Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mostarac
#101 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
-Libero- : Prvo sam pogledaj koliko imas predrasuda pa onda sudi o drugima. Za razliku od tebe ja znam o cemu i o kome govorim jer sam te ljude mnogo puta gledao na djelu od Une do Drine od Save do mora i nisi iznio nijedan jedini argument nego samo iznosis svoje subjektivne stavove.
- van Basten
#102 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
nije me bilo preko vikenda i vidim nakupilo se komentara na moj post... već sam pomislio da sam ostao usamljen, tj da je akcija "munib do ćire, ovaj dupli pas sa prevrtljivim bh novinarima" dala vanredno dobre uslove, kad se pojavi citirani posto od @abacijaAbacija wrote:1. Sa nesrecom se mozemo pomiriti.cyprus wrote:A da li smo mi ikad izgubili a da zato nismo okrivili dal sudije, dal savez, dal nesreću? Ispade da imamo savez kakav valja, i sudije koje su poštene u uz malo sreće bi mogli dići Svjetsko Prvenstvo. Mislim da je boldirana rečenica glupost i nije tačno da savezu odgovaraju neuspjesi reprezentacije, jer u slučaju uspjeha ih neće niko prozivat, a i više para je u igri. Gluho bilo, ne želim da ispadne da branim savez, al ja sam na jednoj drugoj temi reko da samo 20% onoga što savezu zamjeram veže se za reprezentaciju, a sav ostatak uz ovu ambiciozno nazvanu "Premier ligu".van Basten wrote:naravno da nisam. Jednostavno, nisam se obazirao na tu utakmicu. Znam koliko to možda čudno vama zvuči, ali me nije uhvatila masvna histerija pred tu utakmicu i nisam se sekirao što se Koševo rasprodalo za par sati. Doduše, malo mi je čudno bilo da je tek 1-2 hiljade prodato u Sarajevu, ali ako se zna da su tada navijači Sarajeva i donekle Željezničara bili jedini protivnici saveza, ne čudi to.
Ja sam samo rekao da mi tu utakmicu nismo mogli dobiti ni slučajno, upravo zbog ilje, muniba, pašalića, a ne zbog mene, tebe ili Brace, Sergeja...
2. Da se Savez ikada zalio u vezi losih (citaj "otvoreno pristrasnih") sudija manje bi im sada zamjerali. Pogledaj kako se bore ljudi u Rukometnom savezu BiH zbog onog Sveda a zna se da je najmanje 50% nase krivice. Znaci, nema sanse da dobiju spor ali se i dalje bore. Ako nista, pazice evropski rukometni savez koga ce nam poslati za sudije i delegata sljedeci put. Za ovo sam skroz siguran iz vlastitog iskustva kada su moj tim sudije stalno podkradali. I jednom nam pukne film i napravimo frku na utakmici, i poslije toga su nam stalno slali prvorazredne sudije iako im se to nije novcano isplatilo. Sa pravim sudijama vise nikad nije bilo problema jer su ljudi drzali do svog integriteta i reputacije. Poenta je, da se nas fudbalski savez zalio svaki put kad su nas zakidali i da su tjerali te slucajeve po kojekakvim komisijama i sudovima, prije ili kasnije bi dobili i dobre sudije. Siguran sam da bi tada otisli na neko prvenstvo.
3. Uticaj Saveza na odabir ograca, a i "neigraca", je velik. Sjeti se samo koji su "neigraci" startovali u vaznim utakmicama a poslije se nikad nisu pojavili.
4. Nekima u Savezu i te kako odgovara da ne odemo na neko prvenstvo zbog njihovih otvorenih simpatija prema reprezentacijama Hrvatske i Srbije. Iz istih razloga, ti ljudi u Savezu cine sve da oslabe reprezentaciju BiH kroz blokiranje mladih igraca iz izbjeglistva i dijaspore da zaigraju za nas. Njima je povoljnije da ti mladi talenti zaigraju za Hrvatsku i Srbiju nego za BiH. Cak im ne smeta ako se igraci odluce za selekcije Svedske, Svicarske, Njemacke, Danske, itd.
