BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hAZNADAR

#401 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by hAZNADAR »

Janjicar wrote:hAZNADAR ti sve znas :D Od toga ko je bio na protestima, i koji su profili osoba do toga da znas pravilnik svake drzave o Borcima :lol:

Siguran sam " da znas da su to pravi borci i ti bi ih podrzao" al et nisu pravi borci hamaN, pravi borci su oni u Udruzenjima onih 1 600 sto ima, pravi borci su predsjednici tih udruzenja, Svrakic i ostali garant.
Ja imam pravo na svoje misljenje. Ako ti mislis da svi demobilisani borci imaju pravo na plate - i to je tvoje misljenje. Ima ih dosta koji za malu platu rintaju od jutra do mraka i to ako je dobiju, plus izrabljivanje i sto ledja odose,.. - idemo i njih postediti toga i neka napuste posao i primaju boracku. I to solidnu od koje se moze zivjeti.

Ako mislis da je to moguce izvesti, da ostali sektori ne trpe - svaka ti cast, da cujemo kako.

Nista ja ne znam - samo nagadjam da je za ovih proteklih 23 god. moglo biti ikakvog posla ili sanse za doskolovavanjem ili prekvalifikacijom. Eto ti si me ubijedio da stvarno nisu imali nikakve sanse, prilike za to.
Janjicar

#402 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Janjicar »

hAZNADAR wrote:
Janjicar wrote:hAZNADAR ti sve znas :D Od toga ko je bio na protestima, i koji su profili osoba do toga da znas pravilnik svake drzave o Borcima :lol:

Siguran sam " da znas da su to pravi borci i ti bi ih podrzao" al et nisu pravi borci hamaN, pravi borci su oni u Udruzenjima onih 1 600 sto ima, pravi borci su predsjednici tih udruzenja, Svrakic i ostali garant.
Ja imam pravo na svoje misljenje. Ako ti mislis da svi demobilisani borci imaju pravo na plate - i to je tvoje misljenje. Ima ih dosta koji za malu platu rintaju od jutra do mraka i to ako je dobiju, plus izrabljivanje i sto ledja odose,.. - idemo i njih postediti toga i neka napuste posao i primaju boracku. I to solidnu od koje se moze zivjeti.

Ako mislis da je to moguce izvesti, da ostali sektori ne trpe - svaka ti cast, da cujemo kako.

Nista ja ne znam - samo nagadjam da je za ovih proteklih 23 god. moglo biti ikakvog posla ili sanse za doskolovavanjem ili prekvalifikacijom. Eto ti si me ubijedio da stvarno nisu imali nikakve sanse, prilike za to.
Misljenje se formira na osnovu cinjenica a ne na osnovu svojih nebuloza i nebuloza drugih forumasa. Dakle imas pravo na misljenje ali to ne znaci i da je automatski ispravno.

Demobilisanim borcima ne treba dati platu, treba im dati Boracki dodatak a to se vrlo lahko postize na nacin da se ukine 1 600 udruzenja i da se objavi Boracki registar. Samim ukidanjem 1 600 borackih udruzenja ( milioni KM se dodjeljuju tim udruzenjima, udruzenja za pranje para ) se otvara mogucnost davanja borackog dodatka.

Objavljivanjem Borackog registra ce se znati ko je sve poslije rata imao odredjene beneficije od ove vlasti a da nije proveo dana u ratu, takvi ljudi moraju vratiti stanove, kuce itd. I na taj nacin se otvara mogucnost finansiranja borackog dodatka.

EDIT: Ja da mislim da svim demobilisanim borcima treba dati platu, ja bi sam za sebe rekao da sam glup ko *urac.
Last edited by Janjicar on 11/09/2018 16:16, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#403 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

hAZNADAR wrote: Cekaj malo. Pitao sam jednostavno gdje se to u svijetu veterani do penzije isplacuju? I do sada zadnjih decenija? U najrazvijenijim drustvima svijeta mozes vidjeti homeles veterane na ulici. Nazalost tako je - neko se snasao a neko ne i primjer je taj i kod nas gdje je velika vecina boraca nasla nesto,.. ne zive sjajno - ali nisu na trosku drzave. A znamo jako dobro i prosjecan profil ovih sto demonstriraju - znam ih par licno - i necemo se lagati- znamo koliko je realno da 23 god nisu nasli posao.

