Lijepo zvuči.Teufik iz Los Angelesa wrote:fakat, ne znam sto juventus trpas tu
Blaž Slišković i Ahmet Pašalić podnijeli ostavke
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Beslija
Kakve veze ima ko igra u kojem klubu .... ? Ako si ti TIM , mozes biti i Taxista , ali ces ici na Evropsko prvenstvno....nemojte gluposti pisati ljudi , ima na hiljade primjera onih koji igraju u svjetskim klubovima a nisu uspjeli kao reprezentacija ,a ima i primjera kada ne igraju u dobrim klubovima a uspjeli su....same gluposti pisete, nama treba jedan DOBAR selektor ( osim ako ce biti domaci , ako ne onda jedan Hitzfeld) .....i ja ne znam za vas i sta mislite ali nam treba MNOGO bolja podrska navijaca...sve je to slatko , BHF i ta cuda , ali ja ih iskreno ni protiv Francuske a evo ni protiv Mađara nisam cuo......znaci , nije problem u igracima , problem je u mozgu koji ce sastaviti tim i navijacima koji trebaju bolju podrsku dati reprezentaciji...nemojte zaboraviti da smo prosli put sa porazima otvorili pa na kraju se sve svelo na 1 utakmicu.....koji ste mi vi kurac ako cete tako pljuvati na repku poslije jednog "sumnjivog" poraza...?
- jazzer
Do ove ostavke uvijek je potencirano kako nam je samo jedan gol
trebao (protiv Danske) pa da odemo na E.P. I sada zbog toga
Baka treba narednih 146 godina bezuvjetno biti selektor. E ne treba!!!
A pravi supak je zbog toga sto kao razlog za ostavku pominje
vrijedjenje a ne katastrofalnu postavku na terenu (vec je receno
o tome), los izbor igraca i sl.
Neka ide, odavno je vec trebao. Ali isto tako treba da idu
i pusanovic, pasalic, dominkovic i ostala svita.
trebao (protiv Danske) pa da odemo na E.P. I sada zbog toga
Baka treba narednih 146 godina bezuvjetno biti selektor. E ne treba!!!
A pravi supak je zbog toga sto kao razlog za ostavku pominje
vrijedjenje a ne katastrofalnu postavku na terenu (vec je receno
o tome), los izbor igraca i sl.
Neka ide, odavno je vec trebao. Ali isto tako treba da idu
i pusanovic, pasalic, dominkovic i ostala svita.
-
Apos
Pa čovječe Bosanci(i hercegovci) Što reće Baka čim se neko digne pljuni ga i zalijepi za pod.Beslija wrote:Kakve veze ima ko igra u kojem klubu .... ? Ako si ti TIM , mozes biti i Taxista , ali ces ici na Evropsko prvenstvno....nemojte gluposti pisati ljudi , ima na hiljade primjera onih koji igraju u svjetskim klubovima a nisu uspjeli kao reprezentacija ,a ima i primjera kada ne igraju u dobrim klubovima a uspjeli su....same gluposti pisete, nama treba jedan DOBAR selektor ( osim ako ce biti domaci , ako ne onda jedan Hitzfeld) .....i ja ne znam za vas i sta mislite ali nam treba MNOGO bolja podrska navijaca...sve je to slatko , BHF i ta cuda , ali ja ih iskreno ni protiv Francuske a evo ni protiv Mađara nisam cuo......znaci , nije problem u igracima , problem je u mozgu koji ce sastaviti tim i navijacima koji trebaju bolju podrsku dati reprezentaciji...nemojte zaboraviti da smo prosli put sa porazima otvorili pa na kraju se sve svelo na 1 utakmicu.....koji ste mi vi kurac ako cete tako pljuvati na repku poslije jednog "sumnjivog" poraza...?
-
Beslija
Ma kakav los izbor igraca.......?....Jedini "los izbor" je Kerkez a njega iskreno ne znam , vjerovatno Grujic nije bio puno spreman ili je bio izvan forme....
Barbarez i treba da igra na onom mjestu....u prvom poluvremenu nisu imali 1 priliku i to sut iz daljine......naravno , poslije onog penala spao je moral igraca i vise su agresivno djelovali..tu selektor ne moze nista uraditi......Hrgovic je bio malkice ko nafuran ali sta ces kad jedan Bajramovic ne daje loptu na ljevu stranu nego srljaju kroz sredinu...Misimovic je slabo odigrao....dosta slabo......takvi igraci trebaju iza sebe Makalele-a i Diarru ili slicno......Ne moze Blaz nista uraditi ako ti igrac nije u dobroj formi u tom trenutku...njegova postavka(osim kerkeza jer nisam upucen) je bila odlicna....stavio je iskusnog Bolica u napad (dokazan covjek, boljeg nema), Misimovic igrao slobodnu ulogu, nije se puno kretao jer je taj tip igraca.....Odbrana bila ok u prvom poluvremenu(poslije penala ne gledam naravno).......zato nemate sta krivit Blaža......Ovaj covjek je i stvorio sve ovo , da ga nije bilo jos bismo se borili za 5. mjesto u kvalifikacijama......!
