BOJKOT slovenackih proizvoda

Post Reply
Liberalism

Post by Liberalism »

Neznam sto ne bojkotujete i srbijanske proizvode?

Ostalo je stare devizne stednje i u srbijanskim bankama?

Koliko cuh u Ljubljanskoj banci je bilo tek 160 miliona $ stednje, tako da to ispade samo mali dio ukupnih potrazivanja po ovom osnovu.

A hoce li se bojkotirati i bosnanski proizvodi obzirom da ima stare devizne stednje i u bankama koje su bosanske bile

:music2:
mostarac

Post by mostarac »

Liberalism wrote:Neznam sto ne bojkotujete i srbijanske proizvode?

Ostalo je stare devizne stednje i u srbijanskim bankama?

Koliko cuh u Ljubljanskoj banci je bilo tek 160 miliona $ stednje, tako da to ispade samo mali dio ukupnih potrazivanja po ovom osnovu.

A hoce li se bojkotirati i bosnanski proizvodi obzirom da ima stare devizne stednje i u bankama koje su bosanske bile

:music2:
ta stednja je patriotski dodjeljena jati za 1 KM :D
prleitihi

Post by prleitihi »

apoliticni_politikant wrote:Naravno mirci da govorim o dugorocnim stvarima. Nista se ne moze ni realizirati ni desiti odmah. za sve procese treba vremena. Nije ovo zabijanje glave u pijesak. Bojkot ne bi trebao i ne moze biti nacin da se nesto promjeni,ali moze biti jaka poruka i iskazivanje stava prema odnosu ne samo SLovenije,vec i nasih politicara. pa bojkot slo.proizvoda je i bojkot nasih politicara (pardon LOBISTA) kojima odgovara slovenacke ekspanzija, jer se i njima otvaraju mogucnosti savjetnickih angazmana(vidi pod Andan Terzic i buduci poslovni angazman za izvjesnog investitora iz SAD srbijanskog porijekla).
Dakle cilj bi trebao biti poslati poruku da nismo telad.

To da pomjerim stolicu, mozes reci bilo kome drugom. Svakodnevno sam uz posao kojim se bavim svjedok nepravilnosti i nepravdi koje ne mogu promjeniti,ali gdje god mogu pokusavam pomoci u borbi protiv njih.
Najvaznija stvar u zivotu,barem sto se mene tice, je kao pojedinac uraditi sve sto ti mogucnosti dozvoljavaju(intelektualne,finansijske i sl) kako bi pogresne stvari pokusao promijeniti ili barem ukazati na njih. Nije vise bitan nacin niti bilo koja pripadnost(nacionalna,vjerska,stranacka i sl.) vec samo osjecaj da si pred Bogom,sobom i ljudima cist jer si pokusao. Nekad ces uspjeti a u vecini slucajeva neces. Ali nema veze. Borio si se.
E sad i o patriotizmu. Ja nisam rekao da je nedostatk patriotizma najveci, ali da je jedan od najvecih i dalje stoji.
Obrazlozenje:
Patriotizam (lat) patria - domovina - ljubav prema domovini,otadzbini,rodoljublje, domoljublje
Patriota rodljub,covjek koji ljubi(voli) domovinu.
Eh na osnovu ovoga zakljucujemo. da bi napravio nesto za nekoga bez ikakve nadoknade moras ga voljeti,ljubiti,cijeniti postovati.
Posto kod nas ima malo onih koji cijene,vole,ljube i postuju nasu patriju BiH,onda nema ni patriota pa samim tim ni onih spremnih da naprave nesto za nju a da ne traze razlog zasto su to uradili osim opce, sto onda podrazumjeva i licnu korist.
Zbog toga je nedostatak patriotizma u ovom izvornom obliku jedan od problema ove zemlje.
Jer da je vise patriota,mislim na politicare, onda bi i politika bila u skladu sa vec pomenutom ljubavlju prema domovini.

POZDRAV DOMOVINI
Obrazlozenje:
Patriotizam (lat) 100% patria - 100% domovina - ljubav prema 100% domovini, ljubav prema fotelji, ljubav prema prodaji tuzlanske banke slovencima, ljubav prema ublehama, ljubav prema dodiku, ljubav prema nepostojećim članovima rezolucije vijeća evrope, ljubav prema turskoj, pakistanu i kuvajtu, ljubav prema mlađim pjevacicama i tv. voditeljicama
Patriota (iz gore navedenog proizlazi) - Haris Silajdžić :oops:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Ne kupujem slovenacko iz raznih razloga...jedan od tih razloga jeste sto slovenacka roba nije dovoljno kvalitetna u poredjenju sa proizvodima ostalih EU drzava.

