Bojkot Neuma

Locked
Nomo

#201 Re: Bojkot Neuma

Post by Nomo »

Bodkin
kad pacijenti kao ti zive u zemlji nije ni cudo da je zemlja u kurcu. sta mislis sta traze valonci kad onu u flamanski dio belgije u prodavnici?
sta mislis da traze svicarci iz njemackog dijela kad odu u francuski
? sta mislis da
traze italijani sa sjevera italije iz tirola kad odu u rim
? idi bolan vrati se u rupu iz koje si izasao pred izbore
Smijesno . Njemacki , francuski , talijanski su potpuno razliciti jezici . jezik kojim govorim ja u sarajevu i onaj tamo u Neumu je jedan te isti jezik . Svako u Neumu a i sire zna sta je hljeb . Hljeb , hleb , i kruh pripadaju jednom te istom jeziku bez obzira kako se on zove .
Objektivni navijac

#202 Re: Bojkot Neuma

Post by Objektivni navijac »

Kada je vec tema o pitoreksnom bosanskom ljetovalistu na Jadranu ,da upitam upucene dokle se doslo sa realizacijom ideje o izgradnji djamije u Neumu. :? :D
Potrosni_Materijal

#203 Re: Bojkot Neuma

Post by Potrosni_Materijal »

Objektivni navijac wrote:Kada je vec tema o pitoreksnom bosanskom ljetovalistu na Jadranu ,da upitam upucene dokle se doslo sa realizacijom ideje o izgradnji djamije u Neumu. :? :D
posto su nadlezni uvidjeli da ce islamizacija lokalnog stanovnistva teci otezano. rokovi su odgođeni a plan je pomjeren za neko bolje vrijeme.
detroit-mercy

#204 Re: Bojkot Neuma

Post by detroit-mercy »

Nomo wrote:Bodkin
kad pacijenti kao ti zive u zemlji nije ni cudo da je zemlja u kurcu. sta mislis sta traze valonci kad onu u flamanski dio belgije u prodavnici?
? sta mislis da
Smijesno . Njemacki , francuski , talijanski su potpuno razliciti jezici . jezik kojim govorim ja u sarajevu i onaj tamo u Neumu je jedan te isti jezik . Svako u Neumu a i sire zna sta je hljeb . Hljeb , hleb , i kruh pripadaju jednom te istom jeziku bez obzira kako se on zove .
Nije problem nerazumijevanja nego lijecenja kompleksa i onda mi cijenjeni forumas dodje i objasnjava kako to nije lijecenje kompleksa nego eto ne razumiju se ko prosjecan Nijemac i Italijan :-) .
Bodkin

#205 Re: Bojkot Neuma

Post by Bodkin »

Nomo wrote:Bodkin
? sta mislis da
ja i? drugacije ljudi zovu i ti treba to da postujes, a da da valjas gluposti
detroit-mercy

#206 Re: Bojkot Neuma

Post by detroit-mercy »

Objektivni navijac wrote:Kada je vec tema o pitoreksnom bosanskom ljetovalistu na Jadranu ,da upitam upucene dokle se doslo sa realizacijom ideje o izgradnji djamije u Neumu. :? :D
Prvo hoce da osunete sto vise naroda pa onda dolazi dzamija :mrgreen: .
Bodkin

#207 Re: Bojkot Neuma

Post by Bodkin »

detroit-mercy wrote: Nije problem nerazumijevanja nego lijecenja kompleksa i onda mi cijenjeni forumas dodje i objasnjava kako to nije lijecenje kompleksa nego eto ne razumiju se ko prosjecan Nijemac i Italijan :-) .
vrti ti ocima do ujutro. u tom dijelu zemlje zive ljudi koji hljeb zovu kruhom. veci je kompleks uvrijediti se zato sto oni NAPRAVE FACU :lol: kad im trazis hljeb. o cemu mi pricamo bolan
Potrosni_Materijal

#208 Re: Bojkot Neuma

detroit-mercy wrote:
Prvo hoce da osunete sto vise naroda pa onda dolazi dzamija :mrgreen: .
to i ja kazem. cekaju se malo bolji dani :D
NIN

