Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
callmethebreeeze

#401 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by callmethebreeeze »

ja mislim da je srz problema u tome sto pojedini pokusavaju opravdati stvari koje se u biti ne daju opravdati i koje su i te kako vezane za vrijeme i prostor. konkretno, ova prica oko poslanikove zenidbe aisom, sve i da je imala 14 godina kada se udala to je za mene danas prerano. ne bih nikoga da uvrijedim, ali pretpostavljam da ce se vecina nas sloziti s tom konstatacijom. eh, sad, ja znam u kakvom se vremenu i prostoru taj brak desio i znam da je takvih slucajeva bilo i evropi u srednjem vijeku i sve mi je ostalo jasno. samo mi nije jasno zasto se jedan dogadjaj iz ranog srednjeg vijeka, koji se odigrao na arapskom poluotoku, pokusava nama danas predstaviti kao nesto normalno.
piupiu

#402 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by piupiu »

callmethebreeeze wrote:ja mislim da je srz problema u tome sto pojedini pokusavaju opravdati stvari koje se u biti ne daju opravdati i koje su i te kako vezane za vrijeme i prostor. konkretno, ova prica oko poslanikove zenidbe aisom, sve i da je imala 14 godina kada se udala to je za mene danas prerano. ne bih nikoga da uvrijedim, ali pretpostavljam da ce se vecina nas sloziti s tom konstatacijom. eh, sad, ja znam u kakvom se vremenu i prostoru taj brak desio i znam da je takvih slucajeva bilo i evropi u srednjem vijeku i sve mi je ostalo jasno. samo mi nije jasno zasto se jedan dogadjaj iz ranog srednjeg vijeka, koji se odigrao na arapskom poluotoku, pokusava nama danas predstaviti kao nesto normalno.
Da, to je bilo vrijeme kad nije bilo zakona da zastite dijete (a ni zenu), kad nije bilo dovoljno svijesti o ljudskom sazrijevanju, kad se krace zivjelo, vise umiralo, izbor bio manji, divljastvo vece, zakon jacega jedini zakon, mozda je bilo i drugih razloga, ekonomskih, ovih onih itd. Ma, neka je u hiljade knjiga zapisano da se djeca mogu od 9 godina udavati (kao ono dijete nedavno, je l' ono bi u Jemenu?, sto je udadose od 11 godina za starca od 70, koji joj je uredno trazio da ispuni svoje bracne duznosti, sacuvaj me Boze!), nije pravo, nije dobro, nije zdravo, nije humano, nije ljudski, ama ... ne vuci me za jezik, zalajacu, necu zalajat, neko za-arlaukat!
Last edited by piupiu on 28/11/2008 11:47, edited 1 time in total.
vratnik

#403 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

A jos je gore da ih ne mozes uhvatiti ni za glavu ni za rep, cim se mora konkretno, to se vrda, traze se razlozi zasto nesto nije tako vec je to neko pogresno shvatio..Da ne ponavljam rijec koju gore napisah..
vratnik

#404 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

Evo slike tog 40 godisnjaka koji je ozenio desetogodisnjakinju (afganistan) na sljedecoj slici je ono jadno dijete iz jemena koje je dobilo razvod braka. (kad pomislim na ovo place mi se, a postoje ljudi koji uporiste za to nalaze negdje..)
http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotos ... cle=592961
piupiu

#405 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by piupiu »

vratnik wrote:Evo slike tog 40 godisnjaka koji je ozenio desetogodisnjakinju (afganistan) na sljedecoj slici je ono jadno dijete iz jemena koje je dobilo razvod braka. (kad pomislim na ovo place mi se, a postoje ljudi koji uporiste za to nalaze negdje..)
http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotos ... cle=592961
Eh, jah, vidi se djetetu po faci kako je radosno pristala na udadbu ... :x I sva je seksi, i vizlicasta, ne bi je dragi Bog bluda spasio da se ne udade za ovog svog sarmantnog vrsnjaka koji ce joj na fin nacin objasniti njene bracne duznosti, :x .
Last edited by piupiu on 28/11/2008 11:23, edited 1 time in total.
LSD

