Boris Tadic "Dugujemo jedni drugima Izvinjenje"...

neshto

Post by neshto »

i buraz nije ovo nikakva tadićeva poruka dodiku i njegovima, 100x su jedno pričali a drugo radili. zamaži oči javnosti i tako ukineš sankcije a dodiku u 4 oka kažeš šta misliš i to je to...
danas

Post by danas »

ja sam ganuta... u dno dushe...

samo nek mi neko kaze -- kome (i tacno za sta) treba da se izvinem... da pohitam... :oops:
black

Post by black »

danas wrote:ja sam ganuta... u dno dushe...

samo nek mi neko kaze -- kome (i tacno za sta) treba da se izvinem... da pohitam... :oops:
ma evo i ja sam ganut samo tako.. :oops:
artzy

Post by artzy »

Prozor wrote:Nista mu ne vjerujem.
I u pravu si. Ovo je sve igra koju Milosevicevi ucenici igraju sada i bolje nego sam ucitelj. Nekoliko hapsenja ratnih zlocinaca, Dodikova prica o "alKaeda Bosnjacima", Del Ponte pred UN, Dodikovo "energicno" odbijanje reformi, Putinova Rusija itd...

Sve treba da ucini odvajanje Kosova nemogucim i neprihvatljivim a odvajanje "srpske" mogucim i prihvatljivim. Neki "svjetski" politicari ne razumiju sta se dogadja sto pomaze onima koji znaju sta se dogadja i koji to potajno i podrzavaju. Prijeteci "srpskom" zbog Kosova ovi naivniji misle popustiti misleci da bi i srpski radikali (racunaj i one koji su pripadnici drugih stranaka) se onda smirili i poceli popustati sa svoje strane.

Ako Kosovo dobije nezavisnost Srbi ce navaliti da odvoje "srpsku" iz BiH. Ako se odluci da Kosovo ne dobije nezavisnost onda ce biti ohrabreni da jos srcanije navale na "srpsku". Elem, kako god okrenes nase iskustvo nam govori da s njima nema pregovaranja.

Svi pregovori s "njima" su tekli tako da oni kazu: "ili cemo ovako ili cemo ratovati". Toliko o iskrenom izvinjenju.
bilyu

Post by bilyu »

artzy wrote:
Prozor wrote:Nista mu ne vjerujem.
I u pravu si. Ovo je sve igra koju Milosevicevi ucenici igraju sada i bolje nego sam ucitelj. Nekoliko hapsenja ratnih zlocinaca, Dodikova prica o "alKaeda Bosnjacima", Del Ponte pred UN, Dodikovo "energicno" odbijanje reformi, Putinova Rusija itd...

Sve treba da ucini odvajanje Kosova nemogucim i neprihvatljivim a odvajanje "srpske" mogucim i prihvatljivim. Neki "svjetski" politicari ne razumiju sta se dogadja sto pomaze onima koji znaju sta se dogadja i koji to potajno i podrzavaju. Prijeteci "srpskom" zbog Kosova ovi naivniji misle popustiti misleci da bi i srpski radikali (racunaj i one koji su pripadnici drugih stranaka) se onda smirili i poceli popustati sa svoje strane.

Ako Kosovo dobije nezavisnost Srbi ce navaliti da odvoje "srpsku" iz BiH. Ako se odluci da Kosovo ne dobije nezavisnost onda ce biti ohrabreni da jos srcanije navale na "srpsku". Elem, kako god okrenes nase iskustvo nam govori da s njima nema pregovaranja.

Svi pregovori s "njima" su tekli tako da oni kazu: "ili cemo ovako ili cemo ratovati". Toliko o iskrenom izvinjenju.
Sama nesloga u parlamentu BiH me podsjeca na onu pred raspad Juge nazalost jer se svi politicari bore za vise para,ko ce se voziti u boljem drzavnom autu i gdje ce vise da pojede i popije a da nibanke zute neplati.S druge strane Dodik je osoba koja je sebi zadala cilj i ima plan.
Koliko sam ja skonto cilj mu je da Banjalucku privredu ucini sto bogatijom i da sve ono sto je bilo Boisansko a so i malo vrijedi rasproda starncima tako da Federaciji nece niti banka zuta doci u Fond a sva ta lova koja dodje ce se kasnije utrositi na ubrzavanje odcepljenaj Srpske Bosne kako to oni kazu.

A parlament BiH to mirno posmatra i nesmije da pisne...Bruka i sramota
finta

Post by finta »

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da je 11. jul dan sećanja na srebreničke žrtve, ali i na druge nevine žrtve, saopštila je predsednikova pres služba. "Danas je dan odavanja pošte srebreničkim žrtvama. To je dan kada se sećamo i svih drugih nevinih žrtava. Poštujući tuđe žrtve i razumevajući tuđu nesreću, nalazimo snagu za pomirenje bez koga nema boljeg života na Balkanu", rekao je Tadić povodom 12. godišnjice zločina u Srebrenici. Tadić je takođe istakao da je Srbija čvrsto opredeljena da završi saradnju sa Hagom.

