Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

Pitarrr82

#3426 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Pitarrr82 »

karanana wrote:ljudi nikako da skontaju da ne mozemo proci kao najbolja drugoplasirana.

Ali bas nikako :lol: :lol:
quasar

#3427 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

Moze, ako bi npr. Albaniju ili Rumuniju zbog neceg diskvalifikovali. :mrgreen: Npr. nadju kilo koke u svlacionici... :mrgreen: Mutu zaboravio....
shake69

#3428 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shake69 »

Kulinban_1189 wrote:uistinu intersesantna kalkulacija i informacija, što znači da bi mi trebali samo bod iz utakmice sa Francuzima (naravno da dobijemo Luxemburg)

Na EURO 2012. ne moramo kroz baraž, već možemo kao najbolje drugoplasirana reprezentacija. Pobjedom nad Bjelorusijom učvrstili smo se na drugom mjestu, a do kraja igramo protiv Luksemburga te gostujemo kod Francuza.

Poredak drugoplasiranih reprezentacija vrlo je interesantan, a predvode ga Danci, s jednakim brojem bodova kao i BiH. S bodom manje slijede Šveđani, Irci i Grci, a potom Crnogorci i Česi. Najlošije drugoplasirane reprezentacije su Turska i Srbija.

I Danci narednu utakmicu igraju sa autsajderom, pa će posljednje kolo odlučiti. Danci će na megdan Portugalcima, a BiH Francuzima. Svoju šansu vide i Šveđani koji
dočekuju Kipar, pa onda igraju sa Holanđanima.

H Danska 6 4 1 1 9 4 +5 4 13
D Bosna i Hercegovina 7 4 1 2 8 7 +1 3 13
E Švedska 6 4 0 2 15 8 +7 6 12
B Irska 7 3 3 1 8 5 +3 4 12
F Grčka 6 3 3 0 6 3 +3 2 12
G Crna Gora 6 3 2 1 5 3 +2 2 11
I Češka 6 3 1 2 8 5 +3 5 10
A Turska 6 2 2 2 6 7 –1 1 8
C Srbija 6 2 2 2 6 9 –3 2 8
Hvala. Jasno je kó dan da se nemamo bas puno cemu nadati. Prolaze ili Svedi ili Grci, u najmanju ruku tako da nama ni remi u Parizu ne znaci nista.
Gray

#3429 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Gray »

U grupama sa po šest ekipa se ne računaju bodovi protiv zadnjeplasirane ekipe u grupi, tako da nama tri boda protiv Luxemburga neće ništa značiti u tabeli za najboljeg drugoplasiranog, a Danci igraju protiv Kipra i tu će vjerovatno uzeti sva tri boda. Tako da nema apsolutno nikakve šanse da budemo najbolji drugoplasirani.
karanana

#3430 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by karanana »

a shvedi igraju protiv finske gdje ce i oni vjerovatno uzeti 3 boda.
Sasvim_Obican

#3431 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

Suđenje je bilo korektno i nepristrasno. Ne znam čemu stalno ustrajavanje na tome da su nam sudije pomogle ?! :?
Obuca9

#3432 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

Pravo zajebana utakmica, ali sam nešto slično očekivao. Ipak, bez TROJICE standardnih prvotimaca, a onda se odmah na početku povrijedio i ČETVRTI, ovo je dobro bilo.

Tri boda su tu, baraž obezbijeđen, a po prvi put od nastanka reprezentaciju, jednu odlučujuću utakmicu, onu u Parizu, ćemo igrati pod nešto manjim pritiskom, jer čak i da ne uspijemo pobjediti nije kraj svijeta.

Protiv Danske, Srbije, Portugala, smo MORALI pobjediti da bi išli na Euro/Mundijal, protiv Francuske ne moramo. Tako da tu, iskreno, vidim našu šansu.

Nek' bude 0:0 do 80. i neke, pa nek zaluta kakva frljoka i vozdrica :D
mikogoago

#3433 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by mikogoago »

shake69 wrote:
Kulinban_1189 wrote:uistinu intersesantna kalkulacija i informacija, što znači da bi mi trebali samo bod iz utakmice sa Francuzima (naravno da dobijemo Luxemburg)

Na EURO 2012. ne moramo kroz baraž, već možemo kao najbolje drugoplasirana reprezentacija. Pobjedom nad Bjelorusijom učvrstili smo se na drugom mjestu, a do kraja igramo protiv Luksemburga te gostujemo kod Francuza.

