BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

MokeQc

#76 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by MokeQc »

Za sljedecu prijateljsku, nek' sakupe raju iz ulice i razbace na male, al' nek' se dobro spreme...
dlfo

#77 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by dlfo »

Samo cu ja pitati ove sto asociraju na to da su igraci prodali utakmicu:"JEste li vi jebeno normalni????" Mislite da bi jedan Spahic prodao utakmicu reprezentacije?? Sram vas bilo! Mislite da bi Dzeko, Misimovic, Muslimovic i kompanija uradili to???"

Za Ciru ne znam, mada ne vjerujem da bi i on to isto uradio. Samo bi mnogo bolje bilo da su igrali s nekim bh premijerligasem.. Imali bi i vise vremena za priopremu, a i igrali bi pred domacim navijacima...
Edin H.

#78 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by Edin H. »

rado_vidjen wrote:eto, na kraju saznasmo da je to sve razonoda i da se ne treba sekirat. :thumbup:
pa da. e sad mogu rahat spavat.
fala ti avdaga sto si me prosvjetlio, fala dje cuo i ne cuo
Ovaj dan ce mi ostati u sjecanju po odlicnoj razonodi :D :x
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#79 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by -LIBERO- »

insistiram,da ovi veliki strucnjaci iz saveza sa Cirom na celu,zakazu revans Rijeci na Bilinom ili na Kosevu.

Nece ovo tek tako proci..... :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Šibicar

#80 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by Šibicar »

Ne sumnjam da će se Ćiro olako izvući sa ovim porazom,svojim besprijekorno izradjenim ulizivačko-uvlakačko-laskajućim predstavama i da će bošnjo opet da ga diže u nebesa.MAZOHISTIČKA NACIJO JESTE LI SE KONAČNO ZADOVOLJILI?????Ili možda treba još????Čudan smo mi narod....čudan.....A vidimo da nam i reprezentacija ćini čuda....
salihh

#81 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by salihh »

naravno da je blamaza... ako vec nisu bili u stanju naci neku reprezentaciju za prijateljsku, mogli su napraviti drugi tim reprezentacije i odigrati kontrolnu utakmicu zatvorenu za javnost... mozda cak i s rijekom, ali ne prijateljsku, nego trening zatvoren za javnost...
reprezentacija drzave se ne prodaje, a ne dao bog da se pokazu tacnim spekulacije o kladionicama... e tu bi trebalo nekome glavu skinuti...

sve u svemu, izgubiti na pripremnoj utakmici nije katastrofa... izgubiti i od daleko losije ekipe nije katastrofa... ali ovdje se ipak govori o reprezentaciji drzave...
DRZAVE majmuni iz saveza...
bijelo_dugme

#82 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by bijelo_dugme »

dlfo wrote:Samo cu ja pitati ove sto asociraju na to da su igraci prodali utakmicu:"JEste li vi jebeno normalni????" Mislite da bi jedan Spahic prodao utakmicu reprezentacije?? Sram vas bilo! Mislite da bi Dzeko, Misimovic, Muslimovic i kompanija uradili to???"

Za Ciru ne znam, mada ne vjerujem da bi i on to isto uradio. Samo bi mnogo bolje bilo da su igrali s nekim bh premijerligasem.. Imali bi i vise vremena za priopremu, a i igrali bi pred domacim navijacima...
Ne igraci. Dovoljno je da trener i sudija prodaju utakmicu...

Pogledaj kakve su penale sudjeni.
bijelo_dugme

#83 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by bijelo_dugme »

Šibicar wrote:Ne sumnjam da će se Ćiro olako izvući sa ovim porazom,svojim besprijekorno izradjenim ulizivačko-uvlakačko-laskajućim predstavama i da će bošnjo opet da ga diže u nebesa.MAZOHISTIČKA NACIJO JESTE LI SE KONAČNO ZADOVOLJILI?????Ili možda treba još????Čudan smo mi narod....čudan.....A vidimo da nam i reprezentacija ćini čuda....
Kakvi cudni, glupi eto sta smo...
spanc777

#84 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by spanc777 »

ciro: "kriv sudija":D:D
van Basten

#85 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by van Basten »

do sada sam smatrao da se ime Mehe Kodre najžalosnije koristi kao nik na forumu pošto ga je privojio lik koji je uredno branio Ćiru i savez i tako uredno rekao šta misli o čovjeku čije je ime uzeo za nik ovdje.
Međutim, od večeras tu titulu preuzima legendarni Džoni. Žalosno je da neko ko se "skriva" iza prezime jednog takvog genija može lupati takve gluposti.

