Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SevenOfNine wrote:ja bih nesto da kazem..al sve se bojim da ce nekE odmah poceti vristati
nisam anti-feministkinja
al sve mi cini da mi (zene) cesto sebi tako opravdavamo neke neuspjele veze.."puklo je jer on nije siguran u sebe".."on ne moze podnijeti da sam ja pametna i da imam svoj stav"...
pravo je tesko biti s nekim..odrzati to stanje zaljubljenosti..registrovati mane a opet ih voljeti..al nama to bolje ide od vecine njih (rekla bih)...njima je ta fizicka privlacnost cesto glavni faktor..a mi ne mozemo da svarimo da nekima nismo bile dovoljno "plavuse, sisate ili hebozovne") (joj kako se izrazavam)
licno mislim da sam bila mnooogo nagodnija kad sam bila mladja (a samim tim i sa manje iskustva i manje obrazovanja)
zena kad je sigurna da je nezavisna (znaci moze da izgura sve i sama) je mnogo zeznutija od one koja zavisi o muzu/momku/tati..i automatski ima i duzi jezik..jer na kraju krajeva boli je briga... a muskarci su cudni likovi..mnogima se svidja kad im neko povladjuje
zene uvijek traze nekoga kome ce da se dive (bar kol'ko ja skontah), a muskarci opet nekoga ko ce njima da se divi
ipak je sve ovo generalizovanje
p.s. ma na stranu sve ovo nego ne znam jel' to zvuci nerealno ili samo tuzno...ali ja ne poznajem nikoga ko je emocionalno stabilan
Mislim da ipak ima zena sa zrncem iskrenosti i pameti. Svaka cast.
a zar si sumnjo
jops da dodam da zena ima poprilicno dug jezik kada zna da je doticni voli
jops da dodam da zena ima poprilicno dug jezik kada zna da je doticni voli
Ne sumnjam
Iskustva udatih su pozeljna (pogotovo sa brakom duzim od dvije-tri godine) jer su one ipak pametno skontale kako zadrzati muskarca. Naravno da bi bilo fino cuti i muskarce koji su ozenjeni. Samo sto se bojim one price:
"Ozeni se bolan, to ti je nesto najbolje na svijetu"
Dezze wrote:
@Sogan - ocekivao sam ovakav komentar. Ali se nisam puno sikirao oko toga-znao sam da nece izaci iz pametne glave
ocigledno je da si u vezi sa pametnom zenskom jer si izostrio moc zapazanja da ne kazem intuiciju, bilo bi isuvise sovinisticki
mene ovako predvidivog i prostog naprosto strah obuzme
Moc zapazanja i intuicija nije isto, al' nebitno.... Nije tesko predvidjeti sta ce doci kao odgovor na "kritiku muskog uma" (Jel' neko citao knjigu? Glupa je do bola!), pogotovo kad od muskarca dolazi....
Ipak sam izgleda precijenio tvoju moc zapazanja jer intuciju sam ti naveo kao njenu alternativu a ne kao sinonim i to upravo zato sto mi je distinkcija poznata kao i navodne razlike u sklonostima spolova ka doticnim sredstvima percepcije
no do mene je lako dodje do nesporazuma pri koristenju suptilnosti pogotovo kad od muskarca dolazi nerafiniranog balkanskog vjerovatno je zato tvoja prijateljica cijim si slucajem potvrdno ilustrovao delikatnost problematike ove teme shvatila da ima posla sa gradskim papanom i izgubila dotadasnje iluzije tek kad je ovaj jednom tako eksplicitnom izjavom pokazao svoje pravo Ja
Sogan wrote:
Ipak sam izgleda precijenio tvoju moc zapazanja jer intuciju sam ti naveo kao njenu alternativu a ne kao sinonim i to upravo zato sto mi je distinkcija poznata kao i navodne razlike u sklonostima spolova ka doticnim sredstvima percepcije
no do mene je lako dodje do nesporazuma pri koristenju suptilnosti pogotovo kad od muskarca dolazi nerafiniranog balkanskog vjerovatno je zato tvoja prijateljica cijim si slucajem potvrdno ilustrovao delikatnost problematike ove teme shvatila da ima posla sa gradskim papanom i izgubila dotadasnje iluzije tek kad je ovaj jednom tako eksplicitnom izjavom pokazao svoje pravo Ja
Sogan wrote:
Lisac hebote, jes' to ti
Gluho bilo pa zar Lisac nije Sarajlija Nije taj u zivotu njive preoro a ti nas poistovjecujes
Sogan wrote:
ocigledno je da si u vezi sa pametnom zenskom jer si izostrio moc zapazanja da ne kazem intuiciju, bilo bi isuvise sovinisticki
mene ovako predvidivog i prostog naprosto strah obuzme
Moc zapazanja i intuicija nije isto, al' nebitno.... Nije tesko predvidjeti sta ce doci kao odgovor na "kritiku muskog uma" (Jel' neko citao knjigu? Glupa je do bola!), pogotovo kad od muskarca dolazi....
shvatila da ima posla sa gradskim papanom i izgubila dotadasnje iluzije tek kad je ovaj jednom tako eksplicitnom izjavom pokazao svoje pravo Ja
Zar te je upoznala???
Sogan, svaka cast sto sa svojim postovima uveseljavas ovo drustvo ovdje
Dezze wrote:
shvatila da ima posla sa gradskim papanom i izgubila dotadasnje iluzije tek kad je ovaj jednom tako eksplicitnom izjavom pokazao svoje pravo Ja
Zar te je upoznala???
Sogan, svaka cast sto sa svojim postovima uveseljavas ovo drustvo ovdje
Sumnjam da sam se upoznao sa tvojom jaranicom, princip mi je da se ne petljam sa djevojkama koje su zavrsile srednju, ili gluho bilo, fakultet
Pa zar ti niko nikad nije rekao razlog zasto zene vise vole nas muske svinje od parameciuma? Mi, unatoc svim mahanama, znamo i uveseliti