Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
madner

#426 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

istocnjak wrote:
madner wrote:U ovoj drzavi je zakonska granica 14 godina. Prenisko za dvije godine.
Da li možete prestati šupljirati. Pričate priče za malu djecu. Danas moralno posrnuli roditelji bez vjere ostavljaju curicama od 14 godina stanove, vikendice ili kuče da bi iste bile "slobodne" da sa svojim vršnjacima prave party-je na kojima se opijaju i čine blud pa kad ista zatrudni majka je vodi na Koševo da se čisti. Svi to vide a ovdje pričate šuplju k'o da je neko na drvetu rastao ....
Ma ko supljira.
Ti opet izjednacavas seks sa abortusom, maksimalna glupost.

Izgubio si svako pravo da moralises.
piupiu

#427 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by piupiu »

istocnjak wrote:
madner wrote:U ovoj drzavi je zakonska granica 14 godina. Prenisko za dvije godine.
Da li možete prestati šupljirati. Pričate priče za malu djecu. Danas moralno posrnuli roditelji bez vjere ostavljaju curicama od 14 godina stanove, vikendice ili kuče da bi iste bile "slobodne" da sa svojim vršnjacima prave party-je na kojima se opijaju i čine blud pa kad ista zatrudni majka je vodi na Koševo da se čisti. Svi to vide a ovdje pričate šuplju k'o da je neko na drvetu rastao ....
Da, da, i jos hodaju u sorcevima na plus 40 po Ferhadiji i izazivaju nevine muskarce na blud. :-)
vratnik

#428 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

Jos je veci problem ovo razmisljanje o nevjernicima (a to su svi bez pet namaza).. Vidi ti izjava. Podrzavanje u bludu. Moralno posrnuli nevjernici. CISCENJE?!..
Istocnjak: haj reci molim te gdje si, mislim u kojoj drzavi. Bas me interesuje.
Last edited by vratnik on 28/11/2008 12:55, edited 1 time in total.
istocnjak

#429 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

madner wrote:
istocnjak wrote:
Ma ko supljira.
Ti opet izjednacavas seks sa abortusom, maksimalna glupost.

Izgubio si svako pravo da moralises.
Da te pitam kad si toliko pametan. Da li češ i ti svoje djete ovako vaspitati? :roll: Misliš li da je to uredu? I drugo da li bi volio da se ona uda mlada ili da ćini blud i stalno mijenja partnere kao što to danas rade i iste oboljevaju od polnih bolesti? Jesi gledao vijesti sinoč koliko ima u BiH oboljelih od HIV-a?
istocnjak

#430 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

vratnik wrote:Jos je veci problem ovo razmisljanje o nevjernicima (a to su svi bez pet namaza).. Vidi ti izjava. Podrzavanje u bludu.
Živim u državi za koju sam se godinam borio, prije svega da ostanem živ i u jednom komadu, pa onda ostalo i nema niti jedan papak pravo da mi kaže da odem iz iste na kamili zato što sam vjernik.
vratnik

#431 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

istocnjak wrote:
vratnik wrote:Jos je veci problem ovo razmisljanje o nevjernicima (a to su svi bez pet namaza).. Vidi ti izjava. Podrzavanje u bludu.
Živim u državi za koju sam se godinam borio, prije svega da ostanem živ i u jednom komadu, pa onda ostalo i nema niti jedan papak pravo da mi kaže da odem iz iste na kamili zato što sam vjernik.
Godinama borio? Politicki, pretpostavljam, kao sad preko foruma. Ko ti rece da ides na kamili igdje? Neka te, nek' ostali idu. Ti si svakako tu bio prije njih. Valjda je zbog tebe nastala ona "bajka" o multikulti Bosni. Nek idu oni sa nazadnim i pogresnim stavovima, tvoji su svi super.
Izvini, nisi mi odgovorio: gdje zivis?
istocnjak

#432 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

piupiu wrote:
istocnjak wrote:
Da, da, i jos hodaju u sorcevima na plus 40 po Ferhadiji i izazivaju nevine muskarce na blud. :-)
Kakav plus draga piupiu. Koliko je jutros u 7,00 bilo stepeni? Vidim iz tramvaja curica od jedno 15 do 17 godina u minjaku na stanici čeka tramvaj. Tada sam se upitao kakvi su njeni roditelji? Na toj zimi ima da joj se razvale svi reproduktivni organi za radjanje djece a to je čeka u budučnosti. Kakav je to mentalni sklop njenog roditelja?
vratnik

#433 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

Ja ponovo molim moderaciju da ovu temu ukine. Molim vas spasite i nas nevjernike od izjava koje bi mogli dati, a i prave vjernike od ovakvih advokata.
(ali skroz ukine, izbrise, whatever!)
maybelline

#434 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by maybelline »

Uvijek me je zanimalo kako to da neki vjernici, koji propagiraju obaranje pogleda kad sretnu neku djevojku, uspiju vidjeti cure u uskim hlacama, suknjicama.... Nije provokacija, majke mi, samo me zanima... Da li to smatrate svojom duznoscu ili?
istocnjak

#435 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

maybelline wrote:Uvijek me je zanimalo kako to da neki vjernici, koji propagiraju obaranje pogleda kad sretnu neku djevojku, uspiju vidjeti cure u uskim hlacama, suknjicama.... Nije provokacija, majke mi, samo me zanima... Da li to smatrate svojom duznoscu ili?
Razlika je ogromna nisam je pogledao sa strašću već sa sažaljevanjem. Nemoj sve posmatrati iz svoje perspektive. :)
A i ti si dužna sve isto kao i onaj koji praktikuje vjeru - samo što toga nisi svjesna. Nema razlike.
Last edited by istocnjak on 28/11/2008 13:19, edited 2 times in total.
maybelline

