Bosanci bez bosanskog pasosa ! ????

_BosanaC

Post by _BosanaC »

danas wrote:
_BosanaC wrote:God save Queen :D
vrijeme je da ti neko kaze da se pravilno rece -- God save the Queen :oops: :D
a idi brze i uci Advance Australia Fair :D :D nemoj da si nespreman :D
Pa ucim jos... :roll: :D
danas

Post by danas »

_BosanaC wrote:
danas wrote:
_BosanaC wrote:God save Queen :D
vrijeme je da ti neko kaze da se pravilno rece -- God save the Queen :oops: :D
svakog dana u svakom pogledu... :D :D :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

danas wrote:
_BosanaC wrote:
danas wrote: vrijeme je da ti neko kaze da se pravilno rece -- God save the Queen :oops: :D
Pa pise Bosanci bez pasosa :roll:

Evo, jeste da nije market.ba, ali ovim putem zelim da zamjenim svoj BH pasos, nov, ocuvan, nekoristen, star manje od godinu dana, sa sve slikom, za kakav stari Australski, moze i bez slike :D
danas

Post by danas »

_BosanaC wrote:
danas wrote:
_BosanaC wrote: Pa ucim jos... :roll: :D

Evo, jeste da nije market.ba, ali ovim putem zelim da zamjenim svoj BH pasos, nov, ocuvan, nekoristen, star manje od godinu dana, sa sve slikom, za kakav stari Australski, moze i bez slike :D
ne ide to bas tako.... :wink:

ali sad ozbiljno -- doci ce dan kad ces mozda zazaliti sto si 'bacio' BH pasos (ako to uradis). znam dosta ljudi koji se sada kaju. znam ih koji hoce da odu i 'umru' na svome; koji zele da im djeca vide 'sunce starog kraja'; kojima je dosta smrzavanja po kanadi i znojenja po australiji... ljudi hoce kuci, pa makar. mozda ces i ti tako jednog dana. nikad ne znas sta nosi dan a sta nosi noc. da ne govorim o tome da nema nijednog moralnog ili legalnog razloga za ove zakone -- osim cetnicke politike kojoj svakako znamo ciljeve.

a dodacu jos i ovo. koliko me sjecanje sluzi, bilateralni ugovor sa Srbijom je potpisan 2002-e, za vrijeme alijanse. komsic je tada bio ambasador u BG, mislim da je on ovo 'odradio' sve, ali ne drzite me za rijec jer se zaista vise ne sjecam detalja. samo znam da sam tada prekrizila SDP jer su oni ovo progurali. takvu kratkovidost i balinluk ne oprastam.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Slazem se. I sve to stoji. Ali cisto sumnjam... Jer jednom kad odem idem da se ne vratim. Bar je tako bilo do sada.

Nema nazad - samo naprijed 8-)
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

danas wrote:
_BosanaC wrote:
danas wrote: svakog dana u svakom pogledu... :D :D :D

ali sad ozbiljno -- doci ce dan kad ces mozda zazaliti sto si 'bacio' BH pasos (ako to uradis). znam dosta ljudi koji se sada kaju. znam ih koji hoce da odu i 'umru' na svome; koji zele da im djeca vide 'sunce starog kraja'; kojima je dosta smrzavanja po kanadi i znojenja po australiji... ljudi hoce kuci, pa makar. mozda ces i ti tako jednog dana. nikad ne znas sta nosi dan a sta nosi noc. da ne govorim o tome da nema nijednog moralnog ili legalnog razloga za ove zakone -- osim cetnicke politike kojoj svakako znamo ciljeve.

a dodacu jos i ovo. koliko me sjecanje sluzi, bilateralni ugovor sa Srbijom je potpisan 2002-e, za vrijeme alijanse. komsic je tada bio ambasador u BG, mislim da je on ovo 'odradio' sve, ali ne drzite me za rijec jer se zaista vise ne sjecam detalja. samo znam da sam tada prekrizila SDP jer su oni ovo progurali. takvu kratkovidost i balinluk ne oprastam.
Komsic mozda jeste bio nas absador u SCG ali taj sporazum nema nikakve veze sa njim .Ambasada nema ni priblizno takve ovlasti da potpisuje medjudrzavne ugovore .To je proslo parlament i proceduru , a potpis na sporazum su morali stvaiti najvisi drzavni organi , predsjednistvo i vlada .Parlament i vlada su najjaci drzavni organ.Vlada potvrdjue volju parlamenta a sastav parlamenta je volja naroda .Narod je birao i oni rade u ime naroda bez obzira sto su skoro sve odluke BiH parlamenta na stetu bosanskog naroda .Citaj bosanskih muslimna koji redovno puse do balceka .Istina je da je SDP odnosno Alijansa tada imala vecinu i to ide na grijeh njoj , ondosno SDP -u i Lagumdziji.Mada sam njihov glasac oni su se ponizili u tom periodu , ponizili su Bosnu i zato su izgubili sljedece izbore .
danas