Barbarez i treba da igra na onom mjestu....u prvom poluvremenu nisu imali 1 priliku i to sut iz daljine......naravno , poslije onog penala spao je moral igraca i vise su agresivno djelovali..tu selektor ne moze nista uraditi......Hrgovic je bio malkice ko nafuran ali sta ces kad jedan Bajramovic ne daje loptu na ljevu stranu nego srljaju kroz sredinu...Misimovic je slabo odigrao....dosta slabo......takvi igraci trebaju iza sebe Makalele-a i Diarru ili slicno......Ne moze Blaz nista uraditi ako ti igrac nije u dobroj formi u tom trenutku...njegova postavka(osim kerkeza jer nisam upucen) je bila odlicna....stavio je iskusnog Bolica u napad (dokazan covjek, boljeg nema), Misimovic igrao slobodnu ulogu, nije se puno kretao jer je taj tip igraca.....Odbrana bila ok u prvom poluvremenu(poslije penala ne gledam naravno).......zato nemate sta krivit Blaža......Ovaj covjek je i stvorio sve ovo , da ga nije bilo jos bismo se borili za 5. mjesto u kvalifikacijama......!
-
mala-i
BILO je samo pitanje dana kada će Blaž Slišković, sad već bivši izbornik BiH reprezentacije, dati ostavku zbog navijačkih uvreda i prijetnji kojima je bio izložen tijekom cijelog mandata. A isto je tako bilo tek pitanje dana kada na njegovo mjesto mediji posjesti "trenera svih trenera", Ćiru Blaževića.
Nikada nije bio imun na boje zemlje u kojoj je rođen, no kao duboki emotivac, nikada nije niti zaboravio da su ga njegovi često znali izigrati.
Kada je prije nekoliko godina Baka preuzeo BiH dirigentsku palicu, Ćiro je bio najozbiljniji kandidat. Točnije, stvar je naizgled već bila riješena, preostalo je tek ono što volimo nazvati formalnostima.
Ipak, došlo je do preokreta i najuspješniji hrvatski izbornik odjednom je izgubio glasove članova odbora.
Danas bosanskohercegovački mediji iz pouzdanih izvora bliskim tamošnjem savezu doznaju kako je Ćiro ponovo jedan od glavnih kandidata za upražnjenu klupu.
"Ćiro je telefonski razgovarao s čelnicima saveza, no odbio je izborničku funkciju." - piše portal Pincom.info.
No, trener Zagreba demantirao je bilo kakve službene kontakte s domovinom.
"Zvali su me tek prijatelji i to me raduje. Čast mi je mi ukazuju povjerenje, ali ja želim napraviti rezultat s Zagrebom i osnažiti klub, kako bi se hitno izjednačio s Hajdukom i Dinamom." - kazao je Ćiro.
Dodajmo kako se kao jedan od mogućih izbornika spominje i kapetan reprezentacije Sergej Barbarez, koji je sve bliže svršetku igračke karijere.
D.R.
članak s Indexa...
Nikada nije bio imun na boje zemlje u kojoj je rođen, no kao duboki emotivac, nikada nije niti zaboravio da su ga njegovi često znali izigrati.
Kada je prije nekoliko godina Baka preuzeo BiH dirigentsku palicu, Ćiro je bio najozbiljniji kandidat. Točnije, stvar je naizgled već bila riješena, preostalo je tek ono što volimo nazvati formalnostima.
Ipak, došlo je do preokreta i najuspješniji hrvatski izbornik odjednom je izgubio glasove članova odbora.
Danas bosanskohercegovački mediji iz pouzdanih izvora bliskim tamošnjem savezu doznaju kako je Ćiro ponovo jedan od glavnih kandidata za upražnjenu klupu.
"Ćiro je telefonski razgovarao s čelnicima saveza, no odbio je izborničku funkciju." - piše portal Pincom.info.
No, trener Zagreba demantirao je bilo kakve službene kontakte s domovinom.