#209 Re: Bojkot Neum-a

Post by NIN »

cpu_fan wrote:Ma bude Neum pun bošnja. S vremena na vrijeme osvanu na naslovnici avaza s modricama od batina nakon čega bude pojeo vuk magarca. Samo oni i ostavljaju pare. Misliš da imaju neke koristi od vikend latina.
Bude, bude, samo sto niko ne obraca paznju s kim su se pobili, koliko je godina tim bosnjama i kada se desio incident!
Drinski

#210 Re: Bojkot Neuma

Post by Drinski »

Bodkin wrote: ja i? drugacije ljudi zovu i ti treba to da postujes, a da da valjas gluposti
Pa on to i poštuje, ne poštuju ovi u Neumu.
detroit-mercy

#211 Re: Bojkot Neuma

Post by detroit-mercy »

Bodkin wrote:
Nomo wrote:
Ne seri, i ja to drugacije zovem i oni bi trebali to da postuju. Valjda je to srz usluzne djelatnosti ili samo za Rvacku vrijede druga pravila. Ja postujem i kada mi kaze da je kruh toliko i toliko ili vrhnje je toliko i toliko i ne pokusavam nikog da ispravljam, jer razumijem isto kao sto i ta osoba razumije kada joj se trazi hljeb, kajmak, pavlaka.
dobojlija81

#212 Re: Bojkot Neuma

Post by dobojlija81 »

ko traži gujici :) čepa dobit ce i od rodjenog brata šljagu
Objektivni navijac

#213 Re: Bojkot Neuma

Post by Objektivni navijac »

Bodkin wrote: ja i? drugacije ljudi zovu i ti treba to da postujes, a da da valjas gluposti
Ne lupetaj,turisticki djelatnici i ljudi koji zive od turizma MORAJU znati strane jezike,ako mu neko trazi ljeb na engleskom,njemackom ili bosanskom. Siroki osmijeh i pruzanje artikla.
Ako je bosanski za njih strani jezik. Cak ako je i strani jezik,sluzbeni je jezik u njihovoj zemlji. Svi nepismeni crnci u Africi perfektno pricaju engleski,to im je sluzbeni jezik. Znaci AKO ga ne zna onda je prodavacica debelo retardirana. No,znamo mi o cemu se radi u tom slucaju i sto bi kolega iz siromasnoga grada Detroita rekao : samo dobro ispickati :D :D
Potrosni_Materijal

#214 Re: Bojkot Neuma

dobojlija81 wrote:ko traži gujici :) čepa dobit ce i od rodjenog brata šljagu
ili prevedeno nas nas obicni narodski jezik, kad budes umirao, ti se smij, a drugi neka placu, jer kad si se ti radjao drugi su se smijali, a ti si plakao.
Pol_Pot

#215 Re: Bojkot Neuma

Post by Pol_Pot »

Jel treba onda i Švabu natjerat da govori kruh?
Bodkin

#216 Re: Bojkot Neuma

Post by Bodkin »

