Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

pape wrote:
mIRCerka wrote:Image
:roll: Tuzan sam, ..... ovo 52 % lakovjernih se sutra moze nagovoriti na svakakav belaj, .... :oops:
pape...ja sam tuzna sto je samo 52...ali nema veze, u povratku u Sa cu opet stati i kupiti sebi piramidalnu kasicu...valja mi ustediti para za sve piramidalne kafe koje obecah antipiramidashima...
kekec

Post by kekec »

hrasno38 wrote:
kekec wrote: Ako se pocne istrazivati ko i kako i ciju
je davao lovu, svi odgovorni i pravi krivci ce na njegova
ledja natovariti sto mognu vise. :roll:
Jos da smo tako bili napadacki azurni kada su pokradene milijarde u BiH odmah bi potpisao svaki napad na Osmanagica koji je vezan za pare. Malo je ofirna ta prica o parama i o silnoj donaciji od 150.000 KM. Toliko kosta auto svakog clana predsjednistva a mogli bi se vozati i u Oktavijama, zar ne. Pa gdje ste onda borci za drzavnu seharu ispred predsjednistva pa dqa ih malo priupitate sto se voze u autima od 150.000 KM a ne u onima od 40-50.000 KM. Eh ima samo jedna mala sitnica ovi su puno opasniji od Semira Osmanagica i njega je puno bezbolnije napadati.
U svakom slucaju na svakom brdu gdje je zakopano pronadjene su kamene ploce sto je i najvecem amateru jasno da nije dijelo prirode i da stari grad Visoki nije bio na tri brezuljka. Ja i dalje ne tvrdim da su piramide u pitanju ali opet ponavljam da treba istraziti sta se tu nalazi. Ako je Visocica arheolosko nalaziste zasticeno od foteljasa onda druga dva brda nisu. 10.000 hiljada ljudi na Visocici u nedelju govori da je interesovanje i znatizelja probudjena kod mnogih a Haris Burina je lijepo rekao u nedeljnoj emisiji i svaka mu se pozlatila. Doduse nije ni svjestan da je momentalno postao ublehas i papak u ocima forumasa koji pocinju sa slovom P i slovom T jer zna se da je svaka njihova najpametnija. Pojavi se i Bogicevic ublehas i momentalno pade u ocima bajne trojke. A mogu misliti tek price o Harisovoj ublehaskoj podrsci zato sto je to nesto nase.
Ali sve na stranu i sve je nebitno prema onome sto pokazuje prof. Imamovic. To je najobicniji kukavicluk ne otici covjeku na megdan koji te javno poziva. Ili ako ne na megdan, onda svoje "ogromno" znanje podjeliti sa onima na Visocici i javno prezentirati djelima kako je Semir ublehas. I on bi to i uradio da je siguran u svoje teorije. Ali ocito da mu je ta sigurnost i te kako poljuljana.
Ma naravno zato je u Zagrebu napravljeno udruzenje za podrsku ovome projektu pa kada nam Hrvati klape ono sto je nase, isto onako kako su i Slovenci klapili ajvar i zastitili ga, onda cemo drvlje i kamenje na njih. Jebi ga ko prije djevojci njemu djevojka.
Hrasno, slazemo se na mnogim pitanjima, ali ovdje izgleda ne.
Azuran sam koliko mogu u osudi svih lopovluka koji se desavaju u Bosni, pa bilo da je u pitanju unistavanje prirodnih ljepota, kriminalne privatizacije, nesposobnog i nestrucnog vodjstva, uzasnog odnosa prema penzionerima, borcima, invalidima, zemljoradnicima, radnicima itd. A dobro znas, da ni ti, ni ja, a ni bilo ko drugi, kao pojedinac, ne mozemo prakticno nista efikasno uciniti da sprijecimo sve lopovluke i sav kriminal koji vlada vec odavno i, nazalost, vladati ce jos dugo. Moj i tvoj glas na izborima mozda moze, ali samo zajedno sa stotinama hiljada drugih istih, dovesti do nekog poboljsanja, odnosno pocetka poboljsanja.
Vjerujem da isti odnos ima dosta forumasa koji se ovdje zovu "piramidasi".

