Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
-
#76 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
da bi dobili realnu sliku necije ekonomije treba uzeti u obzir,pored netto zarade i dugove. na zapadu su gradjani puni dugova.
#77 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
To je dugorocno jos jedan pozitivan pokazataelj za BLpirmin wrote:Da al` nema dijasporu ko mi.neki wrote:Bjelorusija kakva god da je, ima duplo veci GDP po stanovniku od ove nase napredne BiH, negdje je na nivou Hrvatske...![]()
#78 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Sve im to ne vrijedi nista kad ih nije ogrijalo sunce zapadnjacke demokratije, odnosno najsiroviji pljackasko-kolonijalni kapitalizam. Bjelorusija ima jedino srecu sto je previse znacajna za Rusiju i sto joj se nalazi na samom pragu, inace bi bila davno oslobodjena i obasjana suncem demokatije ili izazivanjem unutrasnjih sukoba i haosa kroz provodjenjee narandzaste revolucije ili otvorenom vojnom agresijom.neki wrote:To je dugorocno jos jedan pozitivan pokazataelj za BLpirmin wrote:Da al` nema dijasporu ko mi.neki wrote:Bjelorusija kakva god da je, ima duplo veci GDP po stanovniku od ove nase napredne BiH, negdje je na nivou Hrvatske...![]()
#79 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Ma niti je tamo sve tako sjajno ni bajno, niti je sve tako crno. Ono na čemu im se divim je što i dalje forsiraju tu neku vrstu socijalizma gdje je zdravstvo i školstvo besplatno, znači sve ono što su naši hadalji počeli debelo da naplaćuju, pa nam ljudi masovno umiru jer nemaju novaca da se liječe. 'ebem ja našu ''demokratiju'' ako danas sutra padnem na postelju i moram objavljivat' žiro račun da mi neka dobra duša uplati novac za liječenje. Šta ja imam od takve demokratije???
- Alfons Kauders
#80 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Jest, jest, toliko su bitni da bi ih zla Amerika okupirala.mmaar wrote: Sve im to ne vrijedi nista kad ih nije ogrijalo sunce zapadnjacke demokratije, odnosno najsiroviji pljackasko-kolonijalni kapitalizam. Bjelorusija ima jedino srecu sto je previse znacajna za Rusiju i sto joj se nalazi na samom pragu, inace bi bila davno oslobodjena i obasjana suncem demokatije ili izazivanjem unutrasnjih sukoba i haosa kroz provodjenjee narandzaste revolucije ili otvorenom vojnom agresijom.

- Alfons Kauders
#81 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Besplatno skolstvo i zdravstvo, barem za one koji ne mogu priustiti alternative, imas sirom Evrope.irac300 wrote:Ma niti je tamo sve tako sjajno ni bajno, niti je sve tako crno. Ono na čemu im se divim je što i dalje forsiraju tu neku vrstu socijalizma gdje je zdravstvo i školstvo besplatno, znači sve ono što su naši hadalji počeli debelo da naplaćuju, pa nam ljudi masovno umiru jer nemaju novaca da se liječe. 'ebem ja našu ''demokratiju'' ako danas sutra padnem na postelju i moram objavljivat' žiro račun da mi neka dobra duša uplati novac za liječenje. Šta ja imam od takve demokratije???
Ni Lukasenko ni Putin ni socijalizam nisu potrebni za to.
#82 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Kako ti ne dosadi trolati sa svim tim morem dosade i besmislica koje ne prestaju da izlaze iz tebe. Daj nesto bar polusmisleno, pa da ti se moze pruziti sansa.Alfons Kauders wrote:Jest, jest, toliko su bitni da bi ih zla Amerika okupirala.mmaar wrote: Sve im to ne vrijedi nista kad ih nije ogrijalo sunce zapadnjacke demokratije, odnosno najsiroviji pljackasko-kolonijalni kapitalizam. Bjelorusija ima jedino srecu sto je previse znacajna za Rusiju i sto joj se nalazi na samom pragu, inace bi bila davno oslobodjena i obasjana suncem demokatije ili izazivanjem unutrasnjih sukoba i haosa kroz provodjenjee narandzaste revolucije ili otvorenom vojnom agresijom.Samo da nije tatice Putina.
- Alfons Kauders
#83 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Ti si rekao da bi neko napao Bjelorusiju. Nako. Iz cista mira.mmaar wrote:Kako ti ne dosadi trolati sa svim tim morem dosade i besmislica koje ne prestaju da izlaze iz tebe. Daj nesto bar polusmisleno, pa da ti se moze pruziti sansa.Alfons Kauders wrote:Jest, jest, toliko su bitni da bi ih zla Amerika okupirala.mmaar wrote: Sve im to ne vrijedi nista kad ih nije ogrijalo sunce zapadnjacke demokratije, odnosno najsiroviji pljackasko-kolonijalni kapitalizam. Bjelorusija ima jedino srecu sto je previse znacajna za Rusiju i sto joj se nalazi na samom pragu, inace bi bila davno oslobodjena i obasjana suncem demokatije ili izazivanjem unutrasnjih sukoba i haosa kroz provodjenjee narandzaste revolucije ili otvorenom vojnom agresijom.Samo da nije tatice Putina.
I meni pricas o besmislicama? Inace svake sedmice neko iz fazona okupira Evropsku zemlju, tu nema nista neobicno, sasvim normalna stvar.