detroit-mercy wrote:
Bodkin wrote:
cpu_fan wrote:
A koja je svrha ići dole, trošiti svoj novac i preživljavati uvrede počevši od banalnog primjerama kad u prodavnici tražiš hljeb umjesto kruha (ne kažem da ovoga nema širom lijepe naše), a da ne pričamo o drugim stvarima.
kad pacijenti kao ti zive u zemlji nije ni cudo da je zemlja u kurcu. sta mislis sta traze valonci kad onu u flamanski dio belgije u prodavnici? sta mislis da traze svicarci iz njemackog dijela kad odu u francuski? sta mislis da traze italijani sa sjevera italije iz tirola kad odu u rim? idi bolan vrati se u rupu iz koje si izasao pred izbore
Inace razlike izmedju valonskog, flamanskog, njemackog, italijanskog su fakat kao i razlike izmedju jezika koje se upotrebljavaju u nasim krajevima :mrgreen: . Jedan Italijan razumije Svabu ko sto Hrvat razumije Bosanca :mrgreen:, jebote jest ti glupo poredjenje. Da si rekao da Britanci koriguju svoj jezik kada dodju u USA pa hajde, mada Britanci ne koriguju u USA niti Ameri u Britaniji ali strasno se razumiju i nemaju problema. Btw, jednom je tako jedna snasa u mene hanumi tako u prodavnici pokusala s tom forom da ne razumije sta je hljeb, pa je bila tako ispickana da je od tada pa do kraja odmora bila jako usluzna i znala je sta je i hljeb i sve ostalo :mrgreen: .
Mislim, ako se vec pozivas na civilizovanost onda bi trebao zemljacima objasniti da se nalaze u usluznoj djelatnosti gdje je cutomer king :mrgreen:, a ne lijecenje kompleksa neke prodavacice koja nema ni osam razreda osnovne kako treba i koju gazda svako jutro dobro izjebe pa onda trazi prvu zrtvu da se i ona huda istrese :skoljka: .
Glede bojkota, jebes bojkot, Neum je BiH :bih: .
ne koriguju ga ali jesi li ti vidio na sta je covjek napisao. dakle da ti pojasnim, njemu je smetalo sto mu neko slaze FACU kad on naruci hljeb. mislim o cemu bolan vise da pricamo. ja sam tu vidio o kakvoj se osobi radi. dalje, ajmo ovako. idemo u zivinice, zavidovice ili bugojno da trazimo kruh. da vidimo kako cemo proci

p.s. i da, ja u centru zagreba trazim hljeb i govorim hiljada. nemoj mi svega ti drzati predavanja. ali ovakvim pacijentima koji slicne teme pokrecu cilj nije diskusija nego samo zakuhavanje i medjunacionalne tenzije. zato neg odjebu u skokovima
detroit-mercy wrote:
Bodkin wrote:
Ne seri, i ja to drugacije zovem i oni bi trebali to da postuju. Valjda je to srz usluzne djelatnosti ili samo za Rvacku vrijede druga pravila. Ja postujem i kada mi kaze da je kruh toliko i toliko ili vrhnje je toliko i toliko i ne pokusavam nikog da ispravljam, jer razumijem isto kao sto i ta osoba razumije kada joj se trazi hljeb, kajmak, pavlaka.
prvo, malo kulture ne bi bilo naodmet ;-)

drugo, nigdje ja nisam rekao da ti trebas traziti kruh. dok sam se bavio sportom, otisli smo u hr i lik iz moje ekipe koji je hrvat mi je rekao da ce on traziti hljeb u prodavnici jer on inace kupuje kruh. poslao sam ga u kur** i trazio hljeb. ALI ova prica je pocela zato sto mu je neko SLOZIO FACU jer on trazi hljeb. da ti ponovim, SLOZIO MU JE FACU. a ti sad nastavi braniti takve pacijente i zauzimati njihovu stranu
detroit-mercy

#217 Re: Bojkot Neuma

Post by detroit-mercy »

Bodkin wrote:
detroit-mercy wrote: Nije problem nerazumijevanja nego lijecenja kompleksa i onda mi cijenjeni forumas dodje i objasnjava kako to nije lijecenje kompleksa nego eto ne razumiju se ko prosjecan Nijemac i Italijan :-) .
vrti ti ocima do ujutro. u tom dijelu zemlje zive ljudi koji hljeb zovu kruhom. veci je kompleks uvrijediti se zato sto oni NAPRAVE FACU :lol: kad im trazis hljeb. o cemu mi pricamo bolan
Ne pravi se gluplji nego sto jesi :mrgreen: ja ne pravim facu kada mi kaze kruh, niti me vrijedja kada kaze kruh niti bilo sta drgo, ali me vrijedja kada se prave tako glupi kao to pa ko biva ne znaju sta je hljeb ili nemaju hljeba nego samo kruha :mrgreen: . U tome je razlika. I problem sa hljebom/kruhom nije nikada kada si u razgovoru sa normalnom osobom nego vazda iskompleksirana bagra kojoj je zivot tako sjeban da onda lijece komplekse na drugima.
I kako da je taj problem samo u jednom dijelu zemlje, u Istri nemaju sa tim problema, u Zagrebu isto tako, cak ni u Podravini gdje pricaju neki peti dijalekt nemaju problem sa hljebom :mrgreen: . Jedino ovi veliki Rvati kockastih glava ne znaju sta je hljeb :mrgreen: .
Potrosni_Materijal