"Zvali su me tek prijatelji i to me raduje. Čast mi je mi ukazuju povjerenje, ali ja želim napraviti rezultat s Zagrebom i osnažiti klub, kako bi se hitno izjednačio s Hajdukom i Dinamom." - kazao je Ćiro.
Dodajmo kako se kao jedan od mogućih izbornika spominje i kapetan reprezentacije Sergej Barbarez, koji je sve bliže svršetku igračke karijere.
D.R.
članak s Indexa...
- Altsa
ti mi bas nisi jasan.Beslija wrote:Ma kakav los izbor igraca.......?....Jedini "los izbor" je Kerkez a njega iskreno ne znam , vjerovatno Grujic nije bio puno spreman ili je bio izvan forme....
sliskovic je kriv zbog poraza protiv madzara jer je postavio igru kakvu nije smio. skoro pola tima nije igralo na svojim prirodnim pozicijama. barbarez ne smije igrata libera jer to nije mjesto na kojem covjek zna igrati.. to se dosad pokazalo kao pogresno. gdje mu je berberovic na kojeg se mozes pouzdati. ubaci kerkeza da bi ga prodao. ubaci starohana bolica zato sto je to njegova zenica pored brzeg i mladeg muslimovica. i sto je najgore on baka tvrdi da je opet igrao ovu tekmu da bi postavio istu igru i pored poraza. totalna budala
- jazzer
Igramo protiv Madjarske, kuci, i trebaju nam bodovi i ti kazes da jeBeslija wrote:Ma kakav los izbor igraca.......?....Jedini "los izbor" je Kerkez a njega iskreno ne znam , vjerovatno Grujic nije bio puno spreman ili je bio izvan forme....
Barbarez trebao igrati halfa?? Ne razumijem.
Ako ne moze u tim trenucima nista uraditi onda vjerovatno i ja mogu
biti selektor.
Sa Barbarezom na halfu gubimo jednog igraca na sredini ili u napadu, svejedno, e to je odlicna situacija za Bolica. Brz, okretan, prodoran, dobar dribler jedan na jedan, sam sebi napravi situaciju za pogodak,
ma daj..
Naravno, sve je zasluga Bake, zato i treba biti selektor narednih 100 godina, bez obzira na rezultat.
Ne mogu se s tobom sloziti nikako.
Last edited by jazzer on 08/09/2006 11:19, edited 1 time in total.
-
Beslija
E vidis tu se ti i ja razlikujemo. Prvo, Barbarez TREBA igrati na onoj poziciji.....ima dosta primjera kada igrac "koji zna igrati" pređe na stopera( Mateus jedan od njih).......Barbarez je bas dobro odigrao (prvo poluvrijeme) sto se tice odbrane.....a i fizicki je sposoban za onu poziciju , jest malo spor ali pozicioniranje i igra glavom su super......Ima nesto sto nemaju mozda 3 stopera u svijetu , zna uzeti loptu i graditi igru , dobro pokriva strane i komadant je......PERFEKTNO za stopera....a uostalom , MISIMOVIC je taj koji treba raditi ono sto je Barbarez radio prije 5 godina.....vrlo jednostavno...mislim da je najbolja moguca odluka sto Barbarez igra Stopera...Za Kerkeza rekao sam da ne znam , ali ne mozes ni ti znati u kojoj je situaciji ko bio i u kakvoj su formi dan prije tekme bili igraci....Starohan Bolic?..istina , ima evo 36 izgleda ali postoje tipovi igraca koji ce i u 50-toj zabijati golove ( sukur,pierre van hoijdonk,larsson,) ... ali najveca istina je da Muslimovic NIJE jos taj kalibar da zaigra u reprezentaciji JEDINOG napadaca..prvo sto mu to nije stil , drugo sto je jos po meni nerazvijen. Znaci , od Bolica boljeg nema , a ne moram ti nabrajati sta je i kada i kako Bolic igrao i zabijao golove...ako ce iko zabiti , to je Bolic.Altsa wrote: ti mi bas nisi jasan.![]()
sliskovic je kriv zbog poraza protiv madzara jer je postavio igru kakvu nije smio. skoro pola tima nije igralo na svojim prirodnim pozicijama. barbarez ne smije igrata libera jer to nije mjesto na kojem covjek zna igrati.. to se dosad pokazalo kao pogresno. gdje mu je berberovic na kojeg se mozes pouzdati. ubaci kerkeza da bi ga prodao. ubaci starohana bolica zato sto je to njegova zenica pored brzeg i mladeg muslimovica. i sto je najgore on baka tvrdi da je opet igrao ovu tekmu da bi postavio istu igru i pored poraza. totalna budala
Mislim da je Baka "normalno" postavio igru ( s obzirom na Kerkeza )......tako da nemate covjeku sta prigovoriti......Ako na terenu imas igrace koji ne trce i plus SUDIJU koji te hebe u zdrav mozak , ti tu utakmicu neces ni sa Ronaldinhom dobiti....to je jednostavno.
