BITI MUŠKARAC

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
black

#176 Re: BITI MUŠKARAC

Post by black »

PalaSa Marsa wrote: Dile ko kaze da nece, a sta velis na ovo, nacrta se dok rece -sta bi- :D :D
pogledaj boldirano, skroz mjenja smisao onog shto je mislila :mrgreen:
Cholina_Lokica

#177 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Cholina_Lokica »

nece me marsovko ni on... probala dzabaaa :lol: :lol: :lol: to on samo onako kaze :lol: :lol: :lol: :lol:
Cholina_Lokica

#178 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Cholina_Lokica »

black wrote:
PalaSa Marsa wrote: Dile ko kaze da nece, a sta velis na ovo, nacrta se dok rece -sta bi- :D :D
pogledaj boldirano, skroz mjenja smisao onog shto je mislila :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: ispravljeno :D
PalaSa Marsa

#179 Re: BITI MUŠKARAC

Post by PalaSa Marsa »

:roll: :roll: E pa sad...pa nisam imala neku losu namjeru b'rte.. :mrgreen:razapece nas goozoja, sto mu zacatasmo temu :shock: :mrgreen:
Cholina_Lokica

#180 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Cholina_Lokica »

nece, nema ga... nestao.... sigurno zivi na velesicima ili ciglanama, nestalo im struje :lol: :lol: :lol:
burek_in_space

#181 Re: BITI MUŠKARAC

Post by burek_in_space »

Jel neko pitao kako treba da izgleda pravi mushkarac?! :?

Jel se neko stvarno usudio pored mene zhivog upitati kako izgleda pravi mushkarac?! :x :x

:mrgreen:

Goozonja,i dalje ti malo-malo pa provuchesh poneku samohvalu kroz postove(shto je opet ok,ali vidish na shta se tema svela) iako neku poJentu tvog pisanja uochavam. :D
PalaSa Marsa

#182 Re: BITI MUŠKARAC

Post by PalaSa Marsa »

DA izjavim da Burek zacatava temu :mrgreen: :shock: Uh..pogrijesila sam temu :mrgreen:
goozonja

#183 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

:arrow:
Last edited by goozonja on 20/02/2009 13:42, edited 1 time in total.
Layne

#184 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Layne »

Molim te napiši, jako smo radoznali :roll:
Bumbar

#185 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Bumbar »

Layne wrote:Molim te napiši, jako smo radoznali :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Eborg

#186 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Eborg »

Daphna wrote:
Eborg wrote: A gdje ta chvrstina pochinje a gdje prelazi u nezainteresovanost? :)

Ja sam primijetio chudnu stvar - djevojke koje ja "nesvjesno" privuchem su upravo one za koje sam pokazao najmanje interesovanja tipa prijateljice,kolegice,poznanice,dakle fin sam ali "ne barim"... :D

A sasvim mi je drugachiji skor kod ovih koje svjesno pokushavam privuci... :lol:
Pitaš li se zašto je to tako? Jednostavan je odgovor! Upoznavanje teče mnogo prirodnije, bez ikakvog pritiska da se svidite jedno drugom... Nema glume, nema laži... Niste površni u razgovorima, ne trudite se da ostavite dobar dojam u kratkom periodu... I onda... :mrgreen:
Ma ima i toga no kao shto rekoh ne idem tom linijom...Nego sam nekakav peh da se ti "potezi sa zhenske strane" rijetko deshavaju od nekoga ko se meni svidja... :lol: Eh,majku mu,previshe sam fin! :lol:
EllaD

