Pa njega bas i ne mozes staviti zajedno sa Vikicem i Divjakom...al nikako...ndzlatar wrote:Aha, i Hamza Raznjatovic, imas nesto protiv?mostarac wrote:Dragan Vikic, Slavisa Sucur, Jovan Divjak, Stjepan Siber.. uz reisa
Borci su uz Reisa!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
-
ndzlatar
Ma zna se dobro ko je dao podrsku samo se neki prave budalamamIRCerka wrote:Pa njega bas i ne mozes staviti zajedno sa Vikicem i Divjakom...al nikako...ndzlatar wrote:Aha, i Hamza Raznjatovic, imas nesto protiv?mostarac wrote:Dragan Vikic, Slavisa Sucur, Jovan Divjak, Stjepan Siber.. uz reisa
- uvjek dobar gost
Nemoj da se niko uvrijedi ali ja ću morati reći nešto....
Od 1996. godine odnosno od godine kada je za Reisa došao gospodin Cerić, IZ je postala sama sebi svrha, o vijernicima se vodi najmanje računa. Pogledajmo Istočnu Bosnu, pogledajmo kakve se Džamije prave po BiH, što je najtužnije na mjestima gdje su popaljene i porušene Džamije danas se prave neki objekti u stilu koji nije u tradiciji muslimana na ovom teritoriju, nikad do danas IZ nije propisivala od kojih će se dobavljača uzimati bravovi, nije određivala sa kojom agencijom se putuje na Hadž, nikad Reisa niste mogli vidjeti u bijeloj minduri....
Za to svo vrijeme bivši logoraši su skriveni, demobilisani borci nemaju za hljeba, porodice šehida prose po cesti... vehabizam je u usponu... silovane žene nemaju nikakva prava, ljudi žive po raspuštenim kolektivnim centrima, povratnici žive pod pločama.....
A Reis-a vozi mečka, crna parkirana pred Carevom džamijom....
Jel o tom Reisu pričate...?????
Od 1996. godine odnosno od godine kada je za Reisa došao gospodin Cerić, IZ je postala sama sebi svrha, o vijernicima se vodi najmanje računa. Pogledajmo Istočnu Bosnu, pogledajmo kakve se Džamije prave po BiH, što je najtužnije na mjestima gdje su popaljene i porušene Džamije danas se prave neki objekti u stilu koji nije u tradiciji muslimana na ovom teritoriju, nikad do danas IZ nije propisivala od kojih će se dobavljača uzimati bravovi, nije određivala sa kojom agencijom se putuje na Hadž, nikad Reisa niste mogli vidjeti u bijeloj minduri....
Za to svo vrijeme bivši logoraši su skriveni, demobilisani borci nemaju za hljeba, porodice šehida prose po cesti... vehabizam je u usponu... silovane žene nemaju nikakva prava, ljudi žive po raspuštenim kolektivnim centrima, povratnici žive pod pločama.....
-
mIRCerka
ja se ne pravim budalandzlatar wrote:Ma zna se dobro ko je dao podrsku samo se neki prave budalamamIRCerka wrote:Pa njega bas i ne mozes staviti zajedno sa Vikicem i Divjakom...al nikako...ndzlatar wrote: Aha, i Hamza Raznjatovic, imas nesto protiv?
-
ndzlatar
Po tome ni jedne saopstenje nije validno jer se apsolutno svi ne slazu s njim?mIRCerka wrote:ja se ne pravim budalandzlatar wrote:Ma zna se dobro ko je dao podrsku samo se neki prave budalamamIRCerka wrote: Pa njega bas i ne mozes staviti zajedno sa Vikicem i Divjakom...al nikako...ja i jesam budala sto vjerujem da se i rijec mog tate RVI pika nekom kur.cu u ovoj zemlji
- danas
ma ne...ndzlatar wrote:Po tome ni jedne saopstenje nije validno jer se apsolutno svi ne slazu s njim?
najvalidnija su ona saopstenja sa kojima se unaprijed i bezrezervno slazemo, a da nismo ni culi sta je receno u njima...
jes' da reis ponekad zna lupit, ali se mi i tada slazemo
-
_BosanaC
Pametniji si ti nego sto se pravis, mozes ti to i boljendzlatar wrote:Po tome ni jedne saopstenje nije validno jer se apsolutno svi ne slazu s njim?mIRCerka wrote:ja se ne pravim budalandzlatar wrote: Ma zna se dobro ko je dao podrsku samo se neki prave budalamaja i jesam budala sto vjerujem da se i rijec mog tate RVI pika nekom kur.cu u ovoj zemlji
-
mIRCerka
nije u pitanju neslaganje, vec nastupanje u ime svihndzlatar wrote:Po tome ni jedne saopstenje nije validno jer se apsolutno svi ne slazu s njim?mIRCerka wrote:ja se ne pravim budalandzlatar wrote: Ma zna se dobro ko je dao podrsku samo se neki prave budalamaja i jesam budala sto vjerujem da se i rijec mog tate RVI pika nekom kur.cu u ovoj zemlji
no to je sve druge prirode, vidim da nam se neko opet zadao u nesto sto nije njegov posao a iskreno je obecao da se ce konacno prihvatiti svoga posla...