-
Beslija
1. Jesi li ti svjestan da je jedna "mađarska" bolja ili u najmanju ruku ravnopravna sa nama?..jazzer wrote: Igramo protiv Madjarske, kuci, i trebaju nam bodovi i ti kazes da je
biti selektor.
Sa Barbarezom na halfu gubimo jednog igraca na sredini ili u napadu, svejedno, e to je odlicna situacija za Bolica. Brz, okretan, prodoran, dobar dribler jedan na jedan, sam sebi napravi situaciju za pogodak,
ma daj..
Naravno, sve je zasluga Bake, zato i treba biti selektor narednih 100 godina, bez obzira na rezultat.
Bez pbzira na rezultat
2. KAda smo mi to zadnji put dobili neku reprezentaciju 5-0(ozbiljnjiju) pa sad govorimo kako cemo igrati napadacki jer nam trebaju bodovi??
3. Sjeti se Norveske i sve ti je jasno, tako MI igramo , nemoj ocekivati sad da cemo derati sve redom , mi SMO SLABA repka , ali se borimo i naguzove dobijamo.....
4. Ne gubis ti nikoga....sa barbarezom na halfu sredis odbranu , sto se pokazalo VEOMA efikasno (do penala)....a to je 40 minuta tekme , ljudi prilike nisu imali pa morali iz daljine suteve pokusavati..
5. Bolic ne treba biti brz , prodoran , Misimovic-Hrgovic trebaju da ga izbace, da mu namjeste lopte, ( a bolic se kretao vjeruj mi ) , samo sto jedan bajramovic srlja kroz sredinu nije Bakin problem(jer nema boljeg)...
tako da, malo se na zemlju spustimo.......dobili maltu digli se u nebo kontamo 5-0 dobiti mađare...daj ba....i onda krivi selektora naravno...blah
-
forza milan
ko god dodje od bake ne moze bit gori nikako
baka je kurac od selektora
pa kako je samo popstavio taktiku u zenici kao da igra protiv brazila u riu a ne protiv madjarske u zenici
ono zadnji debil uradio ne bi
i sudija nas nije zajebo koliko baka
od prvog sam dana protiv njega i dabogda se onaj covjek nikad vise ne dogodio fudbalu
neka umjesto njega dodje neki novinar ako treba samo neka on ide
NE MOZE BIT GORE!!!
a ako se i ne plasiramo s tim novim selektorm opet nije gore, nismo ni sa bakom pa evo nas zivih
dole baka kreten!!!!!!!!!
naravno i savez cijeli
baka je kurac od selektora
pa kako je samo popstavio taktiku u zenici kao da igra protiv brazila u riu a ne protiv madjarske u zenici
ono zadnji debil uradio ne bi
i sudija nas nije zajebo koliko baka
od prvog sam dana protiv njega i dabogda se onaj covjek nikad vise ne dogodio fudbalu
neka umjesto njega dodje neki novinar ako treba samo neka on ide
NE MOZE BIT GORE!!!
a ako se i ne plasiramo s tim novim selektorm opet nije gore, nismo ni sa bakom pa evo nas zivih
dole baka kreten!!!!!!!!!
naravno i savez cijeli
-
forza milan
pa ne mozes dobit nikioga jer igras s jednim napadacem i to od 36 godinaBeslija wrote:1. Jesi li ti svjestan da je jedna "mađarska" bolja ili u najmanju ruku ravnopravna sa nama?..jazzer wrote: Igramo protiv Madjarske, kuci, i trebaju nam bodovi i ti kazes da je
biti selektor.
ma daj..
Bez pbzira na rezultat
2. KAda smo mi to zadnji put dobili neku reprezentaciju 5-0(ozbiljnjiju) pa sad govorimo kako cemo igrati napadacki jer nam trebaju bodovi??
3. Sjeti se Norveske i sve ti je jasno, tako MI igramo , nemoj ocekivati sad da cemo derati sve redom , mi SMO SLABA repka , ali se borimo i naguzove dobijamo.....
4. Ne gubis ti nikoga....sa barbarezom na halfu sredis odbranu , sto se pokazalo VEOMA efikasno (do penala)....a to je 40 minuta tekme , ljudi prilike nisu imali pa morali iz daljine suteve pokusavati..