Za zakljucak... Borba protiv loseg rada Saveza na internacionalnom planu (reprezentacija) ne iskljucuje i borbu protiv nelegalnosti u domacim ligama. Ko hoce, moze i u stanju je sve!
samo mali dodatak na tačku br.4: pored simpatija prema drugim zemljama a na uštrb one u kojoj, ako ništa drugo, zarađuju svoj hljeb/kruh, tu je i čuvena inspekcija UEFA koja, obzirom da savezu koji se plasira na završnicu uplati par miliončića eura, uredno prekontroliše kuda idu pare i kako se barata njima, i tu onda nema da 80% tropškova bude svedeno pod "ostalo"... e to je još jedan razlog što njima ne odgovara da odemo bilo gdje.
vi pričate o bojkotu klubskih utakmica kao da imamo prosječnu posjećenost na nivou Bundes lige?
Krivi su navijači Sarajeva i Željezničara, zato što iz njihovih klubova od 15 članova UO ima 1 predstavnik? Treba zbog njega 1. koji zarađuje dnevnice na sjednicama da svi bojkotujemo svoje klubove? Klubove koji, konkretno u slučaju sarajevskih klubova, trpe najviše štete zbog ovakvog saveza? Uostalom, uporedite posjećenost sarajevskog gradskog derbija (realno i željama mnogih klubova iz "velikih mjesta" uprkos - najatraktivnija fudbalska utakmica naše države) prije npr deset godina i sada, pa ćete vidjeti da je (i) taj bojkot utakmica već odavno na snazi.
Čini mi se da malo miješate uzrok i posljedicu... kao i da brkate brojke... par stotina nije isto kao i 10.000 protiv Bugarske. Ili 15.-20.000 na Koševu za dobrobit b.h fudbala nedavno.
hajmo postaviti ovako pitanje: koliko vas je bilo i na gore spomenutoj utakmici na Koševu i protiv Bugarske?
-
nedzad9
#103 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
juce u restoranu lovacki dom u jablanici su bili bogdan ceko colakovic i jos par njih nisam ih mogao prepoznat bio sam sto do njihovog a mezilo se i pilo se pricalo se o rezultatima u premier ligi stizali su im rezultati nesta se oko komsica pricalo al nije se bas sve culo steta sto nisam imo diktafon mogo sam pare zaraditi na tom snimku 
-
shalaedin
#104 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Ovo je moj stari post na vjecitu temu o reprezentaciji... mislim da savezu ne treba pruziti podrsku ali reprezentaciji da...polako odzvanja savezu Munibu se sudi, Pasalic vec svjedocio a polako ce i ostali... Prvo Munib, pa polako ce i Iljo a onda i ostatak klape...EVO TI SVI RAZLOZI ZBOG CEGA BI NSBIH TREBALI SMJENITI:
1. MUTNE FINANSIJSKE RADNJE,
2.MJESANJE POLITIKE U SPORT,
3.IZNUDJIVANJE PARA ZA NASTUPE IGRACA U REPKI ,
4.MUTNE PRIJATELJSKE UTAKMICE,
5.UNAPRIJED NAMJESTANA PRVENSTVA,
6.KORUMPIRANE SUDIJE,
7. ZBOG TJERANJA PRAVIH LJUDI SA STOLICA SAVEZA (ONI KOJI SU OTISLI IZ SAVEZA A INSISTIRALI SU NA UJEDNINJAVANJEM I NIZIH RANGOVA TAKMICENJA OD PREMIJER LIGE)
8. ZBOG TJERANJA HADZIBEGICA, KODRE I ONIH KOJI IM NISU HTIJELI ICI NIZ DLAKU,
9.ZA PREMALO NASIH PRAVIH STRUCNJAKA
10.ZBOG NEBRANJENJE VLASTITE REPREZENTACIJE I NJENIH NAVIJACA,
11. ZATO STO NE POSTUJU VOLJU NARODA I ISTRAJAVAJU U SVOME BEZOBRAZLUKU...
JOS JE OVIH RAZLOGA...