Ne mislim da je bojkot pravi nacin, i ne mislim da ce ista pomoci ali naravno, radije treba napraviti promociju domacih proizvoda i kupovine istih.

Neki ce reci sta cu kupovati kad ne valjaju - a ipak mislim da dosta istih proizvoda valja naravno, ne sve ali jedan broj valja.

Ako sam vec neciji ekonomski rob onda volim vise bit rob njemacke nego slovenije
apoliticni_politikant

Post by apoliticni_politikant »

[quote
Obrazlozenje:
Patriotizam (lat) 100% patria - 100% domovina - ljubav prema 100% domovini, ljubav prema fotelji, ljubav prema prodaji tuzlanske banke slovencima, ljubav prema ublehama, ljubav prema dodiku, ljubav prema nepostojećim članovima rezolucije vijeća evrope, ljubav prema turskoj, pakistanu i kuvajtu, ljubav prema mlađim pjevacicama i tv. voditeljicama
Patriota (iz gore navedenog proizlazi) - Haris Silajdžić :oops:[/quote]

. To sto ti sve sto ima oznaku patriotskog vidis kao Silaajdzicev produkt to je stvar tvog odnosa prema znacenju i poimanju patriotizma kao stanja duha, a donekle i Silajdzicevog PR-a.
JA SAM, (JEDNOM TE NAZVAH PRIJATELJU PA SE TI NALJUTI), LAVATU PATRIOTA BIO 1992 GODINE SA NEPUNIH 17 GODINA I DANAS SAM. NI NA TVOJ, NI NA ZLATKOV, NI NA HARISOV VEC NA SVOJ NACIN.

A sto se tebe tice dodje mi da te nazovem, izvinite na izrazu, obicnom zdompi.

Zasto :
Jer nemas nikakve kulture dijaloga.
Jer ne iznosis argumente vec pogresne i netacne kvalifikacije u pokusaju diskretitacije oponenta.
Jer se usudjujes napisati nesto tipa " Ko ne misli kao ja,neka i ne pise nist.
Jer ne postujes pravo na drugacije misljenje
Jer ne dozvoljavas da bi se moglo desiti da ti nisi uviejk u pravu
Jer kompletan viris iz Zlajinog pakasa
i na kraju jer mislim da te licno poznajem

POZDRAV DOMOVINI
Last edited by apoliticni_politikant on 20/02/2007 17:05, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

apoliticni_politikant wrote: Ma jebi se ti. To sto ti sve sto ima oznaku patriotskog vidis kao Silaajdzicev produkt to je stvar tvog odnosa, a donekle i Silajdzicevog PR-a.
JA SAM, JEDNOM TE NAZVAH PRIJATELJU POA SE TI NALJUTI, LAVATU PATRIOTA BIO 1992 GODINE SA NEPUNIH 17 GODINA I DANAS SAM. NI NA TVOJ, NI NA ZLATKOV, NI NA HARISOV VEC NA SVOJ NACIN.

Zasto :
Jer ne iznosis argumente vec pogresne i netacne kvalifikacije u pokusaju diskretitacije oponenta.

POZDRAV DOMOVINI
Mogao bi se i ti malo drzati kulture dijaloga :oops:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Bosanac, lahko prihajamo vo kaVana...
apoliticni_politikant

_BosanaC wrote:
apoliticni_politikant wrote: Ma jebi se ti. To sto ti sve sto ima oznaku patriotskog vidis kao Silaajdzicev produkt to je stvar tvog odnosa, a donekle i Silajdzicevog PR-a.
JA SAM, JEDNOM TE NAZVAH PRIJATELJU POA SE TI NALJUTI, LAVATU PATRIOTA BIO 1992 GODINE SA NEPUNIH 17 GODINA I DANAS SAM. NI NA TVOJ, NI NA ZLATKOV, NI NA HARISOV VEC NA SVOJ NACIN.

