Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post Reply
Vision 2020

#151 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by Vision 2020 »

Ja mislim ozbiljno da se trebaju napraviti bogomolje i za nemuslimanske Bosnjake.
iguman

#152 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by iguman »

Vision 2020 wrote:Ja mislim ozbiljno da se trebaju napraviti bogomolje i za nemuslimanske Bosnjake.
Izdvojite novac za bogomolje iz budzeta FBiH :D
hmmm1

#153 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by hmmm1 »

nek vam arapi daju pare da gradite bogomolje za bpc ...

i nek vas oni priznaju posto vaseljenska patrijarsija u konstantinopolju/carigradu nece kao ni nijedna pravoslavna crkva ...
iguman

#154 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by iguman »

Maraschino wrote:igumane,

ne ponavljaj se sa nekom NDH-nijom i Tompsonom odgovori covjeku sto te pita :wink: 8)
Ja te samo pitam jel posteno to bilo od strane Srbije da prizna paralelnu IZS, zar to nije ista stvar po kojoj onda neko ima pravo da osnuje i BPC.

Vec sam napisao da je uredjenje IZ stvar vjernika a ne drzave pa makar se ona zvala i Srbija.
Vec odavno vj.institucije su odvojene od drzave i imaju odredjeni stepen autonomije i DRZAVA NEMA STA DA SE MIJESA u uredjenje istih.
Vec sam ovo napisao na ovom topicu, pogledaj malo gore. Normalno to nisi vidio a za oko zapeo Pavelic i Thupson :wink:
Ono sto kazu, ljubav je slijepa :D
vichy

#155 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by vichy »

Frane-x wrote:
iguman wrote:
Frane-x wrote:Ja još jednom predlažem postavljaču teme da on bude prvi vjernik te crkve. :D :lol:

Patrijarh BPC :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HAHAHAHAHAAHAAAHA, zraka, zraka... Umirem... :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:
vichy

#156 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by vichy »

iguman wrote:
hmmm1 wrote:mislim da se eparhija zahumsko hercegovacka ne proteze na dalmaciju jer postoji pravoslavna eparhija sa centrom u zadru ...
Ima nadleznost nad jugom HR, Dubrovnik i neka ostrva sjeverno. Gledao intervju sa vladikom Gligorijem.
Dubrovnik ne pripada Dalmaciji....
vichy

#157 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by vichy »

kijameta wrote: Guslarcino moja lijepa,kad bi bosanci bili pametni i odlucni i odlucili osnovati BPC vi biste mogli isto kao u slucaju Makedonaca i Crnogoraca ,da nas vucete za nesto i svirate gusle
A može li i HPC? Hercegovačka naravno?
chuchumbamayumbe

#158 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by chuchumbamayumbe »

Ebote zivot, kada covjek ovdje procita kakvih ideologa sve imamo, Hitler je bio mala maca.
ethan

#159 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by ethan »

....a u suštini sve je jednostavno.....
chuchumbamayumbe

#160 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by chuchumbamayumbe »

Nesto razmisaljam, a zasto se pojedini Bosnjaci koji ovdje propagiraju nekakvu cirkusku Bosansku/Bosnjacku pravoslavnu crkvu, zasto se oni ne bi prvo pozabavili svojom crkvom/dzamijom, zasto prvo ne srede stvari kod sebe (umjesto da im vehabije kolo vode u mnogim dzematima/dzamijama), zasto prvo ne srede svoje dvoriste pa onda neka se brinu o drugima?
Ovo sto ovdje procitah je presmijesno.
Necete naci niti jednog BH pravoslavca (da ne kazem Srbina da se ko ne naljuti) koji ce podrzati osnivanje Bosanske PC, a kamoli Bosnjacke.
Nidje veze.
zastoqsviram

#161 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by zastoqsviram »

chuchumbamayumbe wrote:Nesto razmisaljam, a zasto se pojedini Bosnjaci koji ovdje propagiraju nekakvu cirkusku Bosansku/Bosnjacku pravoslavnu crkvu, zasto se oni ne bi prvo pozabavili svojom crkvom/dzamijom, zasto prvo ne srede stvari kod sebe (umjesto da im vehabije kolo vode u mnogim dzematima/dzamijama), zasto prvo ne srede svoje dvoriste pa onda neka se brinu o drugima?
Necete naci niti jednog BH pravoslavca (da ne kazem Srbina da se ko ne naljuti) koji ce podrzati osnivanje Bosanske PC, a kamoli Bosnjacke.
Nidje veze.
e i ti ko da si od juce na forumu....pa opste je poznato da se lakse tudji problemi rijesavajo no svoji...ovdje je uvijek problem u drugom, nikad u meni...
harka

#162 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by harka »

chuchumbamayumbe wrote:Nesto razmisaljam, a zasto se pojedini Bosnjaci koji ovdje propagiraju nekakvu cirkusku Bosansku/Bosnjacku pravoslavnu crkvu, zasto se oni ne bi prvo pozabavili svojom crkvom/dzamijom, zasto prvo ne srede stvari kod sebe (umjesto da im vehabije kolo vode u mnogim dzematima/dzamijama), zasto prvo ne srede svoje dvoriste pa onda neka se brinu o drugima?
Nidje veze.
Ma brinu se ovdje forumasi,kako ne brinu,vidis da je svaki drugi topic o Islamu,vehabijama,dzamijama.......
Ovaj post nije licno tebi upucen,naprotiv, jako mi se svidjaju tvoji postovi,dosta tolerantni.
sodom

#163 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by sodom »

harka wrote:
Nidje veze.
Ma brinu se ovdje forumasi,kako ne brinu,vidis da je svaki drugi topic o Islamu,vehabijama,dzamijama.......
Ovaj post nije licno tebi upucen,naprotiv, jako mi se svidjaju tvoji postovi,dosta tolerantni.
Aj ne rise ba, covjek je rekao kako je. Neces ni za pare naci 1000 ljudi... a to nije ni sekta, o kakvim onda bpc pricamo?
Ovo je garant ideja nekih bolesnih umova koji su eto kao htjeli da se sprdaju sa bonjacima, ali eto kojeg li cuda kao da nisu znali da su bosnjaci tolerantni pa bi i to dopustili bez obzira kako nakaradno izgledalo...

Zar stvarno mislite, vi koji mislite da "mislite" da ce narod , obicni narod koji nemoze da odvoji crkvu od srba, dzamiju od muslimana, muslimane od bosnjaka, bosnjake od dzamije... moci da shvati, a kamo li prihvati ovakve stvari?

Budimo realni pa shvatimo da se vecina da ne kazem svi pravoslavci u bh nikada nece izjasnjavati ni kao bosanci, a kamo li bosnjaci, ili ne do Bog bosnjaci pravoslavne vjeroispovjesti. i znas sta nekako mi ovaj naziv ponajvise smrdi na ono "srbi muhamedovske vere"...ma sikter :x
Liska

#164 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by Liska »

A ja se pitam zasto jednostavno ne osnujete tu crkvu? Znate kako se osniva crkvu, ako niste krsteni, krstite se i bujrum. Sve dalje je do vas, koliko vi budete dobri i za primjer toliko cete imati vjernika. Ako ste tako dobri i lijepi kako pisete o sebi, siguran sam da ce svi Srbi zurno preci kod vas. Samo su to cekali sva ova stoljeca. Prema tome, ne trosite vrijeme na forumu nego radite nesto. :lol:
Deman

#165 Re: Bosanska/Bosnjacka Pravoslavna CRKVA

Post by Deman »

krstite se i bujrum

U ime... :thumbup: :-) :lol:
Post Reply