a sto peru hladnom vodomencian wrote:jesam, u japanu sam. sto predstavlja dodatni problem - pranje. japanci peru hladnom vodom, nema masina koje zagrijavaju vodu. ja imam problema da skinem ponekad i mrlje od hrane sa odjece. i, vjerovali ili ne, ovdje u principu ne nose bijelo jer sve bijelo ubrzo postane sivo-zuto. znaci da bih na tim uloscima morala stalno koristiti neke specijalne stvarke ili ih otkuhavati... ima li kakvih savjeta?
bio proizvodi za zene
Moderator: anex
-
mamica papucarka
-
encian
a nemam pojma, brate. sjecam se case studyija iz marketinga kad su im uvezli strani deterdzent. totalno im je propao poduhvat jer deterdzent nije mogao zapjenit u hladnoj vodi. jedini nacin je da dovedes vrucu vodu u masinu, sto je vrlo tesko i vrlo skupo. a japanci samo peru hladnom i slabo nose bijelo koliko god bogati bili..... eh lijepa bosna i gorenje....mamica 31 wrote:a sto peru hladnom vodomencian wrote:jesam, u japanu sam. sto predstavlja dodatni problem - pranje. japanci peru hladnom vodom, nema masina koje zagrijavaju vodu. ja imam problema da skinem ponekad i mrlje od hrane sa odjece. i, vjerovali ili ne, ovdje u principu ne nose bijelo jer sve bijelo ubrzo postane sivo-zuto. znaci da bih na tim uloscima morala stalno koristiti neke specijalne stvarke ili ih otkuhavati... ima li kakvih savjeta?![]()
-
encian
nego, a sta koristite za kupanje?
kako vidite mene je uhvatila panika od svakojeke hemije u bilo kojem obliku, pa mi sad smetaju i gelovi za tusiranje i sapuni. imate li sta finije?
p.s. zaboravih reci da se ovdje moze kupiti masina za pranje vesa na zrak, ali ne i ona koja zagrijava vodu....
kako vidite mene je uhvatila panika od svakojeke hemije u bilo kojem obliku, pa mi sad smetaju i gelovi za tusiranje i sapuni. imate li sta finije?
p.s. zaboravih reci da se ovdje moze kupiti masina za pranje vesa na zrak, ali ne i ona koja zagrijava vodu....
-
Vingo
encian wrote:nego, a sta koristite za kupanje?
Sad...za kupanje ne znam....i topla voda bi trebala biti dovoljna....ali recimo piling je super kad ga radis sa purom (nemoj pretoplu vodu sa de ne skuha)
-
amrino
Ovo za uloske na prvu zvuci OK...ali kako ovo otkuhati?

Nedavno sam gledala na TV-u nesto slicno- a radi se pamucnim pelenama za djecu...i pelenice su bile raznih boja...pa mi fakat nije jasno kako se to otkuhava...Na 95 perem samo bijelo...mislim da bi ovi slatki, satreni ulosci otisli u neku stvar kad bi se otkuhali- a bez otkuhavanja ne dolazi u obzir jer je totalno nehigijenski...
Sjetim se muke za vrijeme rata...sve su zene tada koristile pamucne "uloske"- i zahvalim Bogu sto postoje ovi jednokratni...

Nedavno sam gledala na TV-u nesto slicno- a radi se pamucnim pelenama za djecu...i pelenice su bile raznih boja...pa mi fakat nije jasno kako se to otkuhava...Na 95 perem samo bijelo...mislim da bi ovi slatki, satreni ulosci otisli u neku stvar kad bi se otkuhali- a bez otkuhavanja ne dolazi u obzir jer je totalno nehigijenski...
Sjetim se muke za vrijeme rata...sve su zene tada koristile pamucne "uloske"- i zahvalim Bogu sto postoje ovi jednokratni...
-
Pearl
ja sam se zagrijala pravo za ove uloske.. ako ne bude moglo preko HR, narucujem definitvno iz USA ili australije...
- cHupjahalic@
koliko mi kasnimo za japanCHerosima.encian wrote:p.s. zaboravih reci da se ovdje moze kupiti masina za pranje vesa na zrak, ali ne i ona koja zagrijava vodu....
fino zvuci ali bih voljela cuti kako se taj ves opere (mada je ideja za 10).
nisam nikad prije cula za takvu masinu.
