Body Modification-Taboo

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

alica.k

#51 Re: Body Modification-Taboo

Post by alica.k »

bez_ideje wrote:Moguce je svariti ! Ja mogu-ti ne mozes ! :)
:thumbup:

upravo tako. sto ljudi, sto cudi. zato se o tome i ne prica toliko, jer na jednu stranu imas ljude kojima je to ok, na drugu kojima nije! sta meni neko moze reci da mi promjeni misljenje da je ovo ista stvar kao i obuci crvenu majicu, ili osisat se na kratko? ja licno to tako dozivljavam. nema toga ko ce mi promjenit misljenje.

isto tako, ne ocekujem ja da promjenim nekome misljenje ko ovo ne dozivljava. to je tako, i tako je :).
bez_ideje

#52 Re: Body Modification-Taboo

Post by bez_ideje »

Ne shvatas ti mene......
Nije bitno uopste jel meni ili tebi lijepo (ovaj sa nozevima mi nije,ima ih sa modifikacijama koje jesu ),njemu je lijepo,i velikoj zajednici ljudi koji se podvrgavaju ovim stvarima .
Sve je relativno
Mr. Brightside

#53 Re: Body Modification-Taboo

Post by Mr. Brightside »

svijet je šaren a i slobodan :D
dok god druge ni na koji nacin ne ugrozavas, radi sta hoces :D
meni ne smeta, zelis imati rogove? ok, tvoji su :D
sa mnom ne bi imao posla jer ja ne zelim :)
azurna_obala

#54 Re: Body Modification-Taboo

Post by azurna_obala »

Kako god...
Njima jest lijepo, da ne misle tako ne bi to ni radili. Moje pitanje tokom svega ovoga je bilo zašto? Lahko je reći sve je relativno, meni se sviđa, tebi ne, i šta nas briga.
Vidimo vanjsku stranu, ali mislim da je ona unutrašnja daleko važnija.
Toliko.
Ambrozija

#55 Re: Body Modification-Taboo

Post by Ambrozija »

RedJohn wrote:
Jeli ovaj sa Puzzlovima ?
Image
Jeste to je taj, i kao nece strati dok ne popuni i posljednje prazno polje puzzle....
RedJohn

#56 Re: Body Modification-Taboo

Post by RedJohn »

RedJohn

#57 Re: Body Modification-Taboo

Post by RedJohn »

Ambrozija wrote:
RedJohn wrote:
Jeli ovaj sa Puzzlovima ?
Image
Jeste to je taj, i kao nece strati dok ne popuni i posljednje prazno polje puzzle....
Da je barem od tih Puzzle napravio neku sliku a ne sve plavo :D
bez_ideje

#58 Re: Body Modification-Taboo

Post by bez_ideje »

Sta je unutrasnja strana bilo cega ?
Zbog cega ces se ti odluciti na odredjenu odjevnu kombinacinju,odredjeni tip zabave ,frizuru,sminku ? Zbog cega je tvoj stil zivota takav kakav jeste ? Zbog cega citas knjige koje citas i slusas muziku koju slusas?
Ako ciljas na neke emocionalne traume,nedostatke i sl....ima i tog sigurno....kao i svugdje,neko je nezadovoljan svojim zivotom ,pa to ispoljava na stadionu, u kafani ,na cesti ...neko ode i istetovira ogromnog transformersa na ledjima kao podsjetnik da mora biti jak.
Neko je jednostavno toliko opcinjen nekom kulturom ,da je nastoji oponasati ,na ekstreman nacin,neko nosi svoje omiljene akcione junake sa sobom:
Image
Image
neciji razlozi su sasvim banalni........zeli biti kul il to je moderno....
Mislim,insinuirat da su svi mentalno poremeceni ne pije bas vode!
silver testelone

#59 Re: Body Modification-Taboo

Post by silver testelone »

u pm šta se nagleda jbt :roll: :-) :run: kolko god pokušavo shvatit, nema šanse jbt... da kažem da mi ih je žao, šta imam žalit budale :lol: a eto ko neki haman i nisu budale :lol:

al ne kontam ako je dozvoljeno radit takve zajebancije na vlastitom tijelu, a medicinski vjerovatno nijedno nije 100% opravdano, ne može ovo bit bez posljedica nekih nema boga... zašto ne dozvoljavaju eutanaziju, kome je stvarno dopizdilo i hoće da svoje tijelo na taj način riješi problema.... nemam pojma jbg :D
azurna_obala

#60 Re: Body Modification-Taboo

Post by azurna_obala »

bez_ideje wrote:Mislim,insinuirat da su svi mentalno poremeceni ne pije bas vode!