Post by danas »

_BosanaC wrote:Slazem se. I sve to stoji. Ali cisto sumnjam... Jer jednom kad odem idem da se ne vratim. Bar je tako bilo do sada.

that's all nice... but never say never :)

i, tvoje licno opredjeljenje moze biti da se ne vratis, i da ti je svejedno i za bosnom i za pasosom. ali taj izbor je tvoj. a ne moze ti ga nametnuti mile iz laktasa, i oteti ti drzavljanstvo koje ti sa pravom pripada.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

danas wrote:
_BosanaC wrote:Slazem se. I sve to stoji. Ali cisto sumnjam... Jer jednom kad odem idem da se ne vratim. Bar je tako bilo do sada.

that's all nice... but never say never :)

i, tvoje licno opredjeljenje moze biti da se ne vratis, i da ti je svejedno i za bosnom i za pasosom. ali taj izbor je tvoj. a ne moze ti ga nametnuti mile iz laktasa, i oteti ti drzavljanstvo koje ti sa pravom pripada.
Slazem se u potpunosti.
danas

Post by danas »

Talicni Tom wrote:
danas wrote:
_BosanaC wrote: Pa pise Bosanci bez pasosa :roll:

Komsic mozda jeste bio nas absador u SCG ali taj sporazum nema nikakve veze sa njim .Ambasada nema ni priblizno takve ovlasti da potpisuje medjudrzavne ugovore .To je proslo parlament i proceduru , a potpis na sporazum su morali stvaiti najvisi drzavni organi , predsjednistvo i vlada .Parlament i vlada su najjaci drzavni organ.Vlada potvrdjue volju parlamenta a sastav parlamenta je volja naroda .Narod je birao i oni rade u ime naroda bez obzira sto su skoro sve odluke BiH parlamenta na stetu bosanskog naroda .Citaj bosanskih muslimna koji redovno puse do balceka .Istina je da je SDP odnosno Alijansa tada imala vecinu i to ide na grijeh njoj , ondosno SDP -u i Lagumdziji.Mada sam njihov glasac oni su se ponizili u tom periodu , ponizili su Bosnu i zato su izgubili sljedece izbore .
ne krivim komsica licno, ali znam da je on bio zasluzan za 'pregovore' kao ambasador tada. ali cinjenica je da je alijansa tada bila na vlasti.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Alijansa, alijansa... A Alijansa nije samo SDP.
danas

Post by danas »

_BosanaC wrote:Alijansa, alijansa... A Alijansa nije samo SDP.
ne kazem da jeste, ali to je sasvim nebitno ovdje. i ne bih sada da mahalam inside details, jer ne zelim da se ova tema pretvori u temu o zlatku. poenta je -- nije bio SDA/HDZ/SDS tada na vlasti. parlament je izgledao malo drugacije.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

danas wrote:
ne kazem da jeste, ali to je sasvim nebitno ovdje. i ne bih sada da mahalam inside details, jer ne zelim da se ova tema pretvori u temu o zlatku. poenta je -- nije bio SDA/HDZ/SDS tada na vlasti. parlament je izgledao malo drugacije.
Na pameti mi je ta prica vec dugo... Medjutim, nije li cudno da se aktuelizirala bas sada kada su skoro pa isti ljudi na vlasti koji su bili i tada?
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

