Pa da krenemo redom, da vidimo ko bi tu mogao i trebao sta uraditi:seljak_cojek wrote: Šalu na stranu, bio sam na Visočici u subotu. Vjerujte mi na riječ da je potpuno drugačiji utisak kad stojite pored onog otkopanog kamenja nego kad to gledate na slici. Tek tada dobijete pojam oveličini poduhvata da se to kamenje postavi tu gdje jest. I jednostavno nemožete se oteti utisku da to nije moglo nastati prirodnim putem. Otišao sam da pogledam i ono što nazivaju ostacima starog grada. Čovječe, dođe ti da zaplačeš. Toliko je sve zaraslo u šikaru da sam samo na dva mjesta vidio ostatke zidova. A ne želim vjerovati da se to nije moglo zaštititi barem od tog drveća koje i dalje razara strukturu tih zidova. Samo je trebalo malo dobre volje da se organizuju studenti ili srednjoškolcii da se makar posiječe ono drveće. Kažu da i put u daleku Kinu počinje prvim korakom. Nije mi namjera da prozivam bilo koga jer ni ne znam čija je to obaveza. Samo ne želim slušati kako se to nije moglo.
- Opstina Visoko, ukljucujuci tu i opstinski muzej na celu sa dugogodisnjeg sefom muzeja,
- Kanton
- Federacija
- Drzava
Cini mi se da sve te drzavne institucije imaju ljude kojima je zastita kulturne bastine u opisu posla i za sta svakog 1. u mjesecu dobivaju platu.
Kako ih natjerati da rade svoj posao?