Ćiro majstore :razz:
Topla voda

#86 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by Topla voda »

odlucio sam da ne idem na tekmu u belgiju
Meho Kodro

#87 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by Meho Kodro »

Braća Albanci nas «uništili»

Igrao se 63. minut. Novaković je centrirao, a opet nam presudio Albanac. Ovaj put, nije Anas nego njegov brat Ahmad – 2:3. Nakon što su došli u rezultatski deficit naši su na terenu djelovali dosta lošije nego do trećeg primljenog gola. Nisu imali ideje, a Ćiro je pokušao sa izmjenama, pa je tako na teren umjesto Muslimovića poslao Zeca.
Rijeka je mogla obezbjediti pobjedu u 77. minutu. Anas Sharbini izašao je sam pred Nurkovića, ali prokockao 100 postotnu šansu ili bolje reći naš golman dobro intervenisao.
U 82. minutu Anas Sharbini se okliznuo u odsutnom trenutku kada je mogao šutirati i riješiti pitanje pobjednika, pa smo se tako po drugi put «provukli» za kratak vremenski period. Ibričić je potom napravio dobar soloprodor kroz odbranu Rijeke. I to je sve, očito nije imao snage za završnicu. Šutirao je mlako u dobro postavljenog Radmana. U 87. minutu Misimović je pokušao izjednačiti iz slobodnog udarca. Nije loše «pucao», ali lopta je koji centimetar završila izdnad prečke Rijeke. Isti scenarij sa istim igračem desio se u 89. minutu, ali ostalo je 2:3 u korist našeg protivnika.
sport.sport.ba
O novinara

Otac im Palestinac, majka Hrvatica, a djeca ispadose po novinaru Albanci :D
tazmaniaBAN

#88 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by tazmaniaBAN »

ahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahhaahahahahahahahahahahahahahahahahaahaha

svasta bi napisao al nemogu od smijeha

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

prva bruka: igrati protiv rijeke!!!
druga bruka: izgubiti od rijeke!!!

hahahahahahahha :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa dokle ce nas savez vise brukati !!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#89 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by Truba »

odron :lol: :lol: :lol:
Charuga
Globalni moderator

#90 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by Charuga »

Ćiro i Munib zajedno sa sudijom i ostalim prevarantima namjestili prelaz 2/1 i uzeli pare .. :-D :-D :-D :-D :-D ... E moja Bosno ... I Hercegovino .. Dokle vise ovako .. :lol: :lol: :lol:
jazz001

#91 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by jazz001 »

LJUDI JA MISLIM DA NISTE U PRAVU,,,NE BUDITE JUDEISTI,,,OVO JE FOL DA ZAVARAMO BELGIJANCE,,, :-) :-) :-) :-) joj smijem se grohotom :D :D :lol: :lol:
tazmaniaBAN

#92 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by tazmaniaBAN »

...mi smo sunce sto se sjaji... mi smo nebo sto se plavi... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

neznam bil se smijo il plako :-)
uvjek dobar gost

#93 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by uvjek dobar gost »

Iz dvice u keca... namještaljka čista !
Abacija

#94 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by Abacija »

Neko pomenu novinare. E pa da vidimo sta pisu...
Sramota na Kantridi

Piše: J. LIGATA - Z. RAŠIDOVIĆ
12/02/09
Oslobodjenje - http://oslobodjenje.ba/index.php?option ... &Itemid=54

Nakon sramote prilikom odabira protivnika, nogometna reprezentacija BiH dodatno se osramotila izgubivši od HNK Rijeke na Kantridi rezultatom 3:2, iako je na poluvremenu imala prednost od 2:1.

Ćirini izabranici su u vodstvo stigli već u petoj minuti preko Muslimovića i tada se činilo da je samo pitanje sa kojom razlikom će se utakmica završiti u korist bh. tima, ali u 30. minuti rezultat je bio poravnat, a strijelac sa bijele tačke bio je Anas Sharbini, nakon što je sudija Bebek možda i prestrogo pokazao na bijelu tačku.

U finišu prvog dijela BiH je ipak stigla do prednosti, a pogodio je, također sa bijele tačke, Zvjezdan Misimović, nakon što je u naletu oboren Edin Džeko.

