Bosstech wrote:Da znam,samo to je prica Srba i Hrvata..do jucer ste pricali kako su Bosnjaci Hrvati muslimani,Srbi tamo nesto lijevo a Srbi su tvrdili da su svi Srbi samo razlicite vjere.pjo wrote:Bosstech wrote: Jel ba,jel vas to kriza uhvatila sto vam je nauka dokazala da niste Hrvati nego Bosnjaci katolici?
Srbi govore da smo Srbi-katolici ?!
A da se vas dvoje dogovrite ili cak i potucete ?
Kad se dovoljno pobijete doci cemo mi, sakupiti ono sto je ostalo, kultivizirati, ocistiti od usiju i dezinficirati te konacno od ove zemlje napraviti nesto za razliku od sadasnje balkanske vukojebine.
Ni jedni ni drugi niste upravu.A ja tvrdim sa sigurnoscu da su Hrvati Bosne Bosnjaci katolici porijeklom za sta postoje ne samo genetski dokazi nego i istorijski.Niko nije spominjao Hrvate do 20 vijeka u Bosni,sve se vodilo pod katolicima a to i vi znate vrlo dobro.
Ma dasta bolan...
Tvoje pitanje je trik pitanje. Bosnjaci nisu narod. To ti je kao da mi ponudis da ces dokazati da postoje Dalmatinci. Boze moj, naravno da postoje. Nikom niti ne pada na pamet da dokazuje suprotno. Jednostavno se radi o regionalnoj odrednici. Moze se biti i Dalmatinac i Hrvat.