Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

@mba

#3476 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by @mba »

legionar2010 wrote:JEL IKO SNMIO OVU UTKAMICU U DOBROM KVALITETU... NIGDJE UTAKMICE KO NI LIJEKA.

mi u svici smo pratili preko al jazeera sport, slika ODLICNA na bht-u se u opste nije lopta vidjela jadno jadno jadno!
ali navijali su za nas, bosnaaaaaaaaaaaa bosnaaaaaaaaaaaa masaAllah :D :D
Baudelaire

#3477 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Pustite čovjeka nek piše kako hoće. Svi ste vala profesori gramatike i pravopisa.
@mba

#3478 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by @mba »

@potreban

ako je tako onda :thumbup:
star(i)mo

#3479 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by star(i)mo »

Baudelaire wrote:Pustite čovjeka nek piše kako hoće. Svi ste vala profesori gramatike i pravopisa.
Pa nije do gramatike i pravopisa vec do vokabulara... Meni se cini da momak jos uvijek slavi. I neka je!
Harun90

#3480 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Harun90 »

Svaka cast momcima, bitni su bodovi, baraz skoro pa osiguran :bih:

Cinjenica je da ne znamo igrati protiv bunkera, kada su Beli rusi dobili prvi crveni karton svi su skakali u stanu kod mene, jedini sam se ja hvatao za glavu, joj kako sad igrati protiv osmorice u odbrani... Jos kad se sjetim utakmice s Belgijom, njima crveni a nama prpa - drzi - nedaj. A ako se ne varam i Danska je dobila crveni karton jos za vrijeme Sliskovica :shock:

Jos jedna stvar, ne znam da li sam jedini ja uocio nekakvu staticnost kod nasih igraca, (posebno u drugom poluvremenu) nekako svi stoje ili hodaju, nema nekih trkova, nema agilnosti, nistaaa :? :? :?

Ibricic igrao dosta slabo, inace on to bolje zna, gubio je lopte, upropastio korner....

Stice se dojam da su svi igrali na neprirodnim pozicijama, ali mozda mi se samo cini.

Ljudi sta je sa Salihovicem, da nije ozbiljna povreda nedo Bog dragi :-? ??
samo_ti

#3481 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by samo_ti »

Kakve su nam sanse da budemo najbolji drugoplasirani i da idemo direktno ... moze li to kako ? :-D
star(i)mo

#3482 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by star(i)mo »

samo_ti wrote:Kakve su nam sanse da budemo najbolji drugoplasirani i da idemo direktno ... moze li to kako ? :-D
Pa sa maksimalna 4 boda iz preostale 2 tekme... nikakve! :D

Edit: Lux se ionako brise... :-)
Baudelaire

#3483 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

samo_ti wrote:Kakve su nam sanse da budemo najbolji drugoplasirani i da idemo direktno ... moze li to kako ? :-D
Majku mu, pa čitajte malo, ili pobjeda u Parizu i prvo mjesto, ili baraž :D
Sasvim_Obican

#3484 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

Neuništive. :lol:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#3485 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by anthraxQ »

mi faktički nemamo šansi za to. ;-)
kokuz_sa

#3486 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kokuz_sa »

ne moze ni u teoriji :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#3487 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by ultima_palabra »

Gde si @veso, kako nam je Stepi? :-D
todd_smith

#3488 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by todd_smith »

potreban wrote:
anthraxQ wrote:ima, ima... povratnika! ;-)
grešiš,bih ima veliku podršku i u srbiji,takodje i košarkaši bih su podržavani,možda bi nam irska najviše odgovarala mada je tamo trapatoni,crna gora nema iskustava ona bi nam dobro došla
Crna Gora i Slovenija(ako su nakon sinoc oni jos uvijek opcija) bi nam najlakse sjeli

Svedsku i Tursku nikako, ama bas nikako, ne bih volio da dobijemo..sto se tice Irske, igraju lose ali imaju zilavu i iskusniju ekipu, uglavnom sa Trapotonijem igraju tipicnu Englesku igru "bunker, i nabijaj preko terena do centrafora", opet bi nam dosta dosta bilo laske sa Slovenijom i Crno-gorcima
phillie

#3489 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by phillie »