-
encian
vingo, kako s purom? jedva sam i to pronasla u ovoj rupi
.
uglavnom se doduse i kupam samo toplom vodom, jedino se samponiram i stavljam neki japanski regenerator, trudim se hemiju svesti na minimum.
nemam pojma na kojem principu rade te na zrak. znam da moras kupiti posebne deterdzente, i to je sve. van je mog budzete barem dok mi plata ne bude nekih 10tak hiljada dolara
... al svejedno svaki japanac muku muci s pranjem. jesu stipse, dobro debela kaze.
nego te tampone, ja to samo na plazu. pored sto je nezdravo, pravo je neudobno. zar ga djevojke ne osjetite? meni stvara neugodu u predjelu maternice i jajnika. kontam dok god moj mozak malo malo misli na njega nije to dobro.
uglavnom se doduse i kupam samo toplom vodom, jedino se samponiram i stavljam neki japanski regenerator, trudim se hemiju svesti na minimum.
nemam pojma na kojem principu rade te na zrak. znam da moras kupiti posebne deterdzente, i to je sve. van je mog budzete barem dok mi plata ne bude nekih 10tak hiljada dolara
nego te tampone, ja to samo na plazu. pored sto je nezdravo, pravo je neudobno. zar ga djevojke ne osjetite? meni stvara neugodu u predjelu maternice i jajnika. kontam dok god moj mozak malo malo misli na njega nije to dobro.
-
encian
nego, pade mi na pamet jos nesto. depilacija. prezvakali smo vosak i cupace, pa da vas pitam za - brezu.
negdje sam cula da se dlake mogu ukloniti otprilike ovako: uberete listove breze, to se nekako zagrijava dok se ne pretvori u prah. onda taj prah vrlo lako skida dlacice.
zna li ko sta?!
negdje sam cula da se dlake mogu ukloniti otprilike ovako: uberete listove breze, to se nekako zagrijava dok se ne pretvori u prah. onda taj prah vrlo lako skida dlacice.
zna li ko sta?!
-
amrino
encian wrote:nego, pade mi na pamet jos nesto. depilacija. prezvakali smo vosak i cupace, pa da vas pitam za - brezu.
negdje sam cula da se dlake mogu ukloniti otprilike ovako: uberete listove breze, to se nekako zagrijava dok se ne pretvori u prah. onda taj prah vrlo lako skida dlacice.![]()
zna li ko sta?!
e ebi ga sad...cuj brezom?!
Nikad cula!
Cula sam za depilaciju secerom- to je na principu toplog voska- secer, voda, limunov sok...Ne moze bioloskije od toga...
-
debela
ovo znaci samo jednu stvar, a to je da ga ne znas namjestiti pravilno. tampon ne smijes osjetiti. vjezbaj, nije to toliko tesko.encian wrote:nego te tampone, ja to samo na plazu. pored sto je nezdravo, pravo je neudobno. zar ga djevojke ne osjetite? meni stvara neugodu u predjelu maternice i jajnika. kontam dok god moj mozak malo malo misli na njega nije to dobro.
- cHupjahalic@
nesto cu vam sada ispricati/napisati sto sam ja vidjela prije par godina i zaprepastila se
:
u blizini moga studentskog stana je bio otvoren kamp za izbjeglice sa Kosova. par puta sam isla, zajedno sa komsilukom, da ih obavjestimo u vezi nekih stvari i pravila tu u komsiluku.
jednom se desilo da sam gotovo pala u nesvjest
, pokucam na vrata, otvore mi, vidim par zena/cura u kuhinji kako nesto pripremaju... nikad veci slag u zivotu nisam vidjela.
ali mi nije bilo jasno kako to da se slag moze "kuhati" u serpi/tavi na sparetu.
pitam ih sta pripremaju a jedna od njih k`o iz topa: pravimo vosak i masku za lice.
pitam od cega, a ona mi: od faks-a, malo secera i ne znam sta su jos ubacili...
uglavnom, zagrijavale su taj faks na laganoj temperaturi.
ja se sokirala ali u istom momentu me je kopkalo kako to one uspiju da srede i urade jer sam vidjela par njih sto su imale super lice.
zna li neko nesto o tome?