#218 Re: Bojkot Neuma

sve ovo ono, a zeleni se suncobrani stavljaju :D

Image
Bodkin

#219 Re: Bojkot Neuma

Post by Bodkin »

Objektivni navijac wrote:
Ne lupetaj,turisticki djelatnici i ljudi koji zive od turizma MORAJU znati strane jezike,ako mu neko trazi ljeb na engleskom,njemackom ili bosanskom. Siroki osmijeh i pruzanje artikla.
Ako je bosanski za njih strani jezik. Cak ako je i strani jezik,sluzbeni je jezik u njihovoj zemlji. Svi nepismeni crnci u Africi perfektno pricaju engleski,to im je sluzbeni jezik. Znaci AKO ga ne zna onda je prodavacica debelo retardirana. No,znamo mi o cemu se radi u tom slucaju i sto bi kolega iz siromasnoga grada Detroita rekao : samo dobro ispickati :D :D
tako svojima po kuci sefe. to jedan. dva, ajde citiraj gdje sam rekao da trebas traziti kruh, a ne hljeb. ajde zivota ti. odoh sam sa teme iste sekunde. ako ne nadjes onda sam sebe po celu opali. moze?
DaysleepeR

#220 Re: Bojkot Neuma

Post by DaysleepeR »

nego i dalje mi nije jasno kako ubijediti ljude da bojkotuju Neum jer se pokretaču tako ćefnulo
Last edited by DaysleepeR on 20/06/2014 14:29, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#221 Re: Bojkot Neuma

Post by detroit-mercy »

Pol_Pot wrote:
Jel treba onda i Švabu natjerat da govori kruh?
Jok, Svabi se treba uvuc u pakas maksimalno, da samo pertle vire :mrgreen: .
Kad vidim taj hamelj, onda namjerno pocnem da pricam Njemacki ili Engleski :mrgreen: , da vidis kako su onda usluzni. Samo sto ne pitaju trebal popusit a vamo se ko biva kurce :skoljka: .
Bodkin

#222 Re: Bojkot Neuma

Post by Bodkin »

detroit-mercy wrote:
Bodkin wrote:
Ne pravi se gluplji nego sto jesi :mrgreen: ja ne pravim facu kada mi kaze kruh, niti me vrijedja kada kaze kruh niti bilo sta drgo, ali me vrijedja kada se prave tako glupi kao to pa ko biva ne znaju sta je hljeb ili nemaju hljeba nego samo kruha :mrgreen: . U tome je razlika. I problem sa hljebom/kruhom nije nikada kada si u razgovoru sa normalnom osobom nego vazda iskompleksirana bagra kojoj je zivot tako sjeban da onda lijece komplekse na drugima.
I kako da je taj problem samo u jednom dijelu zemlje, u Istri nemaju sa tim problema, u Zagrebu isto tako, cak ni u Podravini gdje pricaju neki peti dijalekt nemaju problem sa hljebom :mrgreen: . Jedino ovi veliki Rvati kockastih glava ne znaju sta je hljeb :mrgreen: .
dobro sefe, vidim da si tokmak. ja kontao imas par cistih u glavi. evo, pokusaci polako pa mozda i kontas. dakle forumas gore se zalio da mu u neumu kad on trazi hljeb ONI NAPRAVE FACU I DONESU MU JEBENI HLJEB. jel sad jasnije? znaci, njegov problem je taj sto mu neko NAPRAVI FACU KAD NARUCI HLJEB I DOBIJE GA. hoces i dalje kao vo da se zalijeces ili ces procitati post do kraja?
Potrosni_Materijal