Ova situacija malo lici na onu koju je imao Ciro pred zadnju utakmicu "svojih" kvalifikacija, sto se tice zutih kartona. Doduse sad je rizik veci, jer u igri je i prvo mjesto, dok tada je posljednja utakmica bila revijalnog tipa i sve se vec znalo, a osim toga idemo na noge Francuzima koji, u odnosu na ostale velesile, imaju stvarno dosta kiks-rezultata kao domacini. Naravno ni sekunde ne treba ih potcjenjivati, jer ima jos do oktobra i njihovi igraci ce vjerovatno uci u jos bolju formu nego sto su sad. Dakle glavna dilema Papetu moze biti, da li pred Francuze izaci sa m.udima i odigrati muski i rizikovati zute kartone, ili ici na siguricu pa protiv Luxa da dobiju parne zute ko treba dobiti i tako odmara protiv Gala, a onda punom snagom u dvije utakmice probati izboriti EP. Nije lako, ali treba vjerovati selektoru (ako nista zasluzio je ovim rezultatima i sto nije, za razliku od Cire, pravio cirkus u i oko reprezentacije).
Volim te BIH!

Sto se tice Bjelorusa, stvarno mi nisu bili jasni. Dakle imas rezultat koji ti nista ne znaci, a opet ne ides naprijed i ne pokusavas da dadnes gol koji bi te vratio u igru za to drugo mjesto. Ili su dirigovani (ne znam od koga) da svim silama nama otkinu dva boda...dobro, ovo je vec pitanje teorije zavjere :D

PS. Izvinjavam se ako je vec ispricano, ali sta je sa Hasagicem? Jel to on sinoc nije bio na klupi? Jel se to mlada uvrijedila? Nek je ziv i zdrav, ali eto niko o tome i ne prica, sto se sam dokaz koliko je "nezamjenjiva karika" u reprezentaciji. Hvala
todd_smith

#3490 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by todd_smith »

crkvice wrote:Ova situacija malo lici na onu koju je imao Ciro pred zadnju utakmicu "svojih" kvalifikacija, sto se tice zutih kartona. Doduse sad je rizik veci, jer u igri je i prvo mjesto, dok tada je posljednja utakmica bila revijalnog tipa i sve se vec znalo, a osim toga idemo na noge Francuzima koji, u odnosu na ostale velesile, imaju stvarno dosta kiks-rezultata kao domacini. Naravno ni sekunde ne treba ih potcjenjivati, jer ima jos do oktobra i njihovi igraci ce vjerovatno uci u jos bolju formu nego sto su sad. Dakle glavna dilema Papetu moze biti, da li pred Francuze izaci sa m.udima i odigrati muski i rizikovati zute kartone, ili ici na siguricu pa protiv Luxa da dobiju parne zute ko treba dobiti i tako odmara protiv Gala, a onda punom snagom u dvije utakmice probati izboriti EP. Nije lako, ali treba vjerovati selektoru (ako nista zasluzio je ovim rezultatima i sto nije, za razliku od Cire, pravio cirkus u i oko reprezentacije).
Volim te BIH!

Sto se tice Bjelorusa, stvarno mi nisu bili jasni. Dakle imas rezultat koji ti nista ne znaci, a opet ne ides naprijed i ne pokusavas da dadnes gol koji bi te vratio u igru za to drugo mjesto. Ili su dirigovani (ne znam od koga) da svim silama nama otkinu dva boda...dobro, ovo je vec pitanje teorije zavjere :D

PS. Izvinjavam se ako je vec ispricano, ali sta je sa Hasagicem? Jel to on sinoc nije bio na klupi? Jel se to mlada uvrijedila? Nek je ziv i zdrav, ali eto niko o tome i ne prica, sto se sam dokaz koliko je "nezamjenjiva karika" u reprezentaciji.
Hvala
Neko sinoc spomenuo da je na Facebooku ostavljao status gdje je ljut i kao da se vise nece dolaziti da igra, mada dok ne vidim/cujem to za sebe, ne vjerujem
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#3491 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by anthraxQ »