Drugo, ti ne tvrdis da su oko Visokog piramide, ali svaki tvoj post je protiv onoga sto navode "piramidasi" kao cinjenice koje govore o nepostojanju piramida. Znaci da si se ti, indirektno, stavio na stranu "piramidasa", ali, ono, ne potpuno. Kazes takodje da lokalitet treba istraziti, sa cime se u potpunosti slazem. Ali lokaciju treba istrazivati sa ciljem da se istrazi kao ilirsko-rimsko-bosanski (i-r-b) arheoloski lokalitet, a pricu o piramidi potpuno odbaciti, jer, sve vise i vise se pokazuje, da piramida nema. Ali, upitajmo se, ko ce se prihvatiti istrazivanja, odnosno finansiranja, jer ima ko istrazivati, ali ih je vrlo malo koji bi dali novac, ako je u pitanju istrazivanje i-r-b lokaliteta, jer to je "bezveze", ali piramide, e, to je vec nesto.

Ne zamjeram svim onim koji vjeruju u postojanje piramida. Ima ljudi koji ce radije vjerovati, bez da razmisle o tome u sta vjeruju. Ne zamjeram toliko ni poznatim licnostima koji su se izjasnili o piramidama u stilu Silajdzica, Bogicevica, predsjednika i inih, koji se, po meni, samo uvaljuju tamo gdje im nije mjesto i o cemu vrlo malo znaju ili nista ne znaju. Zato nije ni cudo sto se daju izjave, koje su, najblaze receno, smijesne. Ali i to je politika, to je nesto sto javnim licnostima treba da bi i bile javne licnosti.
Interesantna je cinjenica da jos uvijek nema rezultata analize ljudskih ostataka nadjenih u prvim danima iskopavanja. Cak je i sudbina tih ostataka pod znakom pitanja. Zvanicna verzija odgovornih iz Fondacije je da se isti nalaze u Londonu, a prava istina je da isti "trune" u nekoj, mal´te ne, garazi u Visokom. Analiza nadjenog lesa bi precizno odredila njegovu starost, ali i starost objekata- nalazista. A to Fondaciji ne odgovara. Zasto se o ovome malo ne razmisli. Ima tu jos ostataka, koji upucuju, prilicno tacno, na periog gradnje i vrstu objekata na lokalitetu, ali ih Fondacija vjesto eliminise i o njima vise ne govori.
I nije nimalo ofirna prica o donaciji od 150.000 KM. Shvati ovu donaciju kao pocetak. Ako dobro krene (ne bude protivljenja), ta cifra ce se brzo popeti i na 500.000 ili 1.500.000 KM. Cudni su putevi novca.

Nema opasnosti da nam Hrvati ili Slovenci nesto klepe. Piramida ipak nije ajvar. Ajvar je opipljiv ( i ukusan), a piramide su samo fikcija.

Pozdrav :)
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Jel ko gled'o Centralni zatvor. Sema je bio, za desetku. :faraon1:
Pitanje za antipiramidaše. Zašto se ne javiste da pitate čovjeka gdje troši pare, gdje je kostur koji je pronađen, je li mu Hasan Čengić tetak ili dajdža, da li ga finansira SDA ili on finansira njih.........
:faraon:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Vidis @Kekec za razliku od trojke koju sam naveo sa tobom je uzivanje diskutovati jednim normalnim i neprepotentnim jezikom. Ja se nisam stavio ni na ciju stranu, tacnije, ja sam samo na onoj strani koja cijeni neciji rad. Naravno da ti i ja nismo ti koji ce pomjerati nasa politicka brda ali samo sam htio reci da je kompletna prica oko novca bar za sada bezobrazno previse fokusirana na lokalitet Visocice jer gledajuci u globalu to su zaista minorna sredstva ako se zaista radi o 150.000 KM pogotovo ako je tacna informacija da je skoro isto toliko ulozio i Osmanagic. Da se razumijemo ja zaista nemam nista sa Osmanagicem niti sam prozborio ikada rijeci sa bilo kim ko radi na tom projektu niti sam stigao da odem na Visocicu radi nekih svojih privatnih problema. Ali mogu prepoznati citajuci i gledajuci pozitivnu energiju i neciju zelju za radom i tim istim radom dokazivanje teorija. Pa zar to nije neki najprirodniji put.
Ne bih se bas slozio da nikakvih dokaza nema isto kao sto se i ne bih slozio da su to bas neki jaki dokazi ali bio bih i previse nadobudan kada bih rekao da gore rade "veseli amateri" jer recimo veceras sam cuo da je tu 6-7 diplomiranih arheologa, pa zatim geologa i sta ti ja znam. Ja nisam nista od toga pa samim tim nemam pravo osporavati njihove kvalitete niti njihove vizije.
Nemam pravo osporavati ni kvalitete prof. Imamovica ali imam pravo osporavati njegov stav kao i stav Dubravka Lovrenovica. Onako se ne ponasaju ljudi koji imaju akademska zvanja.
Sto se tice kostura to do sada nisam komentarisao ali je veceras Semir na Centralnom Zatvoru vrlo precizno odgovorio da je kostur u Londonu i da ce se uraditi posve besplatno istrazivanje tog skeleta.
Ako cemo biti korektni onda moramo priznati da Semir igra jednu fer igru potpuno otvorenih karata i da stalno poziva nase strucnjake da mu se pridruze. To bas i nije osobina ljudi koje nazivamo kriminalcima i ublehasima. Ako neko pristaje na naucni megdan u svako doba dana i noci onda je to vise nego posteno i hrabro.
Evo i veceras na Centralnom zatvoru taj covjek nikoga nije uvrijedio (za razliku recimo od jednog Mostarca koji se javio telefonom) i opet je pozvao BH pamet da mu se pridruzi.
Meni se recimo najvise dopala jedna recenica gdje kaze "da ljudi koji steknu akademske titule misle da su dosegli vrh znanja i da ne treba vise nista da rade i da istrazuju, sto se moramo priznati moze primjeniti na puno nasih akademika u raznim oblastima nauke".
Isto tako covjek u svojoj Alternativnoj istoriji ima neke teze koje naravno iz nase perspektive izgledaju smijesne ali svako ima pravo na svoje razmisljanje i tumacenje razlicitih stvari na nasoj planeti.
Dakle sve dok covjek radi otvoreno i transparentno treba ga pustiti da radi a za smijanje i podsmijevanje nije nikada kasno. Zar je toliko tesko biti korektan prema nekome ko nekorektnost ne pokazuje prema nikome.
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