#223 Re: Bojkot Neuma

dosadni ste :D
detroit-mercy

#224 Re: Bojkot Neuma

Post by detroit-mercy »

Bodkin wrote:
detroit-mercy wrote:
Bodkin wrote:
kad pacijenti kao ti zive u zemlji nije ni cudo da je zemlja u kurcu. sta mislis sta traze valonci kad onu u flamanski dio belgije u prodavnici? sta mislis da traze svicarci iz njemackog dijela kad odu u francuski? sta mislis da traze italijani sa sjevera italije iz tirola kad odu u rim? idi bolan vrati se u rupu iz koje si izasao pred izbore
Inace razlike izmedju valonskog, flamanskog, njemackog, italijanskog su fakat kao i razlike izmedju jezika koje se upotrebljavaju u nasim krajevima :mrgreen: . Jedan Italijan razumije Svabu ko sto Hrvat razumije Bosanca :mrgreen:, jebote jest ti glupo poredjenje. Da si rekao da Britanci koriguju svoj jezik kada dodju u USA pa hajde, mada Britanci ne koriguju u USA niti Ameri u Britaniji ali strasno se razumiju i nemaju problema. Btw, jednom je tako jedna snasa u mene hanumi tako u prodavnici pokusala s tom forom da ne razumije sta je hljeb, pa je bila tako ispickana da je od tada pa do kraja odmora bila jako usluzna i znala je sta je i hljeb i sve ostalo :mrgreen: .
Mislim, ako se vec pozivas na civilizovanost onda bi trebao zemljacima objasniti da se nalaze u usluznoj djelatnosti gdje je cutomer king :mrgreen:, a ne lijecenje kompleksa neke prodavacice koja nema ni osam razreda osnovne kako treba i koju gazda svako jutro dobro izjebe pa onda trazi prvu zrtvu da se i ona huda istrese :skoljka: .
Glede bojkota, jebes bojkot, Neum je BiH :bih: .
ne koriguju ga ali jesi li ti vidio na sta je covjek napisao. dakle da ti pojasnim, njemu je smetalo sto mu neko slaze FACU kad on naruci hljeb. mislim o cemu bolan vise da pricamo. ja sam tu vidio o kakvoj se osobi radi. dalje, ajmo ovako. idemo u zivinice, zavidovice ili bugojno da trazimo kruh. da vidimo kako cemo proci

p.s. i da, ja u centru zagreba trazim hljeb i govorim hiljada. nemoj mi svega ti drzati predavanja. ali ovakvim pacijentima koji slicne teme pokrecu cilj nije diskusija nego samo zakuhavanje i medjunacionalne tenzije. zato neg odjebu u skokovima
detroit-mercy wrote:
Bodkin wrote:
prvo, malo kulture ne bi bilo naodmet ;-)

drugo, nigdje ja nisam rekao da ti trebas traziti kruh. dok sam se bavio sportom, otisli smo u hr i lik iz moje ekipe koji je hrvat mi je rekao da ce on traziti hljeb u prodavnici jer on inace kupuje kruh. poslao sam ga u kur** i trazio hljeb. ALI ova prica je pocela zato sto mu je neko SLOZIO FACU jer on trazi hljeb. da ti ponovim, SLOZIO MU JE FACU. a ti sad nastavi braniti takve pacijente i zauzimati njihovu stranu
Jarane, mojoj supruzi zena u Promajnoj nije htjela prodat hljeb jer nemaju imaju samo kruh :mrgreen: . O tome ti pricam, ja licno nemam nikakav problem da li mi neko zvao kruh, hleb, hljeb. Imam problem sa lijecenjem kompleksa a ta pojava je jako cesta u Dalmaciji a ne i u drugim krajevima Hrvatske :mrgreen:
I opet, ponavljam usluzna djelatnost, halo :mrgreen: .
Potrosni_Materijal

#225 Re: Bojkot Neuma

zato jarane samo gnjeti dvopek! zdraviji je, i sigurniji za nabavit :D
Locked