Izvini molim te, vrati se pa pročitaj šta sam sve napisala, mentalno poremećeno nisam ni spomenula, niti mi je namjera bila insinuirati takvo nešto, čak sam i rekla da je većina vjeovatno sasvim normalna. Ne možeš porediti obične stvari iz života, sa nečim ovakvim. Tada bi većina ovako izgledala, smatrala to opšteprihvaćenim, ne bilo šokantno niti drugačije.

Unutrašnja strana..da meni je bitna, ne samo za ovo nego za bilo šta. Zašto čovjek odluči da se ubije, zašto baš izabere baš takav način samoubistva, zašto? Od najbanalnijih stvari i najjednostavnijih, uvijek pitam zašto.
bez_ideje

#61 Re: Body Modification-Taboo

Post by bez_ideje »

Pa i kod samoubistva imas hiljadu razloga i pobuda.Svako je za sebe drugacije.....
Nece ti niko reci,eto oni to rade iz tog i tog razloga.....svakog kojeg vidis -pitaj ga sto i zbog cega! Neces dobiti 2 ista odgovora!
Opet ti kazem,ne mozes porediti ti,ja mogu.....na mene ne djeluje sokantno,samo jedna od neobicnih stvari koje ljudi rade! Nista vise....
male_okice

#62 Re: Body Modification-Taboo

Post by male_okice »

azurna_obala wrote:
bez_ideje wrote:Mislim,insinuirat da su svi mentalno poremeceni ne pije bas vode!

Izvini molim te, vrati se pa pročitaj šta sam sve napisala, mentalno poremećeno nisam ni spomenula, niti mi je namjera bila insinuirati takvo nešto, čak sam i rekla da je većina vjeovatno sasvim normalna. Ne možeš porediti obične stvari iz života, sa nečim ovakvim. Tada bi većina ovako izgledala, smatrala to opšteprihvaćenim, ne bilo šokantno niti drugačije.

Unutrašnja strana..da meni je bitna, ne samo za ovo nego za bilo šta. Zašto čovjek odluči da se ubije, zašto baš izabere baš takav način samoubistva, zašto? Od najbanalnijih stvari i najjednostavnijih, uvijek pitam zašto.
budes li u svemu trazila dublji smisao razocaraces se koliko su ljudi zapravo plitki.
chuchumbamayumbe

#63 Re: Body Modification-Taboo

Post by chuchumbamayumbe »

Neka rade od sebe šta hoće, dokle god mi djeca ne dobijaju frazove kada ih ugledaju!
Sve preko toga je fuj, koliko god se pozivali na slobodu izbora, itd, itd...
8-)
silver testelone

#64 Re: Body Modification-Taboo

Post by silver testelone »

chuchumbamayumbe wrote:Neka rade od sebe šta hoće, dokle god mi djeca ne dobijaju frazove kada ih ugledaju!
8-)
e upravo to i ja kontam... jer gdje počinju moja prava, tuđa prava završavaju, tako bi valjda bilo logično... imam valjda i ja pravo da ne gledam horore :lol:

il eto neko s pravom izbora voli da smrdi i ne kupa se nikad, al i ja imam pravo da ne udišem smrdljiv zrak... tako isto kontam da imam pravo da ne gledam "smrdljive" slike pred očima, ekvivalent ovim rogatim ljudima :lol:
male_okice

#65 Re: Body Modification-Taboo

Post by male_okice »

A jedan wrote:ajd nek neko cibne kakvu dobru istetoviranu trebu, ovi s tepsijama u ustima mi sjebase cejf na sabahu :D
http://www.katvond.net/_html/galleryKatImagesP1.htm
alica.k

#66 Re: Body Modification-Taboo

Post by alica.k »

silver testelone wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Neka rade od sebe šta hoće, dokle god mi djeca ne dobijaju frazove kada ih ugledaju!
8-)
e upravo to i ja kontam... jer gdje počinju moja prava, tuđa prava završavaju, tako bi valjda bilo logično... imam valjda i ja pravo da ne gledam horore :lol:

il eto neko s pravom izbora voli da smrdi i ne kupa se nikad, al i ja imam pravo da ne udišem smrdljiv zrak... tako isto kontam da imam pravo da ne gledam "smrdljive" slike pred očima, ekvivalent ovim rogatim ljudima :lol:
ti imas pravo da okrenes glavu ako ti se ne svidja da gledas to, kao i dijete od chuchua.
chuchumbamayumbe