seljak_cojek wrote:Jel ko gled'o Centralni zatvor. Sema je bio, za desetku. :faraon1:
Pitanje za antipiramidaše. Zašto se ne javiste da pitate čovjeka gdje troši pare, gdje je kostur koji je pronađen, je li mu Hasan Čengić tetak ili dajdža, da li ga finansira SDA ili on finansira njih.........
Do sada sam bio skeptik vezano za piramidu, nakon ove emisije i Semirovog obrazlozenja argumenata o piramidi, vjerujem da postoji piramida ili kako to vec nazvali sto je neko gradio mnogo prije nama poznate historije...

...Semiru svaka cast na kulturi dijaloga...

A onaj Djoni sto se javio iz Mostara, sto je poceo sa vrijedjanjem Semira, moze samo koze cuvat...to mu je vrhunski domet...
krtica

Post by krtica »

Video isjecak iz emisije mozete pogledati ovdje http://www.krtica.ba/clanak/852
Shoshana

Post by Shoshana »

Hvala Krtice na linku...

Posto ja i pored najbolje volje nisam mogla odgledati program, a cujem da je Semir odgovorio na pitanja o starosti piramide, da li bi iko bio ljubazan da ukratko iznese sta to tacno Semir tvrdi (majka svih piramida ili tek nesto, 12000 ili 3000 itd.) i cime to potkrjepljuje. Posebno ukoliko ima nesto novo...

A i da li je spomenuo groblje (ne jedan kostur)? Posto smo svi vidjeli sliku nazvanu "groblje" i na njoj uopste nije kostur (onaj kostur s pocetka price, valjda taj sto je u Londonu, cak nije bio ni cijel...) Ovo sto se vidi na slici, koja usput, nosi datum iz aprila, nije kostur nego "dobro osusen" citav pokojnik.
izbjeglica_iz_besmisla

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Pa hoce li iko ovdje napisati ista o iskopavanjima,Pa nije valjda da se posljednjih dana nije iskopalo nista.Ima li kakvih novih slika
Alfa_Ze

Post by Alfa_Ze »

KRITIČARI IZ SJENE - PIRAMIDE SUNCA
prilog kritici tradicionalne quasikritike

Pise: dr ESAD BAJTAL (cijeli tekst mozete procitati na linku)

http://www.piramidasunca.ba/ajaxfiles/p ... 052006.mht
mostarac

Post by mostarac »

Evo ne oglasih se na ovoj mnogo popularnoj temi do sada, ali kad se vec svi svrstavate tamo ili vamo, a koliko mi se onako iz daleka cini ni od tradicionalne balkanske argumentacije nije se daleko da i ja iznesem svoj stav o svemu ovome.