5. Bolic ne treba biti brz , prodoran , Misimovic-Hrgovic trebaju da ga izbace, da mu namjeste lopte, ( a bolic se kretao vjeruj mi ) , samo sto jedan bajramovic srlja kroz sredinu nije Bakin problem(jer nema boljeg)...
tako da, malo se na zemlju spustimo.......dobili maltu digli se u nebo kontamo 5-0 dobiti mađare...daj ba....i onda krivi selektora naravno...blah
ko to jos tako igra kuci protiv madjarske
ko bi u toj situaciji igro s liberim (I TO BARBA NA LIBERU) i sa jednim napadacem koji ne moze potrcat
da ne govorim o kerkezu
pa to samo moze onaj nas kreten
P.S.
baku su u stolac dovodili dok je igro u velezu da polaze srednju
on nije u zivotu knjige procito!!!!!!!!
to je debil jedan
i on da nam bude selektor
danas selektor mora biit nacitan, mora bit psiholog, intelektualac...
a ono je obicna skutorska seljacina koja nema ni moralnih ni strucnih kvaliteta
-
Beslija
**pa ne mozes dobit nikioga jer igras s jednim napadacem i to od 36 godina **
joj majko moja.....kakve veze ima sto igras sa jednim napadacem sa izgubljenom utakmicom?....Grcka igra sa jednim napadacem , ljudi osvojili evropsko....nemoj biti tako limitiran bolan , nije fudbal u tome, nije fudbal ako stavis 5 napadaca da ces zabiti 20 golova......nije tako covjece.
joj majko moja.....kakve veze ima sto igras sa jednim napadacem sa izgubljenom utakmicom?....Grcka igra sa jednim napadacem , ljudi osvojili evropsko....nemoj biti tako limitiran bolan , nije fudbal u tome, nije fudbal ako stavis 5 napadaca da ces zabiti 20 golova......nije tako covjece.
-
mostarac
halo kretenu haj ohladi. Ne volis ga samo zato sto je Hrvat i ne seri vise. Baka je s te strane castan covjek. Sa trenerske po meni je mnogo losiji od Muzurovica, malo losiji od Hadzibegica, a mnogo bolji od Musovica i Smajlovica.forza milan wrote:pa ne mozes dobit nikioga jer igras s jednim napadacem i to od 36 godinaBeslija wrote:1. Jesi li ti svjestan da je jedna "mađarska" bolja ili u najmanju ruku ravnopravna sa nama?..jazzer wrote: Igramo protiv Madjarske, kuci, i trebaju nam bodovi i ti kazes da je
biti selektor.
ma daj..
Bez pbzira na rezultat
ko to jos tako igra kuci protiv madjarske
ko bi u toj situaciji igro s liberim (I TO BARBA NA LIBERU) i sa jednim napadacem koji ne moze potrcat
da ne govorim o kerkezu
pa to samo moze onaj nas kreten
P.S.
baku su u stolac dovodili dok je igro u velezu da polaze srednju
on nije u zivotu knjige procito!!!!!!!!
to je debil jedan
i on da nam bude selektor
danas selektor mora biit nacitan, mora bit psiholog, intelektualac...
a ono je obicna skutorska seljacina koja nema ni moralnih ni strucnih kvaliteta
@Beslija: Ti si vjerovatno jedini covjek u ovoj zemlji koji tvrdi da je dobro sto Barbarez igra libera. Cak vise niko i ne igra sa liberom, a mi i pored toga sto igramo, stavljamo na tu poziciju covjeka koji to nikako ne bi smiom igrati i koji nam vise koristi na drugim pozicijama.
Last edited by mostarac on 08/09/2006 11:40, edited 1 time in total.
-
Beslija
Mostarac....
Ovako cu reci , ako cemo staviti jednog Barbareza "gdje treba" , MISIMOVIC nema mjesta da igra....a mi to ne zelimo...niko ne razmislja o tome.....ne mozes u napadu imati Bolic-Barbarez-Misimovic....PA TO JE SMIJESNO...ne mozes barbareza staviti u poziciju bajramovica jer on NE IGRA TAKO...spasce sredina, ostace SAMO na bajramovicu i postace koridor kroz kojeg ce svaka reprezentacija prolaziti...Ovako imamo 2 defansivna igraca sredine , dosta dobrog stopera i u napadu Mismovic-Bolic preko kojih ne treba puno ici vec treba ici na strane (hrgovic-beslija)...ali to nismo u ovoj tekmi radili.......daj ba kako ne kontate..
beslija.......barbarez........bajramovic........Hrgovic
.........................Misimovic.................................
.........................Bolic........................................