hajd laku noc
-
ndzlatar
pa pise da istupa ispred spomenutog udruzenja, helem nejse. see ya.mIRCerka wrote:nije u pitanju neslaganje, vec nastupanje u ime svihndzlatar wrote:Po tome ni jedne saopstenje nije validno jer se apsolutno svi ne slazu s njim?mIRCerka wrote: ja se ne pravim budalaja i jesam budala sto vjerujem da se i rijec mog tate RVI pika nekom kur.cu u ovoj zemlji
no to je sve druge prirode, vidim da nam se neko opet zadao u nesto sto nije njegov posao a iskreno je obecao da se ce konacno prihvatiti svoga posla...
hajd laku noc
-
mIRCerka
ruku na srce, koliko god mi se rigalo od njega, i koliko god mi smetalo njegovo ucesce u politici, eto im je cak REIS rekao da sad imaju pravo da se bore..danas wrote:ma ne...ndzlatar wrote:Po tome ni jedne saopstenje nije validno jer se apsolutno svi ne slazu s njim?
najvalidnija su ona saopstenja sa kojima se unaprijed i bezrezervno slazemo, a da nismo ni culi sta je receno u njima...
jes' da reis ponekad zna lupit, ali se mi i tada slazemo![]()
![]()
kad ste ih zvali sad ih i pazite
zlatar, citamo se
- spreca
uvjek dobar gost wrote:Nemoj da se niko uvrijedi ali ja ću morati reći nešto....
Sve pravilno receno.
Ako smijem dodati par rijeci.
Sta se desava po dzematskim odborima po cijeloj nam BH-a,narod je podijeljen na neke grupe u samim tim dzematima zahvaljujuci reisu.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#38 Re: Borci su uz Reisa!
Zahid Crnkić, ministar, je za Radio FBiH u emisiji Radio-ring(13.11.2006.) izjavio da "povećani broj samoubistava bivših boraca NEMA VEZE SA POLITIKOM" i naveo primjer kako je njegov jaran, doktor, skočio sa 6. sprata prije rata.mr__bosnjak wrote:BORCI PODRŽAVAJU SVAKU ODLUKU IZ I REISA CERIĆA
Borci daju punu podršku reisu-l-ulemi Mustafi ef. Ceriću u njegovoj i namjeri Islamske zajednice BiH da od radikalizma i destrukcije nekompetentnih ljudi zaštite islam u ovoj zemlji koji uvažava tradiciju i poštuje druge i drugačije, kaže Mehmed Šišić, predsjednik Saveza demobilisanih boraca FBiH.
- Upravni odbor Saveza na sjednici održanoj u Sarajevu izrazio je bezrezervnu podršku IZ BiH i Dopunama Rezolucije Rijaseta. Reis ef. Cerić uvijek je bio uz nas borce, u najtežim danima agresije na BiH i u postratnoj borbi za naša prava. Zbog toga ćemo mi biti uz njega i podržati svaku njegovu odluku - ističe Šišić.
Upravni odbor izrazio je zahvalnost federalnom premijeru Ahmetu Hadžipašiću, a posebno ministru za boračka pitanja Zahidu Crnkiću, koji su "rješavali ključna pitanja boračke populacije i zaslužuju da im se produži mandat".
Inače, prijedlog novoizabranim vlastima u BiH da produže mandat Crnkiću stigao je i od RVIBiH. (Avaz)
-
mr__bosnjak
Ja sam samo rekao sta ovo udruzenje koje je boracko kaze i slozio se sa njima. A to sto nekad lupeta Reis, pa niko nije bezgresan, mada mislim da je Enes Karic bio bolji izbor. Ali i on se sada slaze da je Reis OK.
-
Pravi Bosanceros
Mi smo Reisovi, Reis je nas!!!
Ako on kaze: "Na glavu!", nema razmisljanja nego odmah skaci.
Ako on kaze: "Na glavu!", nema razmisljanja nego odmah skaci.
-
Svemirski_Jebach
najopasnija pojava je kada unaprijed stvorena misljenja, licne frustracije i razliciti interesi svjesno ili nesvjesno (cesce svjesno) pomute osjecaj za razlucivanje dobrog od loseg i jos goreg...a to je najcesca pojava na forumu.