evo kako izgleda grupa sa Slovenijom. Izgleda da će Srbija biti druga. Jer imaju utakmicu više, ali igraju sa Italijom. Ako tu izgube, idu u goste Sloveniji. I tu će se odlučivati o drugome, jer ako Slovenija pobjedi, imati će bolju gol razliku i ići u baraž. Znači srbi moraju bar bod izvući od Italije da osiguraju baraž.
http://www.uefa.com/uefaeuro2012/standi ... index.html
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3492 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Chmoljo »

todd_smith wrote:
crkvice wrote:Ova situacija malo lici na onu koju je imao Ciro pred zadnju utakmicu "svojih" kvalifikacija, sto se tice zutih kartona. Doduse sad je rizik veci, jer u igri je i prvo mjesto, dok tada je posljednja utakmica bila revijalnog tipa i sve se vec znalo, a osim toga idemo na noge Francuzima koji, u odnosu na ostale velesile, imaju stvarno dosta kiks-rezultata kao domacini. Naravno ni sekunde ne treba ih potcjenjivati, jer ima jos do oktobra i njihovi igraci ce vjerovatno uci u jos bolju formu nego sto su sad. Dakle glavna dilema Papetu moze biti, da li pred Francuze izaci sa m.udima i odigrati muski i rizikovati zute kartone, ili ici na siguricu pa protiv Luxa da dobiju parne zute ko treba dobiti i tako odmara protiv Gala, a onda punom snagom u dvije utakmice probati izboriti EP. Nije lako, ali treba vjerovati selektoru (ako nista zasluzio je ovim rezultatima i sto nije, za razliku od Cire, pravio cirkus u i oko reprezentacije).
Volim te BIH!

PS. Izvinjavam se ako je vec ispricano, ali sta je sa Hasagicem? Jel to on sinoc nije bio na klupi? Jel se to mlada uvrijedila? Nek je ziv i zdrav, ali eto niko o tome i ne prica, sto se sam dokaz koliko je "nezamjenjiva karika" u reprezentaciji.
Hvala
Neko sinoc spomenuo da je na Facebooku ostavljao status gdje je ljut i kao da se vise nece dolaziti da igra, mada dok ne vidim/cujem to za sebe, ne vjerujem
čovjek napisao "A sad adio..." i svi odmah pomislili da se oprašta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sve stručnjaci, a ne znaju da je to pjesma koja se pjeva kada se dobro odigra bitna utakmica i da to pjevaju pobjednici poraženim :-) :lol:

kakvo opraštanje... kakva crna ljutnja...
todd_smith

#3493 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by todd_smith »

Chmoljo wrote:
todd_smith wrote:
Volim te BIH!

Hvala
čovjek napisao "A sad adio..." i svi odmah pomislili da se oprašta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sve stručnjaci, a ne znaju da je to pjesma koja se pjeva kada se dobro odigra bitna utakmica i da to pjevaju pobjednici poraženim :-) :lol:

ne znam, kao sto rekoh nisam vidio ni sta je napisano, ali eto ako je Miske i Ciri i Papetu i Bjelorusiji i Haggiju sve u 1 sinoc psovao... :-) :lol:
Baudelaire

#3494 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

A što automatski povlačite tu tezu da je ljut? Majku mu, ne mogu se sva opraštanja od reprezentacije tako tumačiti. Ne znam kako ste u onim riječima a sad adio zaključili da se oprašta, a sve i da se oprašta, zašto po automatizmu povlačiti da je ljut? Možda su on, Sušić i Begović to dogovorili tako, možda je i Hasagić rekao Sušiću da zbog leđa ne može nastaviti, jer ima on i godina... možda ga je i pljuvanje pojedinaca uvrijedilo... u svakom slučaju, ako se oprostio, hvala mu puno za sve što je napravio za reprezentaciju, i nek mu je sretno u budućnosti, mada ja lično sumnjam u to.
phillie

#3495 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by phillie »

