bio proizvodi za zene

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

encian wrote:jesam, u japanu sam. sto predstavlja dodatni problem - pranje. japanci peru hladnom vodom, nema masina koje zagrijavaju vodu. ja imam problema da skinem ponekad i mrlje od hrane sa odjece. i, vjerovali ili ne, ovdje u principu ne nose bijelo jer sve bijelo ubrzo postane sivo-zuto. znaci da bih na tim uloscima morala stalno koristiti neke specijalne stvarke ili ih otkuhavati... ima li kakvih savjeta? :(
a sto peru hladnom vodom :? :shock:
encian

Post by encian »

mamica 31 wrote:
encian wrote:jesam, u japanu sam. sto predstavlja dodatni problem - pranje. japanci peru hladnom vodom, nema masina koje zagrijavaju vodu. ja imam problema da skinem ponekad i mrlje od hrane sa odjece. i, vjerovali ili ne, ovdje u principu ne nose bijelo jer sve bijelo ubrzo postane sivo-zuto. znaci da bih na tim uloscima morala stalno koristiti neke specijalne stvarke ili ih otkuhavati... ima li kakvih savjeta? :(
a sto peru hladnom vodom :? :shock:
a nemam pojma, brate. sjecam se case studyija iz marketinga kad su im uvezli strani deterdzent. totalno im je propao poduhvat jer deterdzent nije mogao zapjenit u hladnoj vodi. jedini nacin je da dovedes vrucu vodu u masinu, sto je vrlo tesko i vrlo skupo. a japanci samo peru hladnom i slabo nose bijelo koliko god bogati bili..... eh lijepa bosna i gorenje.... :(
encian

Post by encian »

nego, a sta koristite za kupanje?

kako vidite mene je uhvatila panika od svakojeke hemije u bilo kojem obliku, pa mi sad smetaju i gelovi za tusiranje i sapuni. imate li sta finije?

p.s. zaboravih reci da se ovdje moze kupiti masina za pranje vesa na zrak, ali ne i ona koja zagrijava vodu....
harka

Post by harka »

ob je i meni najprakticnije
Vingo

Post by Vingo »

Pa ovdje se ne govori o tome sta je prakticno, nego sta je zdravo...
Ja tampon ne bih ni u ludilu - zbog toksicnog soka koji moze izazvati.

PS Encian, ako je ta situacija s hladnom vodom neizbjezna....zaboravi na platnene...bar dok si u Jpn.
Vingo

Post by Vingo »

encian wrote:nego, a sta koristite za kupanje?

kako vidite mene je uhvatila panika od svakojeke hemije u bilo kojem obliku, pa mi sad smetaju i gelovi za tusiranje i sapuni. imate li sta finije?

p.s. zaboravih reci da se ovdje moze kupiti masina za pranje vesa na zrak, ali ne i ona koja zagrijava vodu....

Sad...za kupanje ne znam....i topla voda bi trebala biti dovoljna....ali recimo piling je super kad ga radis sa purom (nemoj pretoplu vodu sa de ne skuha) :D
amrino

Post by amrino »

Ovo za uloske na prvu zvuci OK...ali kako ovo otkuhati?

Image

Nedavno sam gledala na TV-u nesto slicno- a radi se pamucnim pelenama za djecu...i pelenice su bile raznih boja...pa mi fakat nije jasno kako se to otkuhava...Na 95 perem samo bijelo...mislim da bi ovi slatki, satreni ulosci otisli u neku stvar kad bi se otkuhali- a bez otkuhavanja ne dolazi u obzir jer je totalno nehigijenski...

