Bogic Bogicevic !!

nesvrstan

Post by nesvrstan »

DUREX wrote: Aj´ne kenjaj svega ti...Eto, k'o covjek sovio na sjednici, neko ga puko nogom ispod stola, a on onako ne znajuci o cemu se radi, lupio "NE"...
Koju on to danas snagu moze imati i ispoljiti pored onog narcisa, kojem niko u stranci nista ne moze, pa da mu kaze NE??
Dajte ljudi...
Ispada da mu je lakse bilo sa Milosevicem nego sa Lagumdzijom ! ! !
kon-tiki

Post by kon-tiki »

Nesvrstani, kazes da si i ti najprije mislio otprilike isto kao i ja i vecina forumasa. Reci nam, molim te, kako se desilo to prosvjetljenje kod tebe, pa si shvatio da se Bogiju u principu desilo isto sto i Sulji u onom vicu. Prema kome je Suljo skocio u rijeku i iz vode se nekako izslepao drzeci uza se davljenika. Pa novinar pred odusevljenom masom svijeta koja je aplaudirala hrabrom Sulji, moli da nesto kaze u mikrofon. A on onako jos uvijek van sebe: Ma ko li me gurnu, ...ebo mater svoju.

Pa se jos pitas, ako je Bogi nesto posebno hrabar, zasto ne kaze NE sefu (A)urinu Visarionovicu Lagumdzisviliju. Pa zar ti nista ne znaci to, sto MU je toliko njih, i to utemeljitelja SDP-a reklo NE, koji su na kraju, pored dominirajuce stranacke mase poltickih smizli, morali da pokupe prnje i napuste teren srtanke, koji je u medjuvremenu postao pravi mali bosanski Kremlj. A Bogi, koji se je u ratu jedno vrijeme i nagladovao, nema kuda da ode. Njemu je SDP postao i sudbina i grobnica.

Avalonac,jesmo li mi ljudi ili simpanze, pa da stavljamo znak jednakosti izmedju jednog ogranicenog i maskiranog (zbog MZ prikrivenog) agresorskog dejstva ratne masine JNA, i onog drugog, koje se hvala Bogu, a zahvaljujuci neizglasavanju vanrednog stanja u zemlji, ipak nije desilo. A da se je desilo, probajmo zamisliti scenarij kada kompletna ratna masina jedne snazne armije, POTPUNO LEGALNO I NEOMETANO OD MEDJUNARODNE ZAJEDNICE obavlja svou "ustavnu funkciju". I to na Kadijevicevu komandu i vec pripemljeni vampirski ratni plan, sa angazovanjem svih potencijala, istovremeno iz vih kasarnih i vojnih baza, sa svim rodovima, mornaricom, avijacijom, lahkom i teskom artiljeriijom itd. itd. Ostaje pitanje kako normalan covjek moze izmedju ova dva scenarija stavljati znak jednakosti, ovoga kojeg smo dozivjeli i onoga koji se , hvala Bogiju a iznad svega dragom Bogu, koji je svom robu Bogiju prosvijetlio pamet i podario hrabrosti, da se ponese onako dostojanstveno na onoj sudbinskoj sjednici predsjednistva.

Ljudi, zelim da naglasim da ne smijemo grijesiti dusu, i od Bogija praviti Sulju iz ovog ispricanog vica. Haram je to!
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Naprica se ti !

I ti mi istu stvar govoris - da je teze bilo reci NE Staljinu, Milosevicu, Kadijevicu... nego reci Lagumdziji reci "odmori malo prijatelju".

Te price da je nekad bio mladji i stariji su bez veze.

Dakle samo su dvije stvari u pitanju: ili mu se "hrabro NE" iz 92 desilo, kao sto mu se sada NE desava, ili on smatra da je 92 pogrijesio pa sad ne zeli da ponavlja gresku !
Maraschino

Post by Maraschino »

Bogi je svoje uradio kada je trebalo.Hvala mu.

Kamo srece da ih ima vise u BiH,gdje bi nam bio kraj. 8)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

kon-tiki wrote:Halo BosanaC,
Neprijatno mi je kada sebe uhvatim u "zijanu", kao ovog puta kada ustanovim da sam ti Lagumdziju nazvao supkom. Ja stvarno ne volim te teske i neuljudne kvalifikacije, pa mi dozvoli ispravku, odnosno da ga preimenujem u mahalsku guzicu. Ipak to zvuci znatno blaze.

Ali kad smo vec kod Zlaje, ja mislim da bi njegovo pravo "umjetnicko ime" trebalo glasiti, znas ti to dobro i sam moj forumski drugaru, "imitator Slobodana Milosevica". Ili, "vlasnik Miloseviceve licence za rukovodjenje politickom partijom".

