Bingo preuzima Interex centre?
Moderator: anex
-
StupskaBitanga
#276 Re: Bingo preuzima Interex centre?
očekuje se u narednom periodu finalizacija
- OldMayor
#277 Re: Bingo preuzima Interex centre?
A ovo za Lidl, je li to suplja?StupskaBitanga wrote:očekuje se u narednom periodu finalizacija
-
SSemir
#278 Re: Bingo preuzima Interex centre?
ja bih jos dodao da ono sto bingo razlikuje od ostalih obicnih trgovaca u bosni, je dobra vertikalna integracija. na taj nacin sebi obezbjedjuje sigurne dobavljace, sirovine, robu na vrijeme, a najbitnije od svega je da time omogucava sebi da uvijek bude jeftiniji od konkurencije
-
Naslovnica
#279 Re: Bingo preuzima Interex centre?
I ja sam čuo da LIDL preuzima Bingo
- OldMayor
#280 Re: Bingo preuzima Interex centre?
Ali nekako mi je cudno da o tome nema nekih oficijalnih informacija.Naslovnica wrote:I ja sam čuo da LIDL preuzima Bingo
Mislim za Srbiju se evo zna da ulaze. Kod nas nema tih najava.
Mada sve je moguce.
- karanana
#281 Re: Bingo preuzima Interex centre?
pa neko je neki dan citirao nekakvu facu iz lidla da nema istine o preuzimanju binga niti imaju planova za bih.
-
StupskaBitanga
#282 Re: Bingo preuzima Interex centre?
OldMayor wrote:A ovo za Lidl, je li to suplja?StupskaBitanga wrote:očekuje se u narednom periodu finalizacija
Ipak, iz samog sjedišta Lidla su samo za eKapija.ba potvrdili da priče o njihovoj kupovini Binga i ulaska na bh. tržište nisu tačne.
"Moramo potvrditi da Lidl ne planira ulazak na tržište Bosne i Hercegovine. Dakle, informacije koje imate nisu istinite", kazao nam je Alexander Faull, PR Lidla
- karanana
#283 Re: Bingo preuzima Interex centre?
ako je tacno ovo za interex, a po svemu sudeci jeste, da li je konkurencijsko vijece razmatralo ovu kupovinu, da li je trebalo da razmatra i ako jeste i ako je dalo zeleno svjetlo kako to da nigdje nemamo javnu potvrdu ove kupovine interexa od strane binga? je li izaslo u sluzbenim novinama?
- homega
#284 Re: Bingo preuzima Interex centre?
Šta je vertikalna integracija, kako je Bingo postiže?SSemir wrote:ja bih jos dodao da ono sto bingo razlikuje od ostalih obicnih trgovaca u bosni, je dobra vertikalna integracija. na taj nacin sebi obezbjedjuje sigurne dobavljace, sirovine, robu na vrijeme, a najbitnije od svega je da time omogucava sebi da uvijek bude jeftiniji od konkurencije
-
kox
-
StupskaBitanga
#286 Re: Bingo preuzima Interex centre?
Otkad se to zna ali eto makar NEK je zvanicno
- Mahalac
#287 Re: Bingo preuzima Interex centre?
Kad krenete u Bingo, kralj dobrih cijena potrudite se da vam ili vasoj djeci "ne prituzi".
Recimo Bingo na Al. Polju u Sarajevu veliki objekat.
Pitam nekoliko radnica ne mogu da vjerujem, Imate WC dijete bi da p...?
Nemamo wc
Nemate nikako wc?
Ne!
Imate knjigu zalbi?
Nemamo knjigu zalbi
Gdje vam sjedi uprava nije u redu to tako bez mokrog cvora ovoliki objekat?
Imate tamo kancelariju iza sireva sjedi sef al nema ga nemojte djaba hodati.
Hvala i dovidjenja...
Eto dokle smo dogurali.
...i bice nam jos bolje
Recimo Bingo na Al. Polju u Sarajevu veliki objekat.
Pitam nekoliko radnica ne mogu da vjerujem, Imate WC dijete bi da p...?