I ti sad predlazes zakidanje drugih sektora da bi se ovima isplacivalo do penzije. Hajd slazem se da je administracija pregolema,.. ali zasto po svaku cijenu moramo imati budzet za nesposobne veterane bas mi jedini u svijetu?

I zasto samo nasu policiju smijes napasti metalnim sipkama a ista se nema pravo braniti?
Od kraja krenuti... to za metalne sipke, napade na policiju jos jedan medijski spin u korist vlasti. Kao i farba na licu policajca (losa imitacija krvi), kao i to da je taj glumac navodno maloljetni borac. Spin. Laz. A ko je u svijetu ratovao devedesetih? Uranda i mi. Hrvatski branitelhi imaju penzije. Prednost pri zaposljavanju. Nasi ne. Koji privrednik ima fiskalnu olaksicu ako zaposli borca? Ima q.. ima UCJENU tenderom da zaposli sestricnu dok je ne uvale na budzet. A ako vec pitas o svijetu i borcima, imaju tj imali su u Spaniji. I republikanci i nacionalbi. Za Marsalov plan ti je vec dat odgovor. Kad ovo bude Svedska glede transparentnosti budzeta i trosenja nasih poreza, zaposljavanja, korupcije tvoja teza ce imati smisla. Ovako u ovoj konstalaciji svih drustvenih odnosa gotovo da prelazi u bezobrazluk
dragma
Vozim: Pješe

#404 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by dragma »

hAZNADAR wrote:
dragma wrote:
hAZNADAR wrote:

Zalosno je da jeste tako. Ali ruku na srce - najveci dio boraca nije na budzetu. Samo propalice nisu mogle naci ni posao niti steci bilo kakvo obrazovanje, prekvalifikaciju 23 god.

Hajd da te pitam neto drugo.

Desio se WWII - Drugi svjetski rat dakle. Milioni demobilisanih boraca koji su se branili od agresije. Plus sila drugih ratova zadnjih decenija sirom planete i tu isto milioni demobilisanih boraca koji su ratovali protiv agresora.

Da li su svi ti milioni veterana ekonomski zbrinuti, sa borackim platama do penzije,... ili samo u nekim zemljama i kojim?
Jesil ikad čuo za Maršalov plan (European Recovery Program), kredit u iznosu od 12 milijardi USD koji je bio namjenjen za obnovu infrastrukture, privrede i industrije u ratom opustošenim državama Evrope, u kojima su zaposlenje prioritetno dobili veterani plus državne obaveznice, koje su vrijedile za razliku od bezvrijednih certifikata koje je 1996-te godine BH vlast sa SDA na čelu podijelila našim borcima.

I mi smo nakon rata dobili mnoge kredite, djeca moje djece će ih vraćati, na donatorskoj konferenciji 1999-te godine je skupljeno oko 4,5 milijardi USD pomoći za BiH, i ko zna koliko još po prijateljskim državama Bliskog Istoka. Koliko je fabrika od svega toga obnovljeno/otvoreno? Koliko radnih mjesta je obezbjeđeno?

Kad ti već na postavljeno pitanje moram odgovoriti pitanjem...
I sta mislis kako je BiH izgledala 95-te,.. kako mnogi gradovi, ceste,....?

A otvaranje fabrika je stvarno glupo i pomisliti a kamoli reci. Proslo je to vrijeme kad asu se fabrike gradile i rjesavale problem. Ti imas problem danas plasirati i prodati robu zbog konkurencije i tamo gdje imas fabrike. Pomoc jednoj zemlji se ogleda u kreditima i podsticaju male privrede, zemljoradnje,..
Znamo svi da je dobar dio tih doniranih para ukraden,... ali i to je kao sto rekoh cisti egoizam i najlaksi tamo gdje uopce ne postoji kolektiv. Ne prozivamo mi politicare za koje sumnjamo da su se nakrali zbog tobozeg morala vec iz zavisti sto su se snasli. A Bosnji nema nista gore nego da vidi kako nekome drugom bolje ide.

Na pitanje nisi odgovorio. Sve i jedna razorena drzava je dobila donacije - negdje su se pametno utrosile da se omoguci razvoj a negdje samo potrosile i kupile socijalni mir. Para vise nema a neki bi i dalje da im se kupuje socijalni mir.