Taj sporazum o dvojnom drzavljanstvu bosanskih Srba je nevidjen skandal .
To je diskrimniacija prema onome koga to ne kaci .A to su Bosnjaci i Hrvati .Dalje sporazum sa Hrvatskom je diskriminirajuci za Bosance i Srbe , Bosnjake , Cigane .........Dali li je iko ikada cuo da postoji sporazum o dvojnom drzvaljanstvu izmedju Srbije i Madjarske gdje bi Madjari imali dva drzavljanstva.Toga nema .Nama je utrpano nesto sto drudgdje ne postoji.
Ali nam se namece opet nesto sto nigdje ne postoji.U Americi zivi more Francuza i Njemaca sa americkim pasosem .Da li je iko cuo da Njemacka i Francuska oduzima drzavljanstvo tim ljudima .Ne , ja licno poznajem jako puno tih ljudi .Ako im je Amerika dala drzavljanstvo sta sada Njemcka treba da oduzme drzavljanstvo svom Hansu koji predaje fiziku na americkoj skoli.
Ni slucajno.I sto je najtragicnije , meni hoce oduzeti moje Bosansko drzavljanstvo neko ko se izjasnjava kao Srbin !!!!! To nikom ne smijem ni pricati od sramote .Svako bi u Americi pomislio da mi drzavljanstvo hoce ukinuti neki covjek iz Pozarevca.To je sve toliko apsurdno da bosanski covjek jednostavno ludi.To je zato sto su Srbi konstitutivni u zemlji koja se zove Bosna .To je zato sto pravo veta .To je zato sto postoji entitetsko glasanje .I naravno sve je nama ovo 'vako zato postoji genocidna rs .Ona je uzrok svakog zla i nevolje cijele ove planete a pogotovo je nagazna mina za svakog bosanskog muslimana pa makar od bio cak u Vankuveru na kraj svijeta , republika sumska mu ne da zivi nego ga proganja i oduzima i onaj zadnji komad papira koji ga veze za rodjenu i voljenu zemlju.Otakako postoji republika zvijrska cijeli svijet smrdi na leseve , trulez...krv .Svijet sa tzv rs je mora , pakao za obicnog covjeka ........................ :x :x
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

danas wrote:
Naravno , SDP je imao vecina .Vecina u parlamentu je mogla to blokirati ali nije .SDP je glavni krivac za to .
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Talicni Tom wrote:
danas wrote:
Naravno , SDP je imao vecina .Vecina u parlamentu je mogla to blokirati ali nije .SDP je glavni krivac za to .
Alijansa je bila vecina, a ne SDP. Ne branim apsolutno nikoga, ali procitaj moj prethodni post. Neki koji su bili i tada u Alijansi i glasali za isti taj zakon sada su opet na vlasti i opet potenciraju isto. Sada bar SDP-a nema nigdje.
danas

Post by danas »

_BosanaC wrote:
danas wrote:
Na pameti mi je ta prica vec dugo... Medjutim, nije li cudno da se aktuelizirala bas sada kada su skoro pa isti ljudi na vlasti koji su bili i tada?
nemam pojma o cemu govoris? :?

meni je ova prica vise nego 'aktuelna', sve otkad se pitanje dvojnog drzavljansta pocelo potezati kao nesto problematicno. ljudi koji su u njemackoj ili slicnim drzavama koje brane dvojno drzavljanstvo su od pocetka znali 'na cemu su'. ja nisam. USA ne brani dvojno drzavljanstvo, i da sam znala da ce mi BH to jednog dana osporavti ja mozda ne bih uzela USA drzavljanstvo. ili bih dobro razmislila sta i kako. jer mogu ovdje cijeli zivot zivjeti i raditi sa zelenom kartom. ali ako dodjem u situaciju da moram da biram USA ili BH pasos -- jer mi BH to namece -- ja se (u ovoj situaciji u kojoj sam sad) moram odreci BH drzavljanstva. jer ne mogu 'sici' sa USA drzavljanstva nazad na zelenu kartu, te nastaviti zivjeti i raditi ovdje. mislim da je slicno i u kanadi.

i da dodam -- ne bih imala nista protiv da je zakon prinicipijelan. ako ne moze dvojno drzavljanstvo onda neka ne moze za sve. odreci cu se svoga BH pasosa rado onda kada ni mate ni mile ne mogu imati dvojno sa hrvatskom i srbijom. cak stavise, to je opcija koju donekle i preferiram.
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

danas wrote:
_BosanaC wrote:
danas wrote: ne kazem da jeste, ali to je sasvim nebitno ovdje. i ne bih sada da mahalam inside details, jer ne zelim da se ova tema pretvori u temu o zlatku. poenta je -- nije bio SDA/HDZ/SDS tada na vlasti. parlament je izgledao malo drugacije.