#406 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by LSD »

callmethebreeeze wrote:ja mislim da je srz problema u tome sto pojedini pokusavaju opravdati stvari koje se u biti ne daju opravdati i koje su i te kako vezane za vrijeme i prostor. konkretno, ova prica oko poslanikove zenidbe aisom, sve i da je imala 14 godina kada se udala to je za mene danas prerano. ne bih nikoga da uvrijedim, ali pretpostavljam da ce se vecina nas sloziti s tom konstatacijom. eh, sad, ja znam u kakvom se vremenu i prostoru taj brak desio i znam da je takvih slucajeva bilo i evropi u srednjem vijeku i sve mi je ostalo jasno. samo mi nije jasno zasto se jedan dogadjaj iz ranog srednjeg vijeka, koji se odigrao na arapskom poluotoku, pokusava nama danas predstaviti kao nesto normalno.
Ma ko da ti se pravda?? ko si ti da se tebi neko pravda?? Pricaš bolan o Muhammedu a.s. najodabranijem covjek koji je hodao zemljom ikad,pricaš o miljeniku Allaha dž.š. koji ništa nije radio mimo Božije volje a tražiš opravdanja za njegove postupke :x umjesto da ga slijediš u stopu!!!
Jao kakvih sve diletanata i neznalIca na ovom forumu ima i svi uzimaju sebi za pravo da pišu o stvarima o kojim nemaju pojma i to bez imalo stida.
FUJ!!!
vratnik

#407 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

LSD wrote:
Ma ko da ti se pravda?? ko si ti da se tebi neko pravda?? Pricaš bolan o Muhammedu a.s. najodabranijem covjek koji je hodao zemljom ikad,pricaš o miljeniku Allaha dž.š. koji ništa nije radio mimo Božije volje a tražiš opravdanja za njegove postupke :x umjesto da ga slijediš u stopu!!!
Jao kakvih sve diletanata i neznalIca na ovom forumu ima i svi uzimaju sebi za pravo da pišu o stvarima o kojim nemaju pojma i to bez imalo stida.
FUJ!!!
salis se?
istocnjak

#408 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

piupiu wrote:
piupiu,
Nisi je shvatila ona to ne odobrava niti bilo ko ovdje, već je samo navela da u svijetu ima ovakvih slučajeva. Razumiješ li?
Bicu presretna ako je to istina i izivnicu se sto hiljada puta.[/quote]

Gledate iz vaše perspektive zato i ne možete neke stvari da shvatite.

piupiu, (pazi sada dobro plizz ... )

Poslanik Muhammed s.a.v.s. nije bio običan čovjek on je bio čist od svega, što običan čovjek nosi u svom srcu. Zato ljudi ne mogu da shvate, jer su isti pokvareni i zli pa iz te svoje perspektive sve posmatraju. Ako pročitaš biografiju poslanika Muhammeda s.a.v.s. u jednom dijelu se govori kako mu je melek kao djetetu izvadio srce iz grudi, oprao mu srce od zla i vratio ga nazad u grudi Poslaniku s.a.v.s. Dakle kada se nešto govori, nikada ne treba smetnuti sa uma o kakvoj se osobi radi i ne treba to posmatrati iz vlastite pokvarene ljudske perspektive, jer to je bio poseban čovjek Allahov dž.š. poslanik s.a.v.s. Drugo, u doba poslanika Muhammeda s.a.v.s. nije bilo institucija za zbrinjavanje žena poginulih boraca a puno se tada ginulo pa su se tada u to doba iste te žene prvenstveno uzimale u humanitarne svrhe da se izdržavaju. U tome je sva poenta. Kasnije nakon preseljenja poslanika Muhammeda s.a.v.s. to se je promjenilo, ali da ne ulazimo u dubioze. Poslanik Muhammed s.a.v.s. je bio nepismen ali mu je spušteno i dato znanje koje nikada ni jedan obican čovjek nije imao, niti će ikada imati do sudnjega dana. Pošto je Aiša r.a. bila mlada, naš poslanik Muhammed s.a.v.s. je nju oženio, ne radi zadovoljavanja strasti ko što to pokvarenjaci danas misle, jer mu to zaista nije bilo potrebno več je imao dosta žena koje je izdržavao materijalno i bio je u starosti. Poslanik s.a.v.s je oženio Aiša r.a. jer je bila mlada i veoma bistra i pametna - da bi ona spoznala propise Islama i bila sposobna da poslije njegovog preseljenja na Ahiret uči druge žene o Islamu što je ona to i radila do kraja svoga života a Aiša r.a. nije došla u kuču poslanika da živi sve dok nije postala punoljetna osoba več je živjela kod svojih roditelja.

