eto ni ovo ne kontam..druze pitte, da ti nedobog ne koristis anam-ona sredstvapitt wrote:.....i da nadovezem na temu o homosexualcima....jebo vas onaj ko vas je istoriju (povjest za komislava) ucio:D
Biskup Perić jeste ustaša
-
St.Germain
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ne znam vala mene iz SAD-a zovu na telefon i umjesto dobar dan kažu ZA DOM... šta ću ja... pare su u pitanju i kažem SPREMNIZadig wrote: ali komi zato ti ja tvrdim da je laci lobi i kanadi a ne u americi tamo kod nekih proletera, kod nas su bre intelektualna elita dolazila
![]()
- pitt
Ma kad je lova u pitanju nista nije tesko reci....a ni uraditikomi wrote:ne znam vala mene iz SAD-a zovu na telefon i umjesto dobar dan kažu ZA DOM... šta ću ja... pare su u pitanju i kažem SPREMNIZadig wrote: ali komi zato ti ja tvrdim da je laci lobi i kanadi a ne u americi tamo kod nekih proletera, kod nas su bre intelektualna elita dolazila
![]()
:D:D
-
mostarac
Ovaj covjek je najveci mentalni siledzija i sijach mrznje na cijelom bosanskohercegovackom prostoru i ima li ikakva zakonska regulativa da se ovom manijaku stane ukraj i da mu se zabrani da govori jezikom mrznje.Pismo biskupa Perića višem zamjeniku visokog predstavnika Martinu Neyu
Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić uputio je višem zamjeniku visokog predstavnika Martinu Neyu zaključni i oproštajni odgovor na nekoliko dopisa i dokumenata, javlja KTA. Biskup Perić se u pismu ...
... između ostalog, osvrće na pisani dokument sa sastanaka Neya s ministrom za prostorno uređenje i okoliš Ramizom Mehmedagićem koji je na tom sastanku, prema pisanom dokumentu, izjavio kako je spreman donijeti odluku o uklanjanju stolačkih križeva kad zakon stupi na snagu.
Biskup Perić ističe kako u tom dokumentu stoji da je dogovoreno da će viši zamjenik visokog predstavnika razgovarati s biskupom Perićem. Također, dogovoreno je da se procjeni i onda zajednički odluči o vremenu implementacije odluke te da onda slijedi stvaranje "atmosfere pritiska", navodi se u dokumentu.
"Veleposlanik Ney je ustvrdio da je nadolazeće objavljivanje zakona veoma dobra vijest. Konačno, ministar će imati mogućnost i pravno uporište reagirati po stolačkom pitanju. Ministar treba donijeti odluku o uklanjanju križeva i dati grace razdoblje od 6-8 tjedana. Ovo vremensko razdoblje će stvoriti atmosferu pritiska i otvoriti prostor da se vidi kako izbjeći prisilno uklanjanje križeva. Također, biti će mogućnost da se razgovara s biskupom Perićem. Postoji prigoda da se veleposlanik Ney susretne s biskupom prigodom njegove oproštajne posjete Mostaru 6. veljače. Ako ministar do tada donese odluku tada bi se i poruka mogla prenijeti i pronaći prikladno rješenje kojim se ne bi dozvolilo da biskup izgubi svoj obraz, a istodobno da se otvore vrata za kompromis s općinskim vlastima o uklanjanju križeva najmirnijim putem", stoji u tom dokumentu.
"Ministar je dodao da bi bilo dobro pokušati isključiti bilo kakve učinke između etničkih grupa u Stocu. Upotreba sile nije vjerojatna, ali je na kraju moguća. Zakon se treba provesti. Federalna Vlada je spremna pomoći u obnovi tvrđave. Obnova bi bila način da se zadrži tvrđava i uklone križevi. To bi predstavljalo dobar izlaz; sredstva za obnovu ne bi trebala biti upitna. Uklanjanje križeva ne treba biti viđeno kao čin nasilja ili vandalizma. Islamska zajednica također iščekuje rezultate pošto će se isti standardi primijeniti za obadvije zajednice. Ministar je rekao da će on podnijeti ostavku i povući se ako ne bude u mogućnosti provesti odluku. On je spomenuo da je odluka o uklanjaju spremna kao i još nekih 10-15 odluka baziranih na istom zakonu. Kad se odluka donese, viši zamjenik visokog predstavnika će se susresti s biskupom. Nakon toga, on je izrazio spremnost da procjeni i koordinira s OHR-om kako i kada će se uklanjanje dogoditi", stoji u nastavku toga dogovora između višega zamjenika i ministra.
