rashomon wrote:Ne baš, mislio sam pitati kako ti Kafka može biti "uncomfortable", ali rekoh da ne pretjeram, kao što imam običaj!dawn_upon_dawn wrote:rasho jos googla![]()
![]()
ne pretjerujes
Moderator: Chloe
rashomon wrote:Ne baš, mislio sam pitati kako ti Kafka može biti "uncomfortable", ali rekoh da ne pretjeram, kao što imam običaj!dawn_upon_dawn wrote:rasho jos googla![]()
![]()
jel pisalo josh na pochetku u review-u "... could happen to anyone"water wrote:evo da se i ja pridruzim ovoj uncomfortable reading podtemi. ne znam je li to za vas ima isto znacenje kao i za mene, ali ja sam tako nesto dozivio citajuci Mysteries of Pittsburgh, Michael Chabon. Knjiga je odlicna, cita se u dahu, ali u isto vrijeme izaziva uzasnu nelagodnost kod citatelja, bosansko-americkog prikrivenog homofobicara;dawn_upon_dawn wrote:mislim da nisam doticnu sintagmu ni sama upotrijebila, samo neugodnost. i nisam je izvukla ni iz kakve teorije, mada mislim da je to vec neko rekao, ne sumnjam.rashomon wrote:Nisam se susretao prije sa terminom "uncomfortable reading"...
to je moje licno misljenje, a valjda su takva sva misljenja na ovoj temi![]()
Ja nikako nisam zelio da glavni junak zaglavi u homosexualnu vezu, ali vidis da pisac polagano plete tu mrezu oko njega, osjecas nekakvu mucninu u stomaku, i na kraju si ljut na pisca jer znas da se tako lukavo poigrao sa tvojim iskonskim osjecajem, oslobadjajuci istovremeno onu vrstu emocije koja se moze samo rijetko pronaci u nekom wannabe umjetnickom dijelu
Ne mogu reći da sam bio nešto ushićen, daleko od toga da tvrdim da mi je nižerazredan i slično. Međutim, ja sam s Kafkom uvijek bio hladnokrvan...Možda me Zamak sa mračnom atmosferom malo napalio...dawn_upon_dawn wrote:rashomon wrote:Ne baš, mislio sam pitati kako ti Kafka može biti "uncomfortable", ali rekoh da ne pretjeram, kao što imam običaj!dawn_upon_dawn wrote:rasho jos googla![]()
![]()
:D kako nije, jesi mu citao pripovijetke?
meni je neugodno kad citam i krasno mi
![]()
ne pretjerujes![]()
Orwell?danas wrote:ja samo moram reci da me niko nije sVatio, nije saramago dobio dvicu a sad razgulite nervirate me kad ne pazite na casu![]()
i na kraju, infra, oddakle ti ovo blagoInfraRedRidinghood wrote:
Zamagljeni dječIji pogled uvezivao je velom osmijeha u oku taj veliki svijet u njemu, i ovaj ovdje, gdje ga on ponovo preživljava i oživljuje, prenoseći ga na drugog u radosti što je još nekome mogao ispričati njegov najveći doživljaj, koji je sada odisao u Uninim slikama mirisom vlažnih tijela, strašću, dubinama, koji je nosio u sebi svu nebesku muziku, vode koja se zahvaća, pljuska po tijelu, što curi niz noge ili kaplje sa ispupčenih tamnih bradavica Ciganke i dugih crnih raspletenih joj kosa (da prostiš:roll:), i pršti po betonu u bojama tijela, rukom po sebi (RUKOM PO SEBI ILI IZ LONCICA VODOM, NOVI STILSKI POSTUPAK INFRA
:D) ili drugome između udova, u udubljenjima koja se pune i prazne, to dvoje Cigana što se, Bog zna iz kojeg razloga kupaju, spremajući se za vjenčanje nečije ili svoje, za neki daleki odlazak, jer CIGANI SE BAŠ NE BI KUPALI IZ ŽELJE DA BUDU ZA NJIHOV PROSJAČKI ŽIVOT ČISTI
Ma ona po bibliotekama trazi takve, samo da moze narodu po forumu da prijetidawn_upon_dawn wrote:Grom me sprzio ako sam ikad u JEDNOJ recenici (da ovo je jedna recenica, cijom je duzinom doticna keleraba pokusala da dokaze virtuoznost selimovica, karahasana i inih u sastavljanju duge recenice) vidjela vise priloga za mjesto u mp3, jos od osobe koja ocito ima problema sa istim, kao i sa odnosom subjekta i objekta
i na kraju, infra, oddakle ti ovo blagoInfraRedRidinghood wrote:
Zamagljeni dječIji pogled uvezivao je velom osmijeha u oku taj veliki svijet u njemu, i ovaj ovdje, gdje ga on ponovo preživljava i oživljuje, prenoseći ga na drugog u radosti što je još nekome mogao ispričati njegov najveći doživljaj, koji je sada odisao u Uninim slikama mirisom vlažnih tijela, strašću, dubinama, koji je nosio u sebi svu nebesku muziku, vode koja se zahvaća, pljuska po tijelu, što curi niz noge ili kaplje sa ispupčenih tamnih bradavica Ciganke i dugih crnih raspletenih joj kosa (da prostiš:roll:), i pršti po betonu u bojama tijela, rukom po sebi (RUKOM PO SEBI ILI IZ LONCICA VODOM, NOVI STILSKI POSTUPAK INFRA
:D) ili drugome između udova, u udubljenjima koja se pune i prazne, to dvoje Cigana što se, Bog zna iz kojeg razloga kupaju, spremajući se za vjenčanje nečije ili svoje, za neki daleki odlazak, jer CIGANI SE BAŠ NE BI KUPALI IZ ŽELJE DA BUDU ZA NJIHOV PROSJAČKI ŽIVOT ČISTI
Znaš ko bi ovdje bio terminator bez milosti!!!!InfraRedRidinghood wrote:Jebate, ova tema nije normalna; prvo Crnjanski brisao, pa zachatao, sad ja.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Moramo naći nekog admina čvršćeg karaktera da se izbori s ovom gigantskom nemani.![]()
![]()
![]()
Znam pone¹to. Samo nisam u kondiciji...Je li ovo neki Ramo?InfraRedRidinghood wrote:E, moj sule... Ni¹ta ti ne zna¹ o modernom bo¹njaèkom romanu.sulesavic wrote:Ozbiljno, ¹ta je ovo?InfraRedRidinghood wrote:- Vidi¹, tamo iza one èerge...