Pratim sta se desava sa piramidom. Da li mislim da postoji ili ne? Nemam pojma. Na covjeku je da dokaze svoje tvrdnje. Do sada me ubjedio svojom pretpostavkom, pa naknadnom tvrdnjom, da mu treba dati sansu. Ni manje ni vise. Dakle covjek treba da dobije sansu. Mi kao drzava tu nemamo sta izgubiti i floskula se trebamo okaniti. Koliko god da mu je ova drzava dala donacije, vratio joj je deset puta vise, jer Visocani dobro zaradjuju, a trebao bi se i PDV na to platiti zar ne? Eh sad do drzave je naplacuje li porez. Dakle sto se finansija tiche mislim da je drzava u debelom plusu. Sto se ugleda ove zemlje tiche i njene eventualne blamaze pred svijetom, mislim da se sa ovim stvarima ne blamiramo. Covjek misli da postoji piramida, ima odredjene dokaze koje on smatra relevantnim i nastavlja dalje. Iza njega ne stoji drzava. Drzava je njemu omogucila rad i pomogla mu finansijski ismbolicno za tako veliki projekat. Iza njega ne stoje institucije pa se mi kao drzava tu nemamo sta balmirati, ali mislim cak da i nadje samo zemlju i nista vise ni u kom slucaju se ne mozemo izblamirati, ma ni blizu kao kad ovui zemlju negdje odu da predstavljaju Boro, Suljo i Ivo. Dakle i sa te strane je bezbolno.
Da li je to sto je Osmanagic tamo nasao piramida, nesto drugo ili nema nicega ja u ovom trenutku ne znam i cekam da vidim. Nisam jos bio, ali planiram uskoro otici, ali ni tad sigurno necu reci da je piramida, jer ja o tome nemam pojma. Mozda jeste, a mozda i nije, ali eto otici cu da vidim sta je to o cemu prica zemlja. Isto tako nasi "naucnici" koji osporavaju Osmanagica se ponasaju kao totalni diletanti i sarlatani i nicim ne opravadavaju svoje akademske titule, jer njihov nacin rasprave sa Osmanagicem nije akademski i nije naucna rasprava, nego mahalska dreka iz birtije na cosku. Dakle ako vec energicno tvrde da to nije to sto gospodin Osmanagic tvrdi da jeste, onda neka ga u jednoj ozbiljnoj, javnoj naucnoj rasparavi i demantuju i dokazu da je ukrivu i neka posjete mjesto dogadjaja i neka suprostave dokaze. To je ozbiljno i tako se vodi naucna rasprava, a ne na nacin kako je vode pojedini nasi "intelektualci" tipa "Sta ce on rec, odakle njega s tim, sta on zna". Sjetimo se da je upravo i Edison o Tesli govorio isto, ali ne zato sto mu nije vjerovao, nego jer ga je bilo strah konkurencije. Isto tako mislim da je slucaj i sa ovim nasima. Nije da oni bas Osmanagicu ne vjeruju i nije bas da misle da on nema neke dokaze, nego jednostavno nastoje ubiti konkurenciju i na povrsinu je isplivala nasa tipicna bosanska zavist koja nas je toliko puta zakocila. Jer Bosanac moze oprostit sve osim uspjeha, a o Hercegovcu i da ne govorim. Tu smo prvi na listi stoke.
Dakle ako covjek ne nadje piramide, opet smo zaradili a nista nismo izgubili. Cak i da nema piramida, legendama i mitovima Visoko moze napravit dobru finansiju zaradu od turizma.
Ako nadje nesto sto nije piramida, to je dio nase istorije, tj. istorije ovih prostora (nas kao Bosne nije vjerovatno) i dobro je da se to istrazi i da se mozda i napravi neka turisticka atrakcija.
Ako nadje piramidu i ako je to stvarno piramida mislim da je suvisno govoriti o istorijskom, kulturnom i finansijskom znacaju tog projekta i pronalaska.
Cetvrto - zbog jedne stvari ne bi volio da se nadje piramida. Balkanski mitovi i legende bi ozivili i kitili bi se tudjim perjem. Piramida ako i postoji nema veze s Bosnom ni Bosancima kakvima se danas poznajemo, a vjerujem da bi je i komsije svojatale i da bi je istocni nazvali SVETOSAVSKA PIRAMIDA, zapadni PIRAMIDA KRALJA HRVATOMIRA. Dakle samo zbog tih mitologija ne bi volio da se nadje, jer bi se vec nasli i "istoricari" koji bi iskopali spise o tome kako je to bas bila srpska, hrvatska ili bosanska piramida, a nije ni jednih ni drugih ni trecih. Imamo mogucnost da budemo ponosni sto je bas u nasoj zemlji, a da se kitimo tudjim perjem i nije fer, ali da trebamo se odnositi prema njoj kao da je nasha trebamo.
Posljednje, da je voim intelektualcima koji osporavaju Osmanagica zaista stalo do ocuvanja istorijske i kulturne bastine BiH, zastitili bi nam licnu kartu u Radimlji kod Stoca, ali to ih ocito previse i ne zanima, a i mi smo na ovom forumu jos davno imali cini mi se 2 teme o steccima u Radimlji.
Dakle ne znam sta je to Osmanagic nasao i je li bilo sta nasao, ali znam da ovakav odnos naucne javnosti u BiH, koja nije bas mnogo priznata, i nije zasluzio. Zasluzio je svoju sansu i ne vidim nikakav razlog zasto mu je ne bi pruzili. Za sada je ova zemlja samo na dobitku (finansijskom prije svega) sa njim i nikakvu stetu nismo imali od toga i ne vidim nijedan razlog zasto covjek da ne dobije svoju sansu. Toliko me je uspio ubjediti.
Reina