I na kraju; ja mislim da bi ti trebao razmisliti o tome da li ti na izvjestan nacin vrijedjas forumsku publiku tim infatilnim argumentacijama o, kako proizlazi iz tvoje kontra-argumentacije, politickoj anemicnosti, nedoraslosti ili cak mozda kukavicluku, koje imputiras Bogiju, a "ispravdavas" ga, o milosti Bozije, njegovim losim zdravstvenim stanjem.

Moj komentar: Sta mu je sve radio Lagumdzija-socijalista sa supljim ocnjacima, dobro je Bogi ikako ziv.

Zasad toliko o velikom nam Bogiju.
Ne znam cemu ovaj post, ali da ti pojasnim neke stvari, jer u ovih malo manje od mjesec od kada si na forumu ocito nisi skontao da Bosanac nikada nije rekao kako je Lagumdzija divan, sjajan, krasan ili bilo sta od toga sto si ti sebi po svoj prilici umislio da sam rekao. Ako nadjes kakav moj post u kojem to govorim, slobodno ga citiraj i ja cu ti se javno izvinuti.

A sto se tice Bogija, njegove kandidature, povlacenja iste i razloga za nebavljenje politikom, raspitaj se malo bolje prije nego sto sledeci puta izvalis neku slicnu glupost.

S druge strane, ovo je tema o Bogicu Bogicevicu, i probaj je se drzati.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

na ovom forumu ako pisemo o receptima za kolace,negdje ce neko spomenuti lagumdjiju. :D :D
kon-tiki

Post by kon-tiki »

BosanaC, Pogledaj i ti malo bolje moj tekst, pa mi reci gdje ja to tebi spocitavam apologetski odnos prema Lagumdzisviliju. NIGDJE, priznaj!
Ja jesam malo presenzibilirano reagovao na tvoje misljenje o Bogijevoj sudbini, ali se bez validnih dokaza ne mogu sloziti sa tvojim pretpostavkama "da je sve do njega" - Bogija. Ako pak imas vise saznanja o stanju stvari, kako mi nagovijestavas, molim te nadji vremena pa nam malo objasni. Ja licno bih volio "dovesti u mjeru" moje veliko razocarenjae zbog Alijinog i Lagumdzijinog odnosa prema tom covjeku.

Kada Bogija branim od prevrtljivaca poput Avalonca, koji sam najprije u pozitivnom kontekstu startuje temu, a kasnije o istoj jednom ovako, drugi put onako, ili od (ne)zavisnog, onda je logicno da se ja u "dokaznom postupku" moram osvrnuti na sve subjekte koji itekako imaju veze sa danasnjom situacijom gospodina Bogica Bogicevica. Zato mislim da je tvoj prigovor meni za napustanje teme neopravdano, i potencijalno na kursu "zloupotrebe moderatorskih ovlasti" :-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

kon-tiki wrote:BosanaC, Pogledaj i ti malo bolje moj tekst, pa mi reci gdje ja to tebi spocitavam apologetski odnos prema Lagumdzisviliju. NIGDJE, priznaj!
Ja jesam malo presenzibilirano reagovao na tvoje misljenje o Bogijevoj sudbini, ali se bez validnih dokaza ne mogu sloziti sa tvojim pretpostavkama "da je sve do njega" - Bogija. Ako pak imas vise saznanja o stanju stvari, kako mi nagovijestavas, molim te nadji vremena pa nam malo objasni. Ja licno bih volio "dovesti u mjeru" moje veliko razocarenjae zbog Alijinog i Lagumdzijinog odnosa prema tom covjeku.

Kada Bogija branim od prevrtljivaca poput Avalonca, koji sam najprije u pozitivnom kontekstu startuje temu, a kasnije o istoj jednom ovako, drugi put onako, ili od (ne)zavisnog, onda je logicno da se ja u "dokaznom postupku" moram osvrnuti na sve subjekte koji itekako imaju veze sa danasnjom situacijom gospodina Bogica Bogicevica. Zato mislim da je tvoj prigovor meni za napustanje teme neopravdano, i potencijalno na kursu "zloupotrebe moderatorskih ovlasti" :-)
Halo BosanaC,
Neprijatno mi je kada sebe uhvatim u "zijanu", kao ovog puta kada ustanovim da sam ti Lagumdziju nazvao supkom. Ja stvarno ne volim te teske i neuljudne kvalifikacije, pa mi dozvoli ispravku, odnosno da ga preimenujem u mahalsku guzicu. Ipak to zvuci znatno blaze.
Koja zloupotreba moderatorskih ovlasti? 95% tema na ovom podforumu zavrsi na Lagumdziji, a barem 50% njih je na temu Lagumdzije, tako da stvarno ne znam zasto i temu o velikanu kakav je Bogicevic sjebavati s Lagumdzijom? :? Jos da se nadje kakav dusebriznik pa spomene Lepog i Mileta pa da stavimo mandal :oops:

