Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

matorakobila

#51 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by matorakobila »

@Dogman,

Dajte, budite tako ljubazni pa pogledajte film "Life of Brian", a posebno onu scenu "uostalom, šta su to nama Rimljani donijeli..." Onako kroz smijeh, mozda shvatite... Mozda Vam dodje odnekud u glavu... i rastjera taj fašisticki svjetonazor...
sinus

#52 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by sinus »

Danas Formula 1

Jučer sam na kvalifikacijama primijetio jednu nevjerovatnu, šokantnu stvar i zapitao sam se da li neko iz Sarajeva ima prste u tome :?

Kao što možete da vidite na slici, a danas i na samoj utrci ovako je cijelom stazom obojeno...

Image
isukogakoruku

#53 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by isukogakoruku »

"Dragi tata, umro si pred sam kraj svog zivota!"
BiH-x

#54 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by BiH-x »

BSn wrote:Brkate pojmove.
Vjera jeste privatna stvar - religija nije.
Toliko sto se tice tog off topica.
--------------------------------------------------

Inace, 2. gol Gane je bio u klasicnom katolicko-nogometnom stilu.
Amerikanci su dali dosta budisticki gol, tako da su i izgubili, a i gol je, mada iz penala, tesko postignut. Da je bilo vise katolicke tehnike u njemu, mozda bi stvari bile drugacije.

Trebalo bi im trotoar oko redakcije ofarbat u zeleno. :mrgreen:
:lol: :thumbup:
maxell_sarajevo

#55 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by maxell_sarajevo »

Ovog novinara treba pod hitno u Irak poslati, pa nek mu oni sude. :D
frfi.

#56 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by frfi. »

tacno sam znala da ce ovaj lik napisati da smo ljubomorni, nebitno na koga se direktno odnosilo :-) :-) :-)
clanak je toliko glup i debilast da ga nisam mogla nastaviti citati nakon sedme recenice....

i ako pitas sto je glup i debilast-pa mora da je zato sto sam ljubomorna :lol: :lol:
Zox

#57 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by Zox »

Nije vrijedno spomena.
Sta bi trebalo reci za najkatolickiju zemlju na svijetu, Italiju? Otisli kuci nakon prvog kruga, zadnji u grupi :lol:
crn,visok

#58 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by crn,visok »

Koja idiotarija. Pa naravno da će katolici biti najjači u nogometu kad je najpopularniji u zemljama Latinske Amerike i Južne Europe. Kao da kažem da su Amerikanci i Kanađani jači u američkom nogometu od nas jer su protestanti, a ne jer im je to u kulturi tako usađeno nevezano za vjeru.
trideset3

#59 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by trideset3 »

Zox wrote: Sta bi trebalo reci za najkatolickiju zemlju na svijetu, Italiju?
Zar to nije Rvacka?
Zox

#60 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by Zox »

trideset3 wrote:
Zox wrote: Sta bi trebalo reci za najkatolickiju zemlju na svijetu, Italiju?
Zar to nije Rvacka?
Zar to nije isto? :lol:
samo malo

#61 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by samo malo »

iz dna duše wrote:
samo malo wrote:Slazem se da je clanak izrazito glup, glup taman koliko i oni bacaju majmuna kad Ribery prouci dok izlazi na teren, ili sto im je Majk Tajson postao drag kad se preimenovao u Aziza, ili navijaju za Ruse i Grke jer su pravoslavna braca.
Slažem se....sve se više vraćamo srednjem vijeku.
Ma ja jarane, ovo je rijetko glup tekst (trudim se shvatiti ga kao produkt alkoholnih isparenja) ali brate ne gumo ni ovih sto se kofol zgrazaju, a kad igra Turska i Koreja, navijaju za Tursku zna se zbog cega. Ili oni treci sto drukaju za Rusiju ili Grcku.
trideset3

#62 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by trideset3 »

Samo je bilo pitanje sekunde kada ce se Turska povuci iz rukava. :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
Erzsebet

#63 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by Erzsebet »

Svaki članak koji izazove polemike je uglavnom kvalitetan, kao i ovaj. Čovjek je samo naveo činjenično stanje, ne vidim ništa loše u tome. Pa i ja sam navijao za Alžir, jer su jedini muslimani na prvenstvu, pa mi niko nije zamjerio. Sad navijam za Ganu, jer imaju mnogo etničkih pripadnosti, a nisu nikad zaratili. Uglavnom, razlozi zbog kojih za nekoga navijam nisu fudbalski :).
trideset3

#64 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by trideset3 »

Erzsebet wrote: ne vidim ništa loše u tome.
Tu oftamolog ne pomaze :lol:
zemo_online

#65 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by zemo_online »

njemacka nije katolicka, engleska takodje.
urugvaj 47% katolici.

znaci 6 mundijala su osvojile nekatolicke zemlje, ako sam dobro izracunao.

znaci da je clanak pristran i statisticki netacan.
Zox

#66 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by Zox »

Nizozemska na ovome svjetskom prvenstvu jako ovisi o predanom novopečenom katoliku Wesleyju Sneideru, koji je zaigravši za milanski Inter prešao na katoličku vjeru. Doduše, zaljubio se u katolkinju, no malu ulogu nije odigrao ni klupski svećenik… Tradicija je da nizozemsku reprezentaciju, kao i englesku, krase važni igrači katoličke vjere: prije Sneidera tu su bili Patrick Kluivert i Denis Bergkamp, a među Englezima valja se sjetiti i revnog Paula Scholesa…

