Bol u ruci

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
fitmit
Posts: 1
Joined: 23/01/2021 14:48

#1 Bol u ruci

Post by fitmit »

Pozdav!
Vec dugi niz godina se bavim muzikom, sviram harmoniku i klavir.
Prije nekoliko godina sam poceo osjećati bol u ledjima (dio ispod desne plećke),
Medjutim bol je bio pasivan i i nije izgledalo ozbiljno do prije godinu dana kad je počeo bol u desnoj ruci kad sviram harmoniku više od sat vremena.
Bol se manifestuje kao pritisak u ruci, trnci vrlo neprijatni, i nije uvjek na istom mjestu, mijenja se. I prije godinu dana je bila drugacija bol nego sad nakon godinu dana, (imam osjećaj da je kao sazrela bol).
Ispocetka sam mislio proći će, al bol je bila sve gora. Uradio sam skoro sve nalaze, i magnetnu rezonancu, dok sam shvatio da je povezana bol koja vjerovatno potiče od ledja. Uradio sam i daljnje pretrage gdje su ustanovili da su nervi C4, C6, C7 blago oštećeni, i tad sam shvatio da je ozbiljan problem i pitanje koliko cu moći raditi posao koji već konstantno radim.
Pokušao sam razne metode i načine kako da riješim problem, i naučio zivotnu školu, promijenio način života. Rekreativno treniram, masiranje, kiroprakticaski tretmani, fizikalne terapije, i sve je bezuspješno...
Dali neko ima isti ili sličan problem, ili savjet kako da riješim svoj problem, bio bih zahvalan, jer zdravlje se ne moze kupiti, samo sačuvati.
Post Reply