RAZLOZI ZBOG KOJIH SU KRIVI IGRACI:
1. LOSA FORMA NA STARTU KVALIFIKACIJA (NEMA KVALIFIKACIJA KOJIH MI NISMO LOSE OTVORILI),
2. NEDOSTATAK POBJEDNICKOG MENTALITETA,
3. PODCIJENJIVANJE PROTIVNIKA ( U STILU PROTIV JAKIH IGRAMO DOBRO, PROTIV SLABIJIH JOS SLABIJE)
4. LOSA PRIPREMLJENOST NASIH IGRACA (IGRAMO U PROSJEKU 70 MINUTA DOBRO I ONDA KONDICIONO PADNEMO),
5. NEOBJEKTIVNOST, NEODGOVORNOST I BAHATOST KOJI SU PRIMJETNI U NASOJ IGRI,
6. EMOTIVNOST KOJA NAS NEKADA KOSTA GLAVE (NE ZNAM DALI IMA UTAKMICE U KOJOJ SMO MI IGRALI HLADNO ODMJERENO I BORBENO U KOJOJ SMO DOMINIRALI I NAPROSTO DEMOLIRALI PROTIVNIKA)
7.ZBOG TOGA STO I DAN DANASNJI NISU JAVNO PROGOVORILI PROTIV SAVEZA OSIM PAR POJEDINACA (BOLICA, KODRE CAK I BARBAREZ NIJE NAVEO PRAVE RAZLOGE ZBOG CEGA SE OPROSTIO OD REPREZENTACIJE)
8. ZBOG TOGA STO U POTPISALI FAMOZNO PISMO I UPROPASTILI KVALIFIKACIJE,
9.ZATO STO NE ZNAJU PODNJETI KRIVICU I PREBACUJE NA DRUGE
10. ZATO STO SE NIKADA NISU IZDIGLI IZNAD SUDIJSKIH NEPRAVDI I POKLONILI NAM POBJEDU (PREOKRENULI REZULTAT I DOBILI UTAKMICU) ...
RAZLOZI ZBOG KOJIH SU MEDIJI KRIVI:
1. OVO JE PRVI I JEDINI RAZLOG KOJI IMAM DA NAVEDEM... NISU OBJEKTIVNI... POSLJE JEDNOG PORAZA BRANE IH AKO SU DOBRO IGRALI A IZGUBILI, POSLJE DVA PORAZA VEC TRAZE MOGUCE UZROKE I ODGOVORNOSTI , A POSLJE TRECEG JEBU IM MATER ZABORAVLJAJUCI NA SVE USPJEHE KOJE SU IMALI. A KADA SE POBJEDJUJE PRAVE HVALOSPJEVE ...
NAMA TREBA REPKA, KOJA BEZ OBZIRA NA STANJE U NASEM NSBIH-E I U ZEMLJI UOPSTE, DATI SVE OD SEBE DA IZVEDU OVU ZEMLJU IZ SJENE KAO STO SU NASI OCEVI DAVALI ZIVOTE KAKO BI SACUVALI OVO MALO BOSNE... NAMA TREBA REPKA U KOJOJ NECE IGRACI TRAZITI RAZLOGE U DRUGIMA ZA SVOJE PORAZE JER SU IMALI I BOLJIH KVALIFIKACIJA GDJE SU BILI NA PRAGU VELIKIH TAKMICENJA... KRENUCE PRVO OD SEBE, PA ONDA OD OSTALIH... RECI "MI SMO KRIVI, OLAKO SMO USLI U UTAKMICU, NAPADALI SMO, DOPUSTILI SMO DA NAS PAR SUDIJSKIH ODLUKA POKOLEBA I SLOMI U NASEM CILJU... "
EVO TI PRIMJERA KAKVI SMO MI. KLJUCNA UTAKMICA PROTIV DANSKE MI ILI ONI... STADION KRCAT... MI NA JUGU... DANCI BOLJE OTVARAJU UTAKMICU, PRILIKA ZA PRILIKOM GO DANACA... STADION JE U MUKU... NEMA PODRENJA... PORED SAMARA OD DANACA MI IM DAJEMO JOS JEDAN SAMAR...
