Bojkot ntv Hayat!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sarajevac071

#76 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by sarajevac071 »

bio je premijer i kod bakira na "60 minuta"
b@tto

#77 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by b@tto »

sarajevac071 wrote:bio je premijer i kod bakira na "60 minuta"
ali nije pitan kakvu kafu voli i da li pomaže ženi u pranju suđa,nego puno ozbiljnije stvari
d2

#78 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by d2 »

emisija dnevnica, zamisli, nije politicka emisija, nego revijalna. izmedju ostalog to odreduje i teme o kojima se prica u toj emisiji
cunga lunga

#79 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by cunga lunga »

ma ja bojkotujem hayat iz drugih razloga: primitivizam, provincijalnost i sl. a ne zbog brankovica i sl emisija..
jedino sto vrijedi i sto postujem je senad hazifejz i CD...
d2

#80 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by d2 »

ne ulazim u to, svako ima svoj izbor, samo kazem za dnevnicu i teme u istoj.
pozz
b@tto

#81 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by b@tto »

d2 wrote:emisija dnevnica, zamisli, nije politicka emisija, nego revijalna. izmedju ostalog to odreduje i teme o kojima se prica u toj emisiji

tačno,ali nekog ko se sumnjiči za kriminal se ne dovodi ni u kakvu emisiju revijalnog tipa,ali tv hayat je to
b@tto

#82 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by b@tto »

d2 wrote:emisija dnevnica, zamisli, nije politicka emisija, nego revijalna. izmedju ostalog to odreduje i teme o kojima se prica u toj emisiji

tačno,ali nekog ko se sumnjiči za kriminal se ne dovodi ni u kakvu emisiju revijalnog tipa,ali tv hayat je to
d2

#83 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by d2 »

ti si gore rekao da je ovo problem

"ali nije pitan kakvu kafu voli i da li pomaže ženi u pranju suđa,nego puno ozbiljnije stvari"

i ja sam ti odgovorio na to, to sto si sada napisao je nesto drugo.
metal_rules_cura

#84 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by metal_rules_cura »

Nisam pogledala televizije ne pamtim otkad :D

Hayat konkretno nisam najmanje 3 godine. Bolje je citati knjige svakako.
more_bit_bidne

#85 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by more_bit_bidne »

zadnji put gledo hayat kad su prikazivali lost i to ono na samom pocetku prvu sezonu prvi put, kad je odnos programa i reklame bio 2 naprema 1, 2 minute programa 1 minuta reklama, epizodo od 40 min razvuku na sat i nesto.
d2

#86 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by d2 »

prije pisanja svacega trebao bi znati da kolicinu reklama u satu propisuje regulatorna agencija za medije i krsenja se masno placaju, mislim da trenutno moze biti 10 minuta reklama u sat programa, vjerovatno se moze provjeriti na stranicama raka...
more_bit_bidne

#87 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by more_bit_bidne »

pusti ti rak, mislis da ima neko zaduzen da prati to? toliko su mi na zaivce isli bili tad da sam nasao duzinu trajanja epizode, zabiljezio kad je pocelo i kad zavrsilo 2:1
malizeleni

#88 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by malizeleni »

Recept za bolji zivot sa Lakom kao gostom je jedina emisija koju sam gledao od pocetka do kraja na nashoj TV. Inache rijetko kad gledam tv uopste :)
d2

#89 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by d2 »

more_bit_bidne wrote:pusti ti rak, mislis da ima neko zaduzen da prati to? toliko su mi na zaivce isli bili tad da sam nasao duzinu trajanja epizode, zabiljezio kad je pocelo i kad zavrsilo 2:1
ne mislim da ima, znam da ima. ti se kao gledalac uvijek mozes obratiti raku i reci ja mislim da je program bio uvrjedljiv za mene ili da kolicina reklama nije odgovarala propisanoj...
VMG

#90 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by VMG »

malizeleni wrote:Recept za bolji zivot sa Lakom kao gostom je jedina emisija koju sam gledao od pocetka do kraja na nashoj TV. Inache rijetko kad gledam tv uopste :)
Nas narod voli kokuze!!! :-)
Gandalf

#91 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by Gandalf »

Hayat je gadan k'o Avaz , ako iko može biti gadan k'o Avaz - to i jesu mediji za Brankovića - ta dva ogavna medija jedino i mogu prikazati premijera u ljudskom obliku , mada svi znamo da "skromni bošnjaci" spadaju u posebnu rasu koju predvode alijin mali , a koje ni sam Darwin ne bi znao u koju podgrupu orangutana da svrsta :x :x :x :x :x
Benighted

#92 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by Benighted »

Gandalf wrote:Hayat je gadan k'o Avaz , ako iko može biti gadan k'o Avaz - to i jesu mediji za Brankovića - ta dva ogavna medija jedino i mogu prikazati premijera u ljudskom obliku , mada svi znamo da "skromni bošnjaci" spadaju u posebnu rasu koju predvode alijin mali , a koje ni sam Darwin ne bi znao u koju podgrupu orangutana da svrsta :x :x :x :x :x
e jebiga poce standardno zavrsi na rasizam...
nekad i kritika svojom jacinom izgubi smisao...
McDizdar

#93 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by McDizdar »