#84 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Cudno mu za Bjelorusiju, pored bezbroj primjera zemalja koje su unistene i rasturene, pored brojnih pokusaja narandzastih revolucija cak i u Evropi, jer nisu prihvatile neoliberalni kapitalizam i to da se pretvore u koloniju imperijalistickih sila, a na drugoj temi piski od srece povodom moguceg americkog napada na Siriju.Alfons Kauders wrote: I meni pricas o besmislicama? Inace svake sedmice neko iz fazona okupira Evropsku zemlju, tu nema nista neobicno, sasvim normalna stvar.

- Alfons Kauders
#85 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Koje su to drzave "kolonije" imperijalnih sila? U Evropi konkretno... Sve sem Bjelorusije i Srbije?mmaar wrote:Cudno mu za Bjelorusiju, pored bezbroj primjera zemalja koje su unistene i rasturene, pored brojnih pokusaja narandzastih revolucija cak i u Evropi, jer nisu prihvatile neoliberalni kapitalizam i to da se pretvore u koloniju imperijalistickih sila, a na drugoj temi piski od srece povodom moguceg americkog napada na Siriju.Alfons Kauders wrote: I meni pricas o besmislicama? Inace svake sedmice neko iz fazona okupira Evropsku zemlju, tu nema nista neobicno, sasvim normalna stvar.Kakav beznadezan slucaj.
Svi ostali budale, imaju svake 4 godine izbore i biraju da budu kolonije?

- nosara
#86 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Izbori...? Zapadnjak, ne provaljuj gluposti... Izbori su zvaka za papke... Nisi valjda taj...?Alfons Kauders wrote:Koje su to drzave "kolonije" imperijalnih sila? U Evropi konkretno... Sve sem Bjelorusije i Srbije?mmaar wrote:Cudno mu za Bjelorusiju, pored bezbroj primjera zemalja koje su unistene i rasturene, pored brojnih pokusaja narandzastih revolucija cak i u Evropi, jer nisu prihvatile neoliberalni kapitalizam i to da se pretvore u koloniju imperijalistickih sila, a na drugoj temi piski od srece povodom moguceg americkog napada na Siriju.Alfons Kauders wrote: I meni pricas o besmislicama? Inace svake sedmice neko iz fazona okupira Evropsku zemlju, tu nema nista neobicno, sasvim normalna stvar.Kakav beznadezan slucaj.
Svi ostali budale, imaju svake 4 godine izbore i biraju da budu kolonije?

- Cherry-Cherry
#87 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
dupla mjerila. nekad imperijalizam valja, a nekad ne valja...mmaar wrote:Cudno mu za Bjelorusiju, pored bezbroj primjera zemalja koje su unistene i rasturene, pored brojnih pokusaja narandzastih revolucija cak i u Evropi, jer nisu prihvatile neoliberalni kapitalizam i to da se pretvore u koloniju imperijalistickih sila, a na drugoj temi piski od srece povodom moguceg americkog napada na Siriju.Alfons Kauders wrote: I meni pricas o besmislicama? Inace svake sedmice neko iz fazona okupira Evropsku zemlju, tu nema nista neobicno, sasvim normalna stvar.Kakav beznadezan slucaj.
- Alfons Kauders
#88 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Posteno. Izbori su kita, to stoji...nosara wrote:
Izbori...? Zapadnjak, ne provaljuj gluposti... Izbori su zvaka za papke... Nisi valjda taj...?
Ali opet nesto ne kontam kako to da narod Poljske, Ceske, Madjarske... I ostali tranzicijskih zemalja (zapravo vise i nisu tranzicijske, to je gotova prica)... Kako da taj narod ne skonta da su roblje i necija kolonija? Ti pametniji od njih?
- nosara
#89 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Gdje sam ja to napisao...?Alfons Kauders wrote:Posteno. Izbori su kita, to stoji...nosara wrote:
Izbori...? Zapadnjak, ne provaljuj gluposti... Izbori su zvaka za papke... Nisi valjda taj...?
Ali opet nesto ne kontam kako to da narod Poljske, Ceske, Madjarske... I ostali tranzicijskih zemalja (zapravo vise i nisu tranzicijske, to je gotova prica)... Kako da taj narod ne skonta da su roblje i necija kolonija? Ti pametniji od njih?

