A u stvarnosti taraba, da te nadopunim. Mozda nemaju love da ugrade plinmayab wrote:U EU veliku ulogu igra ekoloski aspekt, tj.ekoloska osvjestenost stanovnistva daleko vise nego kod nas, te se ugradnja plina u veliki,jaki i skupi auto gleda samo kroz to, a kod nas su protiv plina uglavnom likovi koji na usta izbace barem stotine hiljada (virtualnih ) maraka dnevno (kroz šuplju priču), a u stvarnosti ...almir90 wrote:U EU i UK kad sam vidio po netu šta se voza sve na plin, nisam imao komentara. Jedino kod nas sve neke hadžije, ako nemaš para za benzina, što si kupio auto. Pa, ako neko ima para i ćeif mu je jako auto, zašto da se voza skuplje, ako može jeftinije? Znam čovjeka koji je prešao 500 000 na plin, za posla auto koristio, još Renault Laguna 2. Jedino u nas sve neke "hadžije", ne bi to ovo, ne bi to ono. Neki dan u Holandiji čovjek u novu Panameru ugradio plin, gledao sam na YT, šta bi naše hadže za njega rekle?
Zaljubljenik kupi auto da bi uživao u njemu. Ako će kao takav kupiti ako koje mu se ne sviđa, kako da uživa u njemu? Mada takva auta uvijek spadaju u one koji žele da se ističu, al' nisu to više mlada auta, za kojima će svi baliti za tobom, i pičke se bacati na haubu. Jest, da automatski dobiješ status Sejdića ili kockaste glave.
Uocio sam da su najveci protivnici plina oni koji nemaju nikakvo iskustvo sa istim. Tipicne predrasude.
Glavni razlog odbijanja od kupovine nekog auta koji nam se dopada je cesto njegova potrosnja, a plin upravo rjesava takve dileme i probleme. Stvoren je za te situacije. Na kraju, zasto da dajem mjesecno npr 600 KM za benzin kada mogu proci i sa 300 KM bez ikakve razlike u voznji ? Ne vidim neke dileme oko toga, posebno imajuci u vidu da nisam seik ni trgovac drogom ili oruzjem.