Sjetim se muke za vrijeme rata...sve su zene tada koristile pamucne "uloske"- i zahvalim Bogu sto postoje ovi jednokratni...
Vingo

Post by Vingo »

Ma nista im ne bude na 95 stepeni...Ja ih perem na 90, skupa s bijelim vesom. Naravno - nakon desetog pranja boja malo izblijedi....ali to je sva steta...
amrino

Post by amrino »

Vingo wrote:Ma nista im ne bude na 95 stepeni...Ja ih perem na 90, skupa s bijelim vesom. Naravno - nakon desetog pranja boja malo izblijedi....ali to je sva steta...
Zar ti ne poboji ostali ves?! :?
Vingo

Post by Vingo »

Ne :)
Pearl

Post by Pearl »

ja sam se zagrijala pravo za ove uloske.. ako ne bude moglo preko HR, narucujem definitvno iz USA ili australije...
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

encian wrote:p.s. zaboravih reci da se ovdje moze kupiti masina za pranje vesa na zrak, ali ne i ona koja zagrijava vodu....
koliko mi kasnimo za japanCHerosima. :D
fino zvuci ali bih voljela cuti kako se taj ves opere (mada je ideja za 10). :-)
nisam nikad prije cula za takvu masinu. :) :D
debela

Post by debela »

jebo japance. cuj peru ves hladnom vodom. stipse :oops:
encian

Post by encian »

vingo, kako s purom? jedva sam i to pronasla u ovoj rupi :oops: :D .

uglavnom se doduse i kupam samo toplom vodom, jedino se samponiram i stavljam neki japanski regenerator, trudim se hemiju svesti na minimum.

nemam pojma na kojem principu rade te na zrak. znam da moras kupiti posebne deterdzente, i to je sve. van je mog budzete barem dok mi plata ne bude nekih 10tak hiljada dolara :) ... al svejedno svaki japanac muku muci s pranjem. jesu stipse, dobro debela kaze.

nego te tampone, ja to samo na plazu. pored sto je nezdravo, pravo je neudobno. zar ga djevojke ne osjetite? meni stvara neugodu u predjelu maternice i jajnika. kontam dok god moj mozak malo malo misli na njega nije to dobro.
encian

Post by encian »

nego, pade mi na pamet jos nesto. depilacija. prezvakali smo vosak i cupace, pa da vas pitam za - brezu.

negdje sam cula da se dlake mogu ukloniti otprilike ovako: uberete listove breze, to se nekako zagrijava dok se ne pretvori u prah. onda taj prah vrlo lako skida dlacice. :?

zna li ko sta?!
amrino

Post by amrino »

encian wrote:nego, pade mi na pamet jos nesto. depilacija. prezvakali smo vosak i cupace, pa da vas pitam za - brezu.

negdje sam cula da se dlake mogu ukloniti otprilike ovako: uberete listove breze, to se nekako zagrijava dok se ne pretvori u prah. onda taj prah vrlo lako skida dlacice. :?

zna li ko sta?!
:?
e ebi ga sad...cuj brezom?!
Nikad cula!
Cula sam za depilaciju secerom- to je na principu toplog voska- secer, voda, limunov sok...Ne moze bioloskije od toga... :D
debela

Post by debela »

encian wrote:nego te tampone, ja to samo na plazu. pored sto je nezdravo, pravo je neudobno. zar ga djevojke ne osjetite? meni stvara neugodu u predjelu maternice i jajnika. kontam dok god moj mozak malo malo misli na njega nije to dobro.
ovo znaci samo jednu stvar, a to je da ga ne znas namjestiti pravilno. tampon ne smijes osjetiti. vjezbaj, nije to toliko tesko.
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

nesto cu vam sada ispricati/napisati sto sam ja vidjela prije par godina i zaprepastila se :D :
u blizini moga studentskog stana je bio otvoren kamp za izbjeglice sa Kosova. par puta sam isla, zajedno sa komsilukom, da ih obavjestimo u vezi nekih stvari i pravila tu u komsiluku.
jednom se desilo da sam gotovo pala u nesvjest :D , pokucam na vrata, otvore mi, vidim par zena/cura u kuhinji kako nesto pripremaju... nikad veci slag u zivotu nisam vidjela. :D :lol:
ali mi nije bilo jasno kako to da se slag moze "kuhati" u serpi/tavi na sparetu. :shock: :D
pitam ih sta pripremaju a jedna od njih k`o iz topa: pravimo vosak i masku za lice. :shock:
pitam od cega, a ona mi: od faks-a, malo secera i ne znam sta su jos ubacili...
uglavnom, zagrijavale su taj faks na laganoj temperaturi. :D
ja se sokirala ali u istom momentu me je kopkalo kako to one uspiju da srede i urade jer sam vidjela par njih sto su imale super lice. :D