Svi oni imaju svoje todorice i zlaje, a otklizavanje u duznicko ropstvo je neminovnost... Polako, brate... Ne moze se smracit prije nego sto ti mmf upali svjetlo...

- Alfons Kauders
#90 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
nosara knows bestnosara wrote:Gdje sam ja to napisao...?Alfons Kauders wrote:Posteno. Izbori su kita, to stoji...nosara wrote:
Ali opet nesto ne kontam kako to da narod Poljske, Ceske, Madjarske... I ostali tranzicijskih zemalja (zapravo vise i nisu tranzicijske, to je gotova prica)... Kako da taj narod ne skonta da su roblje i necija kolonija? Ti pametniji od njih?![]()
Svi oni imaju svoje todorice i zlaje, a otklizavanje u duznicko ropstvo je neminovnost... Polako, brate... Ne moze se smracit prije nego sto ti mmf upali svjetlo...
Nema govora... 'ta ce Prag, Budimpesta, Varsava i njihovi intelektualci, politicari... drustva sa drzavotvornom tradicijom jacom od jedne Njemacke ili Italije, kolijevke evropske kulture. Glupani.
nosara zna bolje

- nosara
#91 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Vrijeme ce pokazati...
- Alfons Kauders
#92 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Ma ja banosara wrote:Vrijeme ce pokazati...
Otidji onda fino u Prag ili Budimpestu pa im objasni kako su glupi. I kako im je bilo bolje 1968 i 1956.

- nosara
#93 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Ko je to tvrdio...? Bolje je bilo nama, ali to nije tema...Alfons Kauders wrote:Ma ja banosara wrote:Vrijeme ce pokazati...
Otidji onda fino u Prag ili Budimpestu pa im objasni kako su glupi. I kako im je bilo bolje 1968 i 1956.
- Alfons Kauders
#94 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Pa ti rece da su sad kolonije u Evropi... Neoliberalni kurci palci i ostale parole koje bacate u svakoj recenici.nosara wrote:Ko je to tvrdio...? Bolje je bilo nama, ali to nije tema...Alfons Kauders wrote:Ma ja banosara wrote:Vrijeme ce pokazati...
Jel im bilo bolje kad nisu bile "kolonije" ili ne? A mi nismo bili kolonija, nismo vala ni poslije - zato jer nas niko nece.

Sad kazes da nije... Sta onda zapravo pokusavas dokazati?
- nosara
#95 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
To je izjavio neko drugi...
Sta ja imam objasnjavat, ti si ih ubacio u temu da nesto sebi dokazes... Nemam pojma sta, a i ne interesuje me... Tema je sasvim druga vrsta drzave...
Sta ja imam objasnjavat, ti si ih ubacio u temu da nesto sebi dokazes... Nemam pojma sta, a i ne interesuje me... Tema je sasvim druga vrsta drzave...

- Alfons Kauders
#96 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Ma ja ba... Ti si pomenuo kolonije, pa rekao da je bilo bolje nama, pa da im zapravo nije bolje nego pod Sovjetima, pa... Ni tebi na kraju nije jasno sta...nosara wrote:To je izjavio neko drugi...
- nosara
#97 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Alfons Kauders wrote:Ma ja ba... Ti si pomenuo kolonije, pa rekao da je bilo bolje nama, pa da im zapravo nije bolje nego pod Sovjetima, pa... Ni tebi na kraju nije jasno sta...nosara wrote:To je izjavio neko drugi...

Nije ti lako... Hoces da budes najpametniji, pa si se malo pogubio... Valjal' to tako...!?

- Alfons Kauders
#98 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
A jes problem kraj tebe bit najpametniji...nosara wrote:Alfons Kauders wrote:Ma ja ba... Ti si pomenuo kolonije, pa rekao da je bilo bolje nama, pa da im zapravo nije bolje nego pod Sovjetima, pa... Ni tebi na kraju nije jasno sta...nosara wrote:To je izjavio neko drugi...
Sta ja imam objasnjavat, ti si ih ubacio u temu da nesto sebi dokazes... Nemam pojma sta, a i ne interesuje me... Tema je sasvim druga vrsta drzave...![]()
Nije ti lako... Hoces da budes najpametniji, pa si se malo pogubio... Valjal' to tako...!?

- nosara
#99 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Pa u cemu je kvaka, onda...?Alfons Kauders wrote:
A jes problem kraj tebe bit najpametniji...

- jeza u ledja
#100 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
@ TheMule, nismo se shvatili. Slazem se sa tim sto si napisao. Kljucna rijec je balans.