Poredak drugoplasiranih reprezentacija vrlo je interesantan, a predvode ga Danci, s jednakim brojem bodova kao i BiH. S bodom manje slijede Šveđani, Irci i Grci, a potom Crnogorci i Česi. Najlošije drugoplasirane reprezentacije su Turska i Srbija.

I Danci narednu utakmicu igraju sa autsajderom, pa će posljednje kolo odlučiti. Danci će na megdan Portugalcima, a BiH Francuzima. Svoju šansu vide i Šveđani koji

H Danska 6 4 1 1 9 4 +5 4 13
D Bosna i Hercegovina 7 4 1 2 8 7 +1 3 13
E Švedska 6 4 0 2 15 8 +7 6 12
B Irska 7 3 3 1 8 5 +3 4 12
F Grčka 6 3 3 0 6 3 +3 2 12
G Crna Gora 6 3 2 1 5 3 +2 2 11
I Češka 6 3 1 2 8 5 +3 5 10
A Turska 6 2 2 2 6 7 –1 1 8
C Srbija 6 2 2 2 6 9 –3 2 8
Hvala. Jasno je kó dan da se nemamo bas puno cemu nadati. Prolaze ili Svedi ili Grci, u najmanju ruku tako da nama ni remi u Parizu ne znaci nista.
Sto znaci opusteno i bez puno sikiriki idemo igrati i nadigravati se.Pa ako budemo bolji onda i zasluzujemo da budemo i prvi u grupi,a ako ne ceka nas baraz i kraj price.Ne treba se ufuravati.Francuzi su kvalitetni imaju siroku klupu,a imaju i tatu Platinija.Ja se nadam da ce biti do kraja korektno i da se mozemo nadigravati sa njima pa koje bolji bujrum. :thumbup:
Last edited by mikogoago on 07/09/2011 10:28, edited 1 time in total.
madner

#3434 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by madner »

Oni ti ga puse Safete, Safete. :D

U Parizu sve ce biti kako nama odgovara. Mocna masina koja nije pod pritiskom, sa protivinikom koji nece igrati bunker.
Objektivno imamo 74% sanse za direktni plasman. Mada mozda i nije loshe odigrati jos dvije utakmice za pripreme za prvenstvo :D
todd_smith

#3435 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by todd_smith »

Da li je iko saznao ili su mozda negdje govorili kome je Miske ono ipak govorio?

Cuo sam sinoc neko rekao da je Hagiju zbog Galatarasaya :-) pa onda Ciri zbog Portugala :lol:

"Ušao je na vrijeme, njegov problem je što vrlo malo igra u zadnjih pola godine. Kod mene igra više nego u klubu, ja njima stalno govorim da moraju igrati u svom klubu i da tako mene natjeraju da ih zovem. Nadam se da će u narednom periodu igrati mnogo više, te da ćemo ponovo imati starog Misketa. Vjerovao sam u njega, da nisam, ne bih ga uvodio", rekao je Pape i osvrnuo se na predstojeći duel sa Luksemburgom."

Ne vjerujem da je ovo izjava trenera koji se upravo posvadjao sa igracem :-)

Meni nema smisla da Susicu na engleskom onako govori :roll: znaci mozda je ipak Bjelorusiji ili nekome sa njihove klupe? Haj` ti sad znaj
arzuhal

#3436 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by arzuhal »

Mislim da je već bilo pitanje:

- Ko čisti kartone protiv Luxemburga?
3per

#3437 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by 3per »

Koliko je tesko biti "novinar" u doba interneta?

1) Svedska ide u goste FINSKOJ, zatim docekuje Holandiju
2) Kipar NIJE UOPSTE U GRUPI sa Svedskom
3) Mi nemamo sanse otici na EP kao najbolji drugoplasirani. Bodovi protiv Luksemburga se neracunaju, a ako klepimo Francuze onda smo prvi.
shalla

#3438 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shalla »

Jbg, nakon prospavane noći mogu reći onu klasičnu „igru briši bodove piši“...
Nisam ni očekivao neku lepršavu igru, znao sam da će ova tekma biti teža, pogotovo sam popizdio kad su dobili crveni jer koliko moje pamćenje seže, NIKAD nismo uspjeli valorizirati igrača više na pravi način. Protiv belgije smo vodili 2:0, oni dobili crveni i onda smo do kraja spašavali pobjedu

Helem, 3 bobe su najbitnije, sad je sve u našim rukama i to je nešto što svaka ekipa želi, da ne ovisi o drugim rezultatima...