#187 Re: BITI MUŠKARAC

Post by EllaD »

goozonja wrote:
EllaD wrote:hvala ti, i tvoj je
ps nemoj onome reci, ali evo opet se osjecam kao zensko; sta mali, nevini kompliment moze uciniti :D
mogu mislit kakve komplimente dobijaš i zaslužuješ u stvarnom životu ako ovdje piškaš od sreće kad ti pohvale avatar...
ali nije sve u fizičkom izgledu. ako malo poradiš na svojoj osobnosti i karakteru, vrlo lako se možeš iz otrovane kravetine preobrazti u pravu princezu, anđela... :)
ne želim se više baviti nekim ko je u stanju spasti na ovakav nivo, a za sebe tvrditi da je muškarac
samo ću reći da si jadan i patetičan, i LAŽOV koji je pokupio sva opšta mjesta američkih teen komedija pa sad to prodaje kao svoje iskustvo i mudrost
izvinjavam se na ovoj digresiji onima koji su ovu temu ozbiljno shvatili
over and out
MoHiKaNaC

#188 Re: BITI MUŠKARAC

Post by MoHiKaNaC »

Evo vec 10 stranica se ispisalo a koliko pametnog i konkretnog bi se moglo izvuci... Mozda stranica?

Goozonja, iako si obecao da ces promijeniti malo nacin na koji nastupas i ostaviti mogucnost da se i tvoji stavovi diskutuju i dalje komuniciras sveznalacki. Cudno je da si u toj mjeri ubijedjen kako si jedini koji je dostigao ''nirvanu'' i da sada casteci nas mrvicama svoje mudrosti cinis veliko dobro ljudskoj rasi, muskarcima posebno. Toliko je to cudno da kod nekih postova ne mogu a da ne posmunjam u tvoju iskrenost... Sto rece jedan od forumasa, suhveli si na momente 8-)

Ono u cemu bi se slozio s tobom i jos nekima od forumasa jeste cinjenica da su musko zenski odnosi postali poprilicno komplikovani. Bog nas je stvorio kao muskarce i zene i pustio nas da komuniciramo na jednostavan nacin. Zamislite samo da osim ove dvije grupe postoje jos neke varijacije na temu (ne mislim na homoseksualce) koliko bi tek onda sve bilo komplikovano. Sami smo sebi zakomplikovali zivot.

Cini mi se da je globalizam, umjesto da nas zblizi i zivot ucini laksim, ucinio suprotno, pokazao najruzniju sliku svijeta za koju nismo ni bili svjesni (bar ne u toj mjeri) da postoji. Ne znam koliko cete se sloziti sa mnom ali kako je napredovala ljudska vrsta tako su i musko-zenski odnosi postajali sve komplikovaniji. Nekada je bilo puno lakse usuditi se i probati osvojiti zenu koja nam se svidja, ili muskarca koji nam je zapeo za oko. Ljudi se jednostavno nisu bojali neuspjeha. Danas se boje jer im se kroz kulturu potrošačkog društva konstantnotno serviraju primjeri savršenih muškaraca, žena koje su oličenje ljepote, nekih ultra cool veza, bogatih parova koji jedini uživaju u životu...

A gdje je ljubav na seoski način? Gdje su iskrene emocije?

I tu nam se nude falcifikati. Samo zgodni i lijepi, samo bogati i dobro obuceni mogu da vole. Samo zena koja nakon porodjaja otkloni visak masnoce jednim ''zgodnim'' estetskim zahvatom moze da bude sretna majka. Materijalizam, moderna kultura, potrosacko drustvo, feminizam, metroseksualizam... Sve su to pojmovi koji ne tako davno ne samo da nisu postojali nego ne bi ni imali smisla da jesu.

L'Oreal, because you deserve it!

I onda se pitamo zasto smo povrsni; Zasto smo manje samouvjereni nego nasi ocevi? Zasto se bojimo neuspjeha? Zasto sve osim savrsenstva nije dovoljno? Zasto smo usamljeni? Zasto nas cesto proganja osjecaj da nesto fali i onda kada mislimo da imamo sve?

Pozelim da sam rodjen u vrijeme dok su ljudi jos komunicirali govorom, kada nije bilo SMSova, kada nije bilo interneta, kada nije bilo TV-a, kada milijardu ljudi nije moglo da prati inauguraciju americkog predsjednika uzivo, kada nije postojala OPRAH, kada nije bilo Evrovizije, kada nije bilo foruma, Facebooka i slicnih sranja. Volio bih da ne znam sta je Coca Cola, MC Donalds, Mercedes, Windows i sl... Sigurno bih bio sretniji.