Nemamo wc
Nemate nikako wc?
Ne!
Imate knjigu zalbi?
Nemamo knjigu zalbi
Gdje vam sjedi uprava nije u redu to tako bez mokrog cvora ovoliki objekat?
Imate tamo kancelariju iza sireva sjedi sef al nema ga nemojte djaba hodati.
Hvala i dovidjenja...
Eto dokle smo dogurali.
...i bice nam jos bolje
-
kox
#288 Re: Bingo preuzima Interex centre?
Sjećam se da si ti to još poodavno napisao na nekoj od temaStupskaBitanga wrote:Otkad se to zna ali eto makar NEK je zvanicno
- OldMayor
#289 Re: Bingo preuzima Interex centre?
Bice zeznuto Konzumu bgm.
Bingo ce sada imati objekte i biti direktna konkurencija Konzumu sa ovim na Stupu i Pofalicima.
Da ne govorimo koliko je, barem meni, ovaj objekat od Interexa pristupacniji od onog kod Wise. Jer tamo su sada jednosmjerne trake i moras kruziti da se vratis nazad.
p.s. Da moraju srediti neke stvari, fakat moraju. Mene najvise iritira skucenost polica - nije mi jasno kako su od novog objekta koji je ogroman u Hadzicima uspjeli napraviti onako sve skuceno. Dok dodjes npr od namirnica do kase, ko labirint majke mi.
To trebaju totalno razdvojiti, a ne da cipele, alati budu odmah tik do kase - pa valjda je njihov glavni cilj prodaja namirnica i sl. Ako hocu da kupim gumu, klijesta naci cu ih vec.
Oni valjda idu tom logikom ako sam ja krenuo da kupim mlijeko, hljeb, ulje da cu usput uzet par cipela, koju majicu i kauč.
Moraju to malo srediti i razdvojiti, kao sto je to uradio Konzum ili eto Interex.
To barem nista ne kosta.
Bingo ce sada imati objekte i biti direktna konkurencija Konzumu sa ovim na Stupu i Pofalicima.
Da ne govorimo koliko je, barem meni, ovaj objekat od Interexa pristupacniji od onog kod Wise. Jer tamo su sada jednosmjerne trake i moras kruziti da se vratis nazad.
p.s. Da moraju srediti neke stvari, fakat moraju. Mene najvise iritira skucenost polica - nije mi jasno kako su od novog objekta koji je ogroman u Hadzicima uspjeli napraviti onako sve skuceno. Dok dodjes npr od namirnica do kase, ko labirint majke mi.
To trebaju totalno razdvojiti, a ne da cipele, alati budu odmah tik do kase - pa valjda je njihov glavni cilj prodaja namirnica i sl. Ako hocu da kupim gumu, klijesta naci cu ih vec.
Moraju to malo srediti i razdvojiti, kao sto je to uradio Konzum ili eto Interex.
To barem nista ne kosta.
-
bella_ciao
#290 Re: Bingo preuzima Interex centre?
Pored toga i ljubaznost, kako sam vec napisao na drugoj temi. Najneljubazniji radnici rade bas tamo
Imas osjecaj da su pokupili sve mahalske jalijase i doveli ih da rade tamo, i da jesu, neka su al makar da ih nauce nekoj osnovnoj pristojnosti i pravilima ponasanja. Moze i bez papanluka.
Imas osjecaj da su pokupili sve mahalske jalijase i doveli ih da rade tamo, i da jesu, neka su al makar da ih nauce nekoj osnovnoj pristojnosti i pravilima ponasanja. Moze i bez papanluka.
- DaffyDuck
#291 Re: Bingo preuzima Interex centre?
Nadam se da ce iz Binga prepoznati potrebu da renoviraju objekte trznog centra koji je tu najduze u BiH, a nije da su ih bas odrzavali... Ja se kao kupac Merkatora jos "pronalazim" i nisam sigurna gdje cu da obavljam kupovinu pa se nadam da ce bar jedan objekat Interexa srediti da pristojno izgleda i da je zadovoljstvo otici u kupovinu.