Ne treba cijeniti i suditi ljudima iz vlastite perspektive.

Da se ne bi griješili suzdržite se od komentiranja života poslanika Muhammeda s.a.v.s. jer ne znate.
Last edited by istocnjak on 28/11/2008 11:34, edited 2 times in total.
callmethebreeeze

#409 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

LSD wrote:
FUJ!!!
covjece, zao mi je, ali ja neke stvari ne mogu tek tako progutati. ja ti iskreno pisem sta ja osjecam, a vidim da nisam usamljen.
piupiu

#410 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by piupiu »

LSD wrote:
FUJ!!!
A da ti malo spustis reglere? Oko tebe zivi 4.5 milijarde stanovnika kome Muhammed a.s. nije najodabraniji covjek koji je hodao zemljom, nego samo Boziji poslanik jedne religije, i tih 4.5 milijarde ima pravo da kaze sta hoce, pa cak i da, vidi strasnog bogohuljenja, malicioznosti, i nemorala, nalazi opravdanje za nesto sto se danas ne moze opravdati u istorijskim okolnostima u kojima je Poslanik zivio.

Prema tome, prestani ici okolo i prijetiti svima i "pratiti ih" i proricati im dzehenemske vatre i zatvarati teme i tako dalje. Nisi cak ni za fuj, koji si uputio Breezu, nego si zamoran. Pedofilija je u redu, je l'? Nema problema, point taken.
callmethebreeeze

#411 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

upravo zbog ovakvih stavova popu lsdijovog ja sam za totalnu separaciju vjere od politickog uredjenja drzave. zamisli meraka da ti neko ovako siguran u svoje stavove odredjuje sta smijes, a sta ne smijes reci-.
otherside

#412 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by otherside »

LSD wrote: Ma ko da ti se pravda?? ko si ti da se tebi neko pravda?? Pricaš bolan o Muhammedu a.s. najodabranijem covjek koji je hodao zemljom ikad,pricaš o miljeniku Allaha dž.š. koji ništa nije radio mimo Božije volje a tražiš opravdanja za njegove postupke :x umjesto da ga slijediš u stopu!!!
FUJ!!!
cekaj malo...ti ovdje govoris o vjerski ispravnom zivotu a nick ti govori o halucinogenim drogama?
aman zaman :D
piupiu

#413 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by piupiu »

