Bog postoji!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Bird

Post by Bird »

nendertalac wrote:
Bird wrote:
nendertalac wrote:
on mene vrijedja jer sam ja Izraelka a nisam jevrejka
I šta sad hoćeš da kažeš, prvo zastupaš ime Jevreji, pa sada Izraelci, de se odluči pa da znam kako ću te zvati, a zasada budi poštovana damo.
kako bi ja tebe trebala da zovem, katolice ili ???
Ko sretniji od mene, ako me tako zvala :D
nendertalac

Post by nendertalac »

Bird wrote:
nendertalac wrote:
Tom savjesnom covjeku ne bi smetalo malo obrazovanja - mozda bi te tada bolje savjetovao
Možda i ne bi, ne bih baš sam sebe ocjenjivao, ali nije ni ovako loše.
pa ja ti licno laicki mogu reci ovoliko - vjerovati da postoji bog i da je bog jedan za sve i da je tvoja religija najispravnija - mozes pricati jedino samom sebi i onima koji vjeruju u to isto. ja iz pristojnosti nikad ne bih ljudima koji su druge religije nabadala na nos kako je njihova religija pogresna.
nendertalac

Post by nendertalac »

Bird wrote:
nendertalac wrote:
Bird wrote: I šta sad hoćeš da kažeš, prvo zastupaš ime Jevreji, pa sada Izraelci, de se odluči pa da znam kako ću te zvati, a zasada budi poštovana damo.
kako bi ja tebe trebala da zovem, katolice ili ???
Ko sretniji od mene, ako me tako zvala :D
svi se smiju samo majka place...
Bird

Post by Bird »

nendertalac wrote:
pa ja ti licno laicki mogu reci ovoliko - vjerovati da postoji bog i da je bog jedan za sve i da je tvoja religija najispravnija - mozes pricati jedino samom sebi i onima koji vjeruju u to isto. ja iz pristojnosti nikad ne bih ljudima koji su druge religije nabadala na nos kako je njihova religija pogresna.
Ja nitkome ne nabadam da je njegova pogrešna, samo nudim i branim svoju vjeru.
nendertalac

Post by nendertalac »

Bird wrote:
nendertalac wrote:
Ja nitkome ne nabadam da je njegova pogrešna, samo nudim i branim svoju vjeru.
pa mozes braniti ako te napadnu - al to sto si do sada radio - to i papa zna da je nepristojno. Doduse - Karol je to znao, ne znam sta ce sad ovaj Njemac znati. pardon - katolik :roll:
Bird

Post by Bird »

nendertalac wrote:
pa mozes braniti ako te napadnu - al to sto si do sada radio - to i papa zna da je nepristojno. Doduse - Karol je to znao, ne znam sta ce sad ovaj Njemac znati. pardon - katolik :roll:
A što sam to radio.

Što se tiče našeg švabe pape, i Isus je bio iz Galileje koja je tada bila recimo na glasu poput Njemačke, uglavnom nije bila na dobru glasu i neki su učenici bili skeptični da Mesija može biti iz lošeg mjesta, ali eto može biti i bio je.
nendertalac

Post by nendertalac »

Bird wrote:
nendertalac wrote:
A što sam to radio.

Što se tiče našeg švabe pape, i Isus je bio iz Galileje koja je tada bila recimo na glasu poput Njemačke, uglavnom nije bila na dobru glasu i neki su učenici bili skeptični da Mesija može biti iz lošeg mjesta, ali eto može biti i bio je.
pa to je ako vjerujes da je Isus bio ono sto hriscani tvrde da je bio
Bird

Post by Bird »

nendertalac wrote:
To vjeruje i papa švabo i ja. Nemoj ljude unaprijed osuđivati.
nendertalac

Post by nendertalac »

Bird wrote:
nendertalac wrote:
To vjeruje i papa švabo i ja. Nemoj ljude unaprijed osuđivati.
A sta je u stvari papa?
Dezze

