu osjecas za neku drugu zemlju? Konkretno mislim da ako stvari u Bosni krenu normalnim tokom (ekonomija, politika, pravosudje i sl) i narod se oslobodi mrznje, da li bi mogao smatrati Bosnu svojom domovinom?
Toozla

Post by Toozla »

Chat Nick wrote:
Toozla wrote:nego, da vidimo tvoje misljenje o BIH patriotizmu....ako mislis da tako nesto postoji????
BiH patriotizam postoji.. ti si mu zivi dokaz(ne salim se)

Ja na ovu temu se nisam javljao iako je pratim zbog toga sto ja tu nemam sto reci
Ja sam bio YU - patriota(mada mi ta rijec PATRIOTIZAM nekako ne lezi) tako kad je nestalo Juge nestalo je i moga patriotizma(ako je to ljubav prema nekoj zemlji)...
pa, ne mozes do kraja zivota ostati zakucan u vremenu('91)....moras se prilagoditi....mozel' BIH biti tvoja domovina???
Chat Nick

Post by Chat Nick »

Mislim da kad je Juga otisla da sam postao kozmopolita sto uopce nije lose :D
A BiH moja domovina?
Pa ako sam tu rodjen naravno da jeste...
... ko sto bi bila i da se zove nekako drugacije :lol:
nasmijana

Post by nasmijana »

Ne mogu da shvatim ljude koji se zakace za jugoslaviju pa ljudi moji postojala je Cehoslovacka pa se oni razdvojise bez nasilja i zive svako u svojoj drzavi kome se ne svidja Ceska ode u Slovacku i zivi a ne bije se zato sto smatra da je Bogom data njemu ta zemlja dalje postojala je i SSSR pa je sada Rusija ...Sta je ovo na ovom Balkanu ....svasta patriota je covjek koji voli zemlju u kojo zivi u kojoj se rodio cije sunce ga grije a ako smatra da mu to nije u srcu fino ode i dobije pasos te zemlje koju preferira ...Ne mogu da shvatim da je ta racunica tako komplikovana...
Toozla

Post by Toozla »

Chat Nick wrote:Mislim da kad je Juga otisla da sam postao kozmopolita sto uopce nije lose :D
A BiH moja domovina?
Pa ako sam tu rodjen naravno da jeste...

za pocetak, dovoljno ....

... ko sto bi bila i da se zove nekako drugacije :lol:

sto prije prihvatis realnost, prije ces krenuti naprijed....'91 je bila prije 14 godina....
8-)
Last edited by Toozla on 03/02/2005 01:24, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

Aferim Chat....jos kad bi nick promjenio :D:D:D
Belle

Post by Belle »

pitt wrote:Chat,
Posteno od tebe :D
Jedno pitanje....da li mislis da li si u stanju da to sto si osjecao za bivsu Jugu osjecas za neku drugu zemlju? Konkretno mislim da ako stvari u Bosni krenu normalnim tokom (ekonomija, politika, pravosudje i sl) i narod se oslobodi mrznje, da li bi mogao smatrati Bosnu svojom domovinom?
Odavno nisam cula zesci supljak. Ti ili si okorjeli demagog ili si toliko naivan, da ta naivnost granici, a i prelazi, u glupost.

Koje mrznje, ko mrzi? ko je ubijao, pljackao? I nakon svega treba da se oslobodimo mrznje, oprostimo. Nikada.

Zasto se sve ove diskusije vode na forumu?Da se ti ljudi osjecaju Bosancima, a ne Srbima i Hrvatima, da se ponasa, razmislja i govori kao normalno ljudsko bice koje ima stid, svijest, humanost nebi bilo potrebe za ovim. Razgovarali bi o konstruktivnim i efikasnim stvarima koje mogu pomoci BH, a ne raditi i dalje na njenom unistenju. Ali budite sigurni, vas nece biti, a Bh hoce.
pitt

Post by pitt »

Belle, beli sam glupan onda za tebe :D
Zlocini se nece i ne smiju oprostiti a ni zaboraviti ali se narod treba osloboditi kolektivne mrznje. Ndam se da sada shvacas o cemu pricamo ovdje. :? A mozda sam glup sto i ovo mislim..ko ce ga znati. Mora neko i idealista biti.
Pozdrav.
Chat Nick

Post by Chat Nick »

pitt wrote:Aferim Chat....jos kad bi nick promjenio :D:D:D
Nick sam izabrao samo da bi zavarao protivnika :lol:
...stari sam ja partizan :wink:
Belle

Post by Belle »

pitt wrote:Belle, beli sam glupan onda za tebe :D
Zlocini se nece i ne smiju oprostiti a ni zaboraviti ali se narod treba osloboditi kolektivne mrznje. Ndam se da sada shvacas o cemu pricamo ovdje. :? A mozda sam glup sto i ovo mislim..ko ce ga znati. Mora neko i idealista biti.
Pozdrav.
Pitt,

Idealista da, ali ne po svaku cijenu, i ne u slucaju BH. Previse se krvi prolilo da bi mi sad idealizirali bilo sta.
pitt

Post by pitt »

Nick sam izabrao samo da bi zavarao protivnika
...stari sam ja partizan
A zar smo u sukobu :D:D PA jesi sad partizan kad su izjednacili status :lol: :D
Chat Nick

Post by Chat Nick »

pitt wrote:
Nick sam izabrao samo da bi zavarao protivnika
...stari sam ja partizan
A zar smo u sukobu :D:D PA jesi sad partizan kad su izjednacili status :lol: :D
Tako mogu primati dvije penzije!!! :shock:
Juuuuhuuuu!!!! :lol:
Toozla

Post by Toozla »

pitt wrote:Belle, beli sam glupan onda za tebe :D
Pozdrav.
dilema je sljedeca:

hocul' se truditi da zadrzim postojece stanje i da narednih 40-50 godina svog zivota posvetim mrznji(jer imam validne razloge) ili cu probati da rascistim racune iz proslosti i ostatak zivota provedem istrazujuci neke druge opcije....

ja sam svijestan da ce jedna grupa ljudi odabrati prvu opciju, razumijem ih, ali u mom licnom slucaju nema dileme...
Post Reply