Koja je to drzava zadnjih decenija ukljucujuci sve ratove od WWII pa do sada - dvije i kusur decenije isplacivala veterane?
Na pitanje sam ti odgovorio, pročitaj još jednom, i redove i između redova, nemoj se praviti naivan.
Znam da je otvaranje fabrika bilo glupo i pomisliti, lakše ih je bilo prodati u bescjenje i uz proviziju. Isto kao i banke pa su mala i srednja preduzeća koja su trebala biti oslonac u izgradnji države kredite uzamala od inostranih banaka pa je tako veliki dio kapitala izlazio vani umjesto da ostane u državi. Poznato mi je to vrlo dobro, ista stvar sa fabrikama. Nama u to vrijeme nije trebao gotov proizvod za izvoz već sirovine koje smo, umjesto da ih sami proizvodimo, uvozili plaćajući novcem iz kredita koje smo dobili, pa smo opet te iste sirovine za bagatelu prodavali firmama u vlasništvu probranih biznismena bliskih vlasti (Bosnalijek and co) čiji gotov proizvod su obični građani, zahvaljujući takvoj politici, plaćali i do dva puta više nego što bi trebalo da bude.

Dalje, borci ne traže doživotna primanja za sve, npr moj stari ima penziju, u Energoinvestu je zaradio i samim tim iako je demobilisdani borac ne spada u tu kategoriju. Borci zapravo traže da se uvede jedinstven registar boraca, da se izbace lažni borci, da se prestane finansiranje njihovih boračkih udruženja iz budžeta koje iznosi oko 20 miliona maraka mjesečno i da se uvede mjesečna naknada (u visini najniže penzije) najugroženijim boračkim porodicama koja imaju mjesečna primanja ispod 220 KM.
E haj sad stavi na papir, koliko će takvih ostati kad se ispune prva dva uslova i kolika je ukupna cifra za njihovo finansiranje koja prelazi onih početnih 20 miliona maraka koja raznorazna nazovi boračka udruženja troše.
Last edited by dragma on 11/09/2018 16:33, edited 1 time in total.
dragma

#405 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by dragma »

Samo da dodam, vlast je ta koja se protivi prestanku finansiranja milion boračkih udruženja!
Dali zato što u njima imaju super bazu za regrutaciju birača ili u njima uhljebljavaju podobne ne znam.
hAZNADAR

#406 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by hAZNADAR »

dragma wrote:Samo da dodam, vlast je ta koja se protivi prestanku finansiranja milion boračkih udruženja!
Dali zato što u njima imaju super bazu za regrutaciju birača ili u njima uhljebljavaju podobne ne znam.
Zar to nije jasno vec?
Vlast nastupa populistici i finansira koliko moze boracka udruzenja zato sto su sveta krava. Ta vjecita moralna i etnicka "a on se borio za nas" - samo kod nas mora imati i ekonomsku beneficiju.
dragma

#407 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by dragma »

hAZNADAR wrote:
dragma wrote:Samo da dodam, vlast je ta koja se protivi prestanku finansiranja milion boračkih udruženja!
Zar to nije jasno vec?
Vlast nastupa populistici i finansira koliko moze boracka udruzenja zato sto su sveta krava. Ta vjecita moralna i etnicka "a on se borio za nas" - samo kod nas mora imati i ekonomsku beneficiju.
Nemoj bolan da se praviš naivan. Vlast ne finansira borce već lažna boračka udruženja i svoje poslušnike koji se nalaze u njima. Zbog toga borci i traže da se ista ukinu i da pare namjenjene njima napokon (kad se već daju) idu u prave ruke.
hAZNADAR

#408 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by hAZNADAR »

dragma wrote:
hAZNADAR wrote:
Zar to nije jasno vec?
Nemoj bolan da se praviš naivan. Vlast ne finansira borce već lažna boračka udruženja i svoje poslušnike koji se nalaze u njima. Zbog toga borci i traže da se ista ukinu i da pare namjenjene njima napokon (kad se već daju) idu u prave ruke.
Sve je to OK, - ali zasto pocenciras da im se mora davati ista. Nebitno hocemo li to nazvati platom, dodatkom,.. novcana primanja su novcana primanja.
Umjesto praraspodjele sredstava - lijepo ukines ta sredstva i snalazi se jarane kako znas - drzava moze za zasluge evt omoguciti povoljan kredit, plac po niskoj cijeni, prednost na konkursima za posao,... Zasto to mora biti kes na ruke? A ako da - jesi li oni borci koji danas rintaju za malu platu ako je uopce i dobiju - budale?
KatarinaKosaca