#67 Re: Body Modification-Taboo

alica.k wrote:
silver testelone wrote:
8-)

ti imas pravo da okrenes glavu ako ti se ne svidja da gledas to, kao i dijete od chuchua.
Ajde, molim te, šta zna dijete od 4 godine kada u mračnom haustoru vidi ovakvu spodobu?!
Usraće se od straha, i dijete i ja!
8-)
Ambrozija

#68 Re: Body Modification-Taboo

Post by Ambrozija »

A jedan wrote:ajd nek neko cibne kakvu dobru istetoviranu trebu, ovi s tepsijama u ustima mi sjebase cejf na sabahu :D
:lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#69 Re: Body Modification-Taboo

Post by ladyblue18 »

Mozda sam ogranicena ko balkon ali meni je ovo sto rade od sebe da prostite odvratno.

I pri tome mislim na ove implantante po kozi, stretching nosa, usi hajd i nekako mogu svariti, pa i tetovaze, ali ove neke extreme...i nece me niko ubijediti da je to lijepo i da lijepo izgleda i da je ljepota u oku posmatraca, jer buljiti u nekoga ko umjesto nosa ima dvije rupe nit je umjetnost a nit je lijepo.
chuchumbamayumbe

#70 Re: Body Modification-Taboo

ladyblue18 wrote:Mozda sam ogranicena ko balkon ali meni je ovo sto rade od sebe da prostite odvratno.

I pri tome mislim na ove implantante po kozi, stretching nosa, usi hajd i nekako mogu svariti, pa i tetovaze, ali ove neke extreme...i nece me niko ubijediti da je to lijepo i da lijepo izgleda i da je ljepota u oku posmatraca, jer buljiti u nekoga ko umjesto nosa ima dvije rupe nit je umjetnost a nit je lijepo.
Ma jok ba, to je cool, sloboda izbora, folovi-golovi...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#71 Re: Body Modification-Taboo

Post by ladyblue18 »

chuchumbamayumbe wrote: Ma jok ba, to je cool, sloboda izbora, folovi-golovi...
Ma pazi chu, ne kazem ja nista povodom toga, naravno da je sloboda svacija sta ce raditi sa svojim tijelom, ali da se onda prodaje pod umjetnost lik koji ima izbusen svaki pedalj glave i dvije rupetine gdje bi trebao biti nos...je bas onako previse.

To mi je isto kada se umjetnoscu naziva gola zenska koja se mjesec dana zatvori u staklenu kutiju sa svinjama.
chuchumbamayumbe

#72 Re: Body Modification-Taboo

ladyblue18 wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Ma jok ba, to je cool, sloboda izbora, folovi-golovi...
Ma pazi chu, ne kazem ja nista povodom toga, naravno da je sloboda svacija sta ce raditi sa svojim tijelom, ali da se onda prodaje pod umjetnost lik koji ima izbusen svaki pedalj glave i dvije rupetine gdje bi trebao biti nos...je bas onako previse.

To mi je isto kada se umjetnoscu naziva gola zenska koja se mjesec dana zatvori u staklenu kutiju sa svinjama.
Dabome, razumijemo se.
Ovi sa rogovima, "noktima", izbrušenim zubima, nekakvim plastikama u nosu i ušima, tetoviranim očima, i sl...ma niđe veze.
azurna_obala

#73 Re: Body Modification-Taboo

Post by azurna_obala »

Pa ako ovo kao individua okarakterišeš nešto kao tebi neshvatljivo, i ako je ovo u tvojim očima čisti nakazluk (da se razumijemo guljenje kože sa leđa, ovo u nosu, rogovi i šiljci, i svašta nešto slično tome), onda te smatraju zaostalim, nisi dovoljno COOOOOOOL da bi ti to razumio...
azurna_obala

#74 Re: Body Modification-Taboo

Post by azurna_obala »

Lud i ponosan wrote:Samo lopata u ruke.

:thumbup: :thumbup: :lol: :lol:
Zamisli ove sa rupama u nosu kako čiste snijeg na ovim našim minusima, mislim da bi dobili upalu mozga :oops:
chuchumbamayumbe

#75 Re: Body Modification-Taboo

Jašta, samo lopata!
8-)
Post Reply