meni je ova prica vise nego 'aktuelna', sve otkad se pitanje dvojnog drzavljansta pocelo potezati kao nesto problematicno. ljudi koji su u njemackoj ili slicnim drzavama koje brane dvojno drzavljanstvo su od pocetka znali 'na cemu su'. ja nisam. USA ne brani dvojno drzavljanstvo, i da sam znala da ce mi BH to jednog dana osporavti ja mozda ne bih uzela USA drzavljanstvo. ili bih dobro razmislila sta i kako. jer mogu ovdje cijeli zivot zivjeti i raditi sa zelenom kartom. ali ako dodjem u situaciju da moram da biram USA ili BH pasos -- jer mi BH to namece -- ja se (u ovoj situaciji u kojoj sam sad) moram odreci BH drzavljanstva. jer ne mogu 'sici' sa USA drzavljanstva nazad na zelenu kartu, te nastaviti zivjeti i raditi ovdje. mislim da je slicno i u kanadi.

i da dodam -- ne bih imala nista protiv da je zakon prinicipijelan. ako ne moze dvojno drzavljanstvo onda neka ne moze za sve. odreci cu se svoga BH pasosa rado onda kada ni mate ni mile ne mogu imati dvojno sa hrvatskom i srbijom. cak stavise, to je opcija koju donekle i preferiram.

Ni slucajno .Kakva princpijelnost .Pa nismo na pijaci.Kupicu ti i jabuke ako mi das pojeftino ovaj paradjaz.Ni slucajno.Niko mi ne moze oduzeti moje bosansko drzavljanstvo.Niko i nikada .Takodje se necu odreci americkog jer ljudi ga jednostavno daju svkome ko je ispunio uvjete . 5 godina boravka i 5 godina placanja poreza .Dakle ja imam obadva drzavljnstva LEGALNO .
A Srbi i Hrvati iz BiH imaju drzavljanstva Srbije od. Hrvatske na ILEGALAN nacin .Na lijepe oci u znak zahvalnosti sto su rusili i palilki Bosnu i pokusali i jos uvijek pokusavaju da je pripoje Srbiji i Hrvatskoj .Ni slucajno ne dolazi u obzir ovo sto sam izvukao iz tvog teksta na marginu .Ma kakvi , sta pricas ...................... :oops:
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

Jos jedno pitanje . Srbin iz Nisa koji zivi u Chicagu i koji ima americko i drzavljanstvo republike Srbije .......dakle Da li ce on izgubiti srpsko jer ima americko ?? Ha ? Ma nece bolan nikada ........to nikom nije palo ni na pamet , ovo sto se pokusava progurati je jednostavno definitivna eliminacija bosanskih muslimana iz spiska zivih ljudi koji imaju svoja prava.Poslije toga bi Srbi bili vecina na cijeloj teritoriji BiH i tada bi zadali konacni smrtonosni udarac BiH koja lipasava vec duze vrijeme .Bosna se gusi u hropcu a cetnici zavrcu i zadnje ventile zraka .Ali nece proci ! Proci ce samo obrnuto !
Sporazum sa Srbijom ce biti ukinut a zakon po kome ce ljudima iz prekooceanskih zemalja oduzeti drzavljanstvo BiH NIKADA NECE PROCI .
Ako to prodje milom kroz parlament kojeg cetnici paralisu entiteskim glasanjem i vetom to ce biti sruseno toljagom .Cetnici su silom dosli u priliku da uzimaju cak i drzavljanstva zrtvama genocida , silom ce biti vraceni na pocetni polozaj .
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

na slijedecem je linku peticija pokrenuta po pitanjima drzavljanstva, ukoliko se zelite upisati i pokrenuti je slijedi link i uvodnik u peticiju ,

http://www.step2make.com/BH2/BH_Peticija.cfm

Gradjani BiH u domovini i inostranstvu
Ovo je VASA peticija koja je javni dokument i na koji se svako po pitanju zakona o dvojnom drzavljanstvu moze pozvati. Razvoj dogadjaja u vezi ovoga zakona nas primorava da ponovo stupimo u akciju i trazimo izmjenu toga zakona kako bi se omogucilo da ostvarimo svoje pravo i zadrzimo nase BiH drzavljanstvo.