#409 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

Naravno. Na demonstracije 2014 prvi je u obranu vlasti stao Patkovic i zaplakivao se kako se rusi drzava mos mislit
KatarinaKosaca

#410 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

hAZNADAR wrote: Sve je to OK, - ali zasto pocenciras da im se mora davati ista. Nebitno hocemo li to nazvati platom, dodatkom,.. novcana primanja su novcana primanja.
Umjesto praraspodjele sredstava - lijepo ukines ta sredstva i snalazi se jarane kako znas - drzava moze za zasluge evt omoguciti povoljan kredit, plac po niskoj cijeni, prednost na konkursima za posao,... Zasto to mora biti kes na ruke? A ako da - jesi li oni borci koji danas rintaju za malu platu ako je uopce i dobiju - budale?
Ko o cemu Bakir i ti o snalazenju. O snalazenju se moze u fer igri. Gdje se zna kako se zaposljava, kako se trosi i kako se odgovara za svoj rad. U ovoj dzungli, prasumi o tome je za samo jednu kategoriju DRSKO govoriti. Da otpustimo cinovnika opcine koji mi je pogresno napisao ime u rodnom listu i cekala sam 21 dan poslije? Da otpustimo djelatnicu u Poreskoj kod vjecne vatre koja sredjuje privatni kredit u radnom vremenu i ne moze se zavrsiti posao. Da otpustimo njenog seda u Dalmatinskij kojeg nema jer klanja dzumu? Pa nek se snalaze... ako cemo vec o snalazenju.. Gadi mi se ra rijec tamo gdje se lakse zaposliti u Nasi nego na salteru u posti kompetencijom. Gadi! I naravno po kome, nego po ranjivim kategorijama. Juce napustenim psima, danas veteranima. Hanumama koje traze jmbg da idu sa djecom na more, puna podrska
hAZNADAR

#411 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by hAZNADAR »

KatarinaKosaca wrote:
hAZNADAR wrote: Sve je to OK, - ali zasto pocenciras da im se mora davati ista. Nebitno hocemo li to nazvati platom, dodatkom,.. novcana primanja su novcana primanja.
Ko o cemu Bakir i ti o snalazenju. O snalazenju se moze u fer igri. Gdje se zna kako se zaposljava, kako se trosi i kako se odgovara za svoj rad. U ovoj dzungli, prasumi o tome je za samo jednu kategoriju DRSKO govoriti. Da otpustimo cinovnika opcine koji mi je pogresno napisao ime u rodnom listu i cekala sam 21 dan poslije? Da otpustimo djelatnicu u Poreskoj kod vjecne vatre koja sredjuje privatni kredit u radnom vremenu i ne moze se zavrsiti posao. Da otpustimo njenog seda u Dalmatinskij kojeg nema jer klanja dzumu? Pa nek se snalaze... ako cemo vec o snalazenju.. Gadi mi se ra rijec tamo gdje se lakse zaposliti u Nasi nego na salteru u posti kompetencijom. Gadi! I naravno po kome, nego po ranjivim kategorijama. Juce napustenim psima, danas veteranima. Hanumama koje traze jmbg da idu sa djecom na more, puna podrska
Eno opet. Zasto mislis da mora tu dolaziti novac vise od dvije decenije? Po cijenu zakidanje bilo cega?
Ja pitam lijepo u kojoj to zemlji veterani imaju 20 god poslije ikakav nonvani dodatak,.. a ti opet o preraspodjeli.