istocnjak wrote:
piupiu,

Poslanik Muhammed s.a.v.s. nije bio običan čovjek on je bio čist od svega, što običan čovjek nosi u svom srcu. Zato ljudi ne mogu da shvate, jer su isti pokvareni i zli pa iz te svoje perspektive sve posmatraju. Ako pročitaš biografiju poslanika Muhammeda s.a.v.s. u jednom dijelu se govori kako mu je melek kao djetetu izvadio srce iz grudi, oprao mu srce od zla i vratio ga nazad u grudi Poslaniku s.a.v.s. Dakle kada se nešto govori, nikada ne treba smetnuti sa uma o kakvoj se osobi radi i ne treba to posmatrati iz vlastite pokvarene ljudske perspektive, jer to je bio poseban čovjek Allahov dž.š. poslanik s.a.v.s. Drugo, u doba poslanika Muhammeda s.a.v.s. nije bilo institucija za zbrinjavanje žena poginulih boraca a puno se tada ginulo pa su se tada u to doba iste te žene prvenstveno uzimale u humanitarne svrhe da se izdržavaju. U tome je sva poenta. Kasnije nakon preseljenja poslanika Muhammeda s.a.v.s. to se je promjenilo, ali da ne ulazimo u dubioze. Poslanik Muhammed s.a.v.s. je bio nepismen ali mu je spušteno i dato znanje koje nikada ni jedan obican čovjek nije imao, niti će ikada imati do sudnjega dana. Pošto je Aiša r.a. bila mlada, naš poslanik Muhammed s.a.v.s. je nju oženio, ne radi zadovoljavanja strasti ko što to pokvarenjaci danas misle, jer mu to zaista nije bilo potrebno več je imao dosta žena koje je izdržavao materijalno i bio je u starosti. Poslanik s.a.v.s je oženio Aiša r.a. jer je bila mlada i veoma bistra i pametna - da bi ona spoznala propise Islama i bila sposobna da poslije njegovog preseljenja na Ahiret uči druge žene o Islamu što je ona to i radila do kraja svoga života a Aiša r.a. nije došla u kuču poslanika da živi sve dok nije postala punoljetna osoba več je živjela kod svojih roditelja.

Da se ne bi griješili suzdržite se od komentiranja života poslanika Muhammeda s.a.v.s. jer ne znate.
Ne komentarisem Poslanikov zivot, nego ljudsku primjenu i zloupotrebu dozvole da se djeca vezuju u bracnoj zajednici i da se tom zajednicom ozakonjuje ono sto se danas zove pedofilija. Mozda ti to zoves drugacije, a ja ti kazem da u praksi mozda ima 10 posto ljudi koji cine dobro djelo i stite djecu ovim putem, i 90 posto onih cija motivacija nije dobro djelo. Nemojmo si medjusobno zamazivati oci.

Je l' bi ti svoju djevojcicu dao 50-ogodisnjem starkelji negdje u jemenskoj pustinji vjerujuci da je taj uzima jer mu je srce milostivo i puno ljubavi za tvoje 9-ogodisnje dijete? Ili bi prvo razmislio kakvi su tamo obicaji? Je l' bi je dao 50-ogodisnjem Bosancu vjerujuci da mu je srce milostivo i puno ljubavi za tvoje 9-ogodisnje dijete? Ili bi se pitao sta mu je i zasto mu je toliko stalo da krsi zakon?
istocnjak

#414 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

piupiu wrote:
istocnjak wrote:
piupiu,

Ne komentarisem Poslanikov zivot, nego ljudsku primjenu i zloupotrebu dozvole da se djeca vezuju u bracnoj zajednici i da se tom zajednicom ozakonjuje ono sto se danas zove pedofilija. Mozda ti to zoves drugacije, a ja ti kazem da u praksi mozda ima 10 posto ljudi koji cine dobro djelo i stite djecu ovim putem, i 90 posto onih cija motivacija nije dobro djelo. Nemojmo si medjusobno zamazivati oci.

Je l' bi ti svoju djevojcicu dao 50-ogodisnjem starkelji negdje u jemenskoj pustinji vjerujuci da je taj uzima jer mu je srce milostivo i puno ljubavi za tvoje 9-ogodisnje dijete? Ili bi prvo razmislio kakvi su tamo obicaji? Je l' bi je dao 50-ogodisnjem Bosancu vjerujuci da mu je srce milostivo i puno ljubavi za tvoje 9-ogodisnje dijete? Ili bi se pitao sta mu je i zasto mu je toliko stalo da krsi zakon?
Ne interesuju me (ne)ljudi jer isti su takvi godinama djecu silovali, ubijali i nabijali na bajonete širom Bosne.
Naime, radi o lažima na poslanika Muhammeda s.a.v.s. a uopšte nemaju pojma o čemu pričaju. To je to pipiu. Da li me sada shvataš?
maybelline

