Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nadomak Tuzle nalazi se napusteno selo Vršani, zadnja posta Slavinovici. Pripada opstini Tuzla. U selu je ostalo par kuca koje svjedoce o staroj gradnji bosanskog stila. Evo malo slika koje nostalgicno podsjecaju na vrijeme koje je neumitno za nama, ali nas upozaravaju na aljkav odnos prema tradiciji.
Selo Gornji Lukomir nalazi se na 1495 metara nadmorske visine, što ga cini najvišim naseljenim mjestom Bosne i Hercegovine. Osim toga, selo predstavlja sjedište velike istorijske vrijednosti starih nacina života na Bjelašnici.
Pastirsko selo, Lukomir je karakteristican po nastambama, drvenim kolibama u kojima je život ostao onakav kakva je bio prije stotinu godina.Posljednje bosansko selo. Pripada opcini Konjic.
No.1 wrote:Black jel imas neki link sa tradicionalnim bosanskim selima
zao mi je ali nemam neki link dze su sva ta sela..ali ako imas priliku preporucio bih ti da odes i obidjes..i naravno fantasticni kanjon rijeke Rakitnice..
..na ljeto kada budem po ko zna koji put obilazio te predjele napravicu fotke..
ma ja imam dosta Ali Video snimaka Pa dolazim u Bosnu na Ljeto i Tako pravim Reportaze neke male pa mi treba dobrih lokacija ali samo lijepe netaknute prirode i tradicionalnih BiH sela
Ponovio sam se sa novom profi
CANON XL2 Mini DV Digital Camcorder pa se jedva ceka da se proba[/url]
No.1 wrote:ma ja imam dosta Ali Video snimaka Pa dolazim u Bosnu na Ljeto i Tako pravim Reportaze neke male pa mi treba dobrih lokacija ali samo lijepe netaknute prirode i tradicionalnih BiH sela
Ponovio sam se sa novom profi
CANON XL2 Mini DV Digital Camcorder pa se jedva ceka da se proba[/url]
pa eto ako zelis imam za tebe nesto na dvd sto bi ti pomoglo za te reportaze...samo javi kako da ti dostavim...a slika se stavlja tako sto kopiras url slike stavis ovde oznacis taj link i kliknes na img....