Otisao sam mozda predaleko, mozda se malo udaljio od teme ali eto probao sam da zaronim dublje, u razloge koji uzrokuju sve ovo o cemu pricamo.

Pozdrav!
black

#189 Re: BITI MUŠKARAC

Post by black »

mohikanac (posljednji), dobar post i sa njim bi komotno se mogla otvoriti zasebna tema :)
rajvosa 69

#190 Re: BITI MUŠKARAC

Post by rajvosa 69 »

Sve dok nam pederi budu modni kreatori i dok nam cure provode vrijeme gledajuci sapunice,nista se nece promjenuti. :!:
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#191 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Šeherzada »

rajvosa 69 wrote:Sve dok nam pederi budu modni kreatori i dok nam cure provode vrijeme gledajuci sapunice,nista se nece promjenuti. :!:
Gledajuci sapunice pocinju vjerovati u vjecnu i neogranicenu ljubav.Na zalost-nisu ni svjesne koliko grijese i kako takve ljubavi vise nema!
Loulou

#192 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Loulou »

Šeherzada wrote:Gledajuci sapunice pocinju vjerovati u vjecnu i neogranicenu ljubav.Na zalost-nisu ni svjesne koliko grijese i kako takve ljubavi vise nema!
Takve ljubavi nikada nije ni bilo. To je romantiziranje i idealiziranje (koji su vezani za osjećaj zaljubljenosti, ne ljubavi). Neiscrpna vrela tih ideja su pored spunica, bajke, kojima se dječica (odn. curice uglavnom), "filuju" od ranog djetinjstva, a priča se nastavlja romanima Danielle Steel i sličnih.
Stvaran život počinje nakon onog čuvenog - And they lived happily ever after...
Last edited by Loulou on 20/02/2009 12:01, edited 1 time in total.
goozonja

#193 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

MoHiKaNaC wrote:Evo vec 10 stranica se ispisalo a koliko pametnog i konkretnog bi se moglo izvuci... Mozda stranica?

Goozonja, iako si obecao da ces promijeniti malo nacin na koji nastupas i ostaviti mogucnost da se i tvoji stavovi diskutuju i dalje komuniciras sveznalacki. Cudno je da si u toj mjeri ubijedjen kako si jedini koji je dostigao ''nirvanu'' i da sada casteci nas mrvicama svoje mudrosti cinis veliko dobro ljudskoj rasi, muskarcima posebno. Toliko je to cudno da kod nekih postova ne mogu a da ne posmunjam u tvoju iskrenost... Sto rece jedan od forumasa, suhveli si na momente 8-)

...

Zasto smo manje samouvjereni nego nasi ocevi? Zasto se bojimo neuspjeha? Zasto sve osim savrsenstva nije dovoljno? Zasto smo usamljeni? Zasto nas cesto proganja osjecaj da nesto fali i onda kada mislimo da imamo sve?

Pozdrav!
zato što treba biti muškarac, a mnogi muškarci su postali tetkice. to je (bila)tema mojih postova.
imao sam veliku želju da sa vama podijelim odgovor na tvoja pitanja koja sam boldirao.
ne samo odgovore, nego i načine kako se dati problemi prevazilaze i zauvijek rješavaju.
komuniciram sveznalački? da nešto ne znam, ne bih ni pokretao ovu temu.
ono šta znam - znam da znam, jer sam svoja znanja i uvide DEBELO I VIŠESTRUKO provjerio u praksi.
ne sviđa vam se moj ton jer neke istine bole.
da bi se postalo muško, mora se napraviti neke lomove.
a u momentu kad bi vam trebali lomovi, vi bi da vas neko mazi i daje vam mlake i moralizatorske, petparačke savjete iz cosma i man's healtha kakvi bi se svidjeli svakoj usidjelici kalibra gospodjice elleD. da sam neiskren, mazio bih vas. pošto sam iskren, smetam vam. uglavnom, sa ovom temom sam završio. nastavite uživati kao što ste i do sada. kao što neko pri početku diskusije reče, pametnije je napisati knjigu. i iz ovoga što sam do sada rekao, pametnom je dosta. sad možete nastaviti i ugodno neznalački. :D
pozdrav
Last edited by goozonja on 20/02/2009 12:42, edited 11 times in total.
goozonja