Baudelaire wrote:A što automatski povlačite tu tezu da je ljut? Majku mu, ne mogu se sva opraštanja od reprezentacije tako tumačiti. Ne znam kako ste u onim riječima a sad adio zaključili da se oprašta, a sve i da se oprašta, zašto po automatizmu povlačiti da je ljut? Možda su on, Sušić i Begović to dogovorili tako, možda je i Hasagić rekao Sušiću da zbog leđa ne može nastaviti, jer ima on i godina... možda ga je i pljuvanje pojedinaca uvrijedilo... u svakom slučaju, ako se oprostio, hvala mu puno za sve što je napravio za reprezentaciju, i nek mu je sretno u budućnosti, mada ja lično sumnjam u to.
Ma kao sto vec vec gore napisao, u nasem narodu je poznato da je sve zakulisana radnja, da sve mora imati svoju negativnu pozadinu. Isto kao sto je Misketov smajser i usmeni ispit iz engleskog, shvacen kao "odgovor" prema najmanje 30 osoba :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#3496 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Dado dijasporitus »

todd_smith wrote:
Chmoljo wrote:
todd_smith wrote: Neko sinoc spomenuo da je na Facebooku ostavljao status gdje je ljut i kao da se vise nece dolaziti da igra, mada dok ne vidim/cujem to za sebe, ne vjerujem

ne znam, kao sto rekoh nisam vidio ni sta je napisano, ali eto ako je Miske i Ciri i Papetu i Bjelorusiji i Haggiju sve u 1 sinoc psovao... :-) :lol:
A bogami i nama, tj onima koji smo sumnjali u njega. Miske svaka ti dala i nezamjeri. Drzavu si zaduzio :thumbup:
vozač

#3497 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by vozač »

anthraxQ wrote:evo kako izgleda grupa sa Slovenijom. Izgleda da će Srbija biti druga. Jer imaju utakmicu više, ali igraju sa Italijom. Ako tu izgube, idu u goste Sloveniji. I tu će se odlučivati o drugome, jer ako Slovenija pobjedi, imati će bolju gol razliku i ići u baraž. Znači srbi moraju bar bod izvući od Italije da osiguraju baraž.
a gdje ti je estonija u svemu tome, misliš da ne mogu dobiti irce u gostima :?:
Baudelaire

#3498 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

vozač wrote:
anthraxQ wrote:evo kako izgleda grupa sa Slovenijom. Izgleda da će Srbija biti druga. Jer imaju utakmicu više, ali igraju sa Italijom. Ako tu izgube, idu u goste Sloveniji. I tu će se odlučivati o drugome, jer ako Slovenija pobjedi, imati će bolju gol razliku i ići u baraž. Znači srbi moraju bar bod izvući od Italije da osiguraju baraž.
a gdje ti je estonija u svemu tome, misliš da ne mogu dobiti irce u gostima :?:
Sjeverne Irce, ne Irce :D Razlika u kvalitetu je drastična :D
masinovodja

#3499 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by masinovodja »

najjaca scena sinoc, ibrin pad u 16-cu...hoce lik penal pa pravo na facu.... :-)
Hodidid

#3500 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Hodidid »

Sasvim_Obican wrote:Samo još jednom da ponovim - igra uopće nije bila loša. Moramo prihvatiti postojanje ekipa poput Grčke, Bjelorusije i sl. koje igraju čisti bunker i koje svaku, pa i najatraktivniju igru prisile na mučnih 90 minuta.
Mozemo i mi biti srecni sto su oni bili oslabljeni za ne igranje 4-5 prvotimaca. Izmedju ostalog Braca Hleb i Kutuzov njihov najbolji strijelac.
Opet nam je zadnja linija bila na visini zadatka. Bjelorusi su drzali sredinu terena i imali sa 10 igraca loptu u posjedu 55 % dok smo mi imali 45 % pri kraju prvog poluvremena. Utrpali smo im taj gol jedva u 87 minuti nakon sto su ljudi crkli trceci i nakon sto su ostali sa 8 igraca u polju.

Krila su nam efektivno neutralizirali. Sredinu terena do 60 minute nismo imali. Dzeku su kvalitetno udvajali.

Summa summarum imali smo i dosta srece u ove dvije tekme. U Minsku penal i gol u 22 minuti i zatim dok se jos nisu snasli iz guzve ga u 24 minuti Medunjanin smustafi majstorski.
Sinoc kao sto rekoh dadosmo gol u 87 minuti nakon sto su bjelorusi dobili dva crvena kartona.

Da hoce kako Francuska odigrati katastrofalno lose u Parizu pa da zijani bod sa albancima a da mi odradimo Luksemburg onako kako bi i bio red, pa da po istilahu im se nahebemo mame na parku Princeva. E to bi bilo plaho pozeljno.
Locked