Dobro, to jest.burek_in_space wrote:
Forma je nekada bitnija od sadrzhaja.![]()
Ode tema u off.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Dobro, to jest.burek_in_space wrote:
Forma je nekada bitnija od sadrzhaja.![]()
ladyblue18 wrote: Dobro, to jest.![]()
Ode tema u off.
@daphnaDaphna wrote:Eh problem je što daš sebe maksimalno, koliko je u tom trenutku moguće, druga ti strana da do znanja da je iskrena i otvorena takođe... Na kraju se ispostavi da nije. Skontaš da imate neki odnos na zdravoj osnovi, na iskrenosti, povjerenju... Nije bitno da li je to u početku prijateljstvo... Kod mene je čak i poželjno da to bude tako, prijateljstvo koje prelazi u ono jače, veće...Compos_Sui wrote:hmm procijeniti ljude je jako tesko..
lakse je mozda procijeiti situaciju ..splet okolnosti
ako ne zelis biti nekome "flaster" ne upustaj se u vezu s nekim ko je netom izasao iz jedne..nekako je to najjednostavnije prakticno rjesenje takvog problema - da te neko uzima samo za "flaster"
mada nisu svi takvi...opet to je rizik kao i svaka veza..bez obzira na to kako pocela i kakve repove ljudi vukli sa sobom..
mislim da bez obzira na situaciju u kojoj se nadjemo uvijek treba dati sebe..onako posteno...nekada se to vrati a nekada ne nazalost..ali od uzdrzavanja osjecaja i cuvanja neke distance ne vjerujem da se moze ocekivati uspjesna veza i ljubav..
Ali kada ostaneš sam, a ta osoba krene svojim putem, pa možda čak upeca i neku drugu, shvatiš da si zapravo samo bio tu sa brže zacijeli neka stara rana...
Čak i pod cijenu tog ponovnog sastavljanja ja sebe ne mogu (ili možda potajno) ne želim mijenjati, sputavati na bilo koji način. Jedino mogu reći da sam od tog perioda pa do sada postala malo opreznija u tim odnosima, jer procijeniti nekoga svakako ne znam, jednostavno nisam rođena sa tim genom... Pa onda pokušavam da vrijeme učini za mene onu pravu stvar! I funkcioniše što je najvažnijeTiDamJa wrote:
@daphna
jesi li do danas nasla rjesenje? jedino sto mi je palo na um, al nije efikasno, sputavanje sama sebe. jer prelose je kad osoba kojoj si bio/la flaster (nemajuci pojma) iskrena otvorena, sa sve sjajem u ocima, dobije zakasnjeli mail od bivse il bivseg a tebi okrene ledja.... tek onda se osjecas jadno.... obicna si kolateralna steta, jel da? jer ta osoba nije bila ni iskrena ni istinoljubiva a ni taj pogled vise nije bistar i ne citas ga kao nekad. samo shvatis da si nekoga precijenila, a tvoja ocekivanja su otisla u 3 krasne... i ajmo se ponovo sastavljat.
Daphna wrote:Ti si moj idol
Rade Koncar wrote:pa sta fali nekad ni to nije lose, naravno pod uslovom da ne ulazes svoje emocije barem ne onako vidno i jasno da ti se vidi kroz lobanju, moze se u toj fazi kad si "flaster" svasta ponesto izroditi![]()
![]()
sto bi se narodnjacki reklo "Iskoristi situvaciju i PAPA" tako ce i tebi biti dobro jer nisi zapao sa nekim polujadnim, polucemernim, a sa druge strane i toj osobi ce biti donekle lakse jer vise te nece gledati kao "rame za plakanje" nego kao idiota, kretena, sto ce joj sa druge strane malo odagnati misli na ong bivseg jer ce biti zauzeta razmisljanjem kako si je nasankao a ona ispala ...
![]()
![]()