Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Locked
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#126 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by Pera Trta »

Sezam :D :thumbup:
fixer

#127 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by fixer »

Pera Trta wrote:
-LIBERO- wrote:Fixer mijesas babe i zabe.

Sovinisticki je pozivati da se bojkotuju SVI proizvodi sem nasih. Ok je pozivati da se STO VISE kupuju BiH proizvodi,naravno,oni koji ISPUNJAVAJU KRITERIJE KVALITETA.

Reakcija na potez susjedne drzave,koja ocigledno ne odustaje od nasrtaja na integritet i suverinitet nase zemlje,i bojkot njihovih proizvoda.

Znaci trenutna,intezivnija i iznudjena reakcija na ponasanje Srbijanskog pravosudja i vlasti.

A to da se pokusa favorizovati da se sto vise kupuju nasi domaci proizvodi,o toem mozemo na drugim temama,tj. na temama koje nisu pokrenute poslije ponovnog i sramnog nasrtaja na integritet nase zemlje.
Fixer bi htio da sve to fixira onako, da smo svi jednako krivi, da se ne zna ko je koga pucao, da je Srbija prijateljska i bratska država i naš stari dobročinitelj :roll:
Idi prizeljkuj nestanak jednog naroda iz kojeg potice i onaj kojeg pokusavamo spasiti.
poznanik

#128 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by poznanik »

fixer wrote:Trci kupi Nutellu, Ariel i Knorr, i onda se hvali kako volis BiH. :bih:
Sezam wrote:necu da fasujem ban zbog nekog ko tako nevjesto zagovara Veliku Srbiju :evil:
Pera Trta wrote:Fixer bi htio da sve to fixira onako, da smo svi jednako krivi, da se ne zna ko je koga pucao, da je Srbija prijateljska i bratska država i naš stari dobročinitelj
Sad još očekujem da neko Srebrenicu spomene...i da diskreditacija forumaša bude "na nivou" - u nedostatku argumenata slijede niski udarci :(

Čuj @fixer zagovara Veliku Srbiju :-) :lol:
Last edited by poznanik on 04/03/2011 18:13, edited 1 time in total.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#129 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by Pera Trta »

Ne stavljaj svoje misli meni u usta.
zonbirile

#130 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by zonbirile »

fixer wrote:
Pera Trta wrote:

Sovinisticki je pozivati da se bojkotuju SVI proizvodi sem nasih. Ok je pozivati da se STO VISE kupuju BiH proizvodi,naravno,oni koji ISPUNJAVAJU KRITERIJE KVALITETA.

Reakcija na potez susjedne drzave,koja ocigledno ne odustaje od nasrtaja na integritet i suverinitet nase zemlje,i bojkot njihovih proizvoda.

Znaci trenutna,intezivnija i iznudjena reakcija na ponasanje Srbijanskog pravosudja i vlasti.

A to da se pokusa favorizovati da se sto vise kupuju nasi domaci proizvodi,o toem mozemo na drugim temama,tj. na temama koje nisu pokrenute poslije ponovnog i sramnog nasrtaja na integritet nase zemlje.
Fixer bi htio da sve to fixira onako, da smo svi jednako krivi, da se ne zna ko je koga pucao, da je Srbija prijateljska i bratska država i naš stari dobročinitelj :roll:
Idi prizeljkuj nestanak jednog naroda iz kojeg potice i onaj kojeg pokusavamo spasiti.
----------------------------------------
sada si ti na redu,teško je teško biti realan
HAVANA

#131 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by HAVANA »

Ja sto mozete srat,braco mila... :-)
Sezam

#132 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by Sezam »

poznanik wrote:
fixer wrote:Trci kupi Nutellu, Ariel i Knorr, i onda se hvali kako volis BiH. :bih:
Sezam wrote:necu da fasujem ban zbog nekog ko tako nevjesto zagovara Veliku Srbiju :evil:
Pera Trta wrote:Fixer bi htio da sve to fixira onako, da smo svi jednako krivi, da se ne zna ko je koga pucao, da je Srbija prijateljska i bratska država i naš stari dobročinitelj
Sad još očekujem da neko Srebrenicu spomene...i da diskreditacija forumaša bude "na nivou" - u nedostatku argumenata slijede niski udarci :(