Post by Dezze »

Cudi me pa CNN nije vec objavio "Breaking news: Sarajevo-x forum skontao da ima boga!"
love

Post by love »

Nisu ove teme za salu,vrijedjate vjernike, 87% svijetskog stanovnistva
nendertalac

Post by nendertalac »

love wrote:Nisu ove teme za salu,vrijedjate vjernike, 87% svijetskog stanovnistva
pa ne mozes ti gotovo nista reci o bogu (osim sta ti mislis postoji li ili ne) a da nekog vjernika neke vjere ne uvrijedis. ono sto ja mislim da je u samim religijama opasno je to sto se BOG postavlja kao vrhovna vlast. Samim time ljudi razlicitih religija moraju biti nepomirljivi. A mislim, ciji god bog da je U STVARI glavni - ako nam zeli dobro svima - ne bi to zelio. Ako nam svima zeli zlo - to nije moj bog. Ako ima izabrane i izabrani su izabrani u trenutku njihovog zaceca i nista u zivotu ne mogu uraditi da ih bog prihvati kao svoje - ja ne vjerujem u bezgresnost tog boga.

Ko se sve nasao uvrijedjen? A sta sam to lose rekla?
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

bezze mi je rasclanjivat na faktore razloge osoba zbog kojih vjeruju u boga ili bogove ( mozda ima i takvih )

u svakom slucaju ne postoji ZIVI autoritet koji ce me ubjediti da postoji.

VIVA DARWIN
nendertalac

Post by nendertalac »

rainbow_sex wrote:bezze mi je rasclanjivat na faktore razloge osoba zbog kojih vjeruju u boga ili bogove ( mozda ima i takvih )

VIVA DARWIN
postujem. svako ima pravo na svoje misljenje.

1. ja kao neko ko vjeruje - ne bih voljela da mi neko presrece djecu na ulici i da im govori o religiji koju oni treba slijede. E sad - nedavno sam cula da su neki vjernici nekog muslimanskog reda presretali djecu na putu do skole i ubjedjivali ih u ispravnost njihove religije. To bi me jako jako razljutilo ako bi se desilo mojoj djeci bez obzira koje sam religije. I trebalo bi onda da i ne odobravam ljude moje religije da rade to isto.

2. moja uciteljica prirode u osnovnoj skoli nam je prvi cas rekla da bog ne postoji i da samo seljaci i neobrazovani ljudi vjeruju da bog postoji. smatram da to nije posao uciteljice prirode.

3. pedagogica u javnoj osnovnoj skoli u sarajevu je majci svoga ucenika, koja joj je dosla po savjet jer je primjetila da djete cesto dolazi u konflikt sa uciteljicom, posavjetovala da ga odvede hodzi da mu salije stravu. Jeli to ono sto se danas uci u pedagoskoj skoli u Sarajevu?
Dezze

Post by Dezze »

rainbow_sex wrote:bezze mi je rasclanjivat na faktore razloge osoba zbog kojih vjeruju u boga ili bogove ( mozda ima i takvih )

VIVA DARWIN
Uz duzno postovanje svih vjera i vjerica, ali ja smatram da ne postoji nista ljepse od dobrog, starog, naucnog dokaza. :D Moja vjera je nauka :-D
nendertalac

Post by nendertalac »

Dezze wrote:

VIVA DARWIN
Uz duzno postovanje svih vjera i vjerica, ali ja smatram da ne postoji nista ljepse od dobrog, starog, naucnog dokaza. :D Moja vjera je nauka :-D
ako je bog savrseniji od svih nas ovdje "dole" - ne mislis li da bi bio dovoljno sposoban da pokrije dokaze za koje nece da ih znamo, vidimo?
Dezze

Post by Dezze »

Ja nisam rekao da je bog savrsen. Cak ne znam ni da li postoji. A sve i da postoji, ispade da je on neko ko prikriva svoje tragove.....uhu, zvuci kao dobar triler :D
Prf