/// Borisu Tadicu je otac predsjednik udruzenja za zastitu djela i lika Radovana Karadjica .Skupa sa ovom danasnjom izjavom , ne pada jabuka daleko od stabla niti iver dakleko od klade ....
Snajper

Post by Snajper »

zelis da kazes da nije bilo drugi zrtava?
zavrzlama

Post by zavrzlama »

BIH ne trebaju izvinjenja od Srbije...BIH treba prakticno ponistenje rezultata rata koji su doveli do toga da neko sazaljeva i izvinjuje se gradjanima BIH...Najvece licemjerstvo Srbijanskih politicara lezi u paroli.."Mi smo za dogovor sva tri naroda u BIH...."a jedan od tih naroda (citaj velikosrpski element u BIH) kao osnovu za dogovor uzima rezultate zlocina i etniickog cescenja koje zvanicni Beograd potpomaze i stiti......Ima Srbija mnogo toga da popravi po pitanju BIH da bi stekla povjerenje gradjana BIH...ili barem da ne pomaze zlocinacku i fasisticku velikosrpsku politiku u BIH..
finta

Post by finta »

Snajper wrote:zelis da kazes da nije bilo drugi zrtava?
Na danasnji dan vojska republike srpske , policija rs , tzv JNA , specijalne snage MUP-a Republike Srbije , Skorpioni , i ostale vojne i dobrovoljacke formacije sastavljene od srba i Crnogoraca iz Bosne i Hercegovine , Srbije , Vojvodine , CG , Chicaga , Londona ....dobrovoljci iz Grceke , Rumunije , Bugarske , Rusije ......izvrsili su genocid u Srebrenici .Ubili su 8000 bespomocnih ljudi od koji polovicva nije pocela da se brije .To je bio na danasnji dan i mi danass vobiljezavamo taj dan .Nevina zrtva ovog rata je moj drug Dejan , Srbin kojeg je pogoddio geler od cetnicke granate u Sarajevu .Nevina zrtve su i nekolicina Srba koje je ubio sarajevski kriminalac Caco .Ali danas je dan kada se obiljezava genocid u Srebrenici koji je rezultat rata i agresije i genocida i plana o Velikoj Srbiji koji je krenuo iz Beograda .Zlo je krenulo iz Beograda .Smrt je majstor iz Srbije .I ja zaista ne znam na koje ostale nevine zrtve misli Boris Tadic i k tome jos da to treba obiljeziti danas . Gdje , danas , na kom mjestu , koje zrtve i od koga ......na danasnji dan 11 jula , molim te lijepo ................
bonislav

Post by bonislav »

Bilo je i to je točno.

Kao što je točno da je i prije 65 godina na teritoriju NDH bilo zločina počinjenih od strane:
ustaša
partizana
četnika
nijemaca
talijana
savezničkih snaga

Aj ti meni reci koliko se u Srbiji govori o zločinima četnika 1941-1945 na teritoriju NDH? Zločinima partizana?

Da li se u Srbiji govori "U NDH su svi činili zločine, pa i četnici koji su u Srbiji stavljeni u rang sa partizanima"?

NE. Kada se u Srbiji govori o NDH,koristi se samo par riječi-ustaše,jasenovac,ustaški genoicd.

A sada u zadnjim ratovima,kada su Srbi ti koji su odgovrni za daleko najviše zločina,e u tom slučaju ide priča "Svi su činili zločine, ginuli su i srpski civili,svi se svima trebamo izvinuti".
bonislav

Post by bonislav »

finta wrote:
Na danasnji dan vojska republike srpske , policija rs , tzv JNA , specijalne snage MUP-a Republike Srbije , Skorpioni , i ostale vojne i dobrovoljacke formacije sastavljene od srba i Crnogoraca iz Bosne i Hercegovine , Srbije , Vojvodine , CG , Chicaga , Londona ....dobrovoljci iz Grceke , Rumunije , Bugarske , Rusije ......izvrsili su genocid u Srebrenici .Ubili su 8000 bespomocnih ljudi od koji polovicva nije pocela da se brije .To je bio na danasnji dan i mi danass vobiljezavamo taj dan .Nevina zrtva ovog rata je moj drug Dejan , Srbin kojeg je pogoddio geler od cetnicke granate u Sarajevu .Nevina zrtve su i nekolicina Srba koje je ubio sarajevski kriminalac Caco .Ali danas je dan kada se obiljezava genocid u Srebrenici koji je rezultat rata i agresije i genocida i plana o Velikoj Srbiji koji je krenuo iz Beograda .Zlo je krenulo iz Beograda .Smrt je majstor iz Srbije .I ja zaista ne znam na koje ostale nevine zrtve misli Boris Tadic i k tome jos da to treba obiljeziti danas . Gdje , danas , na kom mjestu , koje zrtve i od koga ......na danasnji dan 11 jula , molim te lijepo ................

Popis ubijenih civila u ratu u BiH je jasan-Bošnjaka je 83%,Srba je 10%,Hrvata 5,5%.
Najviše žrtava je ubijeno na područjima BiH gdje su se sukobljavali Srbi i Bošnjaci(istočna Bosna,Sarajevo...).

Dakle,podaci pokazuju osnovnu intenciju u ratu,a ta je da su Srbi tamanili Bošnjake.

Priče "bilo je i srpskih žrtava" možemo pustiti niz kanalizaciju gdje im je i mjesto.

Koristeći taj kanalizacijski kvaziargument, ja lako mogu opravdavati ustaške zločine četničkim zločinima,Jasenovac ću opravdavati ubojstvima Hrvata u prvoj Jugoslaviji itd.
Fiore

Post by Fiore »

Tadic je manipulator ljudskih potreba... taj prof. Psihologije ne moze preveslati
zrtve agresije., samo da se zna... :D
Post Reply