Zasto :

POZDRAV DOMOVINI
Mogao bi se i ti malo drzati kulture dijaloga :oops:
Jedan od najvecih njemackih pisaca svih vremena Tomas Man,koji je gajio osebujan i prije svega kulturan stil svoje je politicke protivnike odjednom poceo nazivati gnusnim imenima i sa njima raspravljati na neadekvatnom nivou.
Kad su ga prijatelji i kolege pitali kako to da on,poznat kao takav pisac, koristi neadekvatne izraze.
Man je odgovorio:
"Ta stoka jedino razumije i prihvata takav,odnsono vlastiti jezik"

U skladu s tim odgovorio sam gospodinu,ali sam ako si primjetio na kraju editovao vlastiti post,jer ipak to tako ne treba.

POZDRAV DOMOVINI
JAMBO

Post by JAMBO »

Očekivao sam da će zaštitnik bošnjačkih nacionalnih interesa-Avaz i njegov vlasnik Radončić-poduprijeti bojkot slovenačkih proizvida i da će Avaz objaviti kopije teretnih listova iz kojih je vidljivo da su devize iz Ljubljanske banke Sarajevo 1991. godine odnešene u Ljubljanu a ne u Beograd, kako danas tvrde Slovenci.
Ali, Avazovom gazdi Radončiću bilo je važnije da u svom hotelu Radon Plaza ugosti slovenačku delegaciju i da zaradi koju hiljadu KM! Kakvi nacionalni interesi, kakvi bakrači. Upravo suprotbo, Avaz na naslovnoj strani ponavlja tezu Slovenaca kako je novac završio u Beogradu dok je poziv na bojkot slovenačkih proizvoda objavio tek uzgred.
zzzzz

Post by zzzzz »

Nikad nisam volio Slovence, znao sam da je s razlogom
prleitihi

Post by prleitihi »

kad fahro odbije reklame slovenčkih firmi (ili ovo sto rece jambo)..tada cu ja postati "patriota" na nacin ovog gore.. :oops: ..do tada..pijem alpsko iz navijam za mojcu rataj! :bih: :bih: :bih: :oops: :D
Harrys

Post by Harrys »

:) Udruzenje deviznih stedisa :)
zzzzz

Post by zzzzz »

Znaci Fahro je mjerilo :-) Slovenci su shupci i najveci srbofili na Balkanu a za to mi nije potreban Fahro niti bilo ko drugi da bi skontao. Jos od Kosovske krize nikad nisam mirisao Janeze a kasniji slijed dogadjaja u vezi sa raspadom Jugoslavije samo je pojacao averziju spram alpskih chetnika
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ma neko opskurno miljeko...alpsko ga navodno zovu :roll:
prleitihi

Post by prleitihi »

fahro nije mjerilo..nego je fahro patriota..jerbo je on svesrdno podržav'o patriotski blok u rušenju aprilskog paketa..tako da..kako fahro tako i ja!

pitanje za patriote:

je li trebamo bojkotovati i nastupe mojce rataj?
apoliticni_politikant

prleitihi wrote:fahro nije mjerilo..nego je fahro patriota..jerbo je on svesrdno podržav'o patriotski blok u rušenju aprilskog paketa..tako da..kako fahro tako i ja!

pitanje za patriote:

Naravno da ne treba. Mojca,kakva god i ko god sta mislio,predstavlja moju zemlju, nastupa pod njenom zastavom, daje sve od sebe i zasluzuje podrsku.

Fahro nije patriota,Fahro je klasicni mafijas i reketas. A to sto ti sve sto ima veze sa patritizmom stavljas u isti kontekst sa kriminalom dovoljno govori o tebi. Ja svog patriotizma ne dam ni za sta na svijetu.

rijec dvije o Mojci:
Na kraju krajeva (svaka cast Mojci Rataj), ali ne mislis li da je tuzno sto mi u BiH ne mozemo napraviti skijasa/cu da zauzme solidno 43 mjesto. Ako ne mozemo dobro dolsa Mojca.
Samo je stvar u tome da Mojca Rataj,kad je vec pominjes nije mogla uci u slovenacki, ali je dobra bosankohercegovackom olimpijskom timu,koji je na POSLJEDNJU OLIMPIJADU U TORINO ISPRACEN BEZ DRZAVNE ZASTAVE.
Isti je slucaj i sa brzim klizacem Damjanom Ostojicem,koji je prosle sedmice potpisao ugoor sa klizackim klubom Bosna i savezom BiH da nastupa za nasu zemlju. Najbolji Damjanov rezultat je 28 mjesto na jednom od takmicenja svjetskog kupa.
Pa zar mi ne mozemo napraviti takvog klizaca.