Malo je onih koji razmisljaju.
A fino manijak rece, niko se ne osvrnu na pocetak vijesti...ko da je bog nije ni dao. To mi je nesto bas onako, simptomaticno.
Saopstenje je, prema citiranoj vijesti, objavljeno u ime udruzenja koje predstavlja recimo 55% boracke populacije, dakle ima pravo da istupa.
A fino manijak rece, niko se ne osvrnu na pocetak vijesti...ko da je bog nije ni dao. To mi je nesto bas onako, simptomaticno.
Saopstenje je, prema citiranoj vijesti, objavljeno u ime udruzenja koje predstavlja recimo 55% boracke populacije, dakle ima pravo da istupa.
-
kub lajkan
A kojih 55% demobilisanih boraca spada u to udruzenje?Svemirski_Jebach wrote:Saopstenje je, prema citiranoj vijesti, objavljeno u ime udruzenja koje predstavlja recimo 55% boracke populacije, dakle ima pravo da istupa.
-
mIRCerka
recimo ne moze biti koristeno kao argumentSvemirski_Jebach wrote:najopasnija pojava je kada unaprijed stvorena misljenja, licne frustracije i razliciti interesi svjesno ili nesvjesno (cesce svjesno) pomute osjecaj za razlucivanje dobrog od loseg i jos goreg...a to je najcesca pojava na forumu.
ili jeste ili nije
sto se vijesti kao vijesti tice, jel to neko ocekuje APLAUZ za cinjenicu da KONACNO POCINJE RADITI SVOJ POSAO?
to je ravno kad pekaru aplaudiras kad izvadi vreo hljeb iz peci
PS Normalno da cu reagovati kad mi je otac debil pa umjesto sverca i komerca ostao RVI... i sad neko istupa u njegovo ime...
-
fruit
Reis-je jedna moralna veličina sviđalo se to nekima čiji je "TATA" bio borac i ne podržaje Reisa ili ne,puno pošteniji od bilo kojeg našeg "političkog" vođe,i to je svijet a i Bošnjaci prepoznali i sigurno ga izabrali kao najvećeg autoriteta poslije Alije Izedbegovića,(bar još nikad borce nije uporedio sa četnicima),...i sigurno ga borci podržaju.
E sad što ne liči na Zlatka Lagumdžiju i što mu je posao da ide u Džamiju....na ovom forumu je Veliki problem!!!!!
E sad što ne liči na Zlatka Lagumdžiju i što mu je posao da ide u Džamiju....na ovom forumu je Veliki problem!!!!!
-
Ali_G
Gostu, jel reisovo da rijesava pitanja povratnika, silovanih, raskucenih i ostalih? Jel on mozda neki ministar?
Vecina dzamija koja je u ratu porusena izggradjena je ISTA onakva kakva je i bila, da se zadrzi autenticnost. Dzamije koje su dignute na mjestiam na kojima ih ranije nije iblo su od donacija, a onaj koji daje pare odlucuje kakva ce biti.
Sta to fali bijelom dzubetu? Organizacija hadza? OK monopol je, al brate potreban je neki red. A ne da svaki sofer s autobusom vozi hadzije.
Al glavni je problem taj crni mercedes.
Vecina dzamija koja je u ratu porusena izggradjena je ISTA onakva kakva je i bila, da se zadrzi autenticnost. Dzamije koje su dignute na mjestiam na kojima ih ranije nije iblo su od donacija, a onaj koji daje pare odlucuje kakva ce biti.
Sta to fali bijelom dzubetu? Organizacija hadza? OK monopol je, al brate potreban je neki red. A ne da svaki sofer s autobusom vozi hadzije.
- kekec
-Reis je moralna gromada.fruit wrote:Reis-je jedna moralna veličina sviđalo se to nekima čiji je "TATA" bio borac i ne podržaje Reisa ili ne,puno pošteniji od bilo kojeg našeg "političkog" vođe,i to je svijet a i Bošnjaci prepoznali i sigurno ga izabrali kao najvećeg autoriteta poslije Alije Izedbegovića,(bar još nikad borce nije uporedio sa četnicima),...i sigurno ga borci podržaju.
-Ima ih koji imaju "TATU", bez obzira koliko to tebi bilo nepravo.
-Da mi je vodja vjerski poglavar, upitao bi se o stanju vlastite svijesti.
-Tesko ce i liciti na Lagumdziju, bez obzira koliko se trudio.
-Bi li kakva anketa o podrsci Reisu od strane BORACA?
- Hantraga
Pa stvarno, ako ista trebo bi bar biti Zeleni Mecka...Ali_G wrote:Gostu, jel reisovo da rijesava pitanja povratnika, silovanih, raskucenih i ostalih? Jel on mozda neki ministar?