Amazonka27 wrote:e sad ga i ti stvarno pretjera sa ovim ispravljanjem. mnogi od nas pisu s.c.d bez kvaka, cisto da nam ne bi izbacilo kojekakve hijeroglife...Maystor wrote:@Amazonka27, de majke ti obrati paznju na to sta pises. Nisam htio da ti ranije govorim, ali postovi ti obiluju gramatickim greskama. Mislim, kako ces se razmetati strucnim analizama efikasnosti starog i novog sistema studiranja, a svaka druga recenica ti gramaticki neispravna. Evo za vjezbu, predlazem ti da nadjes i ispravis gramaticku gresku u tvom posljednjem javljanju.
Pozdrav!
a to sto nabrajas ove zadatke sa ekonomije - pravo da ti kazem, meni su spanska sela isto kao sto bi tebi bili neki moji ispitni zadatci, prema tome, dzabe si nabrajala....
da i ja tebe ispravim
Bolonja
- ja_cura_
- Amazonka27
ma postirala sam ih samo da vidis da nisu a,b,c pitanja to su testovi sa rezultatima koje profesori objave na cursveru, da bi studentima bilo jasnije sta se zahtjevalo da se napise kao odgovor.
a sto se tice ovih "ispravljenih" rijeci... one su svakako gramaticki neispravne, s toga ne treba da mene upucuje na pravopis....jer ako cemo ga se drzati, onda drzimo ga se do kraja u cijelosti.
a sto se tice ovih "ispravljenih" rijeci... one su svakako gramaticki neispravne, s toga ne treba da mene upucuje na pravopis....jer ako cemo ga se drzati, onda drzimo ga se do kraja u cijelosti.
- Maystor
Ne provaljuj se vise, majke ti. Ja koristim US tastaturu i ASCII only karaktere zbog kompatibilnosti (kao i vecina ostalih forumasa), sto nema nikakve veze s gramatikom. Ti, s druge strane, pokazujes elemente nepismenosti u svojim postovima, a vjerovatno nisi ni svjesna toga (jer da jesi, vjerovatno bi ispravila nesto iz tog repertoara). Nisam ti zelio nista ruzno reci, i pokusao sam ti fino objasniti o cemu govorim. Ali nacin na koji ti i dalje nastavljas da se javljas me tjera da ti otvoreno kazem: NISI KOMPETENTNA DA RASPRAVLJAS O OVIM STVARIMA. U jednom ranijem postu si rekla da si studirala po starom, a da sada studiras po bolonjskom sistemu. To znaci da si sigurno padala i gubila godine. Dakle, student(ica)-ponavljac, koja ne poznaje bas dobro gramatiku maternjeg jezika, uzima sebi za pravo da ispravlja ljude koji su uvodili ovaj sistem (ne mislim tu samo na sebe), koji su zavrsili maticne fakultete u rokovima i to kao najbolji u generaciji (pa postali asistenti/docenti/profesori) i koji su svijet obisli upoznavajuci sisteme najboljih univerziteta, kako bi pokusali nesto od toga primjeniti i ovdje.Amazonka27 wrote:ma postirala sam ih samo da vidis da nisu a,b,c pitanja to su testovi sa rezultatima koje profesori objave na cursveru, da bi studentima bilo jasnije sta se zahtjevalo da se napise kao odgovor.
Za takve postove ja stvarno nemam vremena, i ovo ti je zadnji Re od mene.
- Amazonka27
kada bi vidio dalje od svog nosa onda bi i shvatio o cemu ti pricam. Ti ne mozes da meni sudis zasto sam "ponavljac" jer postoji X faktora. Zdravlje, novac...ili neki n-ti faktor. Za gramatiku nema potrebe da ti se vise pravdam ni tebi niti bilo kome ovdje kome je svrha citanja posta pregledavati gramaticke greske.Maystor wrote:Ne provaljuj se vise, majke ti. Ja koristim US tastaturu i ASCII only karaktere zbog kompatibilnosti (kao i vecina ostalih forumasa), sto nema nikakve veze s gramatikom. Ti, s druge strane, pokazujes elemente nepismenosti u svojim postovima, a vjerovatno nisi ni svjesna toga (jer da jesi, vjerovatno bi ispravila nesto iz tog repertoara). Nisam ti zelio nista ruzno reci, i pokusao sam ti fino objasniti o cemu govorim. Ali nacin na koji ti i dalje nastavljas da se javljas me tjera da ti otvoreno kazem: NISI KOMPETENTNA DA RASPRAVLJAS O OVIM STVARIMA. U jednom ranijem postu si rekla da si studirala po starom, a da sada studiras po bolonjskom sistemu. To znaci da si sigurno padala i gubila godine. Dakle, student(ica)-ponavljac, koja ne poznaje bas dobro gramatiku maternjeg jezika, uzima sebi za pravo da ispravlja ljude koji su uvodili ovaj sistem (ne mislim tu samo na sebe), koji su zavrsili maticne fakultete u rokovima i to kao najbolji u generaciji (pa postali asistenti/docenti/profesori) i koji su svijet obisli upoznavajuci sisteme najboljih univerziteta, kako bi pokusali nesto od toga primjeniti i ovdje.Amazonka27 wrote:ma postirala sam ih samo da vidis da nisu a,b,c pitanja to su testovi sa rezultatima koje profesori objave na cursveru, da bi studentima bilo jasnije sta se zahtjevalo da se napise kao odgovor.
Za takve postove ja stvarno nemam vremena, i ovo ti je zadnji Re od mene.
- JouRneyMan
Ma ja studiram po bolonji, naravno da je bolonja razlicita od fakulteta do fakulteta, svaki je primjenjuje kako njemu odgovara nista vise, ne kazem ima i dobrih strana , omogucava ti da parcijalno polazes ispit,medjutim to se ne porimjenjuje kod svih predmeta,po studentu je vise losa nego dobra,no staces ,kako nam je tako nam je jbg.