Bobanova ulica u Sarajevu

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

aaa vidi doktora naseg, jes uzeo furseta... :D
Lace

Post by Lace »

ja nisam u toku...koji je to trg u sarajevu dobio ime po aliji izetbegovicu? :?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Lace wrote:ja nisam u toku...koji je to trg u sarajevu dobio ime po aliji izetbegovicu? :?
trg oslobodjenja, zadrzao je i staro ime pa se sad zove trg oslobodjenja - alija izetbegovic
Lace

Post by Lace »

a koji je to trg? :? :D
Lace

Post by Lace »

ja znam za par trgova u svojoj neposrednoj blizini...austrijski...i trg BiH... a ne znam kako se zove onaj kod pozorista...niti onaj kod katedrale...ko kad su nam trgovi dimenzija 20-ak m2 :D i ima ih na pasija preskakala :D
Last edited by Lace on 10/10/2005 18:31, edited 1 time in total.
Lace

Post by Lace »

zoom66 wrote:
Lace wrote:a koji je to trg? :? :D
kod pivare?...:?
:D:D:D
zar tamo ima neki trg? :? :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Lace wrote:
zoom66 wrote:
kod pivare?...:?
:D:D:D
zar tamo ima neki trg? :? :D
ma to se zoomu pricinilo kako je otorban izlazio iz pivnice... sve ravno do mora... :D
Harrys

Post by Harrys »

da nije mozda onaj izmedju Svjetlosti i Ekonomskog Fakulteta. :)
Lace

Post by Lace »

moguce...kako rekoh...imamo trgova na pasija preskakala...svaki malo siri prostor...nazovemo trgom :D
dizZaster

Post by dizZaster »

nema teorije da se ulica,trg ili bilo sta u Sarajevu zove po ratnom zlocincu
M.Bobanu :oops:
To su samo ustaske provokacije :(
mr__bosnjak

#61 Re: Bobanova ulica u Sarajevu

Post by mr__bosnjak »

Prenj wrote:Nekoliko ucesnika u diskusiji o novom nazivu aerodroma "Sarajevo", koji bi ovih dana trebao promijeniti ime u aerodrom "Alija Izetbegovic" je kao glavni motiv za promjenu imena navelo 'nek crknu dusmani'.
Kako stvari stoje dusmani ne samo da nece crci nego su u sve boljoj kondiciji, sto se vidi i iz sljedeceg clanka.
Vecernji list wrote: http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 9/index.do

IMENOVANJE GRADSKIH ULICA U žiži interesa nakon što je Alija Izetbegović dobio trg u Sarajevu

Stupska ulica u Sarajevu postaje Bobanova?

MOSTAR - Nakon što je Sarajevo dobilo trg bošnjačkoga ratnoga lidera Alije Izetbegovića, te inicijative da se i sarajevska zračna luka nazove po Izetbegoviću, među bh. Hrvatima sve više se rađa ideja da glavni grad dobije i ulicu prvoga i jedinoga predsjednika Hrvatske Republike Herceg-Bosne Mate Bobana. Naime i Izetbegović i Boban bili su predsjednici i zapovjednici vojnih snaga Armije BiH i HVO-a, koje je ratno Predsjedništvo BiH označilo kao obrambene bh. snage. U Hrvatskom bloku podržavaju ideju da Boban dobije ulicu u glavnom gradu.
- Budući da su Hrvati obranili BiH od srpsko-crnogorske agresije, a Sarajevo je glavni grad, pokojni predsjednik Mate Boban ima pravo na ulicu u glavnom gradu, ističe predsjednik Hrvatskoga bloka Mario Vasilj, te je poručio da se i u tome vidi ravnopravnost hrvatskoga naroda u BiH s ostalim dvama narodima. Iako su bošnjački mediji pokušali plasirati informaciju da je M. Boban bio jedan od haaških osumnjičenika, ni protiv njega, kao ni protiv A. Izetbegovića, za razliku od R. Karadžića, nije bila podignuta haaška optužnica. U HDZ-u navode kako bi u obratnom slučaju da su Hrvati jednostrano imenovali Trg Mate Bobana međunarodni predstavnici bi reagirali, zato ih čudi šutnja u slučaju Alije Izetbegovića.
- Sarajevo se tim potezima afirmira kao ekskluzivni bošnjački grad. Ako se prešutno odbori ta odluka, naravno da ćemo podržati ideju da pokojni Mate Boban dobije trg i ulicu, ističe glasnogovornik HDZ-a Mišo Relota. Predsjednik HKDU-a BiH Marin Topić navodi kako je prerano za imenovanje ulica i trgova osoba iz proteklog rata.
Jedini koji ce definitivno na kraju "crci" jesu malobrojni normalni gradjani BiH :(
Boban i Karadzic su bili agresori a Izetbegovic branitelj kao i njegova Armija BiH. HVO i VRS ista stvar samo sto su jedni bili osvojili vise i ratovali duze od drugih. Hrvati samo pokazuju kolko su bili protiv odbrane BiH a za Srbe da i negovorim pa ovake stvari furaju.
Sloboda BiH
JBT