#415 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by maybelline »

callmethebreeeze wrote:
piupiu wrote:
minci wrote:Evo pa razmisljaj jos za sebe. :)

Njamladja majka na svijetu je imala nesto malo vise od 5 godina kada je rodila dijete.http://www.snopes.com/pregnant/medina.asp Najmladja majka u Njemackoj je imala 12
U Engleskoj 11
U Srbiji 10
U Danskoj nepunih 12
itd........
Oh, mili Boze, mili Boze, mili Boze! Minci, jesi li ti ZENA? Jesi li slucajno MAJKA? Imas li sestricu? Necakinju? Znas li kako izgleda petogodisnja djevojcica koja ne zna jos ni pertle svezati, niti razumije da djecu ne donose rode? Imas li u tvojoj (licnoj) vjeri milosti i razumijevanja za dijete, odakle god bilo? Imas li snage da razlucis sta je dijete, a sta pedofilska pohota? Mislis da dijete od 10 godina ide okolo zavoditi muskarce? Mislis da je dijete od 10 godina spremno za seks? Mislis da je spremno za majcinstvo?
ja ovo za ovu djecu nisam ni htio komentarisati. kontam, banovace me. dovoljno je da se svi pokusamo sjetiti kakvi smo bili sa 11, 12, 13 godina i sve ce nam se samo kazati.

ova vrsta bizarne argumentacija, da bi se opravdali nakaradni stavovi, mi se pravo gadi.
:roll:

I ja iz slicnog razloga ne komentarisem nista... Nije mi jasno sta se ovim htjelo dokazati?
beautyfool

#416 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by beautyfool »

:shock: jeli iko ovdje procitao moj predhodni post uopste ! Udaja maloljetne djece je i danas sasvim normalna u Makedoniji,dakle kao sto rekoh svi znamo da nam je Makedonija tako reci u komsiluku tako da to nije Yemen ili sta ti ja znam koja zemlja.Ne pricam o udaji nasilnim putem vec udaji zato sto smatraju da je djevojka spremna za to a i ona sama to zeli, puno djevojaka se zarucuje u dobi prije nego zavrsi osnovnu skolu,srednju a i ako pogledamo nase majke,nane,pra nane, shvaticemo da se granicna dob za udaju svake godine pomjera, tako da mozda i za 50 god,20+ godina ce biti malo da se neko udaje jer ce se mozda tad udavati sa 40+ dakle moramo uzeti u obzir okruzenje,tradiciju,odgoj i slicno,koliko god da to mi nemozemo shvatiti i da to nama djeluje cudno kod njih nije, jer oni odgajaju svoju djecu na taj nacin.
piupiu

#417 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by piupiu »

beautyfool wrote::shock: jeli iko ovdje procitao moj predhodni post uopste ! Udaja maloljetne djece je i danas sasvim normalna u Makedoniji,dakle kao sto rekoh svi znamo da nam je Makedonija tako reci u komsiluku tako da to nije Yemen ili sta ti ja znam koja zemlja.Ne pricam o udaji nasilnim putem vec udaji zato sto smatraju da je djevojka spremna za to a i ona sama to zeli, puno djevojaka se zarucuje u dobi prije nego zavrsi osnovnu skolu,srednju a i ako pogledamo nase majke,nane,pra nane, shvaticemo da se granicna dob za udaju svake godine pomjera, tako da mozda i za 50 god,20+ godina ce biti malo da se neko udaje jer ce se mozda tad udavati sa 40+ dakle moramo uzeti u obzir okruzenje,tradiciju,odgoj i slicno,koliko god da to mi nemozemo shvatiti i da to nama djeluje cudno kod njih nije, jer oni odgajaju svoju djecu na taj nacin.
Shvatamo mi to, to je i bila Breezova poenta.