Kako je BiH ekspresno povela protiv Rijeke na početku susreta, tako su Riječani ekspresno izjednačili početkom drugog dijela. Ponovo je strijelac bio Anas Sharbini i ponovo je pogodio sa bijele tačke, nakon što je Spahić, prema mišljenju sudije Ivana Bebeka, nepropisno zaustavio Pamića.

Čak se i u tim trenucima očekivalo da BiH prekine agoniju i prebaci u brzinu više, a zapravo se desilo suprotno. Igrači Rijeke su bili ti koji su dominirali terenom, a Ćirini lavovi sve više su ličili na miševe, koji se ipak nisu uspjeli odbraniti od naleta momčadi sa Kantride. Naime, Rijeka je u 62. minuti postigla svoj treći pogodak na utakmici, a strijelac je ponovo bio Sharbini, ali ne Anas, već Ahmad.

Ujedno je to bio i konačan rezultat utakmice, koji je za našu selekciju i više nego sramotan, s obzirom na to da smo ipak igrali protiv hrvatskog prvoligaša, koji se nalazi na petom mjestu HNL-a. Jasno je da sa igrom kao protiv Rijeke nemamo šta tražiti u duelu protiv Belgije, opravdanje nije ni neigranje Hasagića, Rahimića, Damjanovića, Salihovića, Pjanića ili Ibiševića, pogotovo ako se ovome doda podatak da je Ćiro gotovo cijelu utakmicu igrao sa najjačim sastavom koji je imao na raspolaganju (u igru ubacio tek Radeljića i Zeca).

Blažević, koji je ovaj susret najavio kao generalnu probu za Belgijance, te priliku da isproba neke nove igrače, uopšte nije dao šansu Zrnanoviću, Šarabi, Vasiliću i Pandži, koje je želio vidjeti na djelu, odnosno u utakmici koja je za to trebala i poslužiti.
:shock: :?

Ovako, doživjeli smo sramotan poraz i još jednom diskreditirali sve što smo do sada učinili, a da pri tome nismo uspjeli isprobati pojedine igrače na stoperskim pozicijama. Jedina utjeha je zapravo to što skauti Belgije, koji su stigli u Rijeku da posmatraju meč, nisu imali zapravo šta vidjeti od našeg tima, te će vjerovatno praznih bilježnica otići nazad u Brisel.

Na kraju kažimo da je debakl naše selekcije na Kantridi posmatralo nekoliko stotina bh. navijača, koji su Ćiru Blaževića na početku dočekali povicima majstore, a na kraju ispratili nešto pogrdnijim nadimkom. :lol:
Sezam

#95 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by Sezam »

Odlicno.

1) ovo je takva blamaza da ce za tekmu sa belgijom svi biti naostreni 100%. Blamaze poput ove cuda cine za motivaciju.
2) Ako je bilo belgijskih 'spijuna' na tekmi, nece imati sta reportirati...
3) bice manje jalije u genku, pa cemo mi hard core navijaci i doci do karata (a belgijanci ko da znaju sta ce se desiti pa naplacuju izmedju 30 - 75 eura za 'njihov' dio tribina)

U svakom slucaju ja odoh u Genk. Uz Bih vazda i uvijek!

:bih:
shalaedin

#96 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by shalaedin »

Jesmo li mi pasivni posmatrači propasti domaćeg footballa?
Iz godine u godinu BIH-a football tone. Niko mu ne daje ruku kako bi se iz blata izvadio. Loš savez, loša liga, loša reprezentacija, loši navijaći... podjeljena država i podjeljeni ljudi. Dobro je pa nekako uspjevamo igraće okupiti u reprezentaciju. Ali šta sad? ko će im se odazvati ako igračima u nekom drugom roku prirede sličnu blamažu.

Gore blamaže od ove nismo imali.

Za nečiji hir naša reprezentacija je morala da igra sa klubom, umjesto sa nekom eminentnom reprezentacijom. Po ko zna koji put nismo imali adekvatnog protivnika cije bi ime privuklo i igraće i navijače.

Sramota je suprostaviti ekipu koja ima dobar napredak u svojoj igri i druga je najefikasnija ekipa dosadašnjih kvalifikacija sa ekipom Rijeke, hrvatskim prvoligašem koji grca u dugovima i nema čak dobre uslove ni za igranje ni za treniranje.