Čuo sam da Branković kuha ponekad u kući PO ZAKONU. Opere ponekad i suđe hanumi PO ZAKONU. Čini mi se da mu nije mrsko ni usisati PO ZAKONU. Gdje li je to sve naučio ne znam ali je PO ZAKONU. Pih, pored svih premijerskih obaveza ima i za to vremena PO ZAKONU. :run:
Gandalf

#94 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by Gandalf »

Benighted wrote:
Gandalf wrote:Hayat je gadan k'o Avaz , ako iko može biti gadan k'o Avaz - to i jesu mediji za Brankovića - ta dva ogavna medija jedino i mogu prikazati premijera u ljudskom obliku , mada svi znamo da "skromni bošnjaci" spadaju u posebnu rasu koju predvode alijin mali , a koje ni sam Darwin ne bi znao u koju podgrupu orangutana da svrsta :x :x :x :x :x
e jebiga poce standardno zavrsi na rasizam...
nekad i kritika svojom jacinom izgubi smisao...
Nisam rasista - mada mi je žao što sam vrijeđao orangutane poredeći ih sa "našim dragim" političarima :P
McDizdar

#95 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by McDizdar »

d2 wrote:prije pisanja svacega trebao bi znati da kolicinu reklama u satu propisuje regulatorna agencija za medije i krsenja se masno placaju, mislim da trenutno moze biti 10 minuta reklama u sat programa, vjerovatno se moze provjeriti na stranicama raka...
RAK - buuuu

Prošle godine sam im slao pritužbu zbog očiglednog favoriziranja jedne političke stranke (SDA :D ) na jednoj lokalnoj TV stanici, stranka ih finansira i postali su njihov portparol, vijesti se svedu na priče koje je boje je štrik stranačkog funkcionera na kojem suši gaće. Pošto sam imao vremena nakupio sam hrpu dokaza, čačkao i po sudskom registru i dobio odgovor - da bi se radilo o povredi principa objektivnosti potrebno je da se nađe cijeli niz radnji kojim se taj princip povrijeđuje a ne tek nekoliko njih. :-)

RAK je politički instrument, na mnoge pritužbe se i ne obaziru i uopšte ne odgovaraju ako im ne pašu.
KPNCTNJAH

#96 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by KPNCTNJAH »

[u]za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:
No_oNe__ wrote:
I misliš zbilja da je to razlog za bojkot? PA neće tebe dovest ili mene.. :D

Ja bi ih radije bojkotirao zbog reklama za vrijeme F1, ali nema na HRTU, pa što bi dr. Arsla rekao: "Mi smo prinuđeni da ovo gledamo!" :-)

Da zato ja dok su te reklame okrenem na RTL i obicno te minute dok su reklame budu kljucne za samu utrku :-D
McDizdar

#97 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by McDizdar »

I usput, ništa od pritužbi zbog reklama na Hayat-u.

http://cra.ba/bs/legal/rules-codes/broa ... px?cid=562

"Privatne radio i TV stanice

(b) Od privatnih radio i TV stanica, RAK očekuje da primjenjuju odgovornu procjenu rasporeda i broja reklama, i posebno da rukovode internim sistemima sposobnim da identifikuju unaprijed i izbjegnu neprikladno približavanje reklamnog materijala i programa.

Javne radio i TV stanice

(c) Kvantitet reklama i drugih plaćenih poruka, kao i komercijalno sponzorisanih programa kod javnih stanica ne može premašiti četiri (4) minute vremena u programu po satu za javne TV stanice i šest (6) minuta vremena u programu po satu za javne radio stanice."

Ograničenje se odnosi samo na javne TV stanice.
saibaba

#98 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by saibaba »

pa dobro ima tu i humanitarna crta ....

Ako cura iz komšiluka ima problema sa nalazenjem zivotnog saputnika zaposle je kao voditeljicu :D
d2

#99 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by d2 »

McDizdar wrote:
d2 wrote:prije pisanja svacega trebao bi znati da kolicinu reklama u satu propisuje regulatorna agencija za medije i krsenja se masno placaju, mislim da trenutno moze biti 10 minuta reklama u sat programa, vjerovatno se moze provjeriti na stranicama raka...
RAK - buuuu

Prošle godine sam im slao pritužbu zbog očiglednog favoriziranja jedne političke stranke (SDA :D ) na jednoj lokalnoj TV stanici, stranka ih finansira i postali su njihov portparol, vijesti se svedu na priče koje je boje je štrik stranačkog funkcionera na kojem suši gaće. Pošto sam imao vremena nakupio sam hrpu dokaza, čačkao i po sudskom registru i dobio odgovor - da bi se radilo o povredi principa objektivnosti potrebno je da se nađe cijeli niz radnji kojim se taj princip povrijeđuje a ne tek nekoliko njih. :-)

RAK je politički instrument, na mnoge pritužbe se i ne obaziru i uopšte ne odgovaraju ako im ne pašu.
moguce, ja sam cuo da su objektivni ali ako imas konkretna iskustva koja navodis iznad onda je moguce da je tako kako kazes
coek

#100 Re: Bojkot ntv Hayat!

Post by coek »

...
Last edited by coek on 22/03/2010 14:29, edited 1 time in total.
Post Reply