Ono što mi malo smeta je već prežvakana priča a to je da se ne povećava baza potencijalnih igrača, jbg mi smo Vedinom povredom došli do situacije da su nam zec i muslimović drugi i treći napadač. Jedan loš, drugi nije u formi jer je bez kluba. Po ko zna koji put pominjem Mahmutovića, jel bio problem da ga se zovne protiv grka da vidimo šta može. Jbg zabija u inostranstvu u ne baš lošoj ligi, zar mu to nije dovoljna referenca? Samo da se više igrača probalo u prijateljskim tekmama, bio bih prezadovoljan, čisto da imamo veću bazu igrača, da ne čupamo kosu ako nam se povrijedi jedan napadač ili stoper...
Tomahawk11
Globalni moderator

#3439 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Tomahawk11 »

Meni jedna stvar nije jasna: zasto vecina i dalje ne ''mirise'' Susica kao selektora?! Covjek je vec obezbijedio baraz, a u direktnom duelu sa Francuskom se borimo za 1. mjesto. Ili smo trebali imati sve pobjede u grupi? Mi da Svjetsko osvojimo, nasli bi neku mahanu. 'ebo ti nas :x
Bitno je da strucnjaci sve znaju, 'ta ce selektor, ko ga postavi...sve sami fudbalski strucnjaci :lol:
Potez veceri je bio sto je Misimovica izostavio, pa ga uveo 2. poluvrijeme, jer cijelu utakmicu ne bi mogao izdrzati. I da, lahko je dati gol ekipi koja se brani sa svim igracima u polju. :run:
quasar

#3440 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

arzuhal wrote:Mislim da je već bilo pitanje:

Evo da ja pokusam da ti odgovorim: NIKO. Cijela ekipa je na raspolaganju. Po jedan zuti imaju, Pandza, Zahirovic, Salihovic, Papac, Stilic, Ibricic, Ibisevic, Rahimic, Lulic.

Malte ne svi se moraju paziti zutog. Opet cemo u barazu imati pola tima. Jer Francuze necemo dobiti, ali cemo zato dobiti jedno 4-5 zutih.
arzuhal

#3441 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by arzuhal »

quasar wrote:

Evo da ja pokusam da ti odgovorim: NIKO. Cijela ekipa je na raspolaganju. Po jedan zuti imaju, Pandza, Zahirovic, Salihovic, Papac, Stilic, Ibricic, Ibisevic, Rahimic, Lulic.

Malte ne svi se moraju paziti zutog. Opet cemo u barazu imati pola tima. Jer Francuze necemo dobiti, ali cemo zato dobiti jedno 4-5 zutih.
Opet će bit veselo...
mladtrek

#3442 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by mladtrek »

vjerovatno cemo zaraditi koji zuti
sa luxemburgom - po meni (i opet po meni
sto ne znaci da sam u pravu)
trebalo bi halaliti tekmu sa francuzima
jer ako i budemo bolji u toj tekmi
(bude nam npr pravo dobar dan)
sudije ce nastimati francuzima
kao sto su i protiv Irske
jer nazalost ko smo mi a ko su Francuzi
a jos Platini prezidente)
tako da tu tekmu treba halaliti i čist
(od kartona) docekat baraz
a bumo vidjeli šta je Pape takticar zamislio
Obuca9

#3443 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

quasar wrote:

Papac je sinoć dobio drugi žuti, nakon one frke kod 1:0. On i Zahirović su dobili kartone nakon te frke, Zahiroviću je dao dole u 16-ercu, a onda je dao znak da se sačeka sa izvođenjem faula, da bi otišao do Papca da i njemu pokaže karton. Tako da se Papac očistio.

Od ostalih koje si nabrojao, Pandža i Zahirović su sinoć dobili prvi karton, tako da se nisu ni mogli očistiti. Vedo i Sejo se nisu mogli očistiti jer nisu ni igrali, praktično. Štilićev i Ibričićev karton i nije od velike važnosti, ionako su oni nisu igrači za prvih 11, Papac se dakle očistio, tako da su jeidni koji su jučer trebali dobiti karton, ali ga nisu dobili Rahimić i Lulić.