Post by Reina »

nase BOSANSKE piramide, jasta su Bosna je i tada postojala 8-)

Nego onaj djoni da ono nije Prenj :lol: :lol: :P

*piramidas u krvi* :faraon:
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Reina wrote:Nego onaj djoni da ono nije Prenj :lol: :lol: :P
I meni je to palo na pamet ali sam odbacio tu mogućnost jer ne mogu vjerovati da bi se Prenj onako ponašao.

Ako nekoga zanima ima novih slika na http://www.piramidasunca.ba
Image
Prenj

Post by Prenj »

seljak_cojek wrote:
I meni je to palo na pamet ali sam odbacio tu mogućnost jer ne mogu vjerovati da bi se Prenj onako ponašao.
Da li ima svijeta i mimo ovog foruma ...
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Prenj wrote:
seljak_cojek wrote:
Da li ima svijeta i mimo ovog foruma ...
Nije valjda da si me krivo shvatio. Sorry! :cry:
Goa

Post by Goa »

seljak_cojek wrote:

Image
Jedan savjet za one koji vjeruju u piramide: Ako nadjete neki alfabetski znak to bi znacilo da je to najranije neki predmet iz rimskog perioda.... zato bolje vam je da to ne pokazujete kao dokaze 'drevne civilizacije'

Pitajte experta iz egipta ako nevjerujete :-)
iami

Post by iami »

Goa wrote:
seljak_cojek wrote:

Image
Jedan savjet za one koji vjeruju u piramide: Ako nadjete neki alfabetski znak to bi znacilo da je to najranije neki predmet iz rimskog perioda.... zato bolje vam je da to ne pokazujete kao dokaze 'drevne civilizacije'

ko kaže da ove 4 linije koje u našoj percepciji izgledaju kao slovo "E" zaista jesu slovo "E".... to su samo 4 linije gdje je jedna vertikalna a tri su pod određenim uglom na horizontalnu strelicu... od tri horizontalne jedna je na vrhu, jedna u sredini a jedna na dnu...

pitanje za tebe: da li je svaki simbol "I" veliko slovo "i"
Goa

Post by Goa »

iami wrote:
Goa wrote:
seljak_cojek wrote: I meni je to palo na pamet ali sam odbacio tu mogućnost jer ne mogu vjerovati da bi se Prenj onako ponašao.

Image

ko kaže da ove 4 linije koje u našoj percepciji izgledaju kao slovo "E" zaista jesu slovo "E".... to su samo 4 linije gdje je jedna vertikalna a tri su pod određenim uglom na horizontalnu strelicu... od tri horizontalne jedna je na vrhu, jedna u sredini a jedna na dnu...

Ako nije alfabet onda su to obicne linije koje je mogao napisati pecinski covjek bilo kad u historiji posljednjih 25.000-50.000 godina.

Za vise pitaj experta iz egipta
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Goa wrote:
seljak_cojek wrote:

Image

Ovo je za one koji kažu da je sve istraženo i da se sve zna i da ne treba kopati.
A za stvaranje potpune slike neće biti dovoljno mišljenje samo jednog eksperta ma ko on bio i neće se za kratko vrijeme moći naći odgovori na sva pitanja koja su postavljena i koja će se postaviti u toku daljih istraživanja.
Goa

Post by Goa »

Nije pitanje u kopanju. Istrazivanje je uvijek korisno i tu nema nikakve sumnje.