Ocigledno si poceo/la citati od pete strance, dovoljno sam argumenata dao gospodinu fixeru, a za uzvrat sam pocascen parolom kako je sovinisticki zagovarati bojkot protiv Srbije.
fixer

#133 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by fixer »

poznanik wrote:

Ma pusti ih. Nacionalizam kad napadne brzo postanes isti kao i krvnik. :(
luckylaka

#134 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by luckylaka »

JoseMujica wrote:BOJKOT!!!! pa nemali hljeba jesti.....kao što jednared jedan njihov akademik reče: ćeraćemo se :x
:thumbup: :bih: Al tema po obicaju ode o qac
Last edited by luckylaka on 04/03/2011 18:21, edited 1 time in total.
veleno

#135 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by veleno »

fixer wrote:

Nemoj molim te Libero. Normalan si momak, samo je i tebe ovo malo prenijelo. Nacionalizam, a posebno sovinizam, to je infektivna bolest koja brzo napada. Razara sve. I sam sam itekako razbijen ponasanjem Srbije, ali ne pada mi na pamet da nekog mrzim. Mrznja je jeben teret na ledjima. Ne mislim da sam dovoljno snazan da bih svakodnevno taj teret mogao nositi. Ne zelim da razmisljam iracionalno. Normalno je da treba favorizirati proizvode iz BiH. Ali to ne znaci da samo treba da bojkotujemo proizvode iz Srbije. Jednako su opasni i oni iz ostalih zemalja. Razvijajmo nasu zemlju, kupujmo domace da bi otvorili radna mjesta. A ako cemo se samo bazirati na Srbiji, efekat ce biti slab, i onaj dio koji necemo njima dati dat cemo Europi.
:D

Dakle ja sam mrzitelj i šovinista ukoliko ne želim da dajem novac onima koji finansiraju zlostavljačku politiku Srbije prema BIH I BOŠNJAČKOM NARODU. :lol: :lol: :lol:
Last edited by veleno on 04/03/2011 18:21, edited 1 time in total.
Pera Trta

#136 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by Pera Trta »

fixer wrote:
poznanik wrote:

Ma pusti ih. Nacionalizam kad napadne brzo postanes isti kao i krvnik. :(
Naravno. I u ratu smo bili nacionalisti, oni došli ki braća sa rakiju i sa slatko, a mi ih na čelu sa onim poturicom Jovanom dočekali s meci. :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#137 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by -LIBERO- »

Zasto bojkot proizvoda tumacis da je mrznja????

Ja bojkot proizvoda iz Srbije tumacim kao moj nacin politickog odgovora. Moj nacin da se odredim prema ponasanju politicke elite u toj zemlji,moj nacin da na neki svoj nacin odreagujem na trenutno desavanje,neki moj nacin licnog pritiska (koliko god to mozda smijesno djelovalo)

Ok ,druze,ti misli sta hoces,kupuj sta hoces,ali isto tako dozvoli da i drugi ljudi imaju svoj stav i da "akcijajau" na onaj nacin na koji misle da je adekvatan.

A sto se tice favorizovanja domacih proizvoda,kao sto spomenu u odnosu na italijanske,njemacke,francuske i druge proizvode,DA sve do onog momenta kada im nasi proizvodi mogu parirati kvalitetom. Nije mi se jednom desilo da kupim piletinu jedne nase firme(nije sada bitno koje) i da bude pokvarena i slicni primjeri. Hebi ga ne mogu im ja dizati standard proizvodnje i kvaliteta,moraju poraditi i oni sami na svemu tome,kao i drzava naravno koju hladno boli briga da recimo pomogne nasoj priveredi da ojaca i da sto vise sustigne i kvalitativne ,ali i mnoge druge,standarde

Favorizacija DA ali do tacke podnosljivosti,tj. necu to raditi po svaku cijenu,trebaju i ti domaci proizvodjaci ispuniti neke standarde.