Rahimić se nije ni mogao očistiti, pogotovo nakon sto je presao na stopera, preriskantno bi bilo da pravi faul koji je za karton, s druge strane Lulić je možda trebao napraviti kakav faul u napadu ili slično. Ali ko će misliti o kartonima kad je 0:0 do 87. minute.

Mada, ja mislim da je Papac namjerno uletio u onu frku, jer je pretrcao haman pola terena, samo da bi dobio karton. Stari je to lisac. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3444 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Chmoljo »

mene samo interesuje, kome je ono Misimović rekao... "Fuck you" :?

:mrgreen:
k3ngur

#3445 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by k3ngur »

Chmoljo wrote:mene samo interesuje, kome je ono Misimović rekao... "Fuck you" :?
:mrgreen:
Ja mislim da ono nije rekao Papetu, eh sad da li ga je neko od Beloruskih igraca naljutio ili neko od nasih to neznam...
Last edited by k3ngur on 07/09/2011 11:22, edited 1 time in total.
Hodidid

#3446 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Hodidid »

HTI wrote:Neko napisa rutinska pobjeda :D
Ja bih prije rekao da je bila rutava pobjeda. Da nebi ona dva iskljucenja kod njih.... :-)
Al' eto, najvaznije su 3 bobe i to je ono sto se pika.
A to mora da je napisao jedan od ovih nogometnih znalaca sto tvrde da su bjelorusi tanka ekipa.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3447 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Admir_1984 »

hz__semir wrote:
quasar wrote:

Papac je sinoć dobio drugi žuti, nakon one frke kod 1:0. On i Zahirović su dobili kartone nakon te frke, Zahiroviću je dao dole u 16-ercu, a onda je dao znak da se sačeka sa izvođenjem faula, da bi otišao do Papca da i njemu pokaže karton. Tako da se Papac očistio.

Od ostalih koje si nabrojao, Pandža i Zahirović su sinoć dobili prvi karton, tako da se nisu ni mogli očistiti. Vedo i Sejo se nisu mogli očistiti jer nisu ni igrali, praktično. Štilićev i Ibričićev karton i nije od velike važnosti, ionako su oni nisu igrači za prvih 11, Papac se dakle očistio, tako da su jeidni koji su jučer trebali dobiti karton, ali ga nisu dobili Rahimić i Lulić.

Rahimić se nije ni mogao očistiti, pogotovo nakon sto je presao na stopera, preriskantno bi bilo da pravi faul koji je za karton, s druge strane Lulić je možda trebao napraviti kakav faul u napadu ili slično. Ali ko će misliti o kartonima kad je 0:0 do 87. minute.

Mada, ja mislim da je Papac namjerno uletio u onu frku, jer je pretrcao haman pola terena, samo da bi dobio karton. Stari je to lisac. :D
A zar sinoc nije Salihovic prvi dobio karton kod nas, odma na pocetku meca kada je prekinuo onu mogucu kontru :roll:
arzuhal

#3448 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by arzuhal »

Chmoljo wrote:mene samo interesuje, kome je ono Misimović rekao... "Fuck you" :?
Evo, ljudi, da otkrijem svima - meni je to rek'o. Ja mu pred tekmu rek'o da je kloc. Poslije tekme me je odmah nazv'o, ja se vrati sa autom, a bio sam negdje pred Kaknjem, pokupio ga, i ja njemu halalio, a i on meni.
Obuca9

#3449 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

Jeste, upravu si. Svejedno, opet on ne spada u grupu onih koji su se sinoć trebali očistiti.

Jedina dvojica koji su se trebali očistiti, a to nisu uradili su Rahimić i Lulić. Da se utakmica drugačije odvijala, možda bi se i očistili, ko zna.
quasar

#3450 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

Papac nije evidentiran u UEFA statistici. Pise da ima jedan karton, a sinocnji kartoni su upisani jer su tu i Pandza i Salihovic i Zahirovic.

Dakle, UEFA na svojoj stranici ima takav podatak. Ja bih volio da si ti u pravu, ali izgleda da nisi, ili je sudija zaboravio da ga upise.
Locked