Hmmmmmm....pružaju otpor.... interesting....Brus Lee wrote:https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/413814 ... a-strajkomO'zone wrote:Doturi moraju nazad na rabotu a Zilha kaže para nema niti će biti
https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcinsk ... /180913069
Dobra je ova vlast. Napokon je skupila m..da da kaže nekome "neeemaaa"
BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
- O'zone
- Globalni moderator
#426 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
-
mali jomu
#427 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
O'zone wrote:
Hmmmmmm....pružaju otpor.... interesting....
drustveno drustveni
- O'zone
- Globalni moderator
#428 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
A evo i prosvjetara
https://www.klix.ba/vijesti/bih/prosvje ... /180914074
Jel mi se čini ili sad svi pred izbore vide priliku da učole koju kintu? Ono " Ko nas ispoštuje ima glas".
https://www.klix.ba/vijesti/bih/prosvje ... /180914074
Jel mi se čini ili sad svi pred izbore vide priliku da učole koju kintu? Ono " Ko nas ispoštuje ima glas".
-
DonieBrasco
#429 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Tako ce i biti !
Svima ce im obecati mnogo nakon izbora, a ovce kao ovce popusiti pricu kao sto puse 20 i kusur godina. A onda u februaru 2019. novi protesti i potrazivanja.
Svima ce im obecati mnogo nakon izbora, a ovce kao ovce popusiti pricu kao sto puse 20 i kusur godina. A onda u februaru 2019. novi protesti i potrazivanja.
-
megaman4
#430 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Bolje bi bilo jednima i drugima da se pakuju za Njemacku jer nakon izbora, kada krene narod bjezati, nece imati koga lijeciti, a kamoli skolovati.DonieBrasco wrote:Tako ce i biti !
-
Matris
#431 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Da li ko zna na kojem osnovu borac bi trebao dobiti odstetu?
Razumijem ako je invalid da treba dobiti invalidninu. Biti borac je obaveza u slucaju rata. Nije to nesto sto se bira pa da poslije budes nagradjen. Oni koji se ne odazovu na obavezu bi trebali biti kaznjeni. Bar tako to izgleda na papiru.
E sad, borac imao obavezu i ispunio svoju obavezu. Cemu sluzi to boracko placanje?
- Ako je postao invalid - plati mu invalidninu
- ako je socijalni slucaj - dadni mu socijalnu pomoc
- ako je star i za penzije - uracunaj mu radni staz sto se borio i ako ima godina za penziju daj mu penziju
Ne razumijem zasto zdravoj, pravoj i radno sposobnoj odrasloj osobi neko mora nesto isplacivati na osnovu toga sto je ispunio nesto sto je bilo obaveza kad imamo socijalnih slucajeva, invalida i sirotinje kojima prvo treba pomoci.
Razumijem ako je invalid da treba dobiti invalidninu. Biti borac je obaveza u slucaju rata. Nije to nesto sto se bira pa da poslije budes nagradjen. Oni koji se ne odazovu na obavezu bi trebali biti kaznjeni. Bar tako to izgleda na papiru.
E sad, borac imao obavezu i ispunio svoju obavezu. Cemu sluzi to boracko placanje?
- ako je star i za penzije - uracunaj mu radni staz sto se borio i ako ima godina za penziju daj mu penziju
Ne razumijem zasto zdravoj, pravoj i radno sposobnoj odrasloj osobi neko mora nesto isplacivati na osnovu toga sto je ispunio nesto sto je bilo obaveza kad imamo socijalnih slucajeva, invalida i sirotinje kojima prvo treba pomoci.
- dragma
- Vozim: Pješe
#432 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Demobilisani borci i traže pomoć (ne odštetu) u visini najniže penzije za boračke porodice koje žive sa primanjima manjim od 220,00 KM mjesečno.
Ako takvi nisu socijalni slučajevi onda ne znam ko jeste.
-
Rizvan
#433 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Zar ne bi trebale sve porodice koje imaju tolika primanja, primati pomoć?dragma wrote:Demobilisani borci i traže pomoć (ne odštetu) u visini najniže penzije za boračke porodice koje žive sa primanjima manjim od 220,00 KM mjesečno.
Čemu izdvajanja određenih kategorija 22 godine nakon rata?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#434 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
tacno. Ovom logikom dezerteri se ne mogu ni vratiti u zemlju, a kamoli obnasati javne funkcije. Sta s tim ?Matris wrote:Da li ko zna na kojem osnovu borac bi trebao dobiti odstetu?
-
bumerangss
#435 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Doktori dobili što su tražili a tražili su, zna se, samo povecanje plate i sad kad je plata doktora pisara u ambulanti 3000 a specijaliste 4000 KM ocekivati je da ce bolje da rade.