I da jesi u pravu - svi ti demobilisani koji rintaju za malu platu ako je uopce i dobiju i ostavljaju svoja ledja - da li su budale?
Pa svako bi radije dzabane i da ima vremena za neki poslic na crno.
dragma

#412 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by dragma »

Vidi @Haznadar, evo ti primjer iz prve ruke pa ti vidi jesam li u pravu ili ne. Sa mojim starim je bio u jedinici jedan, u to vrijeme mlad momak, kojeg je na Treskavici geler spuco pravo u bradu, otkinuo mu pola jezika, donju vilicu je malte ne u rukama donio do bolnice. Hiljadu i jedan geler mu je ostao u glavi koje mu ne smiju operisati. Danas na oko izgleda dobro, haman pa zdrav čovjek, ali ima migrene zbog kojih danima ne izlazi iz kuće. Sjedi u zamračenoj prostoriji. Naravno nigdje ne radi, niko ga neće, invalidnost mu je procjenjena na 50% ili 60%, nisam siguran. Prima invalidninu u iznosu oko 150,00 KM mjesečno. Raja mu pomaže, ljeti kad je dobar kreči stanove po komšiluku, nije pravi majstor ali i ne naplaćuje kao da je. Pola Ciglana i Koševskog ga zove, nema ko ga ne zna i ko mu ne pokušava pomoći. Zar nije grehota takvom čovjeku ne dati naknadu 350,00 KM mjesečno. Odnosno takvim ljudima koji nisu radno sposobni a ne ispunjavaju uslove za ranijim penzionisanjem?
Mnogo je takvih samo što mi udobno ušuškani u lažnom komforu na kredit kupljenih stanova i polovnih auta to ne vidimo, ili se pravimo da ne vidimo.
dragma

#413 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by dragma »

hAZNADAR wrote: Eno opet. Zasto mislis da mora tu dolaziti novac vise od dvije decenije? Po cijenu zakidanje bilo cega?
Ja pitam lijepo u kojoj to zemlji veterani imaju 20 god poslije ikakav nonvani dodatak,.. a ti opet o preraspodjeli.

I da jesi u pravu - svi ti demobilisani koji rintaju za malu platu ako je uopce i dobiju i ostavljaju svoja ledja - da li su budale?
Pravo pitanje bi bilo zašto poslanici i ini uhljebljeni zgubidani u vlasti primaju naknadno dnevnice i paušale za posao za koji su već i više nego dobro plaćeni.

Nemoj se ti brinuti šta će reći borac koji već ima posao, sigurno se neće buniti zbog toga da se njegovom ratnom drugu pomogne pa nemoj ni ti.
espn

#414 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by espn »

hAZNADAR wrote: Koja je to drzava zadnjih decenija ukljucujuci sve ratove od WWII pa do sada - dvije i kusur decenije isplacivala veterane?
Da je kako treba drzava, ne bi im ni morala isplacivati pomoc nego bi imali posao.
hAZNADAR

#415 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by hAZNADAR »

dragma wrote:
hAZNADAR wrote: Eno opet. Zasto mislis da mora tu dolaziti novac vise od dvije decenije? Po cijenu zakidanje bilo cega?

Pravo pitanje bi bilo zašto poslanici i ini uhljebljeni zgubidani u vlasti primaju naknadno dnevnice i paušale za posao za koji su već i više nego dobro plaćeni.

Nemoj se ti brinuti šta će reći borac koji već ima posao, sigurno se neće buniti zbog toga da se njegovom ratnom drugu pomogne pa nemoj ni ti.
Moje licno iskustvo sa veteranima koji su se snasli je upravo da osudjuju divljanje boraca i posjecaju da nisu bili placenici. Mozes cak i u medijima naci anonimne izjave pojedinih kako su bijesni zbog cekanja satima u autu i podsjetnik da su se sami borili. Problem je ono sto podsjecam vise puta a to je atmosfera linca - niko, pa ni bivsi borci koji nisu na budzetu ne smiju javno kritikovati ovo jer slijede psovke, prijetnje, prozivke za izdaju,... i sl.

Nesto slicno je i sa mafijasima, jalijom, javno poznatim opasnim krimosima,... licno ih malo ko gotivi, ljudi ih se boje i izbjegavaju, privatno osudjuju,... ali javno je maltene natjecaj u podrci takvima, prijateljskim gestovima, tepanjima, hvali,..