Al sad trositi pare na to da li je visocica piramida je totalno van pameti. Ali s obzirom da je Visocica istorijsko mjesto, svakako da ce te nesta naci, al to vam dodje (kad uporedimo stanje s zemaljskim muzejom) isto kao kad bi nasa vlast rekla da im je prioritet da pomazu izbjeglice koje su sad u Australiji, a nek Nermin Tulic lezi na ulici.

Sramota.
mostarac

Post by mostarac »

Radimlja jos uvije ceka, tako da ovo pricanje o Visocici nema moralnog smisla, sve dok nasa licna karta i rodni list ceka i stoji u onakvom stanju. Uhvatite se Radimlje pa kad to pitanje rjesite onda imate moralno pravo da pricate o ostalom.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

seljak_cojek wrote:
I meni je to palo na pamet ali sam odbacio tu moguænost jer ne mogu vjerovati da bi se Prenj onako pona¹ao.

Image
Partizanske mape napada? :lol:
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

iami wrote:
Goa wrote:
seljak_cojek wrote: I meni je to palo na pamet ali sam odbacio tu moguænost jer ne mogu vjerovati da bi se Prenj onako pona¹ao.

Image

ko ka¾e da ove 4 linije koje u na¹oj percepciji izgledaju kao slovo "E" zaista jesu slovo "E".... to su samo 4 linije gdje je jedna vertikalna a tri su pod odreðenim uglom na horizontalnu strelicu... od tri horizontalne jedna je na vrhu, jedna u sredini a jedna na dnu...

Taèno - jednak fenomen mo¾e¹ primjetiti bilo gdje oko sebe kad mozak poku¹ava iz dijelova informacije sklopiti ukupnu sliku koju negdje ima pohranjenu. Da nisi imao sreæe pa uèio alfabet koji jesi E ti ne bi znaèilo savr¹eno ni¹ta...

----
|
---
|
----
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

ztluhcs wrote:
seljak_cojek wrote:

Image
Partizanske mape napada? :lol:
Samo treba ustanoviti jesu li ove strelice okrenute prema Prozoru.
Mahalac

Post by Mahalac »

Prenj kad ces ti na piramidu.. :-? pardon Visocicu...ako nista zbog suhovine...namiri se malo...uslikaj sta :oops:
Mumija

Post by Mumija »

Malo o dokazima
Pricate o nekakvom kosturu i radiokarbonskom testu, raja ovaj kostur je pronadjena na povrsini kamena ne ispod kamenih ploca sto znaci da je taj neki lik umro poslije gradnje platoa, odnosno mogao je biti zakopan 2000, 7000 ili 200 godina nakon gradnje platoa. Ova pisma koja se nalaze po tunelima su takoder mogla biti svarana hiljadama godina poslije gradnje tunela, kao sto djeca danas lutaju i svaraju po srebrenickoj kuli (ZELJO - SARAJEVO 0:1) i tada je bilo djece i "arheologa" , "speleologa" sto znaci da to nebi morao biti jezik odnosno pismo graditelja piramidalnog objekta. Nasli su i fosilizirano lisce neke biljke na povrsini kamena, to isto nije validan nalaz jer je taj list mogao pasti na kamenu plocu i fosilizirati se 5000 godina poslije gradnje objekta, isto tako je list mogao biti u kamenu fosiliziran prije nego sto je kamen dovucen na gradiliste. Helem nama konkretno treba organska masa iz vezivnog materijala ispod ploca, kostur ispod ploca, bubica ili neka druga zivotinjica koja je pala u neku supljinu u koju (vrlo bitno) nije mogla doci nakon sklapanja zida. Tek tada ta famozna radiokarbonska analiza ima smisla.
Malo logike i uvidis da tu ne moze biti lazi i prevare...eh sad ako haparat nije dobro "bazdaren" pa zajebe boze moj koja tisuca gor dol...
Nekada je u bosni bilo leoparda sto pokazuje kostur iz frisko istrazene pecine Vjetrenice. Bilo bi jako dobro da se ustanovi starost ovog skeleta, jer bi nam to ukazalo na period kada je taj krsh morao izgledati mnogo drugacije, da bi takva zvjerka imala adekvatno staniste za zivot... sve je bitno i nista ne bacaj....misterija se nastavlja. 8-)
Locked