Post by JBT »

Boban i Karadzic su bili agresori a Izetbegovic branitelj kao i njegova Armija BiH. HVO i VRS ista stvar samo sto su jedni bili osvojili vise i ratovali duze od drugih. Hrvati samo pokazuju kolko su bili protiv odbrane BiH a za Srbe da i negovorim pa ovake stvari furaju.
Sloboda BiH
Ne sjecam se da je Alija Izetbegovic stavio potpis u Dejtonu ispod bas ovakve definicije.
Cak ni slicne.
MedoX

Post by MedoX »

Ne interesuje me sta je za vas Alija,ja znam sta je za mene... Cao... :D
JBT

Post by JBT »

Ispravno.
Jedan covjek, jedan glas.
emac

Post by emac »

Joj hrvata nema ih ni deset posto a kenjaju ko foke.Pa dobili ste konstitutivnost a ne priznajete BIH kao ssvoju primarnu drzavu(cast izuzecima) i jedino sto hocete jeste da pripojite hrvatskoj dio BIH.E malo morgen jarane.Tja kolko vas ima 10-15 posto.
Ja ne vjerujem da se Boban zalagao za BIH tako da ste uspjeli napravit Herceg Bosnu(a niste niti cete) onda bi ste u njoj i moglu dat ime ulici po njemu ovako kome se ne svida ovdje mars u Hrvatsku pa kad vas tamo odjebu oni Hrvati iz hrvatske onda se vamo vratite i poljubite nas u paksu.
Pa jeb** li vam mater agresorsku ako vi napravite herceg bosnu onda dajte srbima slavoniju i krajnu i dajte ulici u Zagrebu iime Milan Babic ili Zeljko Raznatovic Arkan.Stvarno to licemjerje moze se samo kod vas vidjet.
Mada to ste samo vi nasi bosanski hrvati,oni tamo su kulturniji od vas.Nemogu da pljunem na jednog Mesica a na ove salabajzere i mafijase kao Covic,Jelavic,Lijanovici ne treba ni trosit rijeci.Uostalom sve se vidjelo na utakmici sa Zeljom kad su dinamovci iz Zagreba poceli da prase tur ovim nasim gnjidama sto su navijaci Dinama.
DA SUMIRAMO HRVATI BUDITE LOJALNI GRADANI I BICETE NAM BRACA AKO NECETE MARS U HRVATSKU ILI GDJE VAM JE BOLJE.ZNAJTE U BOSNI SE LJUDI PRVO DJELE NA ONE KOJI SU ZA JEDINSTVANU BIH I KOJIMA JE BIH NA PRVOM MJESTU PA ONDA NA DOBRE I LOSE.KOME SE NE SVIDA TUTANJ.
SD-6

Post by SD-6 »

treba vratit i Cara Dusana :zzzz:
No_Comment

Post by No_Comment »

I ,,Tuta,, bi trebo jednu dobiti...ali banderu da visi... :-) :oops:
Smrt fasizmu

#68 Bobanova ulica u Sarajevu

Post by Smrt fasizmu »

OPETUJEM, ovaj put u svezi Bobana..

