što se malo kosi sa "našim" religijama
jel tako
pitt wrote:To ce ti uvijek biti tako sve dok se ne razdvoje jednom i zauvijek religija i politika. Nikakva posla nemaju ni Reis, ni Kardinal, ni Vladika, a ni Rabin u Parlamentu. Njihov glavni zadatak bi trebao biti da uljevaju rijeci nade u napaceni narod i da podrzavaju i podsticu toleranciju i suzivot.
toliko vjeruju u taj famozni vječni životpitt wrote:To ce ti uvijek biti tako sve dok se ne razdvoje jednom i zauvijek religija i politika. Nikakva posla nemaju ni Reis, ni Kardinal, ni Vladika, a ni Rabin u Parlamentu. Njihov glavni zadatak bi trebao biti da uljevaju rijeci nade u napaceni narod i da podrzavaju i podsticu toleranciju i suzivot.
k@me wrote:Nisam ga prozivao i povezivao. Vidim covjek spominje pa reko da ga priupitam. Inace mi je to vrlo interesantna tema. Mada ne kontam jevreje u Izraelu.Kad govore....govore otvoreno.....do te mjere da to prelazi granice zdravog razuma.
Ne genralizujem, ali takvi su u vecini. Obzirom da su takvi nije ni cudo sto ih ne pece savjest zbog svega sto ucinise. Neodoljivo podsjecaju na vlastite krvnike, spansku inkviziciju.
KRŠĆANE SU BACALI LAVOVIMA > pa su kršćani kasnije postali lavovi i ganjali kojekave vještice >>>inkvizišn simfoniregina wrote:k@me wrote:Nisam ga prozivao i povezivao. Vidim covjek spominje pa reko da ga priupitam. Inace mi je to vrlo interesantna tema. Mada ne kontam jevreje u Izraelu.Kad govore....govore otvoreno.....do te mjere da to prelazi granice zdravog razuma.
Ne genralizujem, ali takvi su u vecini. Obzirom da su takvi nije ni cudo sto ih ne pece savjest zbog svega sto ucinise. Neodoljivo podsjecaju na vlastite krvnike, spansku inkviziciju.
zrtve nakon nekog vremena uvijek liče na krvnike....to se desilo jevrejima....pa sad oni to rade arapima.....to se desilo srbima na kosovu.pa su oni vracali bosanjacima......bila bi sretna kad bi bosnjaci izbjegli to pravilo
ma jok...angela wrote:Jel' stvarno nemas pametnija posla?
Kako ide Sizifehorns&drums Upisano: 16. apr. 2004. 09:33 Naslov poruke:
--------------------------------------------------------------------------------
pitt (citat):
To ce ti uvijek biti tako sve dok se ne razdvoje jednom i zauvijek religija i politika. Nikakva posla nemaju ni Reis, ni Kardinal, ni Vladika, a ni Rabin u Parlamentu. Njihov glavni zadatak bi trebao biti da uljevaju rijeci nade u napaceni narod i da podrzavaju i podsticu toleranciju i suzivot.
Cijeli dan pokusavam da to objasnim
gura se EDIPEpitt wrote:Kako ide Sizifehorns&drums Upisano: 16. apr. 2004. 09:33 Naslov poruke:
--------------------------------------------------------------------------------
pitt (citat):
To ce ti uvijek biti tako sve dok se ne razdvoje jednom i zauvijek religija i politika. Nikakva posla nemaju ni Reis, ni Kardinal, ni Vladika, a ni Rabin u Parlamentu. Njihov glavni zadatak bi trebao biti da uljevaju rijeci nade u napaceni narod i da podrzavaju i podsticu toleranciju i suzivot.
Cijeli dan pokusavam da to objasnim
![]()
![]()
Dobro, priznajem ja sam se pogrešno izrazio, ali svejedno je kazao kako je za vrijeme Osmanlija na ovim prostorima svima bilo komfornoDonDavudes wrote: ---------
muftija nije pohvalio nabijanje na kolac. ne lazi!( ne4 znam kako da se blaze izrazim)
Svim ovim nabrojanim, dakle .... Otomanskoj imperiji, AU monarhiji, NDH i da malo prosirimo sa velikosrpskim osvajacima, nazivnik je isti. Okupatori, silnici i pljackasi. Svakome ko im je stao na put, .... prosuli su krv. U naslijedje su nam ostavili nas, ... ovake kakvi jesmo. Ostavili su nam sranje, .... posteno nas izyebali.DonDavudes wrote:
muftija nije pohvalio nabijanje na kolac. ne lazi!( ne4 znam kako da se blaze izrazim)
i en meze se porediti Osmansko carstvo (kao ni AU monarhija) sa fašističom NDH