zna li neko nesto o tome? :D :lol: :lol: :lol: :lol: (mada to ne bih nikome preporucila 8-) )
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

cHupjahalic@ wrote:nesto cu vam sada ispricati/napisati sto sam ja vidjela prije par godina i zaprepastila se :D :
u blizini moga studentskog stana je bio otvoren kamp za izbjeglice sa Kosova. par puta sam isla, zajedno sa komsilukom, da ih obavjestimo u vezi nekih stvari i pravila tu u komsiluku.
jednom se desilo da sam gotovo pala u nesvjest :D , pokucam na vrata, otvore mi, vidim par zena/cura u kuhinji kako nesto pripremaju... nikad veci slag u zivotu nisam vidjela. :D :lol:
ali mi nije bilo jasno kako to da se slag moze "kuhati" u serpi/tavi na sparetu. :shock: :D
pitam ih sta pripremaju a jedna od njih k`o iz topa: pravimo vosak i masku za lice. :shock:
ja se sokirala ali u istom momentu me je kopkalo kako to one uspiju da srede i urade jer sam vidjela par njih sto su imale super lice. :D

zna li neko nesto o tome? :D :lol: :lol: :lol: :lol: (mada to ne bih nikome preporucila 8-) )
nedaj Boze faxom se macat po licu. :-)
Evo sta mi je pricala muzeva nana sta su one nekad radile. :D
Uoci Jurijev dana ili Djurdjevdana, naspu kisnice i stave pod mladu vocku da ta voda prenoci. Ujutro, ranom zorom su isle na izvor i time se prale.
E sad, muskarci su ih znali zeznut, jer se cesto desavalo da podju u obilazak i gdje nadju kisnicu pod vockom, napiske se u to :-) :-) :-)
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

mamica 31 wrote:
cHupjahalic@ wrote:nesto cu vam sada ispricati/napisati sto sam ja vidjela prije par godina i zaprepastila se :D :

nedaj Boze faxom se macat po licu. :-)
Evo sta mi je pricala muzeva nana sta su one nekad radile. :D
Uoci Jurijev dana ili Djurdjevdana, naspu kisnice i stave pod mladu vocku da ta voda prenoci. Ujutro, ranom zorom su isle na izvor i time se prale.
E sad, muskarci su ih znali zeznut, jer se cesto desavalo da podju u obilazak i gdje nadju kisnicu pod vockom, napiske se u to :-) :-) :-)
Uh mamice, meni je moja mama pricala za to uoci Jurjeva :) ali malo drugacije, jer se u vodu stavljalo razlicito cvijece i bilje, pa se tom vodom umivalo ujutro :)
tigris

Post by tigris »

ja sam npr. cula da je bebina mokraca super za lice :oops: :D
Pearl

Post by Pearl »

tigris wrote:ja sam npr. cula da je bebina mokraca super za lice :oops: :D
a ja gledala na CSI da vlasitita mokraca produzuje zivot i odlaze starenje :roll: :-)
tigris

Post by tigris »

od moje stare jaranice pa njena kolegica sa faxa je to vlajda probala..ovo sa bebinom pishom.............sta mislis da probamo hani ? :lol: :D

đe da nadjem bebu :? :D :D
Pearl

Post by Pearl »

tigris wrote:od moje stare jaranice pa njena kolegica sa faxa je to vlajda probala..ovo sa bebinom pishom.............sta mislis da probamo hani ? :lol: :D

maci, bi ja al ne mogu od smijeha... hos' ti prva? :)
btw, pa sad ce se dacina_curica poroditi :lol: :lol: pa da je zamolimo?
black

Post by black »

tigris wrote:od moje stare jaranice pa njena kolegica sa faxa je to vlajda probala..ovo sa bebinom pishom.............sta mislis da probamo hani ? :lol: :D

pa odes u porodiliste i nek te pish pish :oops: :D
Post Reply