POZDRAV DOMOVINI
prleitihi

Post by prleitihi »

apoliticni_politikant wrote:
prleitihi wrote:fahro nije mjerilo..nego je fahro patriota..jerbo je on svesrdno podržav'o patriotski blok u rušenju aprilskog paketa..tako da..kako fahro tako i ja!

pitanje za patriote:

Naravno da ne treba. Mojca,kakva god i ko god sta mislio,predstavlja moju zemlju, nastupa pod njenom zastavom, daje sve od sebe i zasluzuje podrsku.

Fahro nije patriota,Fahro je klasicni mafijas i reketas. A to sto ti sve sto ima veze sa patritizmom stavljas u isti kontekst sa kriminalom dovoljno govori o tebi. Ja svog patriotizma ne dam ni za sta na svijetu.

rijec dvije o Mojci:
Na kraju krajeva (svaka cast Mojci Rataj), ali ne mislis li da je tuzno sto mi u BiH ne mozemo napraviti skijasa/cu da zauzme solidno 43 mjesto. Ako ne mozemo dobro dolsa Mojca.
Samo je stvar u tome da Mojca Rataj,kad je vec pominjes nije mogla uci u slovenacki, ali je dobra bosankohercegovackom olimpijskom timu,koji je na POSLJEDNJU OLIMPIJADU U TORINO ISPRACEN BEZ DRZAVNE ZASTAVE.
Isti je slucaj i sa brzim klizacem Damjanom Ostojicem,koji je prosle sedmice potpisao ugoor sa klizackim klubom Bosna i savezom BiH da nastupa za nasu zemlju. Najbolji Damjanov rezultat je 28 mjesto na jednom od takmicenja svjetskog kupa.
Pa zar mi ne mozemo napraviti takvog klizaca.

POZDRAV DOMOVINI
samo jedna komparacija..

-mojca rataj došla iz slovenije u bosnu
-alpsko mlijeko došlo iz slovenije u bosnu

-mojca rataj sigurno ne nastupa za bosnu iz ljubavi prema nepostojećim piramidama
-slovenac koji zapošljava ljude u tuzli sigurno ih ne zapošljava iz ljubavi prema nepostojećim piramidama

-mojca rataj predstavlja bosnu
-alpsko mlijeko koje se proizvede u tuzli predstavlja bosnu (kaze se: u bih se proizvelo toliko i toliko mlijeka..i tu se ubraja i to alpsko)

-taman da mojca oko vrata okači logo 100% bih mi svi znamo da je ona slovenka
-taman da na alpsko mlijeko stavis logo 100% domaće mi svi znamo da je to slovenacko mlijeko

-mojca dobija pare sto skija za nasu zemlju
-alpsko koje je proizvedeno u tuzli mi platimo

zasto bi neko bojkotovao alpsko mlijeko koje se proizvodi u tuzli..a ne bi mojcu rataj?
prleitihi

Post by prleitihi »

i da..tuzno je sto mi nemamo dobrog skijaša/icu!
apoliticni_politikant

Beatrix wrote:
ali ne mislis li da je tuzno sto mi u BiH ne mozemo napraviti skijasa/cu da zauzme solidno 43 mjesto. Ako ne mozemo dobro dolsa Mojca.
toliko o tome kako nismo ksenofobični :roll:

znači ako nisi "autohtoni" (ma šta to značilo, pa bili smo jedna prokleta država)
moćeš uvijek biti na listi drugi, treći, peti.... ima bosanskih skijašica da budu 45 mjesto. samo nije stvar u tome da li nas predstavlja skijašica koja se zove Mojca ili Fata, nego što je to na kraju 145 fuckin mjesto!!! mene više boli to, a to je valjda razlika između patriotizma i praznih parola

neću ja više ovdje pisati, da im se hoće naplatiti svaka kap mlijeka....
Nije stvar ksenofobije nego sistema i odnosa. Mojca rataj je dosla da nastupa za BiH,za odredjeni novcani iznos. Taj novcani iznos obezbjedili su ski savez i OKBiH. Taj novac je mogao biti utrosen u stvaranje skijas/ce sa ovih prostora koja bi mogla nastupati na istom novou,ako ne i bolje,od Mojce. Nije to ksenofobija,vec se tako radi svuda u svijetu.