Da ne bude rekla kazala, ako ko zna vise o tome onda znaju svi oni koji su bili na tom kongresu SDP-a. Raspitaj se malo u svojoj sredini kod ljudi koji su bili tu pa ce ti biti jasno o cemu pricam.
kon-tiki

Post by kon-tiki »

taxi_driver wrote:na ovom forumu ako pisemo o receptima za kolace,negdje ce neko spomenuti lagumdjiju. :D :D
Dobro sam se nasmijao ovom tvom veoma uspjelom ironicnom komentaru.

Driveru, ipak, da li si uocio da tog istog Lagumdzisvilija sa debelim razlogom napustaju i njegovi dosadasnji izriciti medijski epigoni - S.Avdic i S. Pecanin?

Jedan od njih mu je, ne znam vise koji, u naponu razocarenja i gadjenja na njegovu definitivno demaskiranu politiku, prisio MENTALITET VAZELINSKE SERVILNOSTI. (Zbog uvlacenja u paksu Dodiku).

Zato je meni utoliko vise zao ljudi - historijskih moralnih vertikala, kao sto je Bogic Bogicevic. :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

kon-tiki wrote:
taxi_driver wrote:na ovom forumu ako pisemo o receptima za kolace,negdje ce neko spomenuti lagumdjiju. :D :D
Dobro sam se nasmijao ovom tvom veoma uspjelom ironicnom komentaru.

Driveru, ipak, da li si uocio da tog istog Lagumdzisvilija sa debelim razlogom napustaju i njegovi dosadasnji izriciti medijski epigoni - S.Avdic i S. Pecanin?

Jedan od njih mu je, ne znam vise koji, u naponu razocarenja i gadjenja na njegovu definitivno demaskiranu politiku, prisio MENTALITET VAZELINSKE SERVILNOSTI. (Zbog uvlacenja u paksu Dodiku).

Zato je meni utoliko vise zao ljudi - historijskih moralnih vertikala, kao sto je Bogic Bogicevic. :x
Neka ovo bude zadnji post o Lagumdziji na ovom topicu, ako zelis o Lagumdziji slobodno otvori temu.

U buduce brisem sve sto nema veze s temom, bez upozorenja.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:18, edited 1 time in total.
DUREX

Post by DUREX »

nesvrstan wrote:
DUREX wrote: Aj´ne kenjaj svega ti...Eto, k'o covjek sovio na sjednici, neko ga puko nogom ispod stola, a on onako ne znajuci o cemu se radi, lupio "NE"...
Koju on to danas snagu moze imati i ispoljiti pored onog narcisa, kojem niko u stranci nista ne moze, pa da mu kaze NE??
Dajte ljudi...
Alo ba, pa valjda se zna ko je u kojoj piziciji sada.

Koja je stvarna snaga Bogica Bogicevica u danasnjem SDP-u i sta znaci Bogicevo NE onom narcisu u godini 2000 i nekoj i sta to NE donosi??? ...Nista, jer je narcis prakticno nedodirljiva figura SDP-a, nazalost....

Medjutim Bogicevo NE 90ih znacilo je puno...
Oceania

Post by Oceania »

DUREX wrote:
nesvrstan wrote:
Dajte ljudi...

Koja je stvarna snaga Bogica Bogicevica u danasnjem SDP-u i sta znaci Bogicevo NE onom narcisu u godini 2000 i nekoj i sta to NE donosi??? ...Nista, jer je narcis prakticno nedodirljiva figura SDP-a, nazalost....

Bogicu B. stezem ti ruku kao znak da si hrabar i posten covjek .I da si prijatelj svoje zemlje.B.B. je polozio za sav zivot !!!!
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Oceania wrote:
DUREX wrote:
nesvrstan wrote: Ispada da mu je lakse bilo sa Milosevicem nego sa Lagumdzijom ! ! !

Bogicu B. stezem ti ruku kao znak da si hrabar i posten covjek .I da si prijatelj svoje zemlje.B.B. je polozio za sav zivot !!!!
Ovakvi ispiti se polazu cio zivot.
Samo da je makar jednu rekao - makar onu jaransko-pedagosku - Zlaja, ja sam Bogi a tisi Bog. I Bogovima zatreba odmor.
Azemin

Post by Azemin »

nesvrstan wrote:
Oceania wrote:
DUREX wrote: Alo ba, pa valjda se zna ko je u kojoj piziciji sada.