Ovako IMAMO SAMO JEDNOG igraca sredine...hrgovic,barbarez,misimovic,bolic i beslija imaju SLABE defansivne odlike...ako ovako ostavimo , ljudi po 3 gola cemo svaku tekmu primati(jos kakva je odbrana bez barbareza)...daj malo razmislite ba......zar ne vidite kako su samo spori gore napisani igraci(osim strana).....sadasnji fudbal se ne igra ovako , da je ovo 1970. pa inekako ,ali sada brzina i odbrana vladaju!...
Ovako cu reci , ako cemo staviti jednog Barbareza "gdje treba" , MISIMOVIC nema mjesta da igra....a mi to ne zelimo...niko ne razmislja o tome.....ne mozes u napadu imati Bolic-Barbarez-Misimovic....PA TO JE SMIJESNO...ne mozes barbareza staviti u poziciju bajramovica jer on NE IGRA TAKO...spasce sredina, ostace SAMO na bajramovicu i postace koridor kroz kojeg ce svaka reprezentacija prolaziti...Ovako imamo 2 defansivna igraca sredine , dosta dobrog stopera i u napadu Mismovic-Bolic preko kojih ne treba puno ici vec treba ici na strane (hrgovic-beslija)...ali to nismo u ovoj tekmi radili.......daj ba kako ne kontate..
beslija.......barbarez........bajramovic........Hrgovic
.........................Misimovic.................................
.........................Bolic........................................
Ovako IMAMO SAMO JEDNOG igraca sredine...hrgovic,barbarez,misimovic,bolic i beslija imaju SLABE defansivne odlike...ako ovako ostavimo , ljudi po 3 gola cemo svaku tekmu primati(jos kakva je odbrana bez barbareza)...daj malo razmislite ba......zar ne vidite kako su samo spori gore napisani igraci(osim strana).....sadasnji fudbal se ne igra ovako , da je ovo 1970. pa inekako ,ali sada brzina i odbrana vladaju!...
- Altsa
ma mrsko mi je da ti odgovaram pa procitaj postove koji slijede pa ce se valjda nesto i tebi ukazati.Beslija wrote:E vidis tu se ti i ja razlikujemo. Prvo, Barbarez TREBA igrati na onoj poziciji.....ima dosta primjera kada igrac "koji zna igrati" pređe na stopera( Mateus jedan od njih).......Barbarez je bas dobro odigrao (prvo poluvrijeme) sto se tice odbrane.....a i fizicki je sposoban za onu poziciju , jest malo spor ali pozicioniranje i igra glavom su super......Ima nesto sto nemaju mozda 3 stopera u svijetu , zna uzeti loptu i graditi igru , dobro pokriva strane i komadant je......PERFEKTNO za stopera....a uostalom , MISIMOVIC je taj koji treba raditi ono sto je Barbarez radio prije 5 godina.....vrlo jednostavno...mislim da je najbolja moguca odluka sto Barbarez igra Stopera...Za Kerkeza rekao sam da ne znam , ali ne mozes ni ti znati u kojoj je situaciji ko bio i u kakvoj su formi dan prije tekme bili igraci....Starohan Bolic?..istina , ima evo 36 izgleda ali postoje tipovi igraca koji ce i u 50-toj zabijati golove ( sukur,pierre van hoijdonk,larsson,) ... ali najveca istina je da Muslimovic NIJE jos taj kalibar da zaigra u reprezentaciji JEDINOG napadaca..prvo sto mu to nije stil , drugo sto je jos po meni nerazvijen. Znaci , od Bolica boljeg nema , a ne moram ti nabrajati sta je i kada i kako Bolic igrao i zabijao golove...ako ce iko zabiti , to je Bolic.Altsa wrote: ti mi bas nisi jasan.![]()
Mislim da je Baka "normalno" postavio igru ( s obzirom na Kerkeza )......tako da nemate covjeku sta prigovoriti......Ako na terenu imas igrace koji ne trce i plus SUDIJU koji te hebe u zdrav mozak , ti tu utakmicu neces ni sa Ronaldinhom dobiti....to je jednostavno.
-
mostarac
@ Beslija: Sad kad je Baka otisao ovo je idealnih 11
neko umjesto hasagica
Salihamidzic,Trivunovic,Spahic,Papac, Barbarez,Bajramovic,Beslija, Vladavic,Misimovic, Muslimovic
Sad ne znam kako bi se Rahimic snasao umjesto Papca ali to bi bilo jos bolje rjesenje.