Prije oko godinu dana smo se odazvali u velikom broju i sada se akcija nastavlja jer nasem zahtjevu nije u potpunosti udovoljeno tj. problem je samo odgodjen i mi moramo nastaviti sa pritiskom na nadlezne organe koji mogu promijeniti ovaj zakon.

Ovo je prakticki samo nastavak vec zapocete akcije od prosle godine sa tom razlikom da ne krecemo od pocetka nego za tu svrhu vec imamo preko 35000 potpisnika.

Peticija je otvorenog tipa i pripada svima nama koji nosimo domovinu u srcu i ona ne pripada nekoj pojedinacnoj organizaciji, tako da ko zeli da radi i pomogne na bilo koji nacin neka se javi na ovaj email.

WEBMASTER (1. Januara 2004)
.
liberal

Post by liberal »

Talicni Tom wrote:
danas wrote:
_BosanaC wrote: Na pameti mi je ta prica vec dugo... Medjutim, nije li cudno da se aktuelizirala bas sada kada su skoro pa isti ljudi na vlasti koji su bili i tada?

Ni slucajno .Kakva princpijelnost .Pa nismo na pijaci.Kupicu ti i jabuke ako mi das pojeftino ovaj paradjaz.Ni slucajno.Niko mi ne moze oduzeti moje bosansko drzavljanstvo.Niko i nikada .Takodje se necu odreci americkog jer ljudi ga jednostavno daju svkome ko je ispunio uvjete . 5 godina boravka i 5 godina placanja poreza .Dakle ja imam obadva drzavljnstva LEGALNO .
A Srbi i Hrvati iz BiH imaju drzavljanstva Srbije od. Hrvatske na ILEGALAN nacin .Na lijepe oci u znak zahvalnosti sto su rusili i palilki Bosnu i pokusali i jos uvijek pokusavaju da je pripoje Srbiji i Hrvatskoj .Ni slucajno ne dolazi u obzir ovo sto sam izvukao iz tvog teksta na marginu .Ma kakvi , sta pricas ...................... :oops:
kako si bolan toliko naivan. pa politika ti je kao pijaca moras se cjenkat, pa ko koga nasamari.a slazem se sa danas u potpunosti.
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

seiko22 wrote:na slijedecem je linku peticija pokrenuta po pitanjima drzavljanstva, ukoliko se zelite upisati i pokrenuti je slijedi link i uvodnik u peticiju ,

Ovo je VASA peticija koja je javni dokument i na koji se svako po pitanju zakona o dvojnom drzavljanstvu moze pozvati. Razvoj dogadjaja u vezi ovoga zakona nas primorava da ponovo stupimo u akciju i trazimo izmjenu toga zakona kako bi se omogucilo da ostvarimo svoje pravo i zadrzimo nase BiH drzavljanstvo.

Prije oko godinu dana smo se odazvali u velikom broju i sada se akcija nastavlja jer nasem zahtjevu nije u potpunosti udovoljeno tj. problem je samo odgodjen i mi moramo nastaviti sa pritiskom na nadlezne organe koji mogu promijeniti ovaj zakon.

Ovo je prakticki samo nastavak vec zapocete akcije od prosle godine sa tom razlikom da ne krecemo od pocetka nego za tu svrhu vec imamo preko 35000 potpisnika.

Peticija je otvorenog tipa i pripada svima nama koji nosimo domovinu u srcu i ona ne pripada nekoj pojedinacnoj organizaciji, tako da ko zeli da radi i pomogne na bilo koji nacin neka se javi na ovaj email.