Prleitihi,eto ti Slovenci vodi ih kuci. Kao oni otvaraju nova radna mjesta. To im se isplati(jeftina radna snaga,nikakvi proipisi i standardi,fabrike otkupjene u bescjenje) i to sve zahvaljujuci nasim politicarima. Ali moje je da se potrudim barem malo da ublazimk efekte takve politike.

POZDRAV DOMOVINI
mala-i

Post by mala-i »

Beatrix wrote:prosipali mlijeko :(

kakve im veze bojkot ima sa tim?

da se razumijemo, uletjela sam na ovu temu ko na zezu i nabrajala proizvode koji i jesu i nisu slovenački... a ovo se pretvorilo u lakrdiju.

a koliko znamo ljudi koji su gladni ili djece koje bi to mlijeko popila :(

devizne štediše, malo iskopajte bolje kod koga vam je lova, kad ste tako ku*ceviti :x :angry: :(
ja sam mislila da sam ja posljednja saznala za prosipanje mlijeka...posljednjih nekoliko dana bojkotujem medije(osim sa-x foruma,a i na njemu mi je draže diskutovati o azelu :D )
prleitihi

Post by prleitihi »

apoliticni_politikant wrote:
Beatrix wrote:
ali ne mislis li da je tuzno sto mi u BiH ne mozemo napraviti skijasa/cu da zauzme solidno 43 mjesto. Ako ne mozemo dobro dolsa Mojca.
toliko o tome kako nismo ksenofobični :roll:

znači ako nisi "autohtoni" (ma šta to značilo, pa bili smo jedna prokleta država)
moćeš uvijek biti na listi drugi, treći, peti.... ima bosanskih skijašica da budu 45 mjesto. samo nije stvar u tome da li nas predstavlja skijašica koja se zove Mojca ili Fata, nego što je to na kraju 145 fuckin mjesto!!! mene više boli to, a to je valjda razlika između patriotizma i praznih parola

neću ja više ovdje pisati, da im se hoće naplatiti svaka kap mlijeka....
Nije stvar ksenofobije nego sistema i odnosa. Mojca rataj je dosla da nastupa za BiH,za odredjeni novcani iznos. Taj novcani iznos obezbjedili su ski savez i OKBiH. Taj novac je mogao biti utrosen u stvaranje skijas/ce sa ovih prostora koja bi mogla nastupati na istom novou,ako ne i bolje,od Mojce. Nije to ksenofobija,vec se tako radi svuda u svijetu.

Prleitihi,eto ti Slovenci vodi ih kuci. Kao oni otvaraju nova radna mjesta. To im se isplati(jeftina radna snaga,nikakvi proipisi i standardi,fabrike otkupjene u bescjenje) i to sve zahvaljujuci nasim politicarima. Ali moje je da se potrudim barem malo da ublazimk efekte takve politike.

POZDRAV DOMOVINI
samo mi nije jasno zasto onda samo slovenci?
apoliticni_politikant

STVAR JE PORUKE KOJU NA TAJ NACIN TREBA POSLATI, A NE BOJKOTA SAMO SLOVENACKIH PROZVODA. BOJKOT JE SAMO SRADSTVO,NACIN ILI KAKO SE TO DANAS KAZE, ALAT DA SE UPUTI PORUKA I NA KRAJU KRAJEVA POKUSA NESTO PROMJENITI.

ETO SAMO ZATO SLOVENACKI PROIZVODI.

Drugi je problem sto ti ogorcen i isfrustriran(kao i veina nas) smatras da svaki pokusaj borbe za zastitu interesa ove zemlje i njenih gradjana treba dovesti u pitanje zbog nekomeptentih politicara.
Ili zato sto ti je drago da ispastaju oni koji su birali ovakvu vlast. Pa nismo je birali ti i ja, i ne zasluzujemo da ispastamo sto su drugi (posteno vecinom glasova) izabrali to sto su izabrali.

POZDRAV DOMOVINI.
prleitihi

Post by prleitihi »

ali zasto bojkotovati slovenačke proizvode a ne..recimo..srbijanske?!..a i banke iz srbije su nam džne pare..čak su i agresiju izvršili na nas.. :oops: ..je li to vise ne volimo :oops: :D slovence od srbijanaca?!
mostarac

Post by mostarac »

ili se radi o tome da nemamo na sta biti ljubomorni u Srbiji, a imamo u evropskoj Sloveniji :D
Tipicno jugoslovenski :D
prleitihi

Post by prleitihi »

što je najgore..imamo i srbiji.. :oops: :D :D
Post Reply