:x DA agitatiri i fasistoljubci neprestano pokrecu teme da se obiljezi "lik i djelo" islamskog fundamentaliste, mafijasa i homoseksualca Alije Izetbegovica.
Ja mislim da bi trebalo dozvoliti da jedan od ubica skoro pola milijuna gradjana Bosne i Hercegovine udje u historiju i da se po njemu nesto nazove u Sarajevu, ali ne treba ostaviti po strani ni drugu dvojicu njegovih poslovnih prijatelja Mate Bobana i Radovana Karadzica, i zato predlazem (po drugi put na ovom forumu) da se napravi javna cenifa, oli ti kolzet u obliku trougla, i da na jednoj strani velikim slovima pise ALIJA IZETBEGOVIC, na drugoj RADOVAN KARADZIC, a na trecoj MATE BOBAN pa nek narod sere po kome god hoce, a sto se tice ZASLUGA ZASLUZILA SU SVA TROJICA BAR OVOLIKO OD GRADJANA SARAJEVA JER JE NAJVECE RATNO PROFITERSTVO OD STRANE OVIH MAFIJASA NAPRAVLJENO UPRAVO NA GRADJANIMA SARAJEVA... :x
Smrt fasizmu-Sloboda narodu
p.s. I jedna mala poruka za SDA6-vehabijicu i placenika Bakira Izetbegovica..
:-D HVALA TI STO SI ME SVRSTAO MEDJU GUSLARE, PREMDA JA NIKADA NISAM MOGAO RAZUMJETI KAKO TO LJUDI MOGU SVIRATI NA KOBILJI REP, ali tebi kao muzicki visoko obrazovanom licu moram vjerovati jer znam da si ZAVRSIO MUZICKU AKADEMIJU-MEJTEF NA ODSJEKU "FLAUTA" A JOS UZ TO SVIRAS I NA " O KARINI" :lol:
Blahy

#69 Re: Bobanova ulica u Sarajevu

Post by Blahy »

Smrt fasizmu wrote:OPETUJEM, ovaj put u svezi Bobana..

:x DA agitatiri i fasistoljubci neprestano pokrecu teme da se obiljezi "lik i djelo" islamskog fundamentaliste, mafijasa i homoseksualca Alije Izetbegovica.
Ja mislim da bi trebalo dozvoliti da jedan od ubica skoro pola milijuna gradjana Bosne i Hercegovine udje u historiju i da se po njemu nesto nazove u Sarajevu, ali ne treba ostaviti po strani ni drugu dvojicu njegovih poslovnih prijatelja Mate Bobana i Radovana Karadzica, i zato predlazem (po drugi put na ovom forumu) da se napravi javna cenifa, oli ti kolzet u obliku trougla, i da na jednoj strani velikim slovima pise ALIJA IZETBEGOVIC, na drugoj RADOVAN KARADZIC, a na trecoj MATE BOBAN pa nek narod sere po kome god hoce, a sto se tice ZASLUGA ZASLUZILA SU SVA TROJICA BAR OVOLIKO OD GRADJANA SARAJEVA JER JE NAJVECE RATNO PROFITERSTVO OD STRANE OVIH MAFIJASA NAPRAVLJENO UPRAVO NA GRADJANIMA SARAJEVA... :x
:-D HVALA TI STO SI ME SVRSTAO MEDJU GUSLARE, PREMDA JA NIKADA NISAM MOGAO RAZUMJETI KAKO TO LJUDI MOGU SVIRATI NA KOBILJI REP, ali tebi kao muzicki visoko obrazovanom licu moram vjerovati jer znam da si ZAVRSIO MUZICKU AKADEMIJU-MEJTEF NA ODSJEKU "FLAUTA" A JOS UZ TO SVIRAS I NA " O KARINI" :lol:
Opet te tatek dirao :oops:
mr__bosnjak

#70 Re: Bobanova ulica u Sarajevu

Post by mr__bosnjak »

Smrt fasizmu wrote:OPETUJEM, ovaj put u svezi Bobana..