.
Znao sam ces se javiti Seiko.Peticiju cu potpisati i ispuniti prazna polja sa cijelom familijom .To je necuveno .Drzavljnstva su stecena na legalan nacin .Bosansko po rodjenju , a americko se dobije po zasluzi.Ne smijes biti krivicno gonjen i moras imati 5 godina stalnog boravka i 5 godu=ina si morao puniti drzavnu kasu.To je uslov.Kakv uslov ispunjavaju Srbi iz Bih koji dobili drzavljanstvo Srbije .Samo zato sto se pisu Srbi .Da se pisu kao Bugari , da li dobili bugrasko drzavljanstvo ? Bi , ali u jajima ! Evo ja cu se od danas izjasnjavati kao Japanac , pa da vidim da li cu dobiti Japansko drzavljanstvo.Hocu ali u qurcu .To je nevidjeno sta cetnicima moze pasti na pamet .Bosancu iz Bosne oduzeti Bosansko drzavljanstvo ali ga dati Srbinu iz Knina i Srbinu iz Banja Luke .Nelogicno i apsurdno , protiv svih zakona .
Svasta .Ako ti Amerikanci ne traze da se odreknes onda ce Radovan K. da ti skroji kapu kao da nam je vec nije skrojio . I kapu i odijelo.O ukidanju bosanskog drzavljnstva za rodjene Bosance i Hercegovce se uopce ne smije i ne moze razgovarati .Ako cu ga se dobrovoljno odreci u korist Austrijskog ( jer to nalaze zakon Austrije ) to je moja stvar .Ali mi ga niko ne moze oduzeti.Ne mozes covjeku oduzeti drzavljanstvo.Ne mozes !!!!!! Mozes ga staviti u zatvor , naplatiti mu naovcanu kaznu ali mu ne mozes oduzeti drzavljanstvo koje je legalno , koje sam stekao po rodjenju .Kako ? i Na osnovu cega ? Jedino ako sjednes i kazes : " Braco cetnici , mi imamo vlast i narodne tribune , i hajmo mi jednostavno reci i izglasati da balije ostanu bez bosanskog drzavljnstva .Jednostavno onako , bio nam ceif jer ce nam biti lakse da i dalje kasapimo i unitavamo ovu zemlju koju mrzimo ." Eto to je jedini odgovor na pitanje kako i zasto Bosanac treba da izgubi bosansko drzavljanstvo .
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

liberal wrote:
Talicni Tom wrote:
danas wrote: nemam pojma o cemu govoris? :?

kako si bolan toliko naivan. pa politika ti je kao pijaca moras se cjenkat, pa ko koga nasamari.a slazem se sa danas u potpunosti.
Nisam naivan ! BiH parlament nije cetnicka pijaca .Barem ne bi trebao da bude .Ako se ti slazes sa @danas ja se u ovom postu , danas, ne slazem sa @danas .
danas

Post by danas »

Talicni Tom wrote:
danas wrote: i da dodam -- ne bih imala nista protiv da je zakon prinicipijelan. ako ne moze dvojno drzavljanstvo onda neka ne moze za sve. odreci cu se svoga BH pasosa rado onda kada ni mate ni mile ne mogu imati dvojno sa hrvatskom i srbijom. cak stavise, to je opcija koju donekle i preferiram.

mislim da me nisi shvatio uopste. situacija kakva je sada znaci da prakticno svako osim bosanca u kanadi, australiji, ili USA moze imati dvojno drzavljanstvo. tu je neprincipijelnost, i to je osnova moje kritike. meni se svakako ne bi dopadalo da BH ima zakon kojim se brane SVA dvojna drzavljanstva, ali bi mi ga bilo lakse svariti jer bi takav zakon -- iako neposten i problematicn -- makar bio principijelan i nediskriminatoran. ovako marko iz RS ima dva drzavljanstva (pa cak i mujo iz tutina ce dobiti lako BH pasos), a emir iz toronta koji je protjeran iz BL moze da ga popusi.

a ako cemo vec potezati pitanje dvojih drzavljanstava, daj da ga potegnemo za SVE. za svaku drugu drzavu. ja bih zaista voljela vidjeti koje ce drzavljanstvo odabrati mate iz sirokog i marko iz banja luke ako dodje stani-pani da se bira BH ili hrvatsko/srpsko. ali njih niko ne primorava da biraju, niti ce ih ikada i pokusati primorati. ali je zato moj USA pasos problematican i meni se postavlja ultimatum.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Talicni Tom wrote:
seiko22 wrote:na slijedecem je linku peticija pokrenuta po pitanjima drzavljanstva, ukoliko se zelite upisati i pokrenuti je slijedi link i uvodnik u peticiju ,