Post by Prf »

nendertalac wrote: E sad - nedavno sam cula da su neki vjernici nekog muslimanskog reda presretali djecu na putu do skole i ubjedjivali ih u ispravnost njihove religije. To bi me jako jako razljutilo
:D svima ce nam cune sjeci bre :D
3. pedagogica u javnoj osnovnoj skoli u sarajevu je majci svoga ucenika, koja joj je dosla po savjet jer je primjetila da djete cesto dolazi u konflikt sa uciteljicom, posavjetovala da ga odvede hodzi da mu salije stravu. Jeli to ono sto se danas uci u pedagoskoj skoli u Sarajevu?
da ti iskreno kazem...pokusaj..bolje ces se osjecati a manje vremena gubiti ostavljajuci trag po forumu :lol:
nendertalac

Post by nendertalac »

Prf wrote:
nendertalac wrote: E sad - nedavno sam cula da su neki vjernici nekog muslimanskog reda presretali djecu na putu do skole i ubjedjivali ih u ispravnost njihove religije. To bi me jako jako razljutilo
:D svima ce nam cune sjeci bre :D
da ti iskreno kazem...pokusaj..bolje ces se osjecati a manje vremena gubiti ostavljajuci trag po forumu :lol:
pokusaj sta? pa meni da je tako nesto rekla ja ako je ne bi mogla legalno skloniti s te pozicije - ja bi platila nekog da je namlati.
Prf

Post by Prf »

probaj

i ocekuj isto

u multipliciranoj varijanti

;)
Toozla

Post by Toozla »

Prf wrote:probaj

i ocekuj isto

;)
....mozes probati al' nema sanse da ces pobijediti u disciplini "ko je veci idiot".....

...ovo je odgovor jednog buduceg intelektualca, nekoga ko svoje probleme treba rijesavati snagom uma....

....Jekane, imal tih curica.... :D
nendertalac

Post by nendertalac »

Prf wrote:probaj

i ocekuj isto

;)
zato se to fino plati kome treba - i ne brines

i nju i onome ko joj je odobrio da radi. jer ona nije pedagog nego kreten. djete je usput receno Musliman. i ide na vjeronauku. ali majka na svu srecu nije toliko primitivna da ne zna za pedagogiju i djeciju psihologiju. a gospodjica koja nije na pedagogiji naucila nista pametnije nego da saljeva stravu - moze slobodno pod ruku sa onima sto gledaju u grah i kasike, a nikako u skolu.
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

Dezze wrote:Ja nisam rekao da je bog savrsen. Cak ne znam ni da li postoji. A sve i da postoji, ispade da je on neko ko prikriva svoje tragove.....uhu, zvuci kao dobar triler :D
Ako i postoji onda mislim da zabusava na poslu i to zesce :D
Prf

Post by Prf »

samo konzervatiFna terapija...baba

Image

:evil:

@tooozlaa
o, selam kolega...nabavio sam broj..secerka ceka poziv
selam i uzdravlju poderao :oops:
nendertalac

Post by nendertalac »

Prf wrote:samo konzervatiFna terapija...baba

:evil:

@tooozlaa
o, selam kolega...nabavio sam broj..secerka ceka poziv
selam i uzdravlju poderao :oops:
sta bi? zbunilo te nesto? postoji mjesto i vrijeme i skola i autoritet za sve. to je tipicno za osobu koja veze nema sa svojim poslom. hajd sto ona veze nema sa svojim poslom - nego i ono sto je drzava obezbjedila roditeljima - skolski pedagog - to ne funkcionise radi takvih kreatura. kao sto sam rekla - pa sad da ponovim - ako ne bih mogla legalno - moze ilegalno. pa boze moj. ako ona moze unistavat generacije djece - i hijerarhija koja je tu postavila je stiti u svom njenom idiotluku i primitivizmu - onda moze nacinom koji vjerovatno najbolje razumije - koordinatom po glavi!
Post Reply