Sa Bartolovicem, Bolicem, Musicem, Papcem, Grujicem i Mackicem na klupi ova repka je zrela za evropsko prvenstvo i bez sumnje najjaca repka na Balkanu, jaka po bokovima, ubitacna u sredini i stabilna u odbrani, a u cijelom timu konkurisu po 2 dobra igraca za svaku poziciju, a Milenkovicima, Hrgovicima, Kerkezima, Ibicicima, Jakirevicima i ostalim njima slicnima se treba zahvaliti i reci da je njihova reprezentativna prica zavrsena.
Dakle ne postoji nikakva potreba da Barbarez igra zadnjeg a i sam govoris da je on idealan za stopera, a onda poslije kazes da je los u odbrani. Pa daj se prvo dogovori sam sa sobom.
neko umjesto hasagica
Salihamidzic,Trivunovic,Spahic,Papac, Barbarez,Bajramovic,Beslija, Vladavic,Misimovic, Muslimovic
Sad ne znam kako bi se Rahimic snasao umjesto Papca ali to bi bilo jos bolje rjesenje.
Sa Bartolovicem, Bolicem, Musicem, Papcem, Grujicem i Mackicem na klupi ova repka je zrela za evropsko prvenstvo i bez sumnje najjaca repka na Balkanu, jaka po bokovima, ubitacna u sredini i stabilna u odbrani, a u cijelom timu konkurisu po 2 dobra igraca za svaku poziciju, a Milenkovicima, Hrgovicima, Kerkezima, Ibicicima, Jakirevicima i ostalim njima slicnima se treba zahvaliti i reci da je njihova reprezentativna prica zavrsena.
Dakle ne postoji nikakva potreba da Barbarez igra zadnjeg a i sam govoris da je on idealan za stopera, a onda poslije kazes da je los u odbrani. Pa daj se prvo dogovori sam sa sobom.
-
radeljas
baho da bude selektor, kemo ahmetovic pomocnik. sinan sinanovic direktor reprezantacije, medina delic da bude fizioterapeut, a belmin debeli karamehmedovic umjesto ushanovica da sjedi svako vece na bazenima, a ponekad i u restoranu bosna na ilidzi.
mozda bi onda tv dobila strucne sportske komentatore umjesto ovih imbecila ....
mozda bi onda tv dobila strucne sportske komentatore umjesto ovih imbecila ....
-
Beslija
Mostarac CITAJ moje postove......
Kad stavis Barbareza na stopera , ON IGRA ODBRANU i nista drugo....kad ga stavis u sredinu on igra napad i ne vraca se i ne pomaze odbrani...to su dvije totalno razlicite stvari.....!....
2. Hrgovic je dobar potencijal i nemogu da vjerujem da jednog Hasagica otpisujete tako lahko....!
3. Salih ne treba igrati za repku dok ne promjeni klub.
4. Barbarez-Bajramovic-Misimovic-Muslimovic.....tesko da sa ova 4 igraca u sredini mozemo sta uraditi......od ova 4 igraca trojica su direkt napad....znaci ostaje nam jedan igrac sa defansivnim svojstvima....a DOBRO znam sta se desi ekipi koja igra sa tom taktikom....da ti naslikam ovako...
Chelsea = Lampard-Essien
Juventus= Emerson-Vieria ( Nekad )
Real u najboljim danima = Conceicao-Makalele
itd.........
to je sadasnji fudbal......ali eto , vrijeme ce pokazati..daj boze da nisam u pravu!
Kad stavis Barbareza na stopera , ON IGRA ODBRANU i nista drugo....kad ga stavis u sredinu on igra napad i ne vraca se i ne pomaze odbrani...to su dvije totalno razlicite stvari.....!....
2. Hrgovic je dobar potencijal i nemogu da vjerujem da jednog Hasagica otpisujete tako lahko....!
4. Barbarez-Bajramovic-Misimovic-Muslimovic.....tesko da sa ova 4 igraca u sredini mozemo sta uraditi......od ova 4 igraca trojica su direkt napad....znaci ostaje nam jedan igrac sa defansivnim svojstvima....a DOBRO znam sta se desi ekipi koja igra sa tom taktikom....da ti naslikam ovako...
Chelsea = Lampard-Essien
itd.........
to je sadasnji fudbal......ali eto , vrijeme ce pokazati..daj boze da nisam u pravu!
-
mostarac
Barbarez moze igrati centralnog veznog sa Bajramovicem uz besliju i Vladavica po bokovima, a Muslimovic da igra spica, a Misimovic uz Barbareza koji se ubacuje zadnji pas. Ne vidim sta je ovde spornoBeslija wrote:Mostarac CITAJ moje postove......
Chelsea = Lampard-Essien
itd.........
