bojkotujete li koga i zasto?
Moderator: anex
-
Lounge Act
#226 Re: bojkotujete li koga i zasto?
a ti nisi vidio da sam ja stavila npr, ako ne znas to znaci na primjer, a taj sam primjer navela jer se na zadnje dvije stranice o tome najvise prica
-
kojeime
#227 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Necu zacatavati temu.enisa wrote:a ti nisi vidio da sam ja stavila npr, ako ne znas to znaci na primjer, a taj sam primjer navela jer se na zadnje dvije stranice o tome najvise prica
-
silver testelone
#228 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Bojkotujem sve što ne valja. Život je samo jedan i neću sebi uskraćivat dobre stvari, odakle god da dolaze, baš me briga...
-
leo_
#229 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Heh, zanimljivo. 21% zapravo i nije losh procenat. Medjutim, ja sam mislio na nesto drugo. Mislio sam na potpuni bojkot. Jednostavno, dosta toga moramo kupiti od njih. Recimo, kad kupujem pc, ja biram Intel, ali kad biram cokoladu, onda Braco, kad biram fast-food onda domaci hamburger umjesto MacDonaldsa, ali zato sladoled im je odlican, pa onda nekad uzmem sladoled, ali od sad vishe necu ni to. Svakako da ih treba bojkotovati na svakom koraku, ne samo zbog Palestine, vec generalno zbog vanjske politike i loseg uticaja na drustvo.Sirija wrote:ne bi se slozio drug.Evo jedan isjecak koji govori drugacije:leo_ wrote:ma nema nacina da se bojkotuju izraelski proizvodi.
"Izraelski magazin za ekonomiju Marker objavio je rezultate najnovijih istraživanja o utjecaju svjetske ekonomske krize na izraelsku ekonomiju s posebnim osvrtom na posljedice bojkota izraelskih proizvoda od vremena kada je Izrael napao Gazu. U spomenutoj anketi obuhvaćeno je 90% izraelskih kompanija iz domena proizvodnje visoke tehnologije, tekstila, hrane, hemijskih proizvoda i drugih. Od ukupnog broja anketiranih kompanija njih 21% je direktno pogođeno posljedicama bojkota izraelskih proizvoda. Ovo je prvo javno priznanje Izraela da su pogođeni bojkotom."
Kamen po kamen palaca.
- Vitezanin
#230 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Dnevni avaz, Vecernji list.
- Sirija
#232 Re: bojkotujete li koga i zasto?
slazem se s tobom u potpunostileo_ wrote:Heh, zanimljivo. 21% zapravo i nije losh procenat. Medjutim, ja sam mislio na nesto drugo. Mislio sam na potpuni bojkot. Jednostavno, dosta toga moramo kupiti od njih. Recimo, kad kupujem pc, ja biram Intel, ali kad biram cokoladu, onda Braco, kad biram fast-food onda domaci hamburger umjesto MacDonaldsa, ali zato sladoled im je odlican, pa onda nekad uzmem sladoled, ali od sad vishe necu ni to. Svakako da ih treba bojkotovati na svakom koraku, ne samo zbog Palestine, vec generalno zbog vanjske politike i loseg uticaja na drustvo.Sirija wrote:ne bi se slozio drug.Evo jedan isjecak koji govori drugacije:leo_ wrote:ma nema nacina da se bojkotuju izraelski proizvodi.
"Izraelski magazin za ekonomiju Marker objavio je rezultate najnovijih istraživanja o utjecaju svjetske ekonomske krize na izraelsku ekonomiju s posebnim osvrtom na posljedice bojkota izraelskih proizvoda od vremena kada je Izrael napao Gazu. U spomenutoj anketi obuhvaćeno je 90% izraelskih kompanija iz domena proizvodnje visoke tehnologije, tekstila, hrane, hemijskih proizvoda i drugih. Od ukupnog broja anketiranih kompanija njih 21% je direktno pogođeno posljedicama bojkota izraelskih proizvoda. Ovo je prvo javno priznanje Izraela da su pogođeni bojkotom."
Kamen po kamen palaca.
Evo lijep primjer od prije par dana...
Veoma poučan i koristan projekat bihaćkih studenata sa ekonskom fakulteta realizira se i u Bužimu.
Studenti III godine akademskog studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću, boravili sui u Bužimu, kojom prilikom su progandnim lecima realizirali svoj projekat “Volim domaće-Volim BiH”. Ovaj projekat sadrži spiskove domaćih proizvoda, sa posebnim osvrtom na proizvode kojih imamo i za izvoz, a takve uvozimo. U projektu se jasno daje do znanja kako to rade druge zemlje.
-Ovo je naš početak da jasno damo do znanja koliko je korisno ako kupujemo svoje, jer na taj način ekonomski jačamo i zapošljavamo sebe, odnosno nove radnike, ističu studenti.
Studenti su propagandni material dijelili prolaznicima, ali što je jako bitno dijelili su ga i bužimskim trgovcima, jer trgovci su ti koji bi prije svega u trgovinama trebali imati i nuditi domaće proizvode.
(buzim-danas.com)
- minjonja
#233 Re: bojkotujete li koga i zasto?
bojkotujem uvozne vode.
- insomnia78
#234 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Nikog.
Sto god mi se svidja to i uzimam. Apsilutno me ne zanima ko i kako ga pravi . U se, na se i podase
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Sto god mi se svidja to i uzimam. Apsilutno me ne zanima ko i kako ga pravi . U se, na se i podase
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
Lounge Act
#235 Re: bojkotujete li koga i zasto?
mozes li naci negdje te spiskove ako ima na netu pa postaviti ovdjeSirija wrote: Evo lijep primjer od prije par dana...
Veoma poučan i koristan projekat bihaćkih studenata sa ekonskom fakulteta realizira se i u Bužimu.
Studenti III godine akademskog studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću, boravili sui u Bužimu, kojom prilikom su progandnim lecima realizirali svoj projekat “Volim domaće-Volim BiH”. Ovaj projekat sadrži spiskove domaćih proizvoda, sa posebnim osvrtom na proizvode kojih imamo i za izvoz, a takve uvozimo. U projektu se jasno daje do znanja kako to rade druge zemlje.
-Ovo je naš početak da jasno damo do znanja koliko je korisno ako kupujemo svoje, jer na taj način ekonomski jačamo i zapošljavamo sebe, odnosno nove radnike, ističu studenti.
Studenti su propagandni material dijelili prolaznicima, ali što je jako bitno dijelili su ga i bužimskim trgovcima, jer trgovci su ti koji bi prije svega u trgovinama trebali imati i nuditi domaće proizvode.
(buzim-danas.com)
-
sgunited
#236 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Bojkotujem svaku TV stanicu, zbog usr.nih turskih, spanskih i hrvatskih sapunica, tu prednjace hayat, obn i pink
- Sirija
#237 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Izvolton:enisa wrote:
mozes li naci negdje te spiskove ako ima na netu pa postaviti ovdje
http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=23
-
Lounge Act
#238 Re: bojkotujete li koga i zasto?
hvalaSirija wrote:Izvolton:enisa wrote:
mozes li naci negdje te spiskove ako ima na netu pa postaviti ovdje
http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=23
-
miki.ba
#239 Re: bojkotujete li koga i zasto?
bojkotujem klix.ba 
- 6.april
#240 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Ako ne vrate ime u Sa-x, pridružujem se bojkotu.miki.ba wrote:bojkotujem klix.ba
- Ridjobrki
#241 Re: bojkotujete li koga i zasto?
isto.6.april wrote:Ako ne vrate ime u Sa-x, pridružujem se bojkotu.miki.ba wrote:bojkotujem klix.ba
- nellington
#242 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Kol'ko nas ima? (je*ote , kol'ko nas ima
)