Ta kolicina agresivnosti koju narod ispoljava prema onima koji se protive divljanju boraca je vise psiholoski fenomen a ne svjesno opredjeljenje. U stilu dalje od moje kuce, bjez od luzera, .... ali cu dokazati patriotizam i toboze suosjecanje na najlaksi nacin. Coporativnim napadom na nekog pojedinog.
KatarinaKosaca

#416 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

Zaista su veterani DRSKI. Oni bi ovim casnim pregaocima koji nam ne izdaju rodni list bez greske otimali iz usta... sram HIN bilo..https://www.klix.ba/vijesti/bih/skoro-9 ... /180909047
Šunj

#417 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Šunj »

KatarinaKosaca wrote:Zaista su veterani DRSKI. Oni bi ovim casnim pregaocima koji nam ne izdaju rodni list bez greske otimali iz usta... sram HIN bilo..https://www.klix.ba/vijesti/bih/skoro-9 ... /180909047
Citaj ovo:
Ispitati kriminal u Putevima Brčko
SDS Brčko traži od tužilaštva Brčko distrikta da pokrene istragu o kriminalnim radnjama u JP Putevi Brčko zbog sve češćih informacija da se u JP Putevi Brčko zloupotrebljavaju javna sredstva.

Vijesti Srijeda, 12.09.2018. | 11:52

Klub poslanika SDS će na prvoj redovnoj sjednici Skupštine Brčko distrikta insistirati na pokretanju istrage o tome.

- Pored Skupštine Brčko distrikta koja kao osnivač javnih preduzeća ima obavezu da zaštiti javnu imovinu neophodno je i da Tužilaštvo Brčko distrikta zatraži odgovore na mnoga pitanja, među kojima su i ona koja se tiču primanja direktora JP Putevi Miroslava Miškića.

- Ko je direktoru puteva Miškiću omogućio da napravi aneks Ugovora o enormno visokim primanjima i gdje se taj aneks nalazi?

- Da li je predsjednik Upravnog odbora Almir Kukuljević potpisao aneks i da li je zapošljavanje njegove žene u Putevima bila nagrada za to?

- Da li je zapošljavanje žene predsjednika Upravnog odbora sukob interesa, s obzirom da je Upravni odbor drugostepeni organ u procesu zapošljavanja?

- Da li u Aneksu stoji da će direktor dobiti kao nagradu dodatnih 12 bruto plata godišnje, 18 plata prilikom napuštanja pozicije, korištenje službenog vozila 24 časa dnevno, liječenje u inostranstvu po želji i ostale beneficije?

Ovo su samo neka od pitanja o kriminalu u JP Putevi na kojima će SDS insistirati i na koja javnost u distriktu ima pravo na odgovore. Bahatost ppojedinih vršioca javnih funkcija u Brčko distriktu je dostigla nevjerovatne razmjere, a milioni javnih sredstava se prelivaju u privatne džepove, dok institucije distrikta ćute, porućili su iz SDS-a Brčko.

Iz ove stranke ranije su tvrdili da direktor Puteva u tom gradu prima menadžersku platu oko 10 hiljada KM, navodeći da to stoji u ugovoru koji je direktor Puteva potpisao sa Upravnim odborom prošle godine, nakon čega su platu direktora proglasili tajnom.

BN TV
https://www.rtvbn.com/3921685/ispitati- ... ima-brcko-
KatarinaKosaca

#418 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

Ma da ba...i onda mi ovdje na temi tipkaju kako su borci BUDZETSKI TERET i kako urusavaju institucije. Sto bi rekao Bili iz Maratonaca "Koga vi radite"?
mali jomu

#419 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by mali jomu »

KatarinaKosaca wrote: "Koga vi radite"?

:lol: :thumbup:
dragma

#420 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by dragma »

hAZNADAR wrote:
dragma wrote:

Moje licno iskustvo sa veteranima koji su se snasli je upravo da osudjuju divljanje boraca i posjecaju da nisu bili placenici. Mozes cak i u medijima naci anonimne izjave pojedinih kako su bijesni zbog cekanja satima u autu i podsjetnik da su se sami borili. Problem je ono sto podsjecam vise puta a to je atmosfera linca - niko, pa ni bivsi borci koji nisu na budzetu ne smiju javno kritikovati ovo jer slijede psovke, prijetnje, prozivke za izdaju,... i sl.

Nesto slicno je i sa mafijasima, jalijom, javno poznatim opasnim krimosima,... licno ih malo ko gotivi, ljudi ih se boje i izbjegavaju, privatno osudjuju,... ali javno je maltene natjecaj u podrci takvima, prijateljskim gestovima, tepanjima, hvali,..