#436 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by maybelline »

istocnjak wrote:
maybelline wrote:Uvijek me je zanimalo kako to da neki vjernici, koji propagiraju obaranje pogleda kad sretnu neku djevojku, uspiju vidjeti cure u uskim hlacama, suknjicama.... Nije provokacija, majke mi, samo me zanima... Da li to smatrate svojom duznoscu ili?
Razlika je ogromna nisam je pogledao sa strašću već sa sažaljevanjem. Nemoj sve posmatrati iz svoje perspektive. :)

Samo sam pitala i dobila sam odgovor. Hvala ti puno :)
vratnik

#437 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

:roll: :shock: :-? :-D
maybe: prebrza si bila. Ovo je komentar izjave prije tvoje.
Last edited by vratnik on 28/11/2008 13:17, edited 1 time in total.
maybelline

#438 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by maybelline »

vratnik wrote::roll: :shock: :-? :-D

Koji raspon osjecanja :D
vratnik

#439 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

maybelline wrote:
vratnik wrote::roll: :shock: :-? :-D

Koji raspon osjecanja :D
:D :D
beautyfool

#440 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by beautyfool »

Prvi pogled je uvijek dozvoljen jer je slucajan dok drugi nije :D dakle svasta se mozes nagledati i iz prvog pogleda, nazalost :-)
maybelline

#441 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by maybelline »

beautyfool wrote:
Prvi pogled je uvijek dozvoljen jer je slucajan dok drugi nije :D dakle svasta se mozes nagledati i iz prvog pogleda, nazalost :-)

E vidis to nisam znala. Ja imam dajdzu koji propagira da se zensko koje ti nije u najblizem srodstvu ne smije ni ovlas pogledati, a kamoli dodirnuti (rukovati, dakle)...
istocnjak

#442 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

maybelline wrote:
istocnjak wrote:

Samo sam pitala i dobila sam odgovor. Hvala ti puno :)
Nema na čemu, toliko toga danas ima izloženog za gledati da je najbolje nositi one naočale za varenje. :D
vratnik

#443 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

maybelline wrote:
beautyfool wrote:

E vidis to nisam znala. Ja imam dajdzu koji propagira da se zensko koje ti nije u najblizem srodstvu ne smije ni ovlas pogledati, a kamoli dodirnuti (rukovati, dakle)...
A kako zna da je zensko ako je ne pogleda nikako?
ali imam ja i za njega malu kolazu: :roll: :shock: :-? :-D :dance:
maybelline

#444 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by maybelline »

:D :D Tu si u pravu istocnjak, ima se danas svega vidjeti...
maybelline

#445 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by maybelline »

E vidis to nisam znala. Ja imam dajdzu koji propagira da se zensko koje ti nije u najblizem srodstvu ne smije ni ovlas pogledati, a kamoli dodirnuti (rukovati, dakle)...[/quote]

ali imam ja i za njega malu kolazu: :roll: :shock: :-? :-D :dance:[/quote]

:D :D :D :lol: :lol: :lol:

(istocnjak, jos uvijek ne znam pravilno citirati, ne kontammmm :? )
otherside

#446 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by otherside »

super. dobro si me podsjetila...pitanje za vjerski educirane forumase: stoji li zaista negdje u islamskim knjigama zabrana rukovanja sa zenama i koji je razlog za to? desilo mi se nekoliko puta da pruzim ruku nekome a on me ignorise...
interesuje me je li u pitanju vjersko pravilo ili novokomponovani detalj?
nekako bas ne mogu da vjerujem da je dovoljno dotaci neciju ruku i seksualno se uzbuditi ako pretpostavimo da je to jedan od razloga.
vratnik

#447 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

otherside wrote:super. dobro si me podsjetila...pitanje za vjerski educirane forumase: stoji li zaista negdje u islamskim knjigama zabrana rukovanja sa zenama i koji je razlog za to? desilo mi se nekoliko puta da pruzim ruku nekome a on me ignorise...
nekako bas ne mogu da vjerujem da je dovoljno dotaci neciju ruku i seksualno se uzbuditi ako pretpostavimo da je to jedan od razloga.
Frigidna bezboznica!
maybelline

#448 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by maybelline »

vratnik wrote:
otherside wrote:super. dobro si me podsjetila...pitanje za vjerski educirane forumase: stoji li zaista negdje u islamskim knjigama zabrana rukovanja sa zenama i koji je razlog za to? desilo mi se nekoliko puta da pruzim ruku nekome a on me ignorise...
Frigidna bezboznica!
:? :-) :-D
piupiu

#449 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by piupiu »

maybelline wrote:E vidis to nisam znala. Ja imam dajdzu koji propagira da se zensko koje ti nije u najblizem srodstvu ne smije ni ovlas pogledati, a kamoli dodirnuti (rukovati, dakle)...

ali imam ja i za njega malu kolazu: :roll: :shock: :-? :-D :dance:

:D :D :D :lol: :lol: :lol:

(istocnjak, jos uvijek ne znam pravilno citirati, ne kontammmm :? )

Ovako -- prva zagrada:
maybeline wrote:
Dodas tekst.

Druga zagrada -- zavrsis citat end quote zagradom.
Last edited by piupiu on 28/11/2008 13:32, edited 1 time in total.
vratnik

#450 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

(necu vise da budem ozbiljan na ovoj temi, hocu da se zajebajem dok je zoom ne ukine)
otherside, nadam se da razumijes da sam se salio
Locked