Od ponedeljka je strajk ostalih radnika zaposlenih u zdravstvu, da se i oni izbore za malo vece plate i podržavam ih jer je plata med sestre u ambulanti 760 a u kliničkom oko 880 KM i mislim da su sramotno male u odnosu na doktorske
Od ponedeljka je strajk ostalih radnika zaposlenih u zdravstvu, da se i oni izbore za malo vece plate i podržavam ih jer je plata med sestre u ambulanti 760 a u kliničkom oko 880 KM i mislim da su sramotno male u odnosu na doktorske
- Cherry-Cherry
#436 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Dezertere je Alija "pomilovao", pa nisu nikad odgovarali za svoje dezerterstvo.
- insomnia78
#437 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Alija, Alija srušio si miran san
-
Fudo387
- Cherry-Cherry
#439 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Zato je tvoj stav, da nemaš stava, samo neka je kontra, pa kako god. 
Mada te provalio jednom @Drvosječa, čini mi se...
Mada te provalio jednom @Drvosječa, čini mi se...
- spreca
#440 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Ovako u Titino vrrjeme nije bilo...peMzije bile Ok.a socijalni slucajevi dobivali pomoc plus narod im je pomagao...a danas smo svi za socijale i ako ko bajagi radimodragma wrote:Demobilisani borci i traže pomoć (ne odštetu) u visini najniže penzije za boračke porodice koje žive sa primanjima manjim od 220,00 KM mjesečno.
- spreca
#441 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Rizvan wrote:Zar ne bi trebale sve porodice koje imaju tolika primanja, primati pomoć?dragma wrote:Demobilisani borci i traže pomoć (ne odštetu) u visini najniže penzije za boračke porodice koje žive sa primanjima manjim od 220,00 KM mjesečno.
Čemu izdvajanja određenih kategorija 22 godine nakon rata?
-
biscanka2
#442 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
U Titino vrijeme bila su na TV 2-3 programa,od novina Borba, Oslobdjenje..., a sve to pod odredjenom kontrolom.spreca wrote:Ovako u Titino vrrjeme nije bilo...peMzije bile Ok.a socijalni slucajevi dobivali pomoc plus narod im je pomagao...a danas smo svi za socijale i ako ko bajagi radimodragma wrote:Demobilisani borci i traže pomoć (ne odštetu) u visini najniže penzije za boračke porodice koje žive sa primanjima manjim od 220,00 KM mjesečno.
Ako takvi nisu socijalni slučajevi onda ne znam ko jeste.ali nema nam ko pomoci a nema ni Tite
...jel tako druze Dragma
Ono sto se nije objavljivalo nije se ni znalo ali ko god je imao zdrav vid i logicno
razmisljanje, na osnovu mase naroda koji je 60-70 godina Jugoslaviju u smjeru zapada napustalo,znao je da ga je siromastina na taj put natjerala.
Kako god ali to i nije los potez bio.
Mi koji smo tada otisli pomagali smo svoje i gradili sebi da se imamo gdje "vratiti".
Proradile su tvornice gradjevinskog materijala,namjestaja pa cak i tekstila.
Stim svim ulaganjima u svoju domovinu otvarana ili prosirivana su radna mjesta a s
tim kod naroda ojacana kupovna moc .Sve devize su preko Beograda isle.
Danasnja mogucnost informisanja pokazuje da nista skriveno niti zatajito ostati
nemoze.
U Titinom dobu, moci korupcije,kriminala i kradje manje je bilo.
Zato a i (kad vidimo kakve bagre sve na balkanu imamo), za njegovu sposobnost dugogodisnjeg odrzanja mira, ja mu kapu skidam.
-
biscanka2
#443 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Uf,po pitanju socijalne pomoci u titinom dobu, sjecam se zene kojoj je muz na
radnom mjestu poginuo.
Ona sa petoro male dijece ostala.
Oko pemzije se zakomplikovalo, tako da je za to vrijeme socijalnu pomoc dobivala.
Sjecam se dobro, da tad si za zimu od te pomoci metar drva, zak (50 kg.)brasna i par
litara ulja kuipti mogao.
Zena molila boga da je neko za pomocne poslove u kuci pozove (kako bi djecu
prehraniti mogla.
Na selu je malo lakse bilo jer pretezno, ljudi su i komadic zemlje i malo zivincadi imali.
radnom mjestu poginuo.
Ona sa petoro male dijece ostala.
Oko pemzije se zakomplikovalo, tako da je za to vrijeme socijalnu pomoc dobivala.