I onda bi mogli isti takav sa Rooseveltom Churchillom i Hitlerom po tebi.
Covjece daj mi dokaz da je bio homoseksualac mislim ove druge lazi sam vec cuo ali ovu jos nisam.
Smrt fasizmu i komunizmu
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

sve vas treba uposliti u komisiji za imenovanje ulica i trgova u bih i da konacno vse popustite forum sa tim glupostima kome treba sta dati i kome je sta dato....

:x
Dezze

#72 Re: Bobanova ulica u Sarajevu

Post by Dezze »

Prenj wrote:Nekoliko ucesnika u diskusiji o novom nazivu aerodroma "Sarajevo", koji bi ovih dana trebao promijeniti ime u aerodrom "Alija Izetbegovic" je kao glavni motiv za promjenu imena navelo 'nek crknu dusmani'.
Kako stvari stoje dusmani ne samo da nece crci nego su u sve boljoj kondiciji, sto se vidi i iz sljedeceg clanka.
Vecernji list wrote: http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 9/index.do

IMENOVANJE GRADSKIH ULICA U žiži interesa nakon što je Alija Izetbegović dobio trg u Sarajevu

Stupska ulica u Sarajevu postaje Bobanova?

MOSTAR - Nakon što je Sarajevo dobilo trg bošnjačkoga ratnoga lidera Alije Izetbegovića, te inicijative da se i sarajevska zračna luka nazove po Izetbegoviću, među bh. Hrvatima sve više se rađa ideja da glavni grad dobije i ulicu prvoga i jedinoga predsjednika Hrvatske Republike Herceg-Bosne Mate Bobana. Naime i Izetbegović i Boban bili su predsjednici i zapovjednici vojnih snaga Armije BiH i HVO-a, koje je ratno Predsjedništvo BiH označilo kao obrambene bh. snage. U Hrvatskom bloku podržavaju ideju da Boban dobije ulicu u glavnom gradu.
- Budući da su Hrvati obranili BiH od srpsko-crnogorske agresije, a Sarajevo je glavni grad, pokojni predsjednik Mate Boban ima pravo na ulicu u glavnom gradu, ističe predsjednik Hrvatskoga bloka Mario Vasilj, te je poručio da se i u tome vidi ravnopravnost hrvatskoga naroda u BiH s ostalim dvama narodima. Iako su bošnjački mediji pokušali plasirati informaciju da je M. Boban bio jedan od haaških osumnjičenika, ni protiv njega, kao ni protiv A. Izetbegovića, za razliku od R. Karadžića, nije bila podignuta haaška optužnica. U HDZ-u navode kako bi u obratnom slučaju da su Hrvati jednostrano imenovali Trg Mate Bobana međunarodni predstavnici bi reagirali, zato ih čudi šutnja u slučaju Alije Izetbegovića.
- Sarajevo se tim potezima afirmira kao ekskluzivni bošnjački grad. Ako se prešutno odbori ta odluka, naravno da ćemo podržati ideju da pokojni Mate Boban dobije trg i ulicu, ističe glasnogovornik HDZ-a Mišo Relota. Predsjednik HKDU-a BiH Marin Topić navodi kako je prerano za imenovanje ulica i trgova osoba iz proteklog rata.
Jedini koji ce definitivno na kraju "crci" jesu malobrojni normalni gradjani BiH :(
Taj sam! :-D
Husko Kotrljanjić

Post by Husko Kotrljanjić »

Cuj,po Bobanu nazvat ulicu u Sarajevu,pa od kad se to nazivaju ulice po jos uvijek zivim ljudima? :roll:
Post Reply