bila je muka citati ih...

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Saian

Post by Saian »

danas wrote: eto imas od mene blindness na poklon za rodjendan eto jel more tako pa makar nikad vise ne pricali ... :D :D :D
ne daj joj riki da se ovako jeftino izvuche :D :D :D
danas

Post by danas »

lady midnight wrote:
danas wrote:PS da dodam charles fuckin' bukowski :roll:

kad mi kaze da se lozi na bukowskog a preko 16 mu godina, odma znam -- nedojeban lik :oops: :D
:shock: :shock:
jako se teshko javiti na ovaj post kad je presuda vec pala u startu :oops: :oops: :D:D:D
uglavnom: varash se, draga moja ti :oops: :D:D:D
aj' imal' vise ko pa da se pokoljemo ko ljudi :D :D
nije predrasuda, vec empirijska cinjenica :D :P on pio pusio guzio i sad kao mi treba da se odvalimo... :oops: :D :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

lady midnight wrote:
dawn_upon_dawn wrote:
ne treba mnogo da bi se shvatilo da pod uncomfortable podrazumijevam vrijednost koja je meni pozitivna (osjecaj nelagode, zarobljenosti u djelu koje te istovremeno fascinira), a da tu ne podrazumijevam dosadne wannabes koje su slozene zato jer su nerazumljive, na silu forsiraju neki stil i bezveznu radnji, samo da bi ispali drukciji.
dawn,
dobra knjiga kao dobar mushkarac :D uncomfortable :D non stop si izmedju nelagode i fascinacije :D koja je tim veca shto se ne trudi na silu da bude drugachiji :D iako to jeste :D

pa nek neko kazhe nakon ovog poredjenja da knjizhevnost nema veze sa stvarnim zhivotom 8-) :D:D
joj ovo je odlicna analogija :lol: :kiss:

a oko Bukowskog se slazem sa @danas :D
Saian

Post by Saian »

rashomon wrote:Nisam se susretao prije sa terminom "uncomfortable reading"...
to ti je kad chitash knjigu na plazhi na kojoj je kamenje oshtro :oops:
Tesssa

Post by Tesssa »

sto se gadjate metaforama :-)
rashomon

Post by rashomon »

Saian, to je prvo na što sam pomislio...

Uglavnom, Irfo je kriv...on je to prvi uveo...

Google ne daje nikakve posebne odgovore...
Last edited by rashomon on 15/10/2007 20:46, edited 1 time in total.
Saian

Post by Saian »

dinchy84 wrote:sto se gadjate metaforama :-)
bolje neg' zubnim kartonima :D
Tesssa

Post by Tesssa »

Saian wrote:
dinchy84 wrote:sto se gadjate metaforama :-)
bolje neg' zubnim kartonima :D
:D

ali, evo ova tema je primjer kako i na ovom forumu moze postojati konstruktivna i civilizirana rasprava :D
Last edited by Tesssa on 15/10/2007 20:48, edited 1 time in total.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

rashomon wrote:Saian, to je prvo na što sam pomislio...

Uglavnom, Irfo je kriv...on je to prvi uveo...

Google ne daje nikakve posebne odgovore...
odgovorila sam ti gore ba da sam izmislila :D

relax :P :P :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Saian wrote:
danas wrote: eto imas od mene blindness na poklon za rodjendan eto jel more tako pa makar nikad vise ne pricali ... :D :D :D
ne daj joj riki da se ovako jeftino izvuche :D :D :D
nece, vjeruj :D zadovoljice se ona prizorom svijeta kakav joj nametnem :D :D a nece znati da je mudrac :D ...kud ces joj vece kazne :D :D

moje ocitovanje bukowskog je blaze :D valj'o mi je u jednom periodu zivota, trebao mi, sad sam, valjda :? , odrast'o, pa mi ne treba, al' ne bih da pljujem po njemu :oops: :D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

neki citaju i gledaju tudje price, a neki zive zivot ko iz knjige
water

Post by water »

Cuj dvica, :lol: :lol:

Evo vam jos jedan primjer:

sto bi rekli critically acclaimed William Vollman: Europe Central. Ja odlucim da uzmem ovu knjigu nakon sto sam procitao njegov esej o danilu kisu, dje me nadje!!!!kad ono sedamstotina strana preseravanja, pokusaja da se napise ono sto kis napisa na stotinjak stranica, puno jace, ljepse, citljivije. Sto moze americki liberalni intelektuala napisati to ne moze zemlja istrpiti :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
lady midnight

Post by lady midnight »

danas wrote:
lady midnight wrote:
danas wrote:PS da dodam charles fuckin' bukowski :roll:

kad mi kaze da se lozi na bukowskog a preko 16 mu godina, odma znam -- nedojeban lik :oops: :D
:shock: :shock:
jako se teshko javiti na ovaj post kad je presuda vec pala u startu :oops: :oops: :D:D:D
uglavnom: varash se, draga moja ti :oops: :D:D:D
aj' imal' vise ko pa da se pokoljemo ko ljudi :D :D
nije predrasuda, vec empirijska cinjenica :D :P on pio pusio guzio i sad kao mi treba da se odvalimo... :oops: :D :D
pa lijepo je shto je chovjek pio, pushio, guzio :D al da se na to odvaljujem, onda bih se lozhila na 90% forumasha ovdje - pod pretpostavkom da im vjerujem, shto nije sluchaj, ni sa vjerovanjem ni sa lozhionom :D:D

dakle: bukowski je sav zhivotan :D kratak, jasan, direktan, precizan, ne shtedi nikoga, pogotovo sebe, samoironichan je, shto mi se jako svidja, mogu misliti kako je na zhivce ishao amerima sa njihovim oh-how-wonderful-for-you-cheese-bleached-teeth-osmijesima (a vec sama ta pomisao na njihovu nelagodnost kad govori o ejakulaciji bi bila dovoljna da ga gotivim :D :D), za mene je jako human i humanistichki :D eto :D:D:D
pitt

