Obavezno uzmi sta za imunitet, royal gelle ampule ili tablete, ili recimo nesto kao beta glucan. Imunitet se ne moze za 2-3 sedmice popraviti, ti preparati se moraju piti oko 3 mjeseca! Takodjer, uzmi B complex i pij' 3 puta dnevno po 2.
Pravi sebi zalfiju i posebno sljezov caj, malo pij, malo grgljaj!! Lysobact tablete cuclaj sto cesce, znam da su odvratne, ali imaju one svoju funkciju. Panthenol rastvor ili oriblete takodjer!
I za kraj, gencijana, ona dosadna ljubicasta tekucina. Svako malo uzmi stapic za usi, umoci u gencijanu i nanesi na aftu. Mozda ce ti poslije toga biti zubi ljubicast, ali prodje samo od sebe.
Ja ti govorim sta sam ja sve koristio i hvala Bogu rjesio sam se tog problema. Istina, meni se to samo jednom upalilo i usta su bila puna afti, ali ako se vrate opet, znam kako cu ih docekati.

Na prvom mjestu ti je imunitet i radi na tome, manje stresa, manje sekiracije i sve je ok!
I sto neko kaze, za svaki slucaj otidji izvadi nalaze i bris, modza ima kakve upale ili virusa...
PS - afte ti mozda iskacu jer ti je prenisko zeljezo, tako da za svaki slucaj izvadi nalaze i uzmi Feroglobin sirup, koji osim zeljeza sadrzi i B vitamin. I to ti moze pomoci