Ko sretniji od mene, ako me tako zvalanendertalac wrote:kako bi ja tebe trebala da zovem, katolice ili ???Bird wrote:I šta sad hoćeš da kažeš, prvo zastupaš ime Jevreji, pa sada Izraelci, de se odluči pa da znam kako ću te zvati, a zasada budi poštovana damo.nendertalac wrote:
on mene vrijedja jer sam ja Izraelka a nisam jevrejka
Bog postoji!
-
Bird
-
nendertalac
pa ja ti licno laicki mogu reci ovoliko - vjerovati da postoji bog i da je bog jedan za sve i da je tvoja religija najispravnija - mozes pricati jedino samom sebi i onima koji vjeruju u to isto. ja iz pristojnosti nikad ne bih ljudima koji su druge religije nabadala na nos kako je njihova religija pogresna.Bird wrote:Možda i ne bi, ne bih baš sam sebe ocjenjivao, ali nije ni ovako loše.nendertalac wrote:
Tom savjesnom covjeku ne bi smetalo malo obrazovanja - mozda bi te tada bolje savjetovao
-
nendertalac
svi se smiju samo majka place...Bird wrote:Ko sretniji od mene, ako me tako zvalanendertalac wrote:kako bi ja tebe trebala da zovem, katolice ili ???Bird wrote: I šta sad hoćeš da kažeš, prvo zastupaš ime Jevreji, pa sada Izraelci, de se odluči pa da znam kako ću te zvati, a zasada budi poštovana damo.
-
Bird
Ja nitkome ne nabadam da je njegova pogrešna, samo nudim i branim svoju vjeru.nendertalac wrote:
pa ja ti licno laicki mogu reci ovoliko - vjerovati da postoji bog i da je bog jedan za sve i da je tvoja religija najispravnija - mozes pricati jedino samom sebi i onima koji vjeruju u to isto. ja iz pristojnosti nikad ne bih ljudima koji su druge religije nabadala na nos kako je njihova religija pogresna.
-
nendertalac
pa mozes braniti ako te napadnu - al to sto si do sada radio - to i papa zna da je nepristojno. Doduse - Karol je to znao, ne znam sta ce sad ovaj Njemac znati. pardon - katolikBird wrote:Ja nitkome ne nabadam da je njegova pogrešna, samo nudim i branim svoju vjeru.nendertalac wrote:
pa ja ti licno laicki mogu reci ovoliko - vjerovati da postoji bog i da je bog jedan za sve i da je tvoja religija najispravnija - mozes pricati jedino samom sebi i onima koji vjeruju u to isto. ja iz pristojnosti nikad ne bih ljudima koji su druge religije nabadala na nos kako je njihova religija pogresna.
-
Bird
A što sam to radio.nendertalac wrote:
pa mozes braniti ako te napadnu - al to sto si do sada radio - to i papa zna da je nepristojno. Doduse - Karol je to znao, ne znam sta ce sad ovaj Njemac znati. pardon - katolik
Što se tiče našeg švabe pape, i Isus je bio iz Galileje koja je tada bila recimo na glasu poput Njemačke, uglavnom nije bila na dobru glasu i neki su učenici bili skeptični da Mesija može biti iz lošeg mjesta, ali eto može biti i bio je.
-
nendertalac
pa to je ako vjerujes da je Isus bio ono sto hriscani tvrde da je bioBird wrote:A što sam to radio.nendertalac wrote:
pa mozes braniti ako te napadnu - al to sto si do sada radio - to i papa zna da je nepristojno. Doduse - Karol je to znao, ne znam sta ce sad ovaj Njemac znati. pardon - katolik
Što se tiče našeg švabe pape, i Isus je bio iz Galileje koja je tada bila recimo na glasu poput Njemačke, uglavnom nije bila na dobru glasu i neki su učenici bili skeptični da Mesija može biti iz lošeg mjesta, ali eto može biti i bio je.
-
nendertalac
A sta je u stvari papa?Bird wrote:To vjeruje i papa švabo i ja. Nemoj ljude unaprijed osuđivati.nendertalac wrote:
pa to je ako vjerujes da je Isus bio ono sto hriscani tvrde da je bio
-
nendertalac
pa ne mozes ti gotovo nista reci o bogu (osim sta ti mislis postoji li ili ne) a da nekog vjernika neke vjere ne uvrijedis. ono sto ja mislim da je u samim religijama opasno je to sto se BOG postavlja kao vrhovna vlast. Samim time ljudi razlicitih religija moraju biti nepomirljivi. A mislim, ciji god bog da je U STVARI glavni - ako nam zeli dobro svima - ne bi to zelio. Ako nam svima zeli zlo - to nije moj bog. Ako ima izabrane i izabrani su izabrani u trenutku njihovog zaceca i nista u zivotu ne mogu uraditi da ih bog prihvati kao svoje - ja ne vjerujem u bezgresnost tog boga.love wrote:Nisu ove teme za salu,vrijedjate vjernike, 87% svijetskog stanovnistva
Ko se sve nasao uvrijedjen? A sta sam to lose rekla?
-
rainbow_sex
bezze mi je rasclanjivat na faktore razloge osoba zbog kojih vjeruju u boga ili bogove ( mozda ima i takvih )
u svakom slucaju ne postoji ZIVI autoritet koji ce me ubjediti da postoji.
VIVA DARWIN
VIVA DARWIN
-
nendertalac
postujem. svako ima pravo na svoje misljenje.rainbow_sex wrote:bezze mi je rasclanjivat na faktore razloge osoba zbog kojih vjeruju u boga ili bogove ( mozda ima i takvih )
VIVA DARWIN
1. ja kao neko ko vjeruje - ne bih voljela da mi neko presrece djecu na ulici i da im govori o religiji koju oni treba slijede. E sad - nedavno sam cula da su neki vjernici nekog muslimanskog reda presretali djecu na putu do skole i ubjedjivali ih u ispravnost njihove religije. To bi me jako jako razljutilo ako bi se desilo mojoj djeci bez obzira koje sam religije. I trebalo bi onda da i ne odobravam ljude moje religije da rade to isto.
2. moja uciteljica prirode u osnovnoj skoli nam je prvi cas rekla da bog ne postoji i da samo seljaci i neobrazovani ljudi vjeruju da bog postoji. smatram da to nije posao uciteljice prirode.
3. pedagogica u javnoj osnovnoj skoli u sarajevu je majci svoga ucenika, koja joj je dosla po savjet jer je primjetila da djete cesto dolazi u konflikt sa uciteljicom, posavjetovala da ga odvede hodzi da mu salije stravu. Jeli to ono sto se danas uci u pedagoskoj skoli u Sarajevu?
-
Dezze
Uz duzno postovanje svih vjera i vjerica, ali ja smatram da ne postoji nista ljepse od dobrog, starog, naucnog dokaza.rainbow_sex wrote:bezze mi je rasclanjivat na faktore razloge osoba zbog kojih vjeruju u boga ili bogove ( mozda ima i takvih )
VIVA DARWIN
-
nendertalac
ako je bog savrseniji od svih nas ovdje "dole" - ne mislis li da bi bio dovoljno sposoban da pokrije dokaze za koje nece da ih znamo, vidimo?Dezze wrote:Uz duzno postovanje svih vjera i vjerica, ali ja smatram da ne postoji nista ljepse od dobrog, starog, naucnog dokaza.rainbow_sex wrote:bezze mi je rasclanjivat na faktore razloge osoba zbog kojih vjeruju u boga ili bogove ( mozda ima i takvih )
VIVA DARWINMoja vjera je nauka
-
Prf
nendertalac wrote: E sad - nedavno sam cula da su neki vjernici nekog muslimanskog reda presretali djecu na putu do skole i ubjedjivali ih u ispravnost njihove religije. To bi me jako jako razljutilo
da ti iskreno kazem...pokusaj..bolje ces se osjecati a manje vremena gubiti ostavljajuci trag po forumu3. pedagogica u javnoj osnovnoj skoli u sarajevu je majci svoga ucenika, koja joj je dosla po savjet jer je primjetila da djete cesto dolazi u konflikt sa uciteljicom, posavjetovala da ga odvede hodzi da mu salije stravu. Jeli to ono sto se danas uci u pedagoskoj skoli u Sarajevu?
-
nendertalac
pokusaj sta? pa meni da je tako nesto rekla ja ako je ne bi mogla legalno skloniti s te pozicije - ja bi platila nekog da je namlati.Prf wrote:nendertalac wrote: E sad - nedavno sam cula da su neki vjernici nekog muslimanskog reda presretali djecu na putu do skole i ubjedjivali ih u ispravnost njihove religije. To bi me jako jako razljutilosvima ce nam cune sjeci bre
![]()
da ti iskreno kazem...pokusaj..bolje ces se osjecati a manje vremena gubiti ostavljajuci trag po forumu3. pedagogica u javnoj osnovnoj skoli u sarajevu je majci svoga ucenika, koja joj je dosla po savjet jer je primjetila da djete cesto dolazi u konflikt sa uciteljicom, posavjetovala da ga odvede hodzi da mu salije stravu. Jeli to ono sto se danas uci u pedagoskoj skoli u Sarajevu?
-
Toozla
....mozes probati al' nema sanse da ces pobijediti u disciplini "ko je veci idiot".....Prf wrote:probaj
i ocekuj isto
u multipliciranoj varijanti
...ovo je odgovor jednog buduceg intelektualca, nekoga ko svoje probleme treba rijesavati snagom uma....
....Jekane, imal tih curica....
-
nendertalac
zato se to fino plati kome treba - i ne brinesPrf wrote:probaj
i ocekuj isto
u multipliciranoj varijanti
i nju i onome ko joj je odobrio da radi. jer ona nije pedagog nego kreten. djete je usput receno Musliman. i ide na vjeronauku. ali majka na svu srecu nije toliko primitivna da ne zna za pedagogiju i djeciju psihologiju. a gospodjica koja nije na pedagogiji naucila nista pametnije nego da saljeva stravu - moze slobodno pod ruku sa onima sto gledaju u grah i kasike, a nikako u skolu.
- Kaktusssss
Ako i postoji onda mislim da zabusava na poslu i to zesceDezze wrote:Ja nisam rekao da je bog savrsen. Cak ne znam ni da li postoji. A sve i da postoji, ispade da je on neko ko prikriva svoje tragove.....uhu, zvuci kao dobar triler
-
nendertalac
sta bi? zbunilo te nesto? postoji mjesto i vrijeme i skola i autoritet za sve. to je tipicno za osobu koja veze nema sa svojim poslom. hajd sto ona veze nema sa svojim poslom - nego i ono sto je drzava obezbjedila roditeljima - skolski pedagog - to ne funkcionise radi takvih kreatura. kao sto sam rekla - pa sad da ponovim - ako ne bih mogla legalno - moze ilegalno. pa boze moj. ako ona moze unistavat generacije djece - i hijerarhija koja je tu postavila je stiti u svom njenom idiotluku i primitivizmu - onda moze nacinom koji vjerovatno najbolje razumije - koordinatom po glavi!Prf wrote:samo konzervatiFna terapija...baba
@tooozlaa
o, selam kolega...nabavio sam broj..secerka ceka poziv
selam i uzdravlju poderao