Ovakvi ispiti se polazu cio zivot.
Samo da je makar jednu rekao - makar onu jaransko-pedagosku - Zlaja, ja sam Bogi a tisi Bog. I Bogovima zatreba odmor.
Hajde pusti to vise sto nije, znamo sta JESTE!
kon-tiki

Post by kon-tiki »

Opomena!

Administrator
Hantraga

Post by Hantraga »

DONY wrote:
steta sto je "onemogucen" da bude aktivan u politici...
Zasto je onemogucen i kako?
DONY

Post by DONY »

Hantraga wrote:
DONY wrote:
Zasto je onemogucen i kako?

da ne ponavljam,BosanaC,kao i drugi su vec objasnili.. :)
docent

Post by docent »

Što se tiče Bogića, njemu svaka čast.
Ali tip nije fajter. Jednostavno, da bi se tukao s ovom nacionalističkom bagrom, moraš se uprljati.
Na žalost, to je tako.
Igra u rukavicama s njima ne prolazi.
Sem toga, ni on se baš nije trudio da se značajnije aktivira.
Vidi se da i danas kad se on spomene, uglavnom se govori o njegovom istorijskom NE.
I to je sve.
Ima li još nešto?
Bogić je trebao biti znatno aktivniji, britkiji i oštriji u iznošenju stavova.
Ako to nema, ne može dalje.
Na žalost. :(
sember

Post by sember »

Da je kojom srecom on bio predsjednik BiH umjesto Izetbegovica. Stjepan Kljujic, Bogic Bogicevic, Branko Mikulic..... ti ljudi su izdani!
Mogli su srbi i hrvati ove izabrati za svoje predstavnike.sigurno bi bilo bolje.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

DONY wrote:
taxi_driver wrote:bogic je bog!!! :-D
:thumbup:

Cuj pa "onemogucen"......ima ravan prostor ispred sebe kao i mnogi drugi pa nek' se ispruzi i pokaze sta zna i sta moze.....Sta, jel' ga neko treba da drzi za rukice ili sta li.... :kravata:

Da se razumijemo, Bogic je sasvim ok covjek i prije svega jedan sasvim etican i normalan covjek koji je u teskim vremenima imao savjest i hrabrost i moral i smisao za cast. I to privlaci ljude.

Nazalost, on nije nikakav politicar, jos manji vizionar, a iskreno to njega i ne interesuje i drzi se one sto dalje to bolje od politike, jer covjek zna svoje slabosti, a iskreno nece da se ni blamira. Jako je skroman i mnogi bi od njega mogli nauciti.

Njega mogu zamisliti kao nekoga ko ce recimo za nekih 10-tak godina da predvodi UGLEDNU komisiju parlamenta BiH koja ce da ustanovi sav kriminal i kriminalce u ovoj zemlji. I da popu kaze pop, a bobu kaze bob.....
Pravi Bosanceros

Post by Pravi Bosanceros »

Moje misljenje:

Bogi je dobar lik. Steta sto ga narod podrzava samo verbalno i sto ne glasa za njega kada je na listi (2 puta su kojekakvi radikali sa sve tri strane dobijali 2,3 puta vise glasova od njega)

kon-tiki je pravi mahalski primitivac koji svoje komplekse lijeci (anonimno naravno) na vecim od sebe, u ovom slucaju na Lagumdziji (kome je malo falilo da ga fuli jedna tema)
kon-tiki

Post by kon-tiki »

Pravi Bosanceros wrote:Moje misljenje:

Bogi je dobar lik. Steta sto ga narod podrzava samo verbalno i sto ne glasa za njega kada je na listi (2 puta su kojekakvi radikali sa sve tri strane dobijali 2,3 puta vise glasova od njega)

kon-tiki je pravi mahalski primitivac koji svoje komplekse lijeci (anonimno naravno) na vecim od sebe, u ovom slucaju na Lagumdziji (kome je malo falilo da ga fuli jedna tema)
Dobro si skrenuo paznju na sebe, da bih ubuduce pazio i razgledao :kravata: da ne bih ugazio kad naletim na tebe. Ovako :run:
MuaDib

Post by MuaDib »

Bogić Bogičević treba da dobije Nobelovu nagradu za mir, jer se borio za mir i demokratsku transformaciju Jugoslavije, sam bez ikakve podrške zvaničnih vlasti republike koju je predstavljao. :-D
Larry3

Post by Larry3 »

Da nije bilo Bogija JNA bi zavela "red" a mi bi bili provincija V. Srbije.
Post Reply