Nakon dva lagana spuštanja.
Ko da je pikaso zmireci crto i zajebavo se.
Nego, imal gdje kakav servis u Sarajevu da se ovo ispegla i popravi?

Moderator: anex

MBike rade servisiranje skija https://www.m-bikeshop.com/19592-2/
Tako je.Sid the sloth wrote: ↑24/01/2024 12:26MBike rade servisiranje skija https://www.m-bikeshop.com/19592-2/
Ne moze se ulagati, jer je 100 procdeuralnih problema. Sta god fa se radi nekome nešto smeta.Sid the sloth wrote: ↑24/01/2024 11:51 Kad gledas iskljucivo cijene Bjelasnica jeste jeftinija, ali kad skontas koliko vremena izgubis cekajuci lift ustvari je to tu negdje s Jahorinom.
Meni je zao sto se ne ulaze u Bjelasnicu barem 50% kao sto ulazu u Jahorinu ali se trenutno ne mogu porediti, nazalost. Jos veca zalost je sto u Jahorinu vecinom ulazu Miletovi kriminalci i narkomani pa se normalnom insanu ne daju pare koje idu u dzep doticnim. Ja sam prestao ici na Jahorinu prije 6 godina upravo zbog Miletovih djilkosa, ali mi se i Bjelasnica ogadila zbog svega nabrojanog u prethodnim postovima. Nadam se boljim vremenima za Bjelasnicu![]()
Meni najvise i smeta upravo to sto govoris, drzi se nekih planova iz 82 a nikome nije palo na pamet da bi to trebalo promijeniti. S tim da je to kod nas mac s dvije ostrice, niko ne kontrolise kako se gradi, gdje idu otpadne vode, itd itd pa onda imamo problem da nam kanalizacija sa Bjelasnice dodje u vodu s cesme. Pogan smo narod, preovladavaju lopovi medju narodom i politicarima i koci nas to u svemu sto radimo._Reds_ wrote: ↑24/01/2024 15:19Ne moze se ulagati, jer je 100 procdeuralnih problema. Sta god fa se radi nekome nešto smeta.Sid the sloth wrote: ↑24/01/2024 11:51 Kad gledas iskljucivo cijene Bjelasnica jeste jeftinija, ali kad skontas koliko vremena izgubis cekajuci lift ustvari je to tu negdje s Jahorinom.
Meni je zao sto se ne ulaze u Bjelasnicu barem 50% kao sto ulazu u Jahorinu ali se trenutno ne mogu porediti, nazalost. Jos veca zalost je sto u Jahorinu vecinom ulazu Miletovi kriminalci i narkomani pa se normalnom insanu ne daju pare koje idu u dzep doticnim. Ja sam prestao ici na Jahorinu prije 6 godina upravo zbog Miletovih djilkosa, ali mi se i Bjelasnica ogadila zbog svega nabrojanog u prethodnim postovima. Nadam se boljim vremenima za Bjelasnicu![]()
Na Jahorini je isječeno 5-6 puta više šume, zgradu neke i po 10tak spratova. Na Bjelašnici dva drveta, idu neki protetski. Problem prostornih planova i 100 neki komija se pita u KS. I sve to ide tromo i sporo, posebno zakon o šumama i državna imovina.
U RS-u niko ne j.... zivu silu, i zato se i napravilo. Na Bjelasnici se napravilo samo ono što je bilo u prostornom planui iz 82 čini mi se. Ovi se tek sjetili da sada pokušaju taj plan da mijenjaju.
Puni se mi drzimo mahalske, i svako se danas pita za sve.Sid the sloth wrote: ↑24/01/2024 15:24Meni najvise i smeta upravo to sto govoris, drzi se nekih planova iz 82 a nikome nije palo na pamet da bi to trebalo promijeniti. S tim da je to kod nas mac s dvije ostrice, niko ne kontrolise kako se gradi, gdje idu otpadne vode, itd itd pa onda imamo problem da nam kanalizacija sa Bjelasnice dodje u vodu s cesme. Pogan smo narod, preovladavaju lopovi medju narodom i politicarima i koci nas to u svemu sto radimo._Reds_ wrote: ↑24/01/2024 15:19Ne moze se ulagati, jer je 100 procdeuralnih problema. Sta god fa se radi nekome nešto smeta.Sid the sloth wrote: ↑24/01/2024 11:51 Kad gledas iskljucivo cijene Bjelasnica jeste jeftinija, ali kad skontas koliko vremena izgubis cekajuci lift ustvari je to tu negdje s Jahorinom.