.
Znao sam ces se javiti Seiko.Peticiju cu potpisati i ispuniti prazna polja sa cijelom familijom .To je necuveno .Drzavljnstva su stecena na legalan nacin .Bosansko po rodjenju , a americko se dobije po zasluzi.Ne smijes biti krivicno gonjen i moras imati 5 godina stalnog boravka i 5 godu=ina si morao puniti drzavnu kasu.To je uslov.Kakv uslov ispunjavaju Srbi iz Bih koji dobili drzavljanstvo Srbije .Samo zato sto se pisu Srbi .Da se pisu kao Bugari , da li dobili bugrasko drzavljanstvo ? Bi , ali u jajima ! Evo ja cu se od danas izjasnjavati kao Japanac , pa da vidim da li cu dobiti Japansko drzavljanstvo.Hocu ali u qurcu .To je nevidjeno sta cetnicima moze pasti na pamet .Bosancu iz Bosne oduzeti Bosansko drzavljanstvo ali ga dati Srbinu iz Knina i Srbinu iz Banja Luke .Nelogicno i apsurdno , protiv svih zakona .
Svasta .Ako ti Amerikanci ne traze da se odreknes onda ce Radovan K. da ti skroji kapu kao da nam je vec nije skrojio . I kapu i odijelo.O ukidanju bosanskog drzavljnstva za rodjene Bosance i Hercegovce se uopce ne smije i ne moze razgovarati .Ako cu ga se dobrovoljno odreci u korist Austrijskog ( jer to nalaze zakon Austrije ) to je moja stvar .Ali mi ga niko ne moze oduzeti.Ne mozes covjeku oduzeti drzavljanstvo.Ne mozes !!!!!! Mozes ga staviti u zatvor , naplatiti mu naovcanu kaznu ali mu ne mozes oduzeti drzavljanstvo koje je legalno , koje sam stekao po rodjenju .Kako ? i Na osnovu cega ? Jedino ako sjednes i kazes : " Braco cetnici , mi imamo vlast i narodne tribune , i hajmo mi jednostavno reci i izglasati da balije ostanu bez bosanskog drzavljnstva .Jednostavno onako , bio nam ceif jer ce nam biti lakse da i dalje kasapimo i unitavamo ovu zemlju koju mrzimo ." Eto to je jedini odgovor na pitanje kako i zasto Bosanac treba da izgubi bosansko drzavljanstvo .
zasto toliko "jida" (sto bi rek'a dalmatinac), u tvojim postovima?? cuvaj zivce!!
kad su Bosanski Patrioti, okupljeni oko Bosanskog Kongresa, skretali paznju Bosanskoj javnosti, na sve izdajnicke poteze, koje su takozvani "nasi" politicari, pocev od Alije Izetbegovica, pa preko Silajdzica, Tihica, pa "socijal-demokrate" Zlaje, potpisivali, i predavali vlast u ruke cetnika, nazalost, nailazili su na veoma malo razumijevanja i podrske!!
Post koji sam gore postavio je kao sto vidis, iz 2004, a peticija je poceta tri godine prije toga, a Zakon o Drzavljanstvu, donesen 1998, godine! Znaci ovo je , sto bi rekli Ameri, 'long going problem" :( :( ,
Danas, nazalost, imas priliku da "iz prve ruke" vidis sta je znacila njihova izdajnicka politika!!

.
Last edited by seiko22 on 14/04/2007 17:51, edited 1 time in total.
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

Jos sam jednom procitao ovaj markirani dio od forumasice @danas.
Znaci ja trebam da se odreknem bosanskog drzavljnstva ako ce se Mile is Laktasa odreci Srbijanskog .Nidje veze .Ja sam se rodio u Bosni i tako stekao bosansko drzavljanstvo.I tu se ne smije nista mijenjati .Nema Boga da uopce o tome raspravlja .A Mile treba da izgubi drzavljanstvo Srbije jer ga nije mogao dobiti ako mu Mujo nije dao zeleno svijetlo za to .Bez Muje iz bosanske stranke Mile ne bi dobio pasos Republike Srbije .A Mujo je dobio bosansko drzavljanstvo bez pomoci Mile , po automatizmu.Mile bi trebao da bude zahvalan Muji .Ali ne .............

Moj pasos je LEGALAN a Milin je ILEGALAN. Legalno i ilegalno je potpuno razlicito.Nebo i zemlja , i zato ne moze doci u istu ravan .Zato je Haris poslao Sven Alkalaja da taj sporazum pokusa srusiti , jer je neprirodan i stetan po BiH .
Post Reply