(mada to ne bih nikome preporucila
)
u blizini moga studentskog stana je bio otvoren kamp za izbjeglice sa Kosova. par puta sam isla, zajedno sa komsilukom, da ih obavjestimo u vezi nekih stvari i pravila tu u komsiluku.
jednom se desilo da sam gotovo pala u nesvjest
ali mi nije bilo jasno kako to da se slag moze "kuhati" u serpi/tavi na sparetu.
pitam ih sta pripremaju a jedna od njih k`o iz topa: pravimo vosak i masku za lice.
uglavnom, zagrijavale su taj faks na laganoj temperaturi.
ja se sokirala ali u istom momentu me je kopkalo kako to one uspiju da srede i urade jer sam vidjela par njih sto su imale super lice.
zna li neko nesto o tome?
-
mamica papucarka
nedaj Boze faxom se macat po licu.cHupjahalic@ wrote:nesto cu vam sada ispricati/napisati sto sam ja vidjela prije par godina i zaprepastila se:
jednom se desilo da sam gotovo pala u nesvjest, pokucam na vrata, otvore mi, vidim par zena/cura u kuhinji kako nesto pripremaju... nikad veci slag u zivotu nisam vidjela.
![]()
![]()
ali mi nije bilo jasno kako to da se slag moze "kuhati" u serpi/tavi na sparetu.![]()
![]()
pitam ih sta pripremaju a jedna od njih k`o iz topa: pravimo vosak i masku za lice.![]()
uglavnom, zagrijavale su taj faks na laganoj temperaturi.![]()
ja se sokirala ali u istom momentu me je kopkalo kako to one uspiju da srede i urade jer sam vidjela par njih sto su imale super lice.![]()
zna li neko nesto o tome?![]()
![]()
![]()
![]()
)
Evo sta mi je pricala muzeva nana sta su one nekad radile.
Uoci Jurijev dana ili Djurdjevdana, naspu kisnice i stave pod mladu vocku da ta voda prenoci. Ujutro, ranom zorom su isle na izvor i time se prale.
E sad, muskarci su ih znali zeznut, jer se cesto desavalo da podju u obilazak i gdje nadju kisnicu pod vockom, napiske se u to
- nebojeplavo
Uh mamice, meni je moja mama pricala za to uoci Jurjevamamica 31 wrote:nedaj Boze faxom se macat po licu.cHupjahalic@ wrote:nesto cu vam sada ispricati/napisati sto sam ja vidjela prije par godina i zaprepastila se:
jednom se desilo da sam gotovo pala u nesvjest, pokucam na vrata, otvore mi, vidim par zena/cura u kuhinji kako nesto pripremaju... nikad veci slag u zivotu nisam vidjela.
![]()
![]()
ali mi nije bilo jasno kako to da se slag moze "kuhati" u serpi/tavi na sparetu.![]()
![]()
pitam ih sta pripremaju a jedna od njih k`o iz topa: pravimo vosak i masku za lice.![]()
uglavnom, zagrijavale su taj faks na laganoj temperaturi.![]()
ja se sokirala ali u istom momentu me je kopkalo kako to one uspiju da srede i urade jer sam vidjela par njih sto su imale super lice.![]()
zna li neko nesto o tome?![]()
![]()
![]()
![]()
)
![]()
Evo sta mi je pricala muzeva nana sta su one nekad radile.![]()
Uoci Jurijev dana ili Djurdjevdana, naspu kisnice i stave pod mladu vocku da ta voda prenoci. Ujutro, ranom zorom su isle na izvor i time se prale.
E sad, muskarci su ih znali zeznut, jer se cesto desavalo da podju u obilazak i gdje nadju kisnicu pod vockom, napiske se u to![]()
![]()
-
Pearl
a ja gledala na CSI da vlasitita mokraca produzuje zivot i odlaze starenjetigris wrote:ja sam npr. cula da je bebina mokraca super za lice![]()
-
Pearl
maci, bi ja al ne mogu od smijeha... hos' ti prva?tigris wrote:od moje stare jaranice pa njena kolegica sa faxa je to vlajda probala..ovo sa bebinom pishom.............sta mislis da probamo hani ?![]()
![]()
đe da nadjem bebu![]()
![]()
btw, pa sad ce se dacina_curica poroditi