Sjecam se dobro, da tad si za zimu od te pomoci metar drva, zak (50 kg.)brasna i par
litara ulja kuipti mogao.
Zena molila boga da je neko za pomocne poslove u kuci pozove (kako bi djecu
prehraniti mogla.
Na selu je malo lakse bilo jer pretezno, ljudi su i komadic zemlje i malo zivincadi imali.
- spreca
#444 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Biscanko duso...da ti to nije slucajno majka pricala o Titinom vremenu....kolko imas godina...nekako si mi povrsna u ocjeni tog vremena.....Mozda je tako se pricalo u Golubicubiscanka2 wrote:U Titino vrijeme bila su na TV 2-3 programa,od novina Borba, Oslobdjenje..., a sve to pod odredjenom kontrolom.spreca wrote:Ovako u Titino vrrjeme nije bilo...peMzije bile Ok.a socijalni slucajevi dobivali pomoc plus narod im je pomagao...a danas smo svi za socijale i ako ko bajagi radimodragma wrote:Demobilisani borci i traže pomoć (ne odštetu) u visini najniže penzije za boračke porodice koje žive sa primanjima manjim od 220,00 KM mjesečno.
Ako takvi nisu socijalni slučajevi onda ne znam ko jeste.ali nema nam ko pomoci a nema ni Tite
...jel tako druze Dragma
Ono sto se nije objavljivalo nije se ni znalo ali ko god je imao zdrav vid i logicno
razmisljanje, na osnovu mase naroda koji je 60-70 godina Jugoslaviju u smjeru zapada napustalo,znao je da ga je siromastina na taj put natjerala.
Kako god ali to i nije los potez bio.
Mi koji smo tada otisli pomagali smo svoje i gradili sebi da se imamo gdje "vratiti".
Proradile su tvornice gradjevinskog materijala,namjestaja pa cak i tekstila.
Stim svim ulaganjima u svoju domovinu otvarana ili prosirivana su radna mjesta a s
tim kod naroda ojacana kupovna moc .Sve devize su preko Beograda isle.![]()
Danasnja mogucnost informisanja pokazuje da nista skriveno niti zatajito ostati
nemoze.
U Titinom dobu, moci korupcije,kriminala i kradje manje je bilo.
Zato a i (kad vidimo kakve bagre sve na balkanu imamo), za njegovu sposobnost dugogodisnjeg odrzanja mira, ja mu kapu skidam.
- Edin H.
#445 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Moraju brzo da povrate ono sto su ih komunisti zakinuli. 
- otherside
#446 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
osnovna plata ljekara SPECIJALISTE (ako Vlada potpise u ponedjeljak sto je obecala) CE BITI (dakle, sada jos nije) - 2180 KM.bumerangss wrote:Doktori dobili što su tražili a tražili su, zna se, samo povecanje plate i sad kad je plata doktora pisara u ambulanti 3000 a specijaliste 4000 KM ocekivati je da ce bolje da rade.
- славянин
#447 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Sad ce vlast da potpisuje sta zna i ne zna... posle izbora vidit cemo kako ce se sve to placati 
-
Hakiz
#448 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Ovdje treba generalni štrajk realnog sektora.
Svi štrajkuju osim onih koji stvaraju novac da bi štrajkačima bile ispunjene želje. A u mnogo gorim uslovima su nego štrajkači.
Svi štrajkuju osim onih koji stvaraju novac da bi štrajkačima bile ispunjene želje. A u mnogo gorim uslovima su nego štrajkači.
- Leverage
#449 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Nema realnog sektora, ne postoji, uništen je ili privatizovan. Nema ko da štrajkuje.Hakiz wrote:Ovdje treba generalni štrajk realnog sektora.
-
Hakiz
#450 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Ima. Nije sve kredit SB ili MMF.
Privatne firme i jesu realan sektor. Nije UKC realan sektor (i ne smije biti).
Ali štrajk budžetlija mi je super. Imaš 1.000 KM platu koju ti omogući ovaj koji radi za 500 KM. Onda štrajkom tražiš platu od 2.000 KM i to tako što ovome od 500 KM i kojem da bi tu veću platu dobio moraš još uzeti, uskratiš uslugu.
Privatne firme i jesu realan sektor. Nije UKC realan sektor (i ne smije biti).
Ali štrajk budžetlija mi je super. Imaš 1.000 KM platu koju ti omogući ovaj koji radi za 500 KM. Onda štrajkom tražiš platu od 2.000 KM i to tako što ovome od 500 KM i kojem da bi tu veću platu dobio moraš još uzeti, uskratiš uslugu.
Last edited by Hakiz on 16/09/2018 17:04, edited 1 time in total.