Engleska i Nizozemska jedine su dvije svjetske nogometne velesile u kojima katolici čine gotovo neznatnu manjinu, ali, eto, ni one bez njih ne bi bile to što jesu. Dvojbeno je i kamo svrstati Njemačku. U njoj su katolici relativna većina, čine trećinu stanovništva, a do ujedinjenja 1990., gotovo pola stoljeća, činili su i mnogo veći postotak. Kako bilo, najslavniji njemački igrači su katolici, a naglašeno katolički je i najveći i najpoznatiji njemački klub, münchenski Bayern.
Kakvo ba cinjenicno stanje, ljudi? Ovo je cisto manipulisanje informacijama. To je radio Sloba.
Cuj medju Englezima "valja se sjetiti". STA JE SA SVIM OSTALIM Englezima??? Gdje su ovdje Irci, daleko "katolickiji" od Engleza? Gdje Van Basten? Gdje Gullit? Kakav klupski svecenik u Interu? Kakva "tradicija"? Kakve veze ima Njemacka "prije ujedinjenja"? Kakvi najslavniji njemacki igraci katolici?

Nisam uopste planirao reagovati, ali nervira me uzimanje novinskih nebuloza "zdravo za gotovo" i pitanja "gdje je neistina?"
Novinari nisu opasni kad lazu, nego kad selektivno predstavljaju cinjenice.
Ne kazem da je ovaj clanak opasan, radi se o bezvezariji, al eto, tako to obicno ide kod nas. Mi smo najkur... pardon, najbolji, hajmo sad na ove druge.
bingov buraz

#67 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by bingov buraz »

Erzsebet wrote:Svaki članak koji izazove polemike je uglavnom kvalitetan, kao i ovaj.
Ovaj clanak moze izazvati samo podsmjeh i zabrinutost za psihicko zdravlje autora.
tranquil

#68 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by tranquil »

Ima li ovdje ko da prati prvenstvo zbog fudbala, a ne zbog toga koliko igra "naših" i "njihovih"?
Bitte_Halt_ja_ja

#69 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

e je*iga, jel sad ovo znaci da mi njemci gube protiv argentine jer su argetinci "katolickiji" od njemaca? znao sam ja da ce ozil doci glave na kraju :(. Ni onaj miroslav nije katolik jelde? kako to da ce oboriti njemacki rekord u golovima na prvenstvu ako nije katolik? to nema logike i nemoguce je :)

:dance: :bih:
hanumica82

#70 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by hanumica82 »

prosvijetlite me od kada su to vjera i religija dva razlicita pojma???
Obicno se pravi graska kada se govori o naciji i vjerskoj/religijskoh pripadnosti....al sad ispade da su religija i vjera dva razlicita pojma....

Ovaj tekst u Jutarnjem me ne cudi...pa ljudi ovo je demokratija, sloboda...svako ima pravo na slobodu misljenja i govora.

Mene samo cudi sto se mnogi tzv katolici dice svoim katolicanstvom a crkvu nisu otisli ni na ponocku. KOliko zaista tih fudbalera je pravih iskrenih katolika?! Koliko su te zemlje zbilja katolicke?! Katolicantsvu i hriscanstvu odzvanja sat polako ali sigurno....ovo su samo posljednji izdisiji. Svi smo svijesni koji je istinski pravi put ....
hanumica82

#71 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by hanumica82 »

Erzsebet wrote:Svaki članak koji izazove polemike je uglavnom kvalitetan, kao i ovaj. Čovjek je samo naveo činjenično stanje, ne vidim ništa loše u tome. Pa i ja sam navijao za Alžir, jer su jedini muslimani na prvenstvu, pa mi niko nije zamjerio. Sad navijam za Ganu, jer imaju mnogo etničkih pripadnosti, a nisu nikad zaratili. Uglavnom, razlozi zbog kojih za nekoga navijam nisu fudbalski :).

Jedno je navijati za nekoga po nacionalnoj ili vjerskoj osnovi, a drugo je generalizirati i reci da su samo katolici sposobno da pobjede na svijetskom prvenstvu!

Ne vidim samo razlog da se to nesto posebno istice, ocigledno je u pitanju cista provokacija. Kao sto je neko gore rekao to je isto kao da bi naglasavali da na svjetskom pobjedjuju iskljucivo i samo bijelici, a da su crnci manje vrijedni, smotani i nesposobni za fudbal...a vijeli smo da nisu ;)
Michun

#72 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by Michun »

Pa ne bi bas rekla da je OK navijati za neki tim po vjerskoj odredjenosti, nije ni to uredu. Sta ja kao musliman, imam veze sa Alzirom. :shock: Ako navija po zavicaju ili po porijeklu, to i nekako razumijem. Dijaspora rules :D
I sto neko rece - statistika je pogresan zbir tacnih podataka. :D Bilo ko da se posvetio racunanju po bilo kojoj vjeri bi nasao svijetle primjere svake vjere u fudbalu. Tako da...
hanumica82

#73 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by hanumica82 »

Ja navijam za tursku kad igra protiv srbije ili grcke , navodim primjer...brat musliman mi je uvijek drazi pa bio on i afhanistanac.
Kad oni svoje velicaju i mi trebamo svoje. Nije ni cudo sto nas kolju vjekovima jer im dopustamo ovakva sranja. Umjesto da i mi svoje podrzavamo i tako se jacamo, mi paganima podvladjujemo.
JThomas

#74 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by JThomas »

trećina = relativna većina, što čini njemačku katoličkom zemljom...hajd', čovjek se uči dok je živ.
hanumica82

#75 Re: Bolestan clanak u danasnjem zagrebackom Jutarnjem

Post by hanumica82 »

mozda su po rodjenju i porijeklu katolici....al ce svi oni muslimani postat
Locked