Na Jahorini je isječeno 5-6 puta više šume, zgradu neke i po 10tak spratova. Na Bjelašnici dva drveta, idu neki protetski. Problem prostornih planova i 100 neki komija se pita u KS. I sve to ide tromo i sporo, posebno zakon o šumama i državna imovina.
U RS-u niko ne j.... zivu silu, i zato se i napravilo. Na Bjelasnici se napravilo samo ono što je bilo u prostornom planui iz 82 čini mi se. Ovi se tek sjetili da sada pokušaju taj plan da mijenjaju.
Sad sam bio nekoliko dana na bjelasnici, i morao sam isto tako svoje skije na servis.
Individualni casovi su 25-30 eura po satu, tako da cijeli dan skijanja (u prevodu neka 2-3 sata efektivno) za 40 eur u maloj grupi je realna cijena. A tu su uključeni i prevoz, ski pass, jelo, sok...
Tako je, pokupe i vrate, imaju rucak, ski pass ako treba,zavisi od nivoa, pocetnike neki ne vode odmah na liftove.
Nisu to nikakvi vukovi nego se brude napuše pa počnu zavijati, valjda im to neka furka.preludezalude wrote: ↑26/01/2024 02:35 Najsvjezija informacija veceras dobijena od covjeka koji je trenutno na Bjelasnici.. Pripazite vi koji idete na Bjelasnicu. Pojavili se vukovi. Veceras zavijaju kao da se radi o coporu. Spustaju se do zgrada. Neki dan cak i medvjed bio usao u neki apartman.
Zasto se javnost ne upozori na ovo???
Lose pravo. Bile su odlicne u pocetku, dosao sam rano i sam, te na zici bio vec u 8:29 i tada je bila odlicna staza, ali mozda 3-4 zice, poslije toga se pocela kvariti, do 12 vec katastrofa, pretoplo je i snijeg tezak, na nekim mjestima leda i kamenja. Donji dio kolijevke je najgori, ono je strasno koliko se unisti ta staza, a jos uvijek se sa sestosjeda ne moze nigdje drugo.
Hvala za infoAteista wrote: ↑05/02/2024 09:44 Lose pravo. Bile su odlicne u pocetku, dosao sam rano i sam, te na zici bio vec u 8:29 i tada je bila odlicna staza, ali mozda 3-4 zice, poslije toga se pocela kvariti, do 12 vec katastrofa, pretoplo je i snijeg tezak, na nekim mjestima leda i kamenja. Donji dio kolijevke je najgori, ono je strasno koliko se unisti ta staza, a jos uvijek se sa sestosjeda ne moze nigdje drugo.
Jedino je dobro sto nije bilo guzve, valjda kako je prosao raspust, uspio sam napraviti 29 zica i skoro 80km sam presao na skijama, da nisam morao u wc 2 puta i da nije bilo povremenog stajanja zicare mislim da bih uspio i 30.
Ma katastrofa je ova godina, zato sam juce i gledao da iskoristim maksimalno jer pitanje je sta ce ostati do iduceg vikenda...petunija wrote: ↑05/02/2024 10:05Hvala za infoAteista wrote: ↑05/02/2024 09:44 Lose pravo. Bile su odlicne u pocetku, dosao sam rano i sam, te na zici bio vec u 8:29 i tada je bila odlicna staza, ali mozda 3-4 zice, poslije toga se pocela kvariti, do 12 vec katastrofa, pretoplo je i snijeg tezak, na nekim mjestima leda i kamenja. Donji dio kolijevke je najgori, ono je strasno koliko se unisti ta staza, a jos uvijek se sa sestosjeda ne moze nigdje drugo.
Jedino je dobro sto nije bilo guzve, valjda kako je prosao raspust, uspio sam napraviti 29 zica i skoro 80km sam presao na skijama, da nisam morao u wc 2 puta i da nije bilo povremenog stajanja zicare mislim da bih uspio i 30.drago mi je da si se uspio iskijati.
Izgleda da je svuda loša situacija sa snijegom![]()