Neki ljudi to ne razumiju, ali kupaca kao sto sam ja ima mnogo, a za to je dokaz bio i Merkator u Lozionickoj koji je radio i vise nego dobro.
Neki ljudi to ne razumiju, ali kupaca kao sto sam ja ima mnogo, a za to je dokaz bio i Merkator u Lozionickoj koji je radio i vise nego dobro.
-
VjecitiStudent
#292 Re: Bingo preuzima Interex centre?
Eto prilike da članovi Konkurencijskog vijeća opet podebljaju račune.
-
tvile
#293 Re: Bingo preuzima Interex centre?
A tu je i Hoše koji ima veći izbor i ljubaznije osoblje od Binga. I vrećice su GRATIS
i redovno uplaćuje doprinose koliko sam čula. Poslije Merkatora, sad za sad kod mene vodi Hoše 
Last edited by tvile on 27/10/2014 15:03, edited 1 time in total.
-
bella_ciao
#294 Re: Bingo preuzima Interex centre?
Cuj konkurencijski odbor... a sta bi s konzumom, tad nisu zasjedali? Sve rega bilo?
-
StupskaBitanga
#295 Re: Bingo preuzima Interex centre?
maksuz za tebe ja očekujem u bingu jednu sećiju i heklanje GRATISDaffyDuck wrote:Nadam se da ce iz Binga prepoznati potrebu da renoviraju objekte trznog centra koji je tu najduze u BiH, a nije da su ih bas odrzavali... Ja se kao kupac Merkatora jos "pronalazim" i nisam sigurna gdje cu da obavljam kupovinu pa se nadam da ce bar jedan objekat Interexa srediti da pristojno izgleda i da je zadovoljstvo otici u kupovinu.
-
VjecitiStudent
#296 Re: Bingo preuzima Interex centre?
Red je da se sada i bošnjački članovi Konkurencijskog vijeća malo namire, ravnopravnost naroda prije svegarokiv wrote:Na osnovu cega?VjecitiStudent wrote:Eto prilike da članovi Konkurencijskog vijeća opet podebljaju račune.
Zar Konzum + Merkator nisu puno veci od Binga + Interexa? Jesu, sto znaci, ako su dali prvima dozvolu, MORAJU drugima ili da Dubravko Campara, tuzioc BiH ide hapsiti surpugu Maidu Camparu i co u konkurencijsko vijece BiH?
-
StupskaBitanga
#297 Re: Bingo preuzima Interex centre?
Obzirom da Interex renta objekat u Bihaću on se već prodaje/iznajmljuje
http://nekretnine.ba/#index.php?lang=ba ... view=42355
http://nekretnine.ba/#index.php?lang=ba ... view=42355
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#298 Re: Bingo preuzima Interex centre?
OldMayor wrote:Oni valjda idu tom logikom ako sam ja krenuo da kupim mlijeko, hljeb, ulje da cu usput uzet par cipela, koju majicu i kauč.
-
StupskaBitanga
#299 Re: Bingo preuzima Interex centre?
nije mi se jednom desiloEntropio wrote:OldMayor wrote:Oni valjda idu tom logikom ako sam ja krenuo da kupim mlijeko, hljeb, ulje da cu usput uzet par cipela, koju majicu i kauč.![]()
![]()
- DaffyDuck
#300 Re: Bingo preuzima Interex centre?
Ako tebe to zadovoljava idi i heklaj... taman ti je pogodna Bingo atmosferaStupskaBitanga wrote:maksuz za tebe ja očekujem u bingu jednu sećiju i heklanje GRATISDaffyDuck wrote:Nadam se da ce iz Binga prepoznati potrebu da renoviraju objekte trznog centra koji je tu najduze u BiH, a nije da su ih bas odrzavali... Ja se kao kupac Merkatora jos "pronalazim" i nisam sigurna gdje cu da obavljam kupovinu pa se nadam da ce bar jedan objekat Interexa srediti da pristojno izgleda i da je zadovoljstvo otici u kupovinu.