Ali to nije tema,barem ja tako mislim.
fixer

#138 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by fixer »

sanabe wrote:Hoce li mi iko napisati koje proizvode iz Srbije kupuje? Ozbiljno? Ja ne znam da ima ista da valja to jest da je bolje od nasih proizvoda, eto Srbija mi naka sila i brend, sta to oni naprave - prodaju toliko dobro da se mi ne mozemo toga odreci? :zoka:
I ne valja im nista, a i da valja, sta ce ti ista pored domaceg. Davno sam otvorio temu o domacim proizvodima. Otvarajte radna mjesta. Najbolji nacin da idemo naprijed.
Meho Kodro

#139 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by Meho Kodro »

Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!
Sensei wrote:evo nekih od proizvoda, dopunite...

Image
Dukat?
Sezam

#140 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by Sezam »

veleno wrote:
fixer wrote:

Nemoj molim te Libero. Normalan si momak, samo je i tebe ovo malo prenijelo. Nacionalizam, a posebno sovinizam, to je infektivna bolest koja brzo napada. Razara sve. I sam sam itekako razbijen ponasanjem Srbije, ali ne pada mi na pamet da nekog mrzim. Mrznja je jeben teret na ledjima. Ne mislim da sam dovoljno snazan da bih svakodnevno taj teret mogao nositi. Ne zelim da razmisljam iracionalno. Normalno je da treba favorizirati proizvode iz BiH. Ali to ne znaci da samo treba da bojkotujemo proizvode iz Srbije. Jednako su opasni i oni iz ostalih zemalja. Razvijajmo nasu zemlju, kupujmo domace da bi otvorili radna mjesta. A ako cemo se samo bazirati na Srbiji, efekat ce biti slab, i onaj dio koji necemo njima dati dat cemo Europi.
:D

Dakle ja sam mrzitelj i šovinista ukoliko ne želim da dajem novac onima koji finansiraju zlostavljačku politiku Srbije prema BIH I BOŠNJAČKOM NARODU. :lol: :lol: :lol:

Hajd'
Nekada je legendarni Feral Tribune imao rubriku Shit of the week, nas fixer je definitvno pobijedio ove hefte :mrgreen:

Fixer: Sovinisticki je pozivat da se ne kupuje roba iz Srbije.

:sax:
Sezam

#141 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by Sezam »

-LIBERO- wrote:Zasto bojkot proizvoda tumacis da je mrznja????

Ja bojkot proizvoda iz Srbije tumacim kao moj nacin politickog odgovora. Moj nacin da se odredim prema ponasanju politicke elite u toj zemlji,moj nacin da na neki svoj nacin odreagujem na trenutno desavanje,neki moj nacin licnog pritiska (koliko god to mozda smijesno djelovalo)

.
Ovo. :thumbup:
fixer

#142 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by fixer »

-LIBERO- wrote:Zasto bojkot proizvoda tumacis da je mrznja????

Ok ,druze,ti misli sta hoces,kupuj sta hoces,ali isto tako dozvoli da i drugi ljudi imaju svoj stav i da "akcijajau" na onaj nacin na koji misle da je adekvatan.

A sto se tice favorizovanja domacih proizvoda,kao sto spomenu u odnosu na italijanske,njemacke,francuske i druge proizvode,DA sve do onog momenta kada im nasi proizvodi mogu parirati kvalitetom. Nije mi se jednom desilo da kupim piletinu jedne nase firme(nije sada bitno koje) i da bude pokvarena i slicni primjeri. Hebi ga ne mogu im ja dizati standard proizvodnje i kvaliteta,moraju poraditi i oni sami na svemu tome,kao i drzava naravno koju hladno boli briga da recimo pomogne nasoj priveredi da ojaca i da sto vise sustigne i kvalitativne ,ali i mnoge druge,standarde

Favorizacija DA ali do tacke podnosljivosti,tj. necu to raditi po svaku cijenu,trebaju i ti domaci proizvodjaci ispuniti neke standarde.