#194 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

:run:
EllaD

#195 Re: BITI MUŠKARAC

Post by EllaD »

goozonja wrote:
zato što treba biti muškarac, a mnogi muškarci su postali tetkice. to je (bila)tema mojih postova.
imao sam veliku želju da sa vama podijelim odgovor na tvoja pitanja koja sam boldirao.
ne samo odgovore, nego i načine kako se dati problemi prevazilaze i zauvijek rješavaju.
ono šta znam - znam da znam, jer sam svoja znanja i uvide DEBELO I VIŠESTRUKO provjerio u praksi.
a u momentu kad bi vam trebali lomovi, vi bi da vas neko mazi i daje vam mlake i moralizatorske, petparačke savjete iz cosma i man's healtha kakvi bi se svidjeli svakoj usidjelici kalibra gospodjice elleD. da sam neiskren, mazio bih vas. pošto sam iskren, smetam vam. uglavnom, sa ovom temom sam završio. nastavite uživati kao što ste i do sada. kao što neko pri početku diskusije reče, pametnije je napisati knjigu. i iz ovoga što sam do sada rekao, pametnom je dosta. sad možete nastaviti i ugodno neznalački. :D
pozdrav
nisam znala da se poznajemo pa da možeš donositi sudove o meni ili bilo kome drugom, jadni mali impotentni freak
btw pozdravio te moj muž :evil:
manijak1

#196 Re: BITI MUŠKARAC

Post by manijak1 »

:D eh :D biti muškarac znači ne svađati se s kokama već ih .... :oops: paziti zauvijek.... :D :D
HAVANA

#197 Re: BITI MUŠKARAC

Post by HAVANA »

kiki-miki wrote:
manijak1 wrote::D eh :D biti muškarac znači ne svađati se s kokama već ih .... :oops: paziti zauvijek.... :D :D

:thumbup:

Zato ja kažem šuveli mi goozonja.
Lesli Eldridž

#198 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Lesli Eldridž »

Šeherzada wrote:
rajvosa 69 wrote:Sve dok nam pederi budu modni kreatori i dok nam cure provode vrijeme gledajuci sapunice,nista se nece promjenuti. :!:
Gledajuci sapunice pocinju vjerovati u vjecnu i neogranicenu ljubav.Na zalost-nisu ni svjesne koliko grijese i kako takve ljubavi vise nema!
Misliš da je tako. Ima, ima, samo je treba naći. Imaš pp.
goozonja

#199 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

EllaD wrote:
goozonja wrote:
pozdrav
nisam znala da se poznajemo pa da možeš donositi sudove o meni ili bilo kome drugom, jadni mali impotentni freak
ne bih tom jadničku mazohistu bio u koži.
ili si ga našla u udruženju slijepih i gluhonjemih lica.
kako god, izgleda da te ne zadovaljava dobro, čim si toliko nedojebano frustrirana i otrovana.
pa pa!
Last edited by goozonja on 20/02/2009 13:46, edited 1 time in total.
HAVANA

#200 Re: BITI MUŠKARAC

Post by HAVANA »

goozonja wrote:
EllaD wrote:
goozonja wrote:
pozdrav

ne bih tom jadničku mazohistu bio u koži.
ili si ga našla u udruženju slijepih i gluhonjemih lica.

Muškarčino,osnovnu stvar još nisi naučio.
Post Reply