Sramota je kada jedan klub ili reprezentacija ugoščuje drugi klub ili reprezentaciju, a ne omoguće im ni dostojne uslove za treniranja.

Sramota je kada reprezentacija mora da trenira u hotelu, umjesto na travnjaku.
Sramota je kada se na jedno takvo okupljanje zovu svi ključni igraći reprezentacije i od njih se očekuje dobar rezultat.

Sramota je kada i sami selektor ne želi da snese dio odgovornosti za pronalaženje adekvatnog protivnika.

Sramota je što se to planski unaprijed nije uradilo, kako se rade u svim dobrim savezima tj. pronasao se protivnik unazad par mjeseci ili godinu dana za one termine koji su slobodni između kvalifikacija.

Mislim da je obrazli igrati čak i sa reprezentacijom Maldiva, Konga ili Nigera, pa čak i reprezentacijom Vojvodine nego sa jednim klubom, iako za njih niko nije čuo.

Još je sramotnije kada igrači odigraju meč sa klubom u kojem padnu pet golova a tri budu iz penala.

A najsramotnije je sto niko ne uzima odgovornost za ovakve namještene susrete...

Sramota je mnogo toga u našem football-u , od saveza do navijaća...

Iskorumpirani i kriminalizirani savez, selektor stručnjak ali šaner i namazanko prikucan lopovskom rukovodstvu, reprezentacija puna dobrih igrača sa manjak odbrambenih igrača, dobrim napadom, loša liga koja odavno nije stvorila talenta za kojeg se čulo van Bosne a da još igra u našoj ligi i čija cijena prelazi par milijuna maraka... loši klubovi i loši navijaći organizovani a ne organizovani, slozni na tribini, razjedinjeni pred savezom...

Koliko je stalo navijačima do BIH-a footballa pokazuje činjenica da kada su bili mirni protesti pred savezom, onda su došli svi sa fanatikosima... a kada suprotestvovali drugi put pitari i manijaci malo burnije onda je to vandalizam i svi se ogradjuju od toga.

Dobro je pa još niko nije kakvom zoljom iz rata gađao u sred bijelog dana NSBIH-a... pa da rat sa savezom baš bude rat saveza i pojedinaca.

Fali nam pamet, fali nam sloga, fali nam zelja da promjenimo stvari na bolje i žalosno je što su godine sa Jusufom Pušinom u NSBIH-a bile zlatne za ove koje dolaze. Tada je bilo i boljih dana, ma da su i te godine bile loše al nikako gore od ovih. Nezaboravimo da smo dvaput bili na pragu da uhvatimo prvo i drugo mjesto... nijednom nismo imali sreće. Naši klubovi su izgledali bolje nego sada... a sada je sve obrnuto. U ovim kvalifikacijama pored kvalitete koje imamo ostaje optimizam da će ovaj put bolje biti nego u prethodnim kvalifikacijama kad smo bili četvrti i nada da će iz ovog negativnog iskustva reprezentacija ipak povući neko dobro.
Ipak svako iskustvo je dobro i loše... ovo je lose zbog svega navedenog, a dobro jer nas nije ubilo vec ojacalo. ovo bi nas trebalo naućiti da se više borimo i da jedni drugima pomognemo kako bi nam bilo bolje. Svako je iskustvo dobro i to je jedina pozitivna stvar u svemu ovome. Našoj reprezentaciji dajmo podršku, lopovima ne.

Ovo je dno našeg footbala, ostaje pitanje može li se gore od ovoga.
Moj odgovor...
bato99

#97 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by bato99 »

ne sekirajte se ljudi to je tata ćiro htjeo zajebat ove skaute iz belgije što su došli na kantridu :D :D u belgiji će ćirini lavovi dobiti domaćina :D :D
Nekako s proljeća

#98 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by Nekako s proljeća »

uvjek dobar gost wrote:Iz dvice u keca... namještaljka čista !

A usput ...kladi se na sigurno sine...
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#99 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by since1921 »

braca Sharbini isticu ozbiljnu kandidaturu za dres Hrv.reprezentacije....kud ih Bilic ne pozva u Bukurest mozda bi se i nerjeseno odigralo na Kantridi
hordasstuttgart

#100 Re: BLAMAŽA: Rijeka - BiH 3:2

Post by hordasstuttgart »

SVE U SVEMU

Image
Post Reply