Ta kolicina agresivnosti koju narod ispoljava prema onima koji se protive divljanju boraca je vise psiholoski fenomen a ne svjesno opredjeljenje. U stilu dalje od moje kuce, bjez od luzera, .... ali cu dokazati patriotizam i toboze suosjecanje na najlaksi nacin. Coporativnim napadom na nekog pojedinog.
Ma drug moj ovdje svi mi pišemo inkognito tako da nema razloga da se nekoga plašimo ili da glumimo lažni patriotizam. Ja poštujem tvoj stav, meni on liči na ono sit gladnom ne vjeruje, ali da te osuđujem i vrijeđam to nipošto.
Samo to poređenje sa mafijijom ti nije ok, nebitno u kojem kontekstu si to napisao.
hAZNADAR

#421 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by hAZNADAR »

dragma wrote:

Ma drug moj ovdje svi mi pišemo inkognito tako da nema razloga da se nekoga plašimo ili da glumimo lažni patriotizam. Ja poštujem tvoj stav, meni on liči na ono sit gladnom ne vjeruje, ali da te osuđujem i vrijeđam to nipošto.
Samo to poređenje sa mafijijom ti nije ok, nebitno u kojem kontekstu si to napisao.
Ma nisam poredio borce sa mafijom vec naveo primjere gdje se ocituje ili nasa dvolicnost ili ljenost da se nesto nauci.
Tipicno za Balkan je imati tvrdokoran stav o necemu i agresivan nastup a nemas pojma o tome. Tipicno za nas je da javno hvalimo nesto sto nam i nije za hvalu iz straha, dokazivanja, hvatanja poena,...

Recimo lako je o ovome diskutovati sa prijateljima, familijom.

Neko kaze oni su se borili i treba im dati.
Ja kazem - nisu samo oni se borili, vecina rinta bez borackih naknada.
Odgovor - pa nisu imali srece, znanja da nadju posao,.. mora ih drzava zbrinuti
Ja kazem - odakle pare kad budzet jedva pokriva ono sto se mora
Odgovor - pa ukrali politicari, lazni borci,..
Ja kazem - odakel znas za to, imas dokaze, cifru,..
Odgovor - pa dobro, al opet mi zao ljudi,...

Itd. Tako je lako razgovarati. A sad otidji na facebook na jednu od mnogih tema gdje ih se preko 100 javlja sa komentarom i napisi bilo koji od ovoga sto sam ja rekao. Pa da vidis trocifren broj psovanja matere, prozivke izdajnistva, poziva na linc,... Ljudi jednostavno povrsno razmisljaju navodjeni moralom ali uglavnom ne istrazuju previse. Isto kao suosjecanje siledjiji sto je premlatio Zorana Cegara ili pjevaljki sto je izudarala i novinara i veterana sto ga je branio.

Vlast samo po obicaju opipa puls naroda, populisticki i prilagodi se tome. Zavlacice borce jos koji krug, nece smjeti priznati da jesu teret i da imaju dovoljno godina da se brinu o sebi,... i dokle tako?
Niko nema muda da kao u svakoj drzavi kaze da nema nikakvih dodataka, para,... za veterane.
dragma

#422 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by dragma »

Nepristojnih hajvana je vazda bilo i vazda će biti, nemoj da te to puno dotiče. Gledaj stvari sa vedrije strane, evo npr na ovoj temi si hajmo reći u manjini ali opet sve fina raja i niko ti nije ružnu riječ rekao, nisi ni ti nikome naravno, tako i treba, a što se ove naše diskusije tiče vrijeme će pokazati ko je bio u pravu.
O'zone
Globalni moderator

#423 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by O'zone »

Doturi moraju nazad na rabotu a Zilha kaže para nema niti će biti

https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcinsk ... /180913069

Dobra je ova vlast. Napokon je skupila m..da da kaže nekome "neeemaaa"
Brus Lee

#424 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Brus Lee »

O'zone wrote:Doturi moraju nazad na rabotu a Zilha kaže para nema niti će biti

https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcinsk ... /180913069

Dobra je ova vlast. Napokon je skupila m..da da kaže nekome "neeemaaa"
https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/413814 ... a-strajkom
mali jomu

#425 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by mali jomu »

nek strajkuju...... valjda se promjeni nesto
Post Reply