Medjutim, u ovoj drzavi, to nije normalno, a nije ni zakonito. U ovoj drzavi, postoji nadlezna institucija koja se bavi pedofilima, zove se MUP Federacije BiH. U ovoj drzavi, ta institucija stiti zakone sekularne drzave Bosne i Hercegovine, i bavi se onima koji ih krse. U ovoj drzavi, postoji Ustav koji se poziva na Konvenciju o pravima djece. Jedan od clanova te Konvencije trazi da se djetetu omoguci sve ono sto je optimalno za njegov psihicki, duhovni, intelektualni i fizicki razvoj. Pedofilija i udavanje djevojcica od 9, 10, 11 i 15 godina nisu jedna od tih stvari iz 1001 razloga.
madner

#418 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

U ovoj drzavi je zakonska granica 14 godina. Prenisko za dvije godine.
madner

#419 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

beautyfool wrote::shock: jeli iko ovdje procitao moj predhodni post uopste ! Udaja maloljetne djece je i danas sasvim normalna u Makedoniji,dakle kao sto rekoh svi znamo da nam je Makedonija tako reci u komsiluku tako da to nije Yemen ili sta ti ja znam koja zemlja.Ne pricam o udaji nasilnim putem vec udaji zato sto smatraju da je djevojka spremna za to a i ona sama to zeli, puno djevojaka se zarucuje u dobi prije nego zavrsi osnovnu skolu,srednju a i ako pogledamo nase majke,nane,pra nane, shvaticemo da se granicna dob za udaju svake godine pomjera, tako da mozda i za 50 god,20+ godina ce biti malo da se neko udaje jer ce se mozda tad udavati sa 40+ dakle moramo uzeti u obzir okruzenje,tradiciju,odgoj i slicno,koliko god da to mi nemozemo shvatiti i da to nama djeluje cudno kod njih nije, jer oni odgajaju svoju djecu na taj nacin.
De sad primjeni tu toleranciju za obicaje, kulturu i tradiciju na ostale stvari.
piupiu

#420 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by piupiu »

madner wrote:U ovoj drzavi je zakonska granica 14 godina. Prenisko za dvije godine.
Za udadbu ili za seksualni odnos u zakonskim okvirima? Isto za djevojcice i djecake? Nekad je bilo 16?
vratnik

#421 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

Ja bih samo da pitam: ko su oni, a ko smo mi? I koliko njih je potrebno da odluci sta cemo mi raditi i smatrati pravilinim?
(mederacijo, gasi temu, pobicemo se!)
istocnjak

#422 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

madner wrote:U ovoj drzavi je zakonska granica 14 godina. Prenisko za dvije godine.
Da li možete prestati šupljirati. Pričate priče za malu djecu. Danas moralno posrnuli roditelji bez vjere ostavljaju curicama od 14 godina stanove, vikendice ili kuče da bi iste bile "slobodne" da sa svojim vršnjacima prave party-je na kojima se opijaju i čine blud pa kad ista zatrudni majka je vodi na Koševo da se čisti. Svi to vide a ovdje pričate šuplju k'o da je neko na drvetu rastao ....
Last edited by istocnjak on 28/11/2008 12:48, edited 1 time in total.
madner

#423 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

piupiu wrote:
Za udadbu ili za seksualni odnos u zakonskim okvirima? Isto za djevojcice i djecake? Nekad je bilo 16?
Mislim za oboje.
Tradicijonalni elementi :roll: su je snizili.
vratnik

#424 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

istocnjak wrote:
Da li možete prestati šupljirati. Pričate priče za malu djecu. Danas moralno posrnuli roditelji bez vjere ostavljaju curicama od 14 godina stanove, vikendice ili kuče da bi iste bile "slobodne" da sa svojim vršnjacima prave party-je na kojima se opijaju i čine blud pa kad ista zatrudni majka je vodi na Koševo da se čisti. Svi to vide a ovdje pričate šuplju k'o da je neko na drvetu rastao ....
:shock: :cry:
piupiu

#425 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by piupiu »

madner wrote:
piupiu wrote:
Mislim za oboje.
Tradicijonalni elementi :roll: su je snizili.
Prije je 16 bilo granica za sex, a udati se moglo uz dozvolu roditelja i specijalni zahtjev, inace udaja -- 18.
Locked