NA STADIONU KOMPLETNOM JEDINO SE JA CUJEM... "JEBEM LI VAM MAJKU NAVIJAJ TE NISU POMRLI... NAVIJAJ TE MAJKU LI VAM JEBEM, PICKE JEDNE..." I ONDA PAR NAS NA JUGU POVEDEMO PJESMU PORED FANATIKOSA KOJI SU KOBAJAGI NAVIJACI I CITAV JUG NAVIJA. SVI KOJI SU BILI U BG-U ZNAJU KOLIKI JE BROJ FANATIKOSA BIO U ODNOSU NA DOMACU RAJU... NIJE IH BILO DESETAK... NASPRAM PAR STOTINA NAVIJACA IZ BIH-A... JEBIGA SKUPO DO BG-A...
DATI NAVEDEM JOS RAZLOGA ZASTO SMO MI LOSI NAVIJACI...
1.NEZNAMO DA BODRIMO REPREZENTACIJU (ONOME KO SE OD NAS PO VJERI RAZLIKUJE JEBEMO MAJKU BALIJSKU, USTASKU, CETNICKU UMJESTO DA IH POSTUJEMO IPAK IGRAJU POD NASOM DRZAVNOM ZASTAVOM),
2.ZATO STO SUTIMO SVAKI PUT POSLJE GOLA,
3.ZATO STO SMO PODJELJENI NA FANATIKOSE (DIJASPORA), MANIJAKE, PITARE, ROBIJASE (CESTO SE I POTUCEMO MEDJU SOBOM IZ MEDJUNAVIJACKIH RAZLOGA) ... ZATO STO NASA SRCA I U TAKVIM PRILIKAMA KADA TREBA DA STANEMO SKUPA OSTAJU PODJELJENA
4.ZATO STO NIKADA NISMO OBNOVILI VEZE SA ONIMA KOJI VOLE BIH-A A ZIVE U RS-U (A VJERUJ TE MI IMA I TAKVIH, MADA MANJE)
5. ZATO STO KAD HOCEMO DA RUSIMO SAVEZ MI NEMAMO NACINA, KADA ODEMO PRED SAVEZ TADA SE OD NAS NEKO OBAVEZNO OGRADI AKO RAZBIJEMO STAKLO (NPR. FANATIKOSI SU SE OGRADILI OD DIVLJANJA MANIJAKA I PITARA PRED SAVEZOM)
6.ZATO STO STO GODINA RUSIMO SAVEZ A DA U NJEGA NOGOM NISMO NI KROCILI ... PITO BIH VAS KADA BI SVA OMLADINA SARAJEVA, ZENICE, TUZLE, MOSTARA I ONI KOJI VOLE REPKU A ZIVE U MANJEM ENITETU DOSLI PRED NOGOMETNI SAVEZ U BROJU OD STOTINJAK HILJADA PA NAPUNILI GRAD I BLOKIRALI CARSIJU KOMPLETNU PITALI BI SE POLICAJCI KAKO BI NAS RASTJERALI PRED NOGOMETNIM...SIGURNO IM NEBI POSLO ZA RUKOM DA NAS RASTJERAJU KAO STO SU ZADNJI PUT TO URADILI
NEKADA SMO SVIMA ZNALI SAMAR UZVRATITI I PRED JACIM PONOS SACUVATI, ALI DANAS TO NIJE TAKO... NEMAMO NI PONOSA NI POBJEDNICKOG MENTALITETA... GENERALNO NACIJA KOMPLETNA PATI OD TOGA.
Sto se tice ovoga posta, ako ponovimo sve ove greske definitivno nema nam nikakvog plasmana ni na euro ni na svijetsko u narednih 100 godina
-
_wega@
#105 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
zaista dobra ideja i treba sto prije savez napolje a momcima svaka cast i bit ce jos bolji kad odu lopovi a ima valjda i postenih ljudi koji bi trebali biti na celu saveza a za kraj----SAVEZ NAPOLJE A MOMCIMA PUNO SRECE/