Ali to nije tema,barem ja tako mislim.
Pa ovo sve iz Bg je politika da se zavadi. Posvadjaj, nahrani mrznjom, zaradi ljude nacionalizmom i onda to odrzaji. I imas bazu za glasove. Ne treba nasjedati na to. Mi ne trebamo prestat kupovat srpsko, nego pocet voljet domace. Ovoj drzavi fali ljudi koji je istinski vole i onda kad je neko ne napada. Ne mozes se samo sjetiti da ovu zemlju ubija srpska roba onda kad nam otmu najpopularnijeg generala. Toga trebas biti svjestan uvijek. I takav odnos trebas prosiriti na sve. Ne samo na Srbiju, nego na sve ostale zemlje. Kljuc je u jacanju BiH, a ne u slabljenju Srbije. :)
Mjesanac

#143 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by Mjesanac »

Nisam nacionalista, ali zaista ta drzava nakon svega nije zasluzila naseg dinara. Ja inace nemam obicaj kupovati proizvode proizvedene u Srbiji jer im je kvalitet zestoka kriza, a sad cu se i dodatno potruditi da ne naletim na nesto njihovo. Na kraju krajeva domace je najbolje i nema mi veceg meraka nego kupiti nesto sa bar kodom 387.
fixer

#144 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by fixer »

Sezam wrote:

Nekada je legendarni Feral Tribune imao rubriku Shit of the week, nas fixer je definitvno pobijedio ove hefte :mrgreen:

Nemoj izgovarat Feral. Iz tvojih usta to je svetogrdje.
Static-X

#145 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by Static-X »

Nije nikad kasno poceti, da nas to nebi demorisalo. NIKAD KASNO
Jes da sam dijasporovac pa trenutno neke stvari za mene ne vrijede, al od sada kad sam dole posvecujem sigurno paznju gdje i sta kupujem! (Zalosno da mora doci do neceg kao sto je slucaj s Divjakom pa da neke stvari bolje svatim, al bar odnekle se mtreba poceti)
HAVANA

#146 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by HAVANA »

fixer wrote:Pa ovo sve iz Bg je politika da se zavadi. Posvadjaj, nahrani mrznjom, zaradi ljude nacionalizmom i onda to odrzaji. I imas bazu za glasove. Ne treba nasjedati na to. Mi ne trebamo prestat kupovat srpsko, nego pocet voljet domace. Ovoj drzavi fali ljudi koji je istinski vole i onda kad je neko ne napada. Ne mozes se samo sjetiti da ovu zemlju ubija srpska roba onda kad nam otmu najpopularnijeg generala. Toga trebas biti svjestan uvijek. I takav odnos trebas prosiriti na sve. Ne samo na Srbiju, nego na sve ostale zemlje. Kljuc je u jacanju BiH, a ne u slabljenju Srbije. :)

:thumbup:
JThomas

#147 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by JThomas »

eh, onda bismo i sankcije međunarodne zajednice onomad srbiji mogli nazvati šovinizmom.

magična riječ - retorzija...al' to bi bilo da je sreće i da u vlasti sjede ljudi koji ovoj državi žele dobro.
Sezam

#148 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by Sezam »

fixer wrote:
Sezam wrote:

Nemoj izgovarat Feral. Iz tvojih usta to je svetogrdje.
nemoj svega ti izigravati moralnu vertikalu, nemas na osnovu cega :roll:
Pera Trta

#149 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by Pera Trta »

HAVANA wrote:
fixer wrote:Pa ovo sve iz Bg je politika da se zavadi. Posvadjaj, nahrani mrznjom, zaradi ljude nacionalizmom i onda to odrzaji. I imas bazu za glasove. Ne treba nasjedati na to. Mi ne trebamo prestat kupovat srpsko, nego pocet voljet domace. Ovoj drzavi fali ljudi koji je istinski vole i onda kad je neko ne napada. Ne mozes se samo sjetiti da ovu zemlju ubija srpska roba onda kad nam otmu najpopularnijeg generala. Toga trebas biti svjestan uvijek. I takav odnos trebas prosiriti na sve. Ne samo na Srbiju, nego na sve ostale zemlje. Kljuc je u jacanju BiH, a ne u slabljenju Srbije. :)

:thumbup:
Ko nas bre zavadi! :roll:
fixer

#150 Re: Bojkot svega sto dolazi iz Srbije!!!!!

Post by fixer »

Sezam wrote:
nemoj svega ti izigravati moralnu vertikalu, nemas na osnovu cega :roll:
Nemam sta s tobom raspravljat. Ne znas predociti na forumu ono sto mislis, nego potpisujes i prepisujes ono sta drugi kazu. Idemo sad po Nutellu. :)
Locked