U ovoj postavi bi i Salihamidzic davao svoj maksimum, ali to sto Braco nece da on prodaje Kerkeza je u potpunosti razumljivo i tu ga 100% podrzavam
Hrgovic je vec odavno prestao biti potencijal, a Hasagic je klasicni linijski golman, a takvi u danasnjem fudbalu mogu braniti samo u Orasju i Zepcu i nigdje vise.
zaboravio sam dodati i Berberovica u onaj malo siri sastav reprezentacije.
-
Beslija
Barbarez.....Bajramovicmostarac wrote: Barbarez moze igrati centralnog veznog sa Bajramovicem uz besliju i Vladavica po bokovima, a Muslimovic da igra spica, a Misimovic uz Barbareza koji se ubacuje zadnji pas. Ne vidim sta je ovde sporno
U ovoj postavi bi i Salihamidzic davao svoj maksimum, ali to sto Braco nece da on prodaje Kerkeza je u potpunosti razumljivo i tu ga 100% podrzavam
.......Misimovic............
BI SE PRETVORILO U
......Bajramovic
Barbarez....Misimovic
E to je sporno. I onda ti ostane JEDAN centralni vezni KOJI NE MOZE braniti sam sredinu....i sta bude ??? protivnicka ekipa (koja igra sa dva centralna vezna) osvoji sredinu I MI OSTAJEMO PRIMORANI DA IGRAMO DUGIM LOPTAMA.....tako jednostavno.....i kad igras dugim loptama Mujo sa tribina se dere " IGRAJ PO ZEMLJI " a nema pojma sto NE igramo po zemlji!!...cijela prica je u ovome......a bog zna sta bi se desilo sa odbranom u ovoj situaciji......odbrana bez barbareza + slaba sredina....jadni mi!....pa ne bi ni do napada dosli bilo bi 0-2...!
Po meni , na utakmici protiv mađara Hrgovic je mogao poderati desnu stranu njihovu samo da smo malo forsirali igru na njega...Hasagic ce biti izvrstan golman....samo lagano.....Salih je debeo , ne igra u bayernu , sit je svega....a vjeruj mi , kad berberovic malo odigra lose , isto ces i za njega govorit lose....i ti i svi ostali....!
-
Teufik iz Los Angelesa
Lampard = Ofanzivni vezni - Essien - Defanzivni vezniBeslija wrote: Chelsea = Lampard-Essien
..
Emerson i Vieira su obojica defanzivni vezni
ne kontam poentu
-
mostarac
iskustvo govori drugacije a to su sve tvoje pretpostavke koje nicim nisu utemeljene. Mi sa Barbarezom na njegovoj poziciji nikad nismo odigrali slabo, a sa barbarezom pozadi smo bili ubi boze, a to nije do barbareza. Madjari su nam sa barabrezom pozadi uvalili 3 komada, spanci sijevali kako su htjeli, Srbija nas poderala u Beogradu (sve dok barba nije otisao naprijed), a sa barbarezom naprijed smo dobili u Danskoj, dobili Belgiju, Norvesku itd. Dakle tvoja prica je neutemeljena do bola.Beslija wrote:Barbarez.....Bajramovicmostarac wrote: Barbarez moze igrati centralnog veznog sa Bajramovicem uz besliju i Vladavica po bokovima, a Muslimovic da igra spica, a Misimovic uz Barbareza koji se ubacuje zadnji pas. Ne vidim sta je ovde sporno
.......Misimovic............
BI SE PRETVORILO U
......Bajramovic
Barbarez....Misimovic
E to je sporno. I onda ti ostane JEDAN centralni vezni KOJI NE MOZE braniti sam sredinu....i sta bude ??? protivnicka ekipa (koja igra sa dva centralna vezna) osvoji sredinu I MI OSTAJEMO PRIMORANI DA IGRAMO DUGIM LOPTAMA.....tako jednostavno.....i kad igras dugim loptama Mujo sa tribina se dere " IGRAJ PO ZEMLJI " a nema pojma sto NE igramo po zemlji!!...cijela prica je u ovome......a bog zna sta bi se desilo sa odbranom u ovoj situaciji......odbrana bez barbareza + slaba sredina....jadni mi!....pa ne bi ni do napada dosli bilo bi 0-2...!
Po meni , na utakmici protiv mađara Hrgovic je mogao poderati desnu stranu njihovu samo da smo malo forsirali igru na njega...Hasagic ce biti izvrstan golman....samo lagano.....Salih je debeo , ne igra u bayernu , sit je svega....a vjeruj mi , kad berberovic malo odigra lose , isto ces i za njega govorit lose....i ti i svi ostali....!