Post by pitt »

water wrote:Cuj dvica, :lol: :lol:

Evo vam jos jedan primjer:

sto bi rekli critically acclaimed William Vollman: Europe Central. Ja odlucim da uzmem ovu knjigu nakon sto sam procitao njegov esej o danilu kisu, dje me nadje!!!!kad ono sedamstotina strana preseravanja, pokusaja da se napise ono sto kis napisa na stotinjak stranica, puno jace, ljepse, citljivije. Sto moze americki liberalni intelektuala napisati to ne moze zemlja istrpiti :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
i ti svasta citas....cuj cafirske liberale :D:D
danas

Post by danas »

ja samo moram reci da me niko nije sVatio, nije saramago dobio dvicu a sad razgulite nervirate me kad ne pazite na casu :D :D
Faust

Post by Faust »

lady midnight wrote:
dakle: bukowski je sav zhivotan :D kratak, jasan, direktan, precizan, ne shtedi nikoga, pogotovo sebe, samoironichan je, shto mi se jako svidja, mogu misliti kako je na zhivce ishao amerima sa njihovim oh-how-wonderful-for-you-cheese-bleached-teeth-osmijesima (a vec sama ta pomisao na njihovu nelagodnost kad govori o ejakulaciji bi bila dovoljna da ga gotivim :D :D), za mene je jako human i humanistichki :D eto :D:D:D
A je li gdjegod dodao i koje povracanje uz ejakulaciju, odvratnost bi kod njih bila veca. Šteta što se nije kasnije rodio i oni s MTV-a bi ga pozvali sebi. On piše odvratno, ali to baš nema veze s književnošću, možda samo imamo na umu da su i dnevnički zapisi moguća književna forma.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

danas wrote:ja samo moram reci da me niko nije sVatio, nije saramago dobio dvicu a sad razgulite nervirate me kad ne pazite na casu :D :D
:lol:

rekoh li ti da ces biti nesFacena :D :D
pitt

Post by pitt »

ma nije se rodio ko bi nju sFtaio :D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:ma nije se rodio ko bi nju sFtaio :D:D
ma meni je muka citat sopstvene postove, a kamoli vama :D :D :D
water

Post by water »

dawn_upon_dawn wrote:
rashomon wrote:Nisam se susretao prije sa terminom "uncomfortable reading"...
mislim da nisam doticnu sintagmu ni sama upotrijebila, samo neugodnost. i nisam je izvukla ni iz kakve teorije, mada mislim da je to vec neko rekao, ne sumnjam.

to je moje licno misljenje, a valjda su takva sva misljenja na ovoj temi :?
evo da se i ja pridruzim ovoj uncomfortable reading podtemi. ne znam je li to za vas ima isto znacenje kao i za mene, ali ja sam tako nesto dozivio citajuci Mysteries of Pittsburgh, Michael Chabon. Knjiga je odlicna, cita se u dahu, ali u isto vrijeme izaziva uzasnu nelagodnost kod citatelja, bosansko-americkog prikrivenog homofobicara; :lol: :lol: Ja nikako nisam zelio da glavni junak zaglavi u homosexualnu vezu, ali vidis da pisac polagano plete tu mrezu oko njega, osjecas nekakvu mucninu u stomaku, i na kraju si ljut na pisca jer znas da se tako lukavo poigrao sa tvojim iskonskim osjecajem, oslobadjajuci istovremeno onu vrstu emocije koja se moze samo rijetko pronaci u nekom wannabe umjetnickom dijelu
forza milan

Post by forza milan »

ja sam jednom napiso da mi se nije svidio Bulgakov, tj. Majstor i Margarita i zakacio se sa cijelim forumom. Ja toj knjizi odajem duzno postovanje jer je to jedna od kultnih knjiga ali se meni ne svidja i gotovo.
Jos mi je bilo muka citati Germinal od Zole i bilo sta od Krleze. Njega fakat ne mogu, ubi covjek. A bas mi je zao sto ga ne mogu citat. Naravno i Ugursuz od N. I. Sreca pa sam na pocetku svoje citacke karijere naisao na nesto posve drugo na osnovu cega sam zavolio citanje. Da je ovo naletilo na pocetku ja vise nikad knjige ne bih uzeo u ruke.
water

Post by water »

pitt wrote:ma nije se rodio ko bi nju sFtaio :D:D
ja stvarno mislio to ona vojnicka dvojka (za sve primjerne vojnike drage nam JNA)
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

rasho jos googla :P :D :D
rashomon

Post by rashomon »

dawn_upon_dawn wrote:rasho jos googla :P :D :D
Ne baš, mislio sam pitati kako ti Kafka može biti "uncomfortable", ali rekoh da ne pretjeram, kao što imam običaj!
danas

Post by danas »

dawn_upon_dawn wrote:rasho jos googla :P :D :D
evo ja ubacila u google 'vomit literature' i izbaci mi neki clanak zasto pacovi ne mogu da povracaju... :? :? :D
Post Reply