-
sophieEl
#243 Re: bojkotujete li koga i zasto?
+1miki.ba wrote:bojkotujem klix.ba
- Cholina_Lokica
#244 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Pa sto onda postate ako ga bojkotujete 
-
*mima*
#245 Re: bojkotujete li koga i zasto?
ev i ja hocu da pitam.....sto pisete ako bojkotujete
- Melanholik
#246 Re: bojkotujete li koga i zasto?
pa kako bi se inače znalo da se bojkotuje.
evo i ja da se pridružim i neću više.
evo i ja da se pridružim i neću više.
-
Mr. Brightside
#247 Re: bojkotujete li koga i zasto?
bojkotujem portal ali ne i forum

- gladna sam
#248 Re: bojkotujete li koga i zasto?
hrvatske proizvode ( sve moguce )
srbijanske takodjer
i KLIX

srbijanske takodjer
i KLIX
-
BJB
#249 Re: bojkotujete li koga i zasto?
-
leo_
#250 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Gdje ga kupiti i koliko kosta?jOFLA wrote:leo_ wrote: Jednostavno, dosta toga moramo kupiti od njih. Recimo, kad kupujem pc, ja biram Intel,
Zašto ne Taiwanski processor VIA (bivši Cyrix), dosta su jeftiniji od konkurencije a i mnogo drugih čipova je ionako od VIA i na intelovim platformama, ne griju se ni blizu kao ovi drugi.
Isti takvi "skoro hladni" procesori za laptope i tablete su od američke Transmeta kompanije čiji je vlasnik onaj Finac Linus Torvalds.