U aktivnostima koje se moraju uraditi stoji da ministar Mehmedagić donese odluku odmah nakon što zakon stupi na snagu (očekuje se u tjednu između 15.-20. siječnja), da Ney kontaktira biskupa Sudara i biskupa Perića, te da se sastanak dogovori s biskupom Perićem 6. veljače, a nakon tog da se održi sastanak između Neya i ministra Mehmedagića da se vidi kako bi bilo mudro nastaviti sa aktivnostima.
U biskupovoj reakciji na spomenuti dokument sa sastanka između Neya i ministra Mehedagića, između ostalog, stoji:
"Prvo, izišao je Zakon federalnoga Ministarstva prostornog uređenja i okoliša, 18. siječnja 2006. u Službenim novinama FBiH. Ne znam je li već izišla i Ministrova Odluka o rušenju križeva po Križevcu u Stocu? I je li ostao isti grace period?
Drugo, poznato vam je da za taj Zakon nisu glasovali hrvatski zastupnici, pa je prema tomu, ne izglasan, nego preglasan. Uzalud je naša višegodišnja povika, zbog koje nas međunarodna sila smatra 'ekstremnim nacionalistima', da hrvatski narod u ovoj zemlji, u oba takozvana entiteta, nema svojih osnovnih prava kad ga se u parlamentima posve ignorira i preglasava. Protiv ovakva preglasavanja i bezakonja normalno bi bilo da parlamentarci koji imalo drže do svoga obraza i pravde, podignu utok na odgovarajuću instancu tražeći zaštitu nacionalnog interesa i postavljajući pitanja Prijedloga zakona i objavljena zakona. A ovaj je zakon već jednom doživio svoj utok i poništenje.
Treće, pa i ovakav jednonacionalni zakon, za koji Vi kažete da je to "very good news", ne čini se da daje 'pravno uporište' za vandaliziranje stolačkih križeva. U vašem se sažetku kaže: 'Konačno, ministar će imati mogućnost i pravno uporište reagirati po stolačkom pitanju'. To znači da do sada nije bilo takva 'pravnog uporišta', pa prema tomu izgrađeni križ i postamenti zakonita su stvar iz prijašnjih "pravnih uporišta". Ovaj se zakon odnosi na budućnost, ne na prošlost.
Četvrto, prigodom vašega oproštajnog posjeta vi ste, dakle, trebali mene osobno uglađeno diplomatski obavijestiti o sljedećem vašem i ministrovu 'udruženom pothvatu': o 'vrlo dobroj vijesti', tj. o 'pravnom uporištu' rušenja stolačkih križeva; o otvaranju kompromisa s općinskom vlašću 'o uklanjanju križeva najmirnijim putem';o tome da uporaba 'sile nije vjerojatna ali je na kraju moguća';da se taj preglasani Zakon 'treba sprovesti', i to u grace periodu od 6 do 8 tjedana, znači nekako oko Velikoga petka; o tome da bi obnova 'bila način da se zadrži tvrđava, a uklone križevi'; da sredstva za obnovu tvrđave 'ne bi trebala biti upitna'; da uklanjanje 'križeva ne treba biti viđeno kao čin nasilja ili vandalizma'; da će se pokušati 'isključiti bilo kakve učinke etničkih grupa u Stocu'; da će Ministar 'podnijeti ostavku ako ne bude u mogućnosti sprovesti odluku'; da je 'odluka o uklanjanju spremna'; dapače, da je spremno još 'nekih 10-15 odluka baziranih na istom zakonu'; da će se Viši zamjenik, čim se odluka donese, 'susresti sa Biskupom'; da ste Vi izrazili spremnost procijeniti i koordinirati s OHR-om 'kako i kada će se uklanjanje desiti'; da ćete vi prije toga kontaktirati 'biskupa Sudara i biskupa Perića'; da ćete se vi, nakon susreta s biskupima, ponovno sastati s ministrom Mehmedagićem 'da se vidi kako bi bilo mudro nastaviti sa aktivnostima'.
Sada se čovjek zdrave glave pita zašto ste se vi kao inteligentan čovjek uopće upustili u ovakve razaralačke "aktivnosti" na odlasku iz ove zemlje? Jeste li i Vi bili pod nečijim 'pritiskom'?".
U svom pismu biskup Perić navodi kako Neya treba iskreno žaliti što se je dao zavesti u ovakvo dogovaranje s ministrom protiv "stolačkih križeva".
Biskup ističe kako nakon ovoga Neyovog sažetka ne žali što se nisu sastali 3. veljače, pogotovo 6. veljače, kako je bilo dogovoreno između Neya i Mehmedagića.
"Žalim vas što ste u ovo upleli i preuzvišenoga biskupa Peru Sudara, koji nema blage veze s ovim vašim dogovorom s ministrom Mehmedagićem o rušenju križeva po Stocu. Žao mi je što vas ispraćamo s ovakvim komentarom. Zar doista smatrate da su ovakve aktivnosti, koje ste naumili poduzeti protiv križeva na stolačkom Križevcu, dostojne vašega imena, vaše službe i časti vaše zemlje iz koje ste došli i kamo se vraćate?
Žao mi je da Međunarodna, koja ima u svojoj vlasti neupitan i 'čin nasilja' i neupitna 'sredstva' da sve poduzme, podržava i anomalije preglasavanja kao 'pravno uporište', u dogovoru i udruženu pothvatu s ministrom Mehmedagićem, kako bi se rušili križevi danas na Križevcu u Stocu, a sutra možda po svoj ovoj jadnoj i kukavnoj zemlji!
Trebao bih se po sebi radovati i biti vam zahvalan što se brinete da 'se ne bi dozvolilo da Biskup izgubi svoj obraz!' A kako se mogu radovati i kako biti zahvalan kada vidim da iza te 'brige' djeluje tolika i takva međunarodna hipokrizija! Pa vi nam ne date utjehu ni Križa Kristova, da u nj gledamo i opraštamo svima koji nas ovako religiozno obezvrjeđuju i nacionalno obespravljuju!
Veleposlaniče! Iskreno bih se radovao da vi na ovakav način ne izgubite svoj osobni obraz, kad ga je Međunarodna zajednica već ionako pogazila!
S poštovanjem Vas pozdravljam i iskreno želim da Vam raspeti i uskrsli Krist pomogne u vašem životu, vašoj obitelji i u vašoj novoj službi.
A mi ostajemo duboko pogođena srca, ali ponosna čela, spremni zauzimati se za čast i slavu Križa Kristova, za slobodu i dostojanstvo svake ljudske osobe, svjedočeći da nam je svima spasenje u raspeću i uskrsnuću Kristovu", stoji u biskupovom pismu.
(Fena)
Cuj "vandaliziranje stolackih krizeva"
A nije vandaliziranje jednog spomenika to sto su ih postavili na njega. To je za perica cin ljubavi u gradu u kojem je dominatno bosnjacka vecina kvalitetno istrijebljena, sto etnickim ciscenjem, sto logorima i sad Peric nekom treba u Stocu da oprasta. Ovaj covjek je za zatvora, a ne za kretanja medju normalnim svijetom.
usput, od kada stolacka tvrdjava nosi ime Krizevac?
- Kurt_Kombajn
Ovo ti Peric nikada nece oprostiti 
Osim ako ne postavis kriz u avliju
...a mozda bi trebalo krenuti sa egzibicijama à la Karleusa, to bi se biskupu garant plaho dopalo
...lakse bi mogao da oprasta 
Osim ako ne postavis kriz u avliju
...a mozda bi trebalo krenuti sa egzibicijama à la Karleusa, to bi se biskupu garant plaho dopalo