Bog hefte ---> Muhamed Cengic

idic

Post by idic »

Niko ne ismijava ni njegovo bolest ni starost nego nebulozne izjave. Ako se već kandidovao za člana predsjedništva onda sve što kaže u predizbornoj kampanji podliježe kritici javnosti. Napričao se gluposti da ni tri šlepera ne mogu povući. Vidjet ćeš rezultate izbora i sve će ti se samo kazati.
Ili mu je ovo predizborno marketinški potez da izigrava đuturuma računajući na glasove starih nana i deda iz Podrinja. :lol: :lol:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

idic wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Muhameda Cengica ne treba ismijavati, koliko znam covjek je imao tesku operaciju. Mislim da je u pitanju bio tumor, nisam siguran... :roll: Zato nemojte ismijavati covjeka jer vas to sutra isto moze snaci.
Imao je infarkt i izgleda da mu je tom prilikom najviše nastradao centar za suvislo mišljenje i za toleranciju. :-) :-)

Neki stvarno nemaju mjere i nikad im nije dosta. Dovoljno se izbrukao u prvom sastavu SDA da neće osvojiti ni jedan glas. Kad njegov rođeni sinovi neće glasati za njega kud ćeš dalje.
Za vrijeme boravka u Turskoj je organizovao prikupljanje pomoći za BiH, novca i zlata koji nikako ne nađoše put do Sarajeva nego su završili u njegovim džepovima i supruge jednog funkcionera SDA koja nije više među živima. Iz tog perioda ima veze u Turskoj i u Sarajevu 4 registrovane firme na članove njegove porodice. Te firme imaju exlusivene ugovore sa Turskom. Toliko o poštenju familije Čengić. Njegova je majka sestra sa Izetbegovićevom majkom i odatle toliko povjerenje i njegov angažman u SDA.

Ako te interesuje odakle mi informacije, poznajem njegova oba sina koji su daleko pametniji i kulturniji od oca i sramota ih je njegovih nebuloza.
Jel ih sramota para i zlata iz ove "price" gore? ...mislim...kad su ti ovo ispricali, jesu li rekli.." mi nismo... " il..nesto tako...
zena21

Post by zena21 »

kub lajkan wrote:a zipa ovo:

"Sta ce tolike slike zalijepljene (misli na plakate)? One ne trebaju. Moju sliku necete naci nigdje prilijepljenu. Svako zna ko je Muhamed Cengic... Mozda nisam lijep kao Tihic i Silajdzic..."

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Emina1 wrote:
Prije bih rekla da ti ne shvatas da njegove izjave nemaju nikakve veze sa bolescu... Tako da ovdje niko ne ismijava bolesnog covjeka,vec jednog lopova koji voli da se pravi pametan,a ne shvata da bi mu bilo bolje da suti ........ Hajd' uzdravlje!!!!!!!
O.K nema veze, ostanimo na tome da ne shvatam njegove izjave iako je desetak dana ranije u jednoj emisiji izvaljivao jos vece nebuloze.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eto da se i ja stopim sa masom, smijem se k'o lud... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:(
idic

Post by idic »

zena wrote:
idic wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Muhameda Cengica ne treba ismijavati, koliko znam covjek je imao tesku operaciju. Mislim da je u pitanju bio tumor, nisam siguran... :roll: Zato nemojte ismijavati covjeka jer vas to sutra isto moze snaci.
Imao je infarkt i izgleda da mu je tom prilikom najviše nastradao centar za suvislo mišljenje i za toleranciju. :-) :-)

Neki stvarno nemaju mjere i nikad im nije dosta. Dovoljno se izbrukao u prvom sastavu SDA da neće osvojiti ni jedan glas. Kad njegov rođeni sinovi neće glasati za njega kud ćeš dalje.
Za vrijeme boravka u Turskoj je organizovao prikupljanje pomoći za BiH, novca i zlata koji nikako ne nađoše put do Sarajeva nego su završili u njegovim džepovima i supruge jednog funkcionera SDA koja nije više među živima. Iz tog perioda ima veze u Turskoj i u Sarajevu 4 registrovane firme na članove njegove porodice. Te firme imaju exlusivene ugovore sa Turskom. Toliko o poštenju familije Čengić. Njegova je majka sestra sa Izetbegovićevom majkom i odatle toliko povjerenje i njegov angažman u SDA.

Ako te interesuje odakle mi informacije, poznajem njegova oba sina koji su daleko pametniji i kulturniji od oca i sramota ih je njegovih nebuloza.
Jel ih sramota para i zlata iz ove "price" gore? ...mislim...kad su ti ovo ispricali, jesu li rekli.." mi nismo... " il..nesto tako...
Mislim da i nije nešto pretjerano, odrasli su u takvom okruženju i smatraju to "normalnim" jedino ih pogađa istupanje oca u javnosti i sami kažu da je izgubio kontakt sa realnošću.

Sad evo upravo čitam da je Čengić odustao od kandidature i preporučio biračima koji su "namjeravali glasati za njega" da svoj glas daju Sulejmanu Tihiću. :lol: :lol: :lol:
Jednom SDA uvjek SDA.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

idic wrote:Sad evo upravo čitam da je Čengić odustao od kandidature i preporučio biračima koji su "namjeravali glasati za njega" da svoj glas daju Sulejmanu Tihiću. :lol: :lol: :lol:
Jednom SDA uvjek SDA.
Ma sinoc u emisiji je rekao da odustaje...

Tip nije ni svjestan koliko je dezorijentisan. Sinoc se nesto kao buni sto se kod nas uvijek sve gleda nacionalno, i da to nije u redu. A 5 minuta ranije, odgovarajuci na pitanje gledaoca: "da li bi ukinuo dvojna drzavljanstva?" odgovara:

Pa kad mogu svi bosanski Hrvati da imaju hrvatsko drzavljanstvo, ne vidim razlog zasto onda ni nasi koji su u inostranstvu ne bi imali... :D
vatra i voda

Post by vatra i voda »

Edin H. wrote:Jedna od Muhamedovih replika u Skupstini BiH prije rata je bila:

"Pliva patka, pliva guska ova zemlja bice Turska" :roll:

Potpaljivao stasti, a onda se ispalio.

Ne znam samo zasto je sada dolazio, zasto nije ostao u Turskoj kada mu je tako draga.
Nije to Cenga rekao !!!!! To su rijeci onog SDA mezimca piljara iz Gorazda a sada bogatuna Senada Sahinpasica - Saje
vatra i voda

Post by vatra i voda »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Emina1 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Njegova novija pamet je direktna posljedica te bolesti, al' vec vidim da neki misle da doticnog branim, odnosno njegove stavove sto ne stoji.
A "starija pamet" kad nije bilo bolesti?? Koje opravdanje imas za tu "pamet"?
Ti ocito ne shvatas, ne pravadam ja Muhameda Cengica samo kazem da je malo degutantno smijati se bolesnom covjeku. Bar je tako u mom selu ne znam kako je u tvom. Drugo, njegova danasnja politicka snaga je vise nego minorna pa stoga ne vidim razloga za ovakvu temu.
A jeste li ti i Cengic iz istog sela ? :-)
Edin H.

Post by Edin H. »

vatra i voda wrote:
Edin H. wrote:Jedna od Muhamedovih replika u Skupstini BiH prije rata je bila:

"Pliva patka, pliva guska ova zemlja bice Turska" :roll:

Potpaljivao stasti, a onda se ispalio.

Ne znam samo zasto je sada dolazio, zasto nije ostao u Turskoj kada mu je tako draga.
Nije to Cenga rekao !!!!! To su rijeci onog SDA mezimca piljara iz Gorazda a sada bogatuna Senada Sahinpasica - Saje
Davno je to bilo, pa se ne mogu sa sigurnoscu sjetiti.

Ukoliko ste u pravu koristim ovu priliku da se izvinem Gsn. Cengicu za narusavanje njegovoga lika i djela :D
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

vatra i voda wrote:
Emina1 wrote: A "starija pamet" kad nije bilo bolesti?? Koje opravdanje imas za tu "pamet"?
Ti ocito ne shvatas, ne pravadam ja Muhameda Cengica samo kazem da je malo degutantno smijati se bolesnom covjeku. Bar je tako u mom selu ne znam kako je u tvom. Drugo, njegova danasnja politicka snaga je vise nego minorna pa stoga ne vidim razloga za ovakvu temu.
Jesmo, kako si pogodio k'o prstom u g**** :D :lol:
vatra i voda

Post by vatra i voda »

vatra i voda wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ti ocito ne shvatas, ne pravadam ja Muhameda Cengica samo kazem da je malo degutantno smijati se bolesnom covjeku. Bar je tako u mom selu ne znam kako je u tvom. Drugo, njegova danasnja politicka snaga je vise nego minorna pa stoga ne vidim razloga za ovakvu temu.
Jesmo, kako si pogodio k'o prstom u g**** :D :lol:
Reko ako niste iz istog sela onda ste iz iste kuce jer ga nesto plaho branis.I ti si doktore sa sela pun fazona ko qouno vitamina.
P.S. A ta bolest od koje boluje Cenga je li ukljucuje i amneziju .Obicno se takvi razbole kad im policija i sud zakuca na vrata pa sve zaborave sta su radili sta i koliko su krali , bas kao onaj Kikas iz serije " Prosjaci i sinovi "
Reina

Post by Reina »

ne znam da li je radi bolesti ono sve onako, ali ja sam sinoc malo gledala, i sva sam se tresla od smijeha, i ubrzo sam presaltala kanal :-)
vatra i voda

Post by vatra i voda »

Reina wrote:ne znam da li je radi bolesti ono sve onako, ali ja sam sinoc malo gledala, i sva sam se tresla od smijeha, i ubrzo sam presaltala kanal :-)
Sto bona @